تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 27 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خداى والا مى فرمايد: وقتى بنده من كار نيكى اراده كند و نكند آن را يك كار نيك براى ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830338621




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اصلاح‌طلبان و اصولگرایان به دنبال «اجماع»


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: اصلاح‌طلبان و اصولگرایان به دنبال «اجماع»
تکرار تلاش اصلاح‌طلبان و اصولگرایان برای دست یافتن به وحدت و کاستن از رقبای درون گروهی موضوع تازه‌ای نیست، اما پیش‌بینی نتایج آن درباره هر کدام از این جناح‌ها چندان ساده به نظر نمی‌رسد.
کد خبر: ۳۹۶۶۵۸
تاریخ انتشار: ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۰۰:۳۰ - 29 April 2014


روزنامه ایران نوشت:

تا برگزاری انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی دست کم یک سال زمان باقی است. همچنان که تجربه انتخابات برگزار شده در گذشته نشان داده، در چنین مواقعی است که جریان‌های مختلف سیاسی ساز وحدت را کوک می‌کنند و برای صف آرایی منسجم در مقابل جناح رقیب تلاش می‌کنند. این ساز از هر دو جناح اصولگرا و اصلاح‌طلب کشور در این روزها شنیده می‌شود؛ ‌سازی که نمود عینی آن را در تشکیل نشست‌های مشورتی و جبهه‌های نو ظهور در هر دو سو می‌توان دید.

انتخابات گذشته نشان داد اصولگرایان که حضور همزمان شان در دولت و مجلس به انشقاق منجر شده بود در تلاش چندباره برای وحدت ناموفق بودند. در مقابل اصلاح‌طلبان در جست‌وجوی مسیربازگشت به صف اول سیاست توانستند با اجماع بر کناره‌گیری نامزد خود در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم و انصراف او به نفع کاندیدایی که مشی اعتدال داشت به پیروزی، دست پیدا کنند. همچنان که در انتخابات مجلس نهم و شورای شهر سوم هم توانستند از تعدد یافتن فهرست‌ها جلوگیری کنند و توفیقی متناسب با تعداد نامزدهای تأیید صلاحیت شده‌شان بیابند.

به این ترتیب تکرار تلاش اصلاح‌طلبان و اصولگرایان برای دست یافتن به وحدت و کاستن از رقبای درون گروهی موضوع تازه‌ای نیست، اما پیش‌بینی نتایج آن درباره هر کدام از این جناح‌ها چندان ساده به نظر نمی‌رسد. تنها آنچه روند این تلاش را با آنچه در سال‌های گذشته رخ داده متفاوت می‌سازد، حلول جریان تازه‌ای است که صف آرایی جناح‌های سیاسی کشور را از دو خط مستقل به یک مثلث تبدیل می‌کند؛ مثلثی که مشخص شدن ابعاد و اضلاع آن به دوری و نزدیکی اصولگرایان و اصلاح‌طلبان از خط سوم یعنی خط اعتدال ارتباط می‌یابد و در این دوری و نزدیکی هر یک از دو جریان با اما و اگرهای مختص خود مواجه‌اند.

یار ناموافق اصولگرایان
جناح اصولگرای کشور تا پیش از برگزاری آخرین انتخابات با وجود ناکامی در وحدت یافتن، به قرار کج‌دار و مریز پیروز چندین انتخابات پیاپی بود؛ پیروزی‌هایی که از شورای شهر دوم و مجلس هفتم آغاز شده بود اما هر چه جلوتر می‌آمد با هراس بیشتری از تأثیر انشقاق داخلی و اتحاد نسبی رقیب پیگیری می‌شد تا آنجا که کار در انتخابات مجلس نهم از تأکید بر محوریت جامعتین به جمع و تفریق سازو کارهای مختلف و ائتلاف‌هایی همچون ائتلاف 8+7 رسید. در نهایت هم اصولگرایان نتوانستند با فهرستی واحد در انتخابات شرکت کنند و جبهه پایداری به عنوان جریانی نوخاسته و نزدیک به دولت محمود احمدی‌نژاد با عنوان «رایحه خوش خدمت» یا همان حامیان دولت بازی وحدت اصولگرایان را برهم زد. انتخابات ریاست جمهوری یازدهم هم با وجود تلاش بزرگان اصولگرایی و طراحی سازوکارهایی همچون ائتلاف 2+1 که در نهایت هر سه چهره حاضر در آن به جمع رقبای انتخاباتی پیوستند، با حضور دست کم 6 چهره اصولگرا، یک سیاستمدار اصلاح‌طلب و یک چهره معتدل آغاز شد و در نهایت خاطره شکست کاندیداهای اصولگرا و پیروزی اعتدال را رقم زد.

با این پیشینه این روزها اصولگرایان با چالشی درونی مواجه‌اند. یار ناموافقی به نام جبهه پایداری که بعید نیست یک بار دیگر بتواند تأثیر نامطلوب خود را بر وحدت درونی این جریان باقی بگذارد. این البته در صورتی است که نخواهیم جریان حامی احمدی‌نژاد و تلاطم بازگشت او به صحنه سیاست را به عنوان یک جریان مستقل تلقی کنیم و برای آن هویتی جدا از جبهه پایداری قائل شویم. به هر روی اصولگرایان در انتخابات آینده ناگزیر از تعریف فاصله خود از این یار ناموافق هستند تا در حد امکان از تأثیر موضع گیری‌های اغلب افراطی چهره‌های شاخص آن بر آرای خود و نیز بر مناسبات‌شان با اعتدالگرایان بکاهند. تا این لحظه آنچه به عنوان اقدام عملی اصولگرایان برای وحدت یافتن بروز یافته است، جلسات مشترکی است که به پیشنهاد حجت‌الاسلام تقوی، رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور و عضو جامعه روحانیت مبارز میان اعضای این جامعه و برخی اصولگرایان دیگر برگزار می‌شود و گویا هنوز وارد فاز جدی انتخاباتی نشده است.

اصلاح‌طلبان و ائتلاف چندجانبه
اصلاح‌طلبان نیز همچون جناح رقیب شان از آسیب انشقاق مصون نیستند. با این حال اتفاقات سال‌های گذشته و کناره‌گیری‌ها و هجرت‌های حاصل از آن سبب شده است طیف فعال سیاسی باقی مانده از این جریان همسویی بیشتری با یکدیگر داشته باشند. تجربه انتخابات ریاست جمهوری یازدهم به این جریان سیاسی نشان داده است که ائتلاف با جریان سیاسی ای که دارای نزدیکی‌های فکری با آن هستند و قناعت به بخشی از خواست‌ها و برنامه‌ها بر شکست در برابر جناح مقابل ارجحیت دارد. از همین رو است که نگاهی به اظهارات چهره‌های سیاسی این جریان در چند ماه گذشته نشان می‌دهد آن‌ها طیف گسترده‌ای از ائتلاف را برای خود ممکن دانسته‌اند. ائتلاف با اصولگرایان معتدل و استقبال از رهبری چهره‌های فرا جناحی همچون حجت‌الاسلام سید حسن خمینی و آیت‌الله اکبر هاشمی رفسنجانی و نیز مطرح شدن این گمانه که اصلاح‌طلبان با سرلیستی چهره اصولگرایی چون علی اکبر ناطق نوری در انتخابات مجلس شرکت کنند، نشان از آغوش باز اصلاح‌طلبان برای ائتلاف با دیگر جریان‌ها دارد. علاوه بر آن‌که سبقه کناره‌گیری محمدرضا عارف این امیدواری را ایجاد می‌کند که آن‌ها بتوانند در فهرست خود از همراهی چهره‌های معتدل حامی دولت نیز برخوردار شوند.

تشکیل جبهه واحد اصلاحات سازوکار اصلی است که درحال حاضر اصلاح‌طلبان دنبال می‌کنند و امکان توفیق آرمانی آن شاید چندان بالاتر از امکان توفیق اصولگرایان در دست یافتن به وحدت نباشد. با این حال آن‌ها مصمم هستند بازگشت شان به عرصه سیاست را که با حضور برخی چهره‌های اصلاح‌طلب در دولت یازدهم تحقق یافته است، پیگیری کنند؛ اتفاقی که در نهایت به اجماع چهره‌های شاخص این جریان در انتخاب استراتژی پیش رو و پذیرش ائتلاف‌های ممکن بستگی دارد.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن