واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
50 اثر تاریخ ایران در فهرست موقت ثبت جهانی قرار دارد کرمان - ایرنا - معاون سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: در سطح ایران 16 اثر ملموس و 10 اثر غیرملموس ثبت جهانی شده و نیز 50 اثر در فهرست موقت ثبت جهانی قرار دارند که هر سال به تعداد آنها افزوده می شود.
ˈمحمدحسن طالبیانˈ روز یکشنبه در حاشیه سفر مدیرکل سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد(یونسکو) به بم، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی افزود: بیش از یک میلیون بافت تاریخی و خانه تاریخی و بیش از 200 هزار سایت تاریخی در کشور وجود دارد.
وی گفت: هر ساله پرونده یک اثر از ایران برای ثبت جهانی آماده می شود لذا امسال نیز پرونده اثر باستانی ˈشهرسوختهˈ در زابل، برای ثبت ارسال شده است.
معاون سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در ادامه همچنین اظهارداشت: امروز به اتفاق مدیرکل یونسکو از ارگ تاریخی بم بازید کردیم.
وی افزود: در مدت 10 سال بعد از زلزله بم فعالیتهای بسیار خوبی در این مکان انجام شده و همکاری نزدیکی هم بین یونسکو و سازمان میراث فرهنگی بوده است.
طالبیان گفت: ارگ قدیم بم به عنوان طرح الگویی برای سایتهای خشتی در جهان است زیرا مدلهای مقاومسازی خشت و نوع تحقیقات رشته ای که در این ارگ انجام شده الگو است.
وی ادامه داد: طرح مرمت ارگ تاریخی بم به عنوان دانشگاهی است که آموزشهای خوبی برای جهانیان داشته زیرا بسیاری از مقاومسازیها در سایتهای کشور با استفاده از تجربیات بم صورت می گیرد.
او ضمن تقدیر از تلاش استادکاران مشغول در ارگ تاریخی بم گفت: تلاش این افراد است که امروز شکل آبرومندی به ارگ تاریخی بم داده است.
معاون سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری افزود: امروز کل منظر فرهنگی این اثر ثبت جهانی شده و سعی می کنیم که اشکالات موجود سد راه را نیز برطرف کنیم.
وی گفت: ارگ تاریخی بم یک بنای منحصربفرد است که در کویر بنا شده لذا تمام کمکهای مادی و معنوی داخل کشور را برای مرمت این بنای تاریخی بسیج می کنیم.
طالبیان افزود: برنامه مدیریتی ارگ تاریخی بم تا سال 2017 میلادی تدوین شده لذا امید است تا آن زمان به نتایج مطلوب دست یابیم.
وی ادامه داد: در برنامه های مدیریتی تدوین شده کار بر عهده مجموعه تا سال 2017 میلادی تعریف شده و مشارکت مردم و مسوولان محلی به ویژه پایگاه میراث فرهنگی بم در تحقق این برنامه ها موثر است.
او گفت: ادامه مرمت، حفاظت و تا حدودی بازسازی در دستور کار قرار دارد که مرمت بر اساس استاندارد ها انجام می شود و امید است توسعه کیفی را در منطقه شاهد باشیم.
معاون سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در ادامه اظهارداشت: منابع کشور محدود است و در بحث مالی در وضعیت خوبی نیستم اما سایتهای تاریخی زیادی وجود دارند که نیازمند اعتبار هستند.
مدیرکل سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد(یونسکو) و معاون سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در سفر یک روز به بم از روند بازسازی و مرمت ارگ تاریخی بم بازدید کردند.
پنجم دی ماه سال 82 زلزله شش و نیم ریشتری شهر بم را لرزاند. این فاجعه علاوه بر مرگ دهها هزار نفر و ایراد خسارات سنگین شهری، ارگ تاریخی بم به عنوان بزرگترین بنای خشتی جهان را نیز تخریب کرد.ک/3
7444/2624
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
07/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]