واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
قائم مقام وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی؛ 47درصد حوادث ناشی از کار در بخش ساختمان است تهران - ایرنا - قائم مقام وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در امور بین الملل، اعلام کرد: بیشترین حوادث ناشی از کار در بخش ساختمان است به طوری که 47 درصد حوادث ناشی از کار در این بخش رخ می دهد، این میزان در جهان 17درصد است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، محمد حسینی روز شنبه در نشست خبری که به مناسبت روز جهانی ایمنی و سلامت در محیط کار در محل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد، افزود: 28 آوریل روز جهانی ایمنی و سلامت در محیط کار نامگذاری شده است.
براساس آمار سازمان بین المللی کار سالانه در جهان 360 میلیون حادثه شغلی اتفاق می افتد که از این تعداد حادثه بیش از دو میلیون و 300 هزار نفر منجر به مرگ می شود.
وی اظهار داشت: بیش از 400 هزار فقره بازرسی از کارگاه های تحت پوشش قانون کار در سال گذشته به منظور رعایت مقررات ایمنی انجام شده است.
حسینی با تاکید بر اهمیت مقوله سلامت روانی نیروی کار و رعایت ایمنی و بهداشت محیط کار، افزود: امروز حوادث در محیط کار و بیماری های ناشی از کار ازدیاد یافته و به یک نگرانی بین المللی تبدیل شده است.
وی یادآور شد: کار با برخی از مواد خطرناک منجر به بروز بسیاری از بیماری ها می شود که در برخی از مواقع این بیماری تا پایان عمر یک کارگر، او را آزار می دهد.
حسینی گفت: با توجه به افزایش رخدادهای کار در جهان، سازمان بین المللی کار اقدام جهانی برای افزایش ایمنی و مقابله با بیماری هایی که تولید می شوند را شروع کرده و از همه کشورها می خواهد اقدامات ملی در پیشگیری از این حوادث و بیماریها را تشدید کنند.
وی اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران عضو کنوانسیون پیشگیری از حوادث ناشی از کار سازمان بین المللی کار است و به این موضوع توجه خاصی دارد.
حسینی ادامه داد: در سال جاری با مشارکت سازمان بین المللی کار و سازمان بهداشت جهانی و فعالیت گسترده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کنفرانس بین المللی ایمنی و بهداشت کار را در این خصوص از روز گذشته که تا نهم اردیبهشت ماه ادامه دارد، برگزار کرده که کارشناسان بین المللی در این کنفرانس حضور دارند.
وی افزود: در کنفرانس یادشده، موضوع های مختلفی مورد بررسی قرار می گیرد که در نهایت سندی در زمینه پیشگیری از حوادث کار تدوین می شود که این سند تبدیل به سندی بین المللی خواهد شد که در اختیار سازمانهای جهانی قرار می گیرد.
قائم مقام وزیر کار در امور بین الملل یادآور شد: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به عنوان وزارتخانه کلیدی و اصلی در زمینه موضوع ایمنی کار اقدامات گسترده ای را به عمل آورده است.
وی مجموعه فعالیت های مراقبت از نیروی کار را مراقبت و پیشگیری، نظارت و بازرسی و حمایتهای اجتماعی عنوان کرد.
وی با اشاره به فعالیت های سال گذشته حوزه کار در جهت ایمنی کار، گفت: تشکیل 13هزار کمیته فنی و بهداشت کار در کارگاهها و روزآمد کردن مقررات از جمله فعالیت های مسئولان حوزه کار در این زمینه بوده است.
حسینی افزود: همچنین سال گذشته 85 آیین نامه را روزآمد کردیم و 500 هزار نفر در زمینه ایمنی و بهداشت کار آموزش کسب کردند.
وی با بیان اینکه برای موضوع پیشگیری و ایمنی کار از بخش خصوصی و کارفرمایان هم استفاده می شود، گفت: سال گذشته 2 هزار و 200 متخصص دانش آموخته به عنوان مشاور ایمنی پروانه کار دریافت کردند.
به گفته وی، تمام فعالیت های یادشده در جهت نهادینه کردن موضوع ایمنی در کار است.
حسینی معتقد است: ایران کشوری پهناور است که طرحهای عمرانی و صنعتی در آن با مقیاس های بزرگ در حال انجام می باشد.
وی تاکید کرد: به دلیل موضوع یادشده باید حیطه فعالیت های ایمنی و سلامت نیروی کار افزایش یابد و به این امور به شکل جدیتر توجه شود.
حسینی بر ارتقا فرهنگ ایمنی از کار تاکید کرد و گفت: ضروری است این موضوع از سوی کارفرمایان و نهادهای دولتی و خصوصی مورد توجه قرار گیرد.
وی همچنین بخشی دیگر از سلامت کار را سلامت روانی نیروی کار عنوان کرد و گفت: ایمنی شامل پیشگیری،بازرسی ،حمایت اجتماعی، پوشش بیمه ای مناسب و دادن خسارت است که باید در نهایت به سمتی گام برداریم که نیروی کار کمتر دچار تنش شود.
وی معتقد است: از آنجا که ایمنی در کار و امنیت روانی کارگران موجب افزایش بهره وری در کار می شود باید تلاش شود که امنیت روانی کارگران در محیط های کار افزایش یابد.
اقتصام(3)9123**1558
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
08/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 107]