تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 17 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس به خدا و روزقيامت ايمان دارد،بايد ميهمانش راگرامى دارد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805334092




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ماجرای ورق ورق شدن شاهنامه طهماسبی


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
ماجرای ورق ورق شدن شاهنامه طهماسبی




استاد دانشگاه هنر ماجرای نگارش، خروج از ایران، ورق ورق شدن و بازگشت شاهنامه شاه طهماسب به وطن را شرح داد.





خبرگزاری ایرنا: دکتر مهدی حسینی عصر دوشنبه در مراسم رونمایی از چاپ تازه این اثر هنری درمحل فرهنگستان هنر گفت: نگارش شاهنامه طهماسبی در سال 928 هجری قمری آغاز شد.دو سال بعد شاه اسماعیل از دنیا رفت و شاه طهماسب که نوجوانی 11 ساله بود بر تخت سلطنت نشست.

وی ادامه داد: بدون شک یک نوجوان توانایی توجه به فرهنگ در عین کشورداری را ندارد اما ادامه کار نگارش شاهنامه نشان می دهد مشاورینی در کنار او حضور داشتند که موضوع را پیگیری کردند و سرانجام در سال 948 نگارش این اثر هنری به پایان رسید.

استاد دانشگاه هنر افزود:در آن زمان سلطان سلیم اول سلطان عثمانی از دنیا رفت و فرزندش سلطان سلیم دوم به حکومت رسید. نگرانی از علاقه سلطان جدید به کشورگشایی مانند پدرش باعث شد هیاتی 400 نفره از ایران هدایایی به بارگاه او ببرند که شاهنامه طهماسبی یکی از آنها محسوب می شد.

وی گفت: این شاهنامه تا اواخر حکومت عثمانی در خاک این کشور باقی ماند اما در دوره ضعف این حکومت، این کتاب نیز جا به جا شد و در اوایل قرن 20 در اختیار یک فرانسوی قرار گرفت. پس از مرگ این فرانسوی، وارثین او شاهنامه را به دوتون که یک ثروتمند آمریکایی و رئیس موزه متروپولیتن نیویورک بود فروختند.

این پژوهشگر و استاد نقاشی ایرانی خاطرنشان کرد:مالک جدید شاهنامه ابتدا به بهانه عکس برداری و در واقع برای فرار از مالیات،این اثر هنری را ورق ورق کرد و 78 برگ آن را به موزه متروپولیتن اهدا کرد و بخش دیگری از اوراق را در حراجی ها به فروش رساند.

وی گفت:این کتاب که تا سال 1960 میلادی یکپارچه بود در این سال دچار یک جنایت وحشتناک فرهنگی شد و هر برگ آن به گوشه ای از دنیا رفت.

حسینی گفت: 118 برگ شاهنامه در اختیار دوتون باقی مانده بود. پیش از انقلاب اسلامی تلاش هایی برای پس گرفتن آن انجام شد اما به نتیجه نرسید. پس از پایان دفاع مقدس،مرحوم دکتر حسن حبیبی موضوع را پیگیری کرد و مذاکراتی برای این مسئله با وارثان دوتون انجام شد.

وی اظهار داشت:در آن زمان برای فروش این اوراق 15 میلیون دلار درخواست شد که با توجه به شرایط اقتصادی دولت بسیار زیاد بود. سرانجام یک نقاشی در موزه هنرهای معاصر به مبلغ 15 میلیون دلار فروخته شد تابه ازای آن این شاهنامه خریداری شود.

استاد دانشگاه هنر گفت: هنگام معاوضه این آثار این نگرانی در میان مسئولین وجود داشت که طرف آمریکایی کلاهبرداری کند اما در نهایت 118 برگ شاهنامه به ایران رسید.این معامله به هیچ وجه به ضرر ایران نشد زیرا آن نقاشی درحال حاضر حدود 25 میلیون دلار قیمت دارد اما یک برگ شاهنامه سال گذشته در یک حراجی 12 میلیون دلار فروخته شد.

وی خاطرنشان کرد: سه سال پیش موزه متروپولیتن چاپ جدیدی از شاهنامه طهماسبی منتشر کرد که در آن زمان از اینکه ما به عنوان صاحبان شاهنامه آن را منتشر نکرده ایم دچار حسودی شدم.امروز که چاپ ایرانی اثر را می بینم بدون تعصب اعتقاد دارم چاپ ایرانی به مراتب کیفیت بهتری از چاپ آمریکایی دارد.

حسینی گفت:حسن اتفاق این است که در سالی که به نام فرهنگ نامگذاری شده این اثر هنری رونمایی شده است.امیدوارم به انتشار همین یک اثر اکتفا نشود و هنرمان را والا نگاه داریم.

وی در پایان از خیرین درخواست کرد با توجه به قیمت بالای این شاهنامه و نیاز دانشجویان هنر به دسترسی به آن، تعدادی از آنها را خریداری و به کتابخانه دانشگاه ها اهدا کنند.

مجید قاسمی مدیرعامل بانک پاسارگاد که مجموعه تحت مدیریتش حامی مالی انتشار این اثر محسوب می شود، نیز وعده داد به میزان نیاز تمام دانشگاه های هنر کشور، شاهنامه طهماسبی خریداری و اهدا شود.






تاریخ انتشار: ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۲۳:۰۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن