واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
یک پژوهشگر: سیستان و بلوچستان ظرفیت تبدیل شدن به قطب تولید انرژی خورشیدی بادی را دارد زاهدان- ایرنا- رییس پژوهشکده علوم زمین و جغرافیای دانشگاه سیستان و بلوچستان گفت: با توجه به تابش دو هزار ساعت آفتاب و حدود 150 روز وزش باد، این استان را می تواند به قطب مهم تولید انرژی خورشیدی بادی در کشور تبدیل کند.
ˈغلامرضا نوریˈ روز دوشنبه به خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی اظهار کرد: استفاده نکردن از ظرفیت تولید انرژی خورشیدی بادی در استان سالانه هزاران مگاوات انرژی را از بین می برد.
وی افزود: دشت سیستان به دلیل داشتن ساعات آفتابی مناسب در طول شبانه روز و وزش بادهای معروف موسمی120 روزه، منطقه ای مناسب برای ساخت دومین نیروگاه خورشیدی-بادی کشور بعد از استان یزد است.
وی اظهار کرد: با توجه به اینکه ایران در منطقه خشک و نیمه خشک نیمکره شمالی قرار گرفته و در این بین استان های مرکزی و جنوبی از آفتاب هشت تا 14 ساعت در شبانه روز برخوردار است، می تواند برق مورد نیاز جمعیت حدود 30 میلیون نفر ساکن در این مناطق را از طریق انرژی خورشیدی تامین کند.
وی ادامه داد: استفاده از انرژی خورشیدی به عنوان نعمت خدادادی با راه اندازی نیروگاه خورشیدی در استان های مرکزی و جنوبی کشور بویژه منطقه سیستان واقع در شمال سیستان و بلوچستان علاوه بر صرفه جویی در هزینه های تحمیلی بر خانواده ها، می تواند در سبد کالای غیرنفتی صادراتی و درآمدهای ارزی ایران بسیار موثر باشد.
این محقق و پژوهشگر به دولت تدبیر و امید پیشنهاد کرد که با توجه به نتایج مثبت به دست آمده از ایستگاه های تحقیقاتی انرژی خورشیدی دانشگاه سیستان و بلوچستان در امر به کارگیری این دانش و فناوری برای استان های مرکزی و جنوبی ایران و در راس آن این استان، دستورات لازم را برای ساخت نیروگاه خورشیدی بادی صادر کند.
نوری با بیان اینکه در دشت سیستان تعداد روزهای دارای آفتاب بالای 10 ساعت در شبانه روز بیش از 200 روز است، گفت: این ظرفیت بالا و ارزنده می تواند منطقه را از نظر تامین انرژی با ایجاد نیروگاه خورشیدی متحول کند و برق تولیدی مازاد بر نیاز آن را نیز می توان به کشورهای همسایه صادر کرد.
وی افزود: جا افتادن استفاده از آبگرمکن خورشیدی برای عشایر سیستان و بلوچستان یک نمونه کوچک از فراهم بودن شرایط مناسبت برای بهره گیری بهینه از آفتاب و انرژی خورشیدی در استان است.
رییس پژوهشکده علوم زمین و جغرافیای دانشگاه سیستان و بلوچستان اظهار داشت: بر اساس نتایج به دست آمده از تحقیقات میدانی و جمع آوری اطلاعات اقلیمی در این دانشگاه ظرفیت های لازم در منطقه سیستان برای ایجاد نیروگاه خورشیدی-بادی توجیه اقتصادی دارد.
نوری گفت: پیشنهاد می شود به جای ایجاد نیروگاه گازی که در سفر اخیر رییس جمهوری به سیستان و بلوچستان مطرح شد، نیروگاه خورشیدی-بادی در دستور کار قرار گیرد.
ˈمحمود اوکاتیˈ رییس دانشگاه زابل نیز در این رابطه بیان کرد: در منطقه سیستان امکان نصب نیروگاه بادی با توان تولید ۲۰ هزار مگاوات برق وجود دارد که می تواند یک سوم نیاز برق کشور را تامین کند.
وی با بیان اینکه در این منطقه باد مداوم سرعت لازم را برای به حرکت در آوردن توربین های بادی دارد، گفت: بر اساس تحقیق های علمی، سیستان یکی از مناسب ترین مکان های کشور برای سرمایه گذاری در نیروگاه های بادی است و در صورت ایجاد نیروگاه می تواند تامین کننده یک سوم نیاز ۶۰ هزار مگاواتی برق کشور باشد.
وی افزود: باد سیستان ثروت پنهانی است که به خاطر سرمایه گذاری نکردن و تبدیل شدن به توفان های شنی، امروزه زندگی مردم منطقه را تهدید می کند در صورتی که می توان با سرمایه گذاری لازم، این انرژی را مهار و تبدیل به درآمد قابل توجهی برای کشور و منطقه کرد.
وی اظهار داشت: ۲۰ هزار مگاوات برق، تنها ظرفیت باد سیستان است و اگر در کنار آن سرمایه گذاری لازم برای تبدیل انرژی خورشید به برق نیز انجام شود، توان منطقه در تامین برق می تواند رقم بسیار بالاتری باشد و امکان صادرات مازاد انرژی هم به وجود آید.
وی گفت: انرژی های نو یکی از ظرفیت های پنهان سیستان است که سرمایه گذاری در آن به پیش شرط هایی نیاز دارد که بزرگترین آن ایجاد منطقه آزاد تجاری و صنعتی در این منطقه مرزی است تا سرمایه گذاران خصوصی فارغ از پیچ و خم های اداری، مشوق های لازم را برای فعالیت اقتصادی در این صنعت رو به رشد دریافت کنند.
منطقه سیستان با پنج شهرستان زابل، هیرمند، زهک، هامون و نیمروز در شمال سیستان وبلوچستان و در فاصله 200 کیلومتری زاهدان مرکز این استان و در همسایگی کشور افغانستان واقع شده است.
در مجموع سیستان و بلوچستان در جنوب شرقی کشورمان به عنوان پهناورترین استان با گستره افزون بر 187 هزار کیلومتر مربع محسوب می شود که این میزان ۱۱ درصد مساحت ایران است. ک/3
7307/653/330
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
08/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 105]