واضح آرشیو وب فارسی:آخرین نیوز: «سردر دانشگاه» تاریخی بابل زبالهدانی شد! + عکس
«سردر دانشگاه» بابل که در تاریخ ۱/۷/۱۳۸۲ بهشماره ۱۰۲۸۱ در فهرست آثار ملی کشور جای گرفته و بخشی از مجموعه کاخهای دوره پهلوی بهشمار میرود هماکنون در بدترین شرایط ممکن بهسر میبرد. آنطور که فعالان میراثفرهنگی خبر دادهاند اتاقهای این بنای تاریخی تبدیل به انبار زباله شده است.
" ،به گزارش آخرین نیوزسردر دانشگاه" بابل که در تاریخ1/7/1382بهشماره 10281 در فهرست آثار ملی کشور جای گرفته و بخشی از مجموعه کاخهای دوره پهلوی بهشمار میرود هماکنون در بدترین شرایط ممکن بهسر میبرد. آنطور که فعالان میراثفرهنگی خبر دادهاند اتاقهای این بنای تاریخی هماکنون تبدیل به انبار زباله شده است.
این بنای تاریخی که در یک باغ زیبا احداث شده و در تملک دانشگاه علوم پزشکی قرار دارد هماکنون مانند تعداد بسیاری از بناهای تاریخی مازندران از وضعیت مناسبی برخوردار نیست. چنانچه شرایط نابسامان آن چندین بار مورد اعتراض مردم نیز قرار گرفته است.
«علیرضا صادقی امیری» دبیر انجمن جوانان سپید پارس مازندران با بیان این مطلب به CHN گفت: سردر دانشگاه بابل که چند سال پیش آزاد سازی شده و بعنوان یک نماد تاریخیـ هویتی در وسط میدان و در یکی از بلوارهای اصلی شهر جای گرفته هماکنون بهشدت مورد تعرض و تهدید قرار گرفته است.
بهگفته او، با اینکه بنای تاریخی دانشگاه در فاصله نزدیک و چند ده متری پاسگاه شهری است اما چندی پیش به محل و پاتوق معتادان و متکدیان شهر تبدیل شده بود بهطوریکه اتاقکهای دانشگاه محلی برای شبگذرانی و انبار وسایل معتادان بود. هرچند که پس از اعتراض های مردمی معتادان و متکدیان جمع و از این مکان دور شدند اما پس از گذشت دو سال، همچنان وسایل آنان در بنای سردر دانشگاه باقی مانده است.
صادقی امیری همچنین به اتاقکهای دیگر این بنا اشاره میکند که تبدیل به انبار نخالههای ساختمانی شده است. او میگوید: متاسفانه این تعرضها در برابر بزرگترین مرکز علمی و فرهنگی شهرستان و چند متری پاسگاه نیروی انتظامی رخ میدهد و هیچکس پاسخگوی تخلفات میراثفرهنگی نیست.
درحالحاضر نیز یکی دیگر از عوامل فرسایش بنا نفوذ نم در بدنه آن گزارش شده که با وجود ایجاد فضای سبز در پیرامون آن، این روند تشدید شده است. این درحالی است که بازدید از مجموعه کاخ ها بدلیل آنکه کاربری اداری پیدا کردهاند برای گردشگران و حتا شهروندان امکانپذیر نیست.
صادقی امیری میگوید: یکی از کاخ های سه گانه تبدیل به دفتر رییس دانشگاه، دیگری دفتر رییس حراست و کارمندان، و یکی از کاخ ها نیز به کتابخانه تغییر کاربری داده است. این اتفاقات در حالی روی میدهد که بازدید گروههای دوستدار میراث و یا دانشجویان از این بناهای فاخر، نیاز به تشریفات اداری زمانبر و تایید حراست دانشگاه و ارائه معرفینامه است. بههمین دلیل بازدید وضعیت کاخ ها برای دوستداران میراثفرهنگی بسیار مشکل است.
این فعال میراثفرهنگی میگوید: البته برای رفع این مشکل میتوان با همکاری سازمان های مردم نهاد و حراست دانشگاه، در ساعاتی مشخص و با همراهی یک نماینده از حراست بهصورت گروهی از این بناهای فاخر دیدن کرد.
یکشنبه, 07 ارديبهشت 1393 ساعت 11:15
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آخرین نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 168]