واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
رهبر حزب مخالف دولت زیمبابوه از سمتش برکنار شد تهران - ایرنا - یکی از جناح های حزب اصلی مخالف دولت زیمبابوه، رهبر این حزب را از سمتش برکنار کرد.
به گزارش خبرگزاری ˈرویترزˈ، گروهی که تحت رهبری ˈتندای بیتیˈ دبیر کل جنبش ˈحرکت به سوی تغییر دمکراتیکˈ قرار دارد، دیروز (شنبه) اعلام کرد: ˈمورگان چانگیرایˈ رهبر حزب و جانشین وی به اتهام ˈگرایش های فاشیستیˈ و ناتوانی در برکناری ˈرابرت موگابهˈ از قدرت، از سمت هایشان برکنار شدند.
طبق اعلام گروه مذکور، این دو مقام حزب مخالف دولت زیمبابوه، پس از شکست در سومین انتخابات عمومی این کشور در ژوییه (تیر/مرداد) گذشته که به پیروزی موگابه منتهی شد، در مقابل تغییر رهبری مقاومت کرده و در برابر چالش های داخلی به خشونت متوسل شده اند.
ناآرامی در میان رقبای سیاسی، موهبتی مهم برای موگابه 90 ساله محسوب می شود که به عنوان پیرترین رهبر آفریقا که از سال 1980 و همزمان با استقلال این کشور بر مسند قدرت است. موگابه با انتقاد غرب درباره نقض حقوق بشر و نیز اتهامات مربوط به سوء مدیریت اقتصادی هم مواجه است.
جناح بیتی اعلام کرد که چانگیرای و قایم مقامش ˈتوکوزانی خوپهˈ به دلیل فاصله گرفتن از دمکراسی و ضعف در مقابل موگابه، از این حزب اخراج شده اند .
این جناح در بیانیه ای تصریح کرد که حزب حرکت به سوی تغییر دمکراتیک از ارزش ها و اصول اساسی خود فاصله گرفته است، زیرا این حزب توسط دسته ای خطرناک و فاشیست که کمر به نابودی آن و نیز قشر کارگر زیمبابوه بسته، به سرقت رفته است.
جناح چانگیرای این اقدام را غیرقانونی و بی معنا توصیف کرد. ˈداگلاس مونزوراˈ سخنگوی این حزب به خبرنگاران گفت: گروهی اقلیت و تشنه قدرت و در مجمع حزب هم قادر به کسب رهبری نیستند و صلاحیت تغییر رهبری حزب حرکت به سوی تغییر دمکراتیک را ندارند.
طبق این گزارش، چانگیرای پس از شکست انتخاباتی اش در سال گذشته در مقابل فشارها برای کناره گیری از سمتش در این حزب به شدت مقاومت کرده است. وی انتخابات مذکور را مخدوش می داند. تحلیل گران پیش بینی می کنند که این حزب به زودی تجزیه خواهد شد.
چانگیرای 62 ساله از سال 1999 و همزمان با تاسیس حزب حرکت به سوی تغییر دمکراتیک رهبری این حزب را در دست داشته است.
با این حال، او طی سه انتخابات گذشته که هم این حزب و هم ناظران غربی آن را غیر منصفانه و غیر آزادانه ارزیابی کرده اند، نتوانست موگابه را از میدان بیرون کند.
برخی از مقامات حزب مخالف با وجود متهم کردن موگابه به استفاده از خشونت و تقلب در انتخابات به منظور حفظ قدرت، معتقدند که چانگیرای نیز در نتیجه رسوایی های اخلاقی و نیز ناتوانی در بکارگیری تاکتیک های مناسب برای پیروزی، اکنون زمین گیر شده است.
ˈالتون مانگوماˈ یکی از متحدان بیتی نیز اوایل سال میلادی جاری در نامه ای سرگشاده به چانگیرای از وی خواست تا از سمت خود در حزب کناره گیری کند.
وی گفت که چانگیرای از این پس قادر به اجرای برنامه اصلاحات زیمبابوه نیست و طی چهار سالی که نخست وزیر این کشور بود و سهمی از قدرت داشت، نتوانست این آرمان ها را محقق کند.
تحلیل گران می گویند که منتقدان چانگیرای در حزب حرکت به سوی تغییر دمکراتیک تا کنون نتوانسته اند ˈمدیر ملیˈ این حزب را به برگزاری مجمعی زود هنگام پیش از نشستی که برای سال 2016 در نظر گرفته شده است، متقاعد سازند.
جمهوری زیمبابوه با بیش از 12 میلیون جمعیت در جنوب قاره آفریقا قرار دارد. این کشور که پایتخت آن ˈهرارهˈ نام دارد، پس از سال ها تلاش برای آزادی، در سال 1970 رسما از سلطه استعمار انگلیس رهایی یافت و موجودیت خود را اعلام کرد.
خاورم**9156**1651
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
07/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 81]