واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
مدیریت استرس بدن را در مقابل بیماری ها مصون می کند تهران-ایرنا-متخصص ایمونولوژی گفت: مدیریت صحیح استرس به عنوان یکی از اصول خودمراقبتی نقش بسیار موثری در حفظ عملکرد دستگاه ایمنی بدن برای محافظت در مقابل بیماری ها دارد.
دکتر جمشید حاجتی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا در این مورد توضیح داد: تعامل و ارتباط بین سیستم های روحی روانی، عصبی و ایمنی (سایکونورو ایمونولوژی) به عنوان سه بخش اصلی بدن انسان به گونه ای است که عملکرد هر کدام می تواند بر دیگری تاثیری مثبت یا منفی داشته باشد.
وی افزود: عملکرد نامناسب سیستم ایمنی بدن که در اثر بروز استرس های روزانه در افراد رخ می دهد، تاثیر منفی بر سیستم عصبی اعمال می کند و این تاثیرات منفی در نهایت روح و روان افراد را نیز متاثر می سازد.
حاجتی اظهار داشت: بروز استرس سبب افزایش ترشح هورمون هایی در بدن می شود که تاثیر کاهنده ای بر عملکرد دستگاه ایمنی بدن دارد.
وی افزود: این هورمون ها به عنوان هورمون های استرس (گلوکو کورتیکوئیدها) معروف است. ترشح این هورمون ها سبب می شود بدن در مقابل بسیاری از عوامل بیرونی نتواند پاسخ مناسب ارایه کند و در نتیجه به بیماری ها و مسایل مختلفی دچار شود.
متخصص ایمونولوژی با تاکید بر لزوم مدیریت استرس اظهار داشت: مدیریت استرس و درپیش گرفتن شیوه صحیح زندگی می تواند بر پاسخ های ایمنی بدن و دستگاه های عصبی و روحی روانی بدن تاثیر مثبت داشته باشد.
حاجتی با بیان اینکه آگاهی نسبت به ارزش مسایل مختلف زندگی یکی از اصول شیوه صحیح زندگی است، افزود: آگاهی از اهمیت و ارزش مسایل مختلف زندگی می تواند در کاهش بروز استرس ها به افراد کمک بسزایی کند.
وی توضیح داد: اگر افراد ارزش موضوعات مختلف زندگی را بدانند و متوجه باشند که ارزش موضوعاتی که به خاطر آنها سلامتی خود را به خطر می اندازند، در مقابل ارزش سلامتی بسیار ناچیز است در نهایت می توانند به مدیریت صحیح استرس ها و حفظ سلامتی خود دست یابند.
به طور کلی استرس به حالاتی گفته می شود که در اثر مواجهه با یک وضعیت تهدیدآمیز خارج از کنترل بروز می کند.
استرس به دو دسته خوب و بد تقسیم می شود؛ استرس خوب می تواند فرد را تحریک کند تا وظایف خود را با کیفیت بهتر و سریع تر انجام دهد.
این نوع استرس نه تنها از نظر جسمی و روانی مضر نیست بلکه می تواند اثر مثبتی بر سلامت و عملکرد افراد داشته باشد.
از پریشانی که معمولا با احساسات شدیدی مانند خشم، تحریک پذیری، ترس، اضطراب و وحشت همراه است به عنوان استرس بد نام برده می شود.
این نوع از استرس ها بر سلامت روحی روانی و جسمی افراد تاثیر منفی می گذارد؛ پریشانی و استرس ناشی از آن می تواند با عوارض فیزیکی مانند تپش قلب، تنگی نفس و افزایش فشار خون آشکار شود.
در دنیای ماشینی امروز، بروز استرس ها اجتناب ناپذیر است بنابراین تنها راه مقابله با آن مدیریت و کنترل آن است.
درکنار توصیه های پزشکان در مورد کنترل استرس ها، خنده یکی دیگر از راه هایی است که هر فرد می تواند با استفاده از آن به کاهش سطح هورمون های استرس زا در بدن کمک کند و در نهایت استرس خود را تحت کنترل درآورد.
علمی(4)1834**1599
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
06/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 100]