واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
یاد آب انبارها بخیر گناوه- ایرنا- آب انبارها زمانی به عنوان منبعی مطمئن برای ذخیره آب آشامیدنی و مصرفی مردم جنوب کشور ازجمله شهرستان گناوه استفاده می شد که اینک به حدی کم و فراموش شده هستند که باید فقط یادی از آنها را به ذهن آورد.
به گزارش ایرنا، مردم برخی نقاط کشور به دلیل شرایط اقلیمی خشک و نیمه خشک و بارش کم باران از دیرباز برای دسترسی به آب با بهره جستن از تمام توانایی های خود، در کنار ساخت قنات ها در فکر ساخت آب انبار در خانه های خود افتادند تا با ذخیره سازی آب های فراوان درفصل زمستان بدون دغدغه و مشکلی فصل های گرم سال را براحتی سپری کنند.
آب انبارها علاوه بر نقش مهم که در زندگی روزمره مردم داشتند، از موقعیت خاصی نیز در فرهنگ و اعتقادات مردم این سرزمین، برخوردار بوده است.
آب انبارها به طور معمول در خانه ها به صورت استخر سرپوشیده و زیر ساختمان یا در زیر سطح حیاط ساخته می شده که در فصل بارندگی آن را پر از آب می کردند.
برای استفاده از آب ذخیره شده در انبارهای ساخته شده در گذشته های دور از ˈدله Dalleˈ (نوعی سطل) و به مرور زمان از موتورپمپ برقی که برای انتقال آب به مخازنی که در پشت بام منازل مستقر بود، بهره می گرفتند.
شهرستان گناوه درشمال استان بوشهر از مناطقی است که از دیرباز مردم این منطقه روی به ساخت آب انبار در منازل خود آوردند که اکنون تعداد اندکی ازاین بناها مشاهده می شود.
مردم این دیار با گذشت زمان و ورود خطوط لوله های آب به منازل خود، کم کم به این فکر افتادند تا آب انبارهای ساخته شده در منازل خودرا تخریب کنند اما غافل از روزی بودند که آبی از لوله ها بیرون نیاید.
از زمانی که خطوط آب وارد منازل خانوارهای شهرستان گناوه شده هر ازچند مدتی به دلیل اتفاقات پیش بینی نشده نظیر شکستگی لوله ها و تعمیر و نوسازی با قطعی آب یک یا چند روزه مواجه می شوند و این قطعی ها آنان را در این فکر انداخته که آب انبار چقدر برایشان ارزش و اهمیت دارد.
در قطعی چند روز گذشته آب دراستان بوشهر که شهرستان گناوه هم از آن بی نصیب نبود مردم برای تامین آب اگرچه منبع دخیره های خود را پر کردند اما این میزان با توجه به گرمی هوا نیاز آنان را برآورده نکرد و ناچار بودند به هرطریقی شده در فکر تامین آب مورد نیاز خانوار خود باشند.
اگرچه عمده مردم آب انبارهای خودرا تخریب کرده اند اما هنوز در برخی محلات این بنا وجود دارد و در زمان قطعی آب اخیر خانواده هایی بودند که برای تامین آب خود به منازلی که آب انبار داشتند مراجعه می کردند.
اغلب مردمی که آب انبارهای خود را دراین منطقه تخریب کرده با خود می گویند ای کاش دست به چنین کاری نمی زدند تا در زمان قطعی آب دچار دردسر نشوند.
مدیر امور آب وفاضلاب گناوه گفت: قطعی آب چند روز اخیر دراستان بوشهر که شامل شهرستان گناوه نیز شد براساس اطلاعیه صادره این شرکت صورت گرفت و تا قبل از قطعی، از مردم خواسته شد تا نسبت به ذخیره آب در منازل خود اقدام کنند.
غلامحسین گشتاسب افزود: میزان مصرف روزانه آب دراین شهر که بیشتر خانگی است به طور متوسط 18 تا 20 هزارمترمکعب است که در زمان ذخیره سازی مردم برای تامین در زمان قطعی به 25 هزار مترمکعب افزایش یافت.
استان بوشهر که در منطقه گرم و خشک کشور واقع است با کمبود شدید منابع آب روبه رو است طوری که 95درصد آب شرب شهرها و روستاهای این استان از استان های همجوار تامین می شود.
یکی از منابع تامین کننده آب استان بوشهر سد کوثر در استان کهگیلویه و بویراحمد است که بوسیله 762کیلومتر خط انتقال به شهرها و روستاهای استان بوشهر وارد می شود.
بخش دیگری از آب استان بوشهر از چشمه ساسان و شاپور در کازرون فارس تامین می شود.
آب شهرستان گناوه بابیش از 90 هزارنفرجمعیت درشمال استان بوشهر از خط انتقال سد کوثر تامین می شود. ک/4
637/539 /675
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
07/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 113]