محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830366474
ریاض به دنبال گزینههای جدید برای تحقق منافعش/ جدایی یا روابط جدید با آمریکا؟
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: المانیتور گزارش داد:
ریاض به دنبال گزینههای جدید برای تحقق منافعش/ جدایی یا روابط جدید با آمریکا؟
آمریکا به نقش معنوی عربستان سعودی که حاکی از نفوذ آن بر مسلمانان بود، متکی بود. اما کاهش نفوذ عربستان در جهان اسلام و تضعیف روزافزون جایگاه آن، موجب تضعیف این رکن در حفظ روابط استراتژیک بین این دو کشور شده است.
به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران، پایگاه تحلیلی "المانیتور" در مقالهای به قلم "عبدالمجید البلوی" مینویسد: در پی دیدار اخیر باراک اوباما از ریاض، که در تاریخ 28 ماه مارس صورت گرفت، به جز چند عکس جدید از رهبران دو کشور و رفع برخی از مسائل، هیچ اتفاق تازهای نیفتاد و به گفته "عبدالله الشماری»، دیپلمات سابق عربستان سعودی، به سایر مسائل در مقطع زمانی دیگری پرداخته خواهد شد.
*** جدایی یا روابط جدید با آمریکا؟
در آستانه روز ورود اوباما به خاک عربستان سعودی، روزنامه «الریاض» عربستان، سرمقالهای را به قلم "یوسف الکویلیت» و با عنوان «جدایی یا روابط جدید با آمریکا؟» منتشر کرد. این سرمقاله به دلایل تنشهای موجود بین دو کشور، از جمله مذاکرات واشنگتن با تهران پرداخته بود. «الکویلیت» با گریز زدن به این مسئله، و انتقاد از رفتار حاکی از حسن نیت اوباما نسبت به تهران، به وی یادآور شد که سعودیها پیشینه منطقه خود را به خوبی میشناسند.
به گفته «الشماری»، «پیش از ورود اوباما، ریاض در پیامهای غیرمستقیم خود اعلام کرده بود که به گرمی از رئیسجمهور آمریکا استقبال خواهد کرد اما عربستان سعودی نمیخواهد حرفهای خوب و وعدههای توخالی که هرگز به واقعیت تبدیل نخواهند شد را بشنود.»
*** ارزیابی واشنگتن در مورد یک توافق خوب یا بد، ممکن است که با ارزیابی سعودیها مطابقت نداشته باشد
علیرغم سفر اخیر اوباما، آمریکا و عربستان سعودی هنوز هم نمیتوانند در خصوص برخی از مسائل منطقهای، به خصوص در مورد سوریه، عراق و ایران، با هم به توافق برسند.
اوباما در طول دیدار خود از عربستان سعودی، به سعودیها گفت که وی «توافق بد» با ایران را نخواهد پذیرفت. اما آنچه که بیش از هر چیزی سعودیها را نگران کرده، این است که ارزیابی واشنگتن در مورد یک توافق خوب یا بد، ممکن است که با ارزیابی سعودیها مطابقت نداشته باشد.
رابطه بین ریاض و واشنگتن در دهههای اخیر، بر مبنای 4 محور اصلی استوار بوده است که عبارتند از: تسلط عربستان سعودی بر بازار نفت، جایگاه معنوی عربستان در جهان اسلام، امنیت خلیج فارس و مبارزه با تروریسم پس از حادثه 11 سپتامبر. با این وجود، در مورد آینده این 4 رکن اساسی، تردیدهایی به وجود آمده است.
*** کاهش ظرفیت تولید اضافی نفت عربستان در آینده
کنترل و تسلط عربستان سعودی بر بازار نفت، به ظرفیت تولید اضافی نفت آن بستگی دارد که 2.5 میلیون بشکه در روز برآورد میشود. در حال حاضر در مورد اینکه آیا عربستان سعودی قادر است در آینده نیز این ظرفیت تولید اضافی را حفظ کند، تردید وجود دارد. در گزارشی که در سال 2012 توسط موسسه مالی و اعتباری «سیتی گروپ» منتشر شد، پیشبینی شده بود که میزان مصرف داخلی نفت عربستان سعودی، به تدریج موجب کاهش این ظرفیت خواهد شد و عربستان سعودی تا سال 2030، مجبور به واردات سوخت خواهد شد. سعودیها با این ارزیابی موافق نیستند. شاهزاده «ترکی الفیصل»، در تاریخ 25 آوریل 2013، طی یک گردهمایی در دانشگاه هاروارد، اعلام کرد که رژیم سلطنتی عربستان سعودی به منظور مقابله با مسئله افزایش میزان مصرف داخلی خود، ظرفیت تولید خود را به 15 میلیون بشکه در روز خواهد رساند تا این مسئله هیچ تاثیری بر ظرفیت اضافی تولید آن نگذارد.
*** آمریکا وابستگی کمتری به رابطه استراتژیک خود با عربستان سعودی احساس میکند
به علاوه، وابستگی آمریکا به نفت کمتر شده است. «الحاجی»، کارشناس نفتی و اقتصاددان برجسته و استادیار دانشگاه اوهایو به «المانیتور» گفت که واردات نفتی آمریکا در 7 سال گذشته، 50 درصد کاهش داشته است. وی خاطرنشان ساخت که واردات نفت این کشور در سال 2006، بالغ بر 12.5 میلیون بشکه در روز بود که درحال حاضر به 6 میلیون بشکه در روز رسیده است. به گفته «الحاجی»، تولید نفت آمریکا تا پایان چهار ماهه نخست سال 2014، به 11 میلیون بشکه در روز رسید.
در حالیکه ظرفیت تولید اضافی نفت عربستان سعودی در بازار نفت به تدریج در حال کاهش است، آمریکا روز به روز بیشتر به خودکافی نفتی نزدیک میشود؛ در نتیجه وابستگی کمتری به رابطه استراتژیک خود با عربستان سعودی احساس میکند. تغییر دورنمای انرژی، پیامدهای قابل توجهی بر روابط آمریکا و عربستان سعودی داشته است. ریاض دیگر قادر نیست که همانند دهه 1970، از نفت به عنوان سلاحی سیاسی استفاده کند و تلاش خواهد کرد که با نفوذ بر واشنگتن، آن را وادار کند تا به چشمانداز منطقهای سعودیها تن در دهد.
*** عربستان جایگاه ویژه خود را در جهان اسلام از دست داده است
عربستان سعودی تاکنون به دلیل دارا بودن مکانهای معنوی که جایگاه ویژهای در جهان اسلام دارند، دارای نوعی مقام و منزلت معنوی در جهان اسلام بوده است. اما به علت اقدامات این کشور در سالهای اخیر و دست داشتن در درگیریهای منطقهای علیه دیگر نیروهای اسلامی، از جمله ایران و اخوان المسلمین، جایگاه ویژه خود را در جهان اسلام از دست داده است. در نتیجه، همانطور که در تحقیقی که از سوی مرکز «پیو» در سال 2013 منتشر شد و حاکی از کاهش محبوبیت عربستان سعودی در خاورمیانه بود، نفوذ عربستان سعودی بر سایر مسلمانان، کاهش یافته است.
آمریکا به نقش معنوی عربستان سعودی که حاکی از نفوذ آن بر مسلمانان بود، متکی بود. اما کاهش نفوذ عربستان در جهان اسلام و تضعیف روزافزون جایگاه آن، موجب تضعیف این رکن در حفظ روابط استراتژیک بین این دو کشور شد.
*** اختلافات جدید عربستان و آمریکا بر سر سوریه و مصر
از سوی دیگر، مبارزه با تروریسم، که در طول یک دهه گذشته، نقطه مشترک بین دو کشور به شمار میرفت، اکنون در رابطه با بحرانهای سوریه و مصر، به موضوع مورد اختلاف آنها تبدیل شده است. عربستان سعودی در سوریه از گروههای جهادی پشتیبانی میکند، در حالیکه واشنگتن آنها را به القاعده وابسته میداند. عربستان سعودی اخوان المسلمین مصر را سازمانی تروریستی تلقی میکند، در حالی که واشنگتن به این سازمان به عنوان یک قدرت سیاسی مینگرد که حق شرکت در روند دموکراتیک این کشور را داراست.
علاوه براین، عربستان سعودی به تعهدات واشنگتن در امنیت خلیج فارس، اطمینان و اعتماد کافی ندارد. تعبیر واشنگتن از امنیت در خلیج فارس، با تعبیر سعودیها در این خصوص، متفاوت است.
*** ریاض برای تحقق منافع خود، گزینههای دیگری در اختیار دارد
بنابراین، تغییرات به وجود آمده در این 4 رکن اساسی که سنگ بنای روابط استراتژیک ریاض و واشنگتن را تشکیل میدهند، عربستان سعودی را بر آن داشته است که به گزینههای جدیدی فکر کند. دو هفته پیش از سفر اوباما به عربستان سعودی، شاهزاده سلمان بن عبدالعزیز، در سفری سه روزه از چین دیدار کرد.«عبدالرحمن الراشد»، روزنامهنگار سعودی که رابطه نزدیکی با تصمیمگیرندگان سعودی دارد، در مقالهای در روزنامه «العربیه» با عنوان «چین و اتحاد آینده با عربستان سعودی»، دیدگاه خود را در مورد این سفر نوشت. وی با توجه به کاهش احتمالی نقش آمریکا، از سعودیها خواست که طرز فکر خود را در روابط با آمریکا تغییر دهند. زمانبندی دیدار شاهزاده سلمان از چین، برای واشنگتن حامل این پیام است که ریاض برای تحقق منافع خود، گزینههای دیگری در اختیار دارد.
انتهای پیام/
تاریخ انتشار: ۲۸ فروردين ۱۳۹۳ - ۰۱:۴۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]
صفحات پیشنهادی
وزرای دفاع آمریکا و چین بر نوع جدیدی از روابط نظامی میان ۲ طرف تاکید کردند
وزرای دفاع آمریکا و چین بر نوع جدیدی از روابط نظامی میان ۲ طرف تاکید کردندوزیر دفاع آمریکا که به پکن سفر کرده با همتای چینی خود دیدار و بر لزوم توسعه روابط نظامی میان ۲ کشور تاکید کرد به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از شینهوا چاک هیگل وزیر دفاع آمریکا که به پکن سفر کرده است بااین مرد چالش جدید روابط ایران و آمریکا
این مرد چالش جدید روابط ایران و آمریکا این روزها معرفی حمید ابوطالبی به عنوان نماینده جدید ایران در سازمان ملل و واکنش آمریکا مبنی بر عدم صدور ویزا برای وی تیتر اول بسیاری از رسانههای خارجی را به خود اختصاص داده است خبرگزاری ایسنا این روزها معرفی حمید ابوطالبی به عنوان نمابوطالبی؛ چالش جدید روابط ایران و آمریکا
یکشنبه ۲۴ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۴ ۲۰ این روزها معرفی حمید ابوطالبی به عنوان نماینده جدید ایران در سازمان ملل و واکنش آمریکا مبنی بر عدم صدور ویزا برای وی تیتر اول بسیاری از رسانههای خارجی را به خود اختصاص داده است به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا خبرگزاری رویترز در گزارشی بلاریجانی: خوشحالیم دولت جدید بدنبال اجرای قانون است
لاریجانی خوشحالیم دولت جدید بدنبال اجرای قانون است تهران- ایرنا- رییس مجلس شورای اسلامی گفت بی قانونی مطمئنا موجب بروز مشکلات در کشور شده است اما خوشحالیم که دولت جدید به دنبال اجرای قانون است به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی خانه ملت علی لاریجانی روز شنبه در دیدار نوروزیسناتور آمریکایی: انتخاب سفیر جدید ایران در سازمان ملل عصبانیکننده است/ ابوطالبی تروریست است
سناتور آمریکایی انتخاب سفیر جدید ایران در سازمان ملل عصبانیکننده است ابوطالبی تروریست است سناتور ارشد جمهوریخواه انتخاب حمید ابوطالبی به عنوان سفیر جدید ایران در سازمان ملل را عصبانیکننده توصیف کرد به گزارش نامه نیوز به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس سناتور تد کروز روز سه شموضعگیری جدید دولت آمریکا علیه حمید ابوطالبی
موضعگیری جدید دولت آمریکا علیه حمید ابوطالبی درخواست ایران برای برگزاری جلسه اضطراری در سازمان ملل برای پیگیری وضعیت نماینده جدید ایران در این سازمان تندتر شدن لحن دولت آمریکا در ماجرای عدم صدور ویزا برای نماینده ایران دیدار وزیر خارجه ایران با نخست وزیر امارات و فراخوانده شدنجدیدترین اقدام ضد ایرانی آمریکایی ها
جدیدترین اقدام ضد ایرانی آمریکایی هاسنای آمریکا در یک اقدام ضد ایرانی جدید طرحی را به تصویب رساند که به موجب آن نماینده جدید جمهوری اسلامی در سازمان ملل نمی تواند وارد ایالات متحده شود سنای آمریکا دیروز دوشنبه طرحی را تصویب کرد که بر اساس آن حمید ابوطالبی سفیری که اتحریمهای جدید آمریکا مغایر با توافقنامه ژنو است
دوشنبه ۱۸ فروردین ۱۳۹۳ - ۰۹ ۴۸ یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد تحریمهای جدید آمریکا همچون بر هم زدن یک طرفه قاعده بازی و اتخاذ روشهای مغایر با توافقنامه ژنو است عوض حیدرپور در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا در مطرح جدید آمریکا علیه حزب الله
طرح جدید آمریکا علیه حزب الله کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا اعلام کرد که قصد دارد قانون جدیدی را برای تشدید تحریم های اقتصادی و رسانه ای علیه حزب الله لبنان به تصویب رساند کد خبر ۳۹۰۵۴۶ تاریخ انتشار ۱۶ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۵ ۳۶ - 05 April 2014 کمیته امور خارجی مجلس نماینآغاز فصل جديد در روابط دفاعي و نظامي دو کشور
۲۶ فروردين ۱۳۹۳ ۱۵ ۱۷ب ظ وزراي دفاع ايران و آذربايجان خبر دادند آغاز فصل جديد در روابط دفاعي و نظامي دو کشور وزير دفاع کشورمان با تأکيد بر اينکه به دنبال ارتقاي سطح صلح و آرامش در منطقه هستيم گفت بايد به شکل جدي از درگيرهاي افراطي که مقابل شکلگيري اتحاد است جلوگيري کنيم کگزینه جدید ریاست جمهوری آمریکا
گزینه جدید ریاست جمهوری آمریکاتاریخ انتشار سه شنبه ۱۲ فروردين ۱۳۹۳ ساعت ۰۹ ۴۹ وی بهترین گزینه حزب جمهوری خواه برای ورود به کاخ سفید است و جمهوری خواهان با نفوذ آمریکا تلاش می کنند وی را به عنوان نامزد انتخابات ریاست جمهوری دو هزار و شانزده معرفی کنند به گزارش شبکه خبر روزنامدیپلمات ها از تصمیم آمریکا درقبال نماینده جدید ایران در سازمان ملل ابراز نگرانی کردند
بلومبرگ دیپلمات ها از تصمیم آمریکا درقبال نماینده جدید ایران در سازمان ملل ابراز نگرانی کردند تهران-ایرنا- پایگاه اینترنتی شبکه خبری بلومبرگ اعلام کرد دیپلمات ها و مقام های سازمان ملل ضمن ابراز نگرانی از تصمیم آمریکا مبنی برخودداری از صدور روادید برای نماینده جدید ایران در سازافشاگری جدید اسنودن: برنامه جاسوسی آمریکا فراتر از شنود مکالمات و رهگیری ایمیلها است
افشاگری جدید اسنودن برنامه جاسوسی آمریکا فراتر از شنود مکالمات و رهگیری ایمیلها است ادوارد اسنودن افشاگر جاسوسیهای آژانس امنیت ملی آمریکا اظهار داشت که فعالیتهای تجسسی این کشور فراتر از شنود مکالمات تلفنی و رهگیری ایمیلهای شخصی بوده و تمامی اقدامات و فعالیتهای زندگی افرادکارشکنی ها نمیتواند مانع حل پرونده هستهای ایران بشود/ افکار عمومی آمریکا با ماجراجویی جدید در خاورمیانه مخال
سیاسی سیاست خارجی فایننشال تایمز کارشکنی ها نمیتواند مانع حل پرونده هستهای ایران بشود افکار عمومی آمریکا با ماجراجویی جدید در خاورمیانه مخالفند فایننشال تایمز با ذکر دشواریهایی که سر راه رسیدن به راه حل برای پرونده هستهای ایران وجود دارد مینویسد که توافق با ایران آنقدرپادشاه هلند: پنجره جدیدی در روابط با ایران گشوده شده است
پادشاه هلند پنجره جدیدی در روابط با ایران گشوده شده است برلین - ایرنا - ویلم الکساندر پادشاه هلند با دیرینه خواندن روابط با ایران و تاکید بر توسعه این روابط گفت پنجره جدیدی در روابط با ایران باز شده است به گزارش ایرنا پادشاه هلند در مراسم دریافت استوارنامه علیرضا جهانگیری سبهانهجویی آمریکا برای نپذیرفتن سفیر جدید ایران در سازمان ملل
بهانهجویی آمریکا برای نپذیرفتن سفیر جدید ایران در سازمان ملل در حالی که محمد خزاعی نماینده سابق ایران در سازمان ملل دیدارهای خداحافظی خود در آمریکا برای ترک پستی را که از سال ۱۳۸۶ در آن مشغول کار بوده نیز انجام داده است صدور روادید برای حمید ابوطالبی گزینه جدید نمایندگی ایچالش جدید اوباما در صحنه داخلی آمریکا
چالش جدید اوباما در صحنه داخلی آمریکا خبرگزاری رسا ـ جدیدترین نظر سنجی حاکی از آن است که مردم آمریکا ترجیح می دهند جمهوری خواهان به جای دموکراتها کنترل کنگره را در اختیار داشته باشند به گزارش سرویس مانیتورینگ خبرگزاری رسا خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی گفت جدیدترین نظر سنجی حا-
گوناگون
پربازدیدترینها