تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 13 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):كسى كه كارهاى خود را به خدا بسپارد همواره از آسايش و خير و بركت در زندگى برخوردار اس...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837533654




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سید علی صالحی: من سکوت را برگزیده‌ام / کار تازه‌ی همایون شجریان آفرین دارد!


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
سید علی صالحی: من سکوت را برگزیده‌ام / کار تازه‌ی همایون شجریان آفرین دارد!

سید علی صالحی: من سکوت را برگزیده‌ام / کار تازه‌ی همایون شجریان آفرین دارد!
در مصاحبه زیر می توانید متن گفت وگوی روزنامه ابتکار با سید علی صالحی را بخوانید:
به گزارش نامه نیوز، دروغ چرا؟ وقتی پشت بوق‌های منقطع نشسته بودم تا تلفنش را جواب بدهد، چیزی شبیه اضطراب در من وجود داشت.همانطور که از شعرهایش می‌نمایاند چند تکه از آنها را با خودم زمزمه می‌کردم، گویی با خودم به «گفتار» در آمده ام. صدای محکم ولی در عین حال گرمش را که شنیدم، گویی چیزی از این اضطراب کاسته شد. بین بعضی از دوستان « آقای کلمه» خطاب می‌شود. برخی از نزدیکانش نیز «سیدعلی» صدایش می‌زنند. به درخواستم برای دیدارش «چرا که نه» می‌گوید و با او در بعد از ظهری گرم در کارگاهش قرار ملاقات می‌گذاریم. اولین چیزی که در چهره اش رخ می‌نمایاند، ابروهایی هستند که بر سر چشمان خسته ولی پر از شوق و شور و شعرش خیمه زده اند. موهای یکدست سپید ِ موّاجش بر پیراهن یکدست سپیدش نشسته است و همراه با سبیل‌هایی به همین رنگ من را یاد«گات‌های اوستا»یش و مردان آن دوره می‌اندازد. مردی یکدست سپید، همچون شعرش،لبخندش، کارنامه ی روزگاری که پس ِ پشت نهاده و همچون کوهستان‌های زاگرسی که در آن بالیده است. با سید علی صالحی از آنچه پشت سر نهاده، امروزش، نگاهش به فردا، و جشنواره ی شعر فجر سخن می‌گوییم. آنچه می‌خوانید کلمات بر کاغذ آمده ی این گفت و گو است با «آقای کلمه»:


شما از بنیان گذاران موج ناب در دهه ی پنجاه و واضع شعر گفتار در دهه ی شصت بودید که از جریان‌های مطرح در شعر معاصر است. در طول زندگی نیز بارها شغل عوض کرده اید. این بی قراری در آفرینش و تغییر مداوم،خصلت ِ ذاتی شماست یا شرایط اجتماعی شما را این همه فعال نگه داشته است؟

هم کنش ِ شخصی است، هم واکنشی در برابر شرایط است. کنش ِ شخصی با این تعبیر که باور دارم«کار و خلاقیت و تولید» تنها سلاح من است در برابر زوال،در برابر فراموشی،در برابر مرگ! این تکاپو در تألیف،جنس ِ حیات من است. پا به هر کار دیگری هم می‌گذاشتم، باز با همین قدرت غیر قابل مهار کار می‌کردم. اما واکنش اجتماعی من در برابر شرایط به این معناست که هیچ قدرت ِ بازدارنده ای حق ندارد انسان ِ خلاق را به بند ِ نومیدی،سکوت وکم کاری بکشد. من اگر در یک جامعه ی مرفه و قانونمند که همه -به صورت نسبی- مُحِبِّ حکمت و آزادی اند،زندگی می‌کردم،بسا می‌رفتم پی حال و احوال شخصی خود،و کاری به کار ِ کلمه -از این نوع که هستم - نداشتم.

شما که سال 56 برای همیشه به تهران آمدید...

من سال 58 به قصد ماندن پا به تهران گذاشتم. درست 21 اردیبهشت58، که درست 21 بهمن 92 روزنامه ی کیهان بعد از کلی محبت،با تأکید گفته بود که صالحی سال 56 در تهران اقامت گزید. من سال 56 و 57 در شرکت ِ ساختمانی پرسیزیون - در مسجد سلیمان- مشغول کار بودم.معاون حسابداری بودم. چقدر جعل خبر و تاریخ، غم انگیز است. من چهار روز در سال 56 به تهران آمدم و بازگشتم.

سال 56 در تهران به شما پیشنهاد کار در روزنامه‌ها و رادیو وتلویزیون داده شد. جایزه ی فروغ را گرفته بودید. از امتیازات این جایزه، ورود بدون کنکور به دانشگاه بود. چرا همه ی این فرصت‌ها را نپذیرفتید و به مسجد سلیمان بازگشتید؟
تصمیمی آگاهانه نبود. نوعی غریزه،نوعی دستور درونی،شکلی از شهود بود. میگفت: قبول نکن! تنی چند از شاعران نامدار آن روزگار به من ایراد گرفتند که: ((بچه... این همه امکان را می‌گذاری می‌روی ده کوره ی مسجد سلیمان چه کنی!؟)) با تکلف هم می‌گفتند. من معمولا جواب نمی‌دهم. ساده آمدم، ساده هم برگشتم.

در آن زمان بیست و دو ساله بودید. چند سال پیش از این جایزه،کار چاپ آثارتان را شروع کرده بودید؟

اولین بار سال 51 شعر من در مطبوعات منعکس شد.

آن روزها فکر می‌کردید شاعران و غول‌های دهه ی چهل از شعر شما استقبال کنند و اینکه روزی خودتان جانشین آنها بشوید؟

در حوزه ی شعر، من برای لحظه به لحظه ی زندگی ام برنامه داشته و دارم. دورخیز ِ خارق العاده ای بود برای یک بچه ی مسجد سلیمانی. در این زمینه همیشه پر امید بوده ام، با اعتمادی تباهی ناپذیر. طبیعی بود که باید«هدف گذاری»‌ها را انجام بدهم.

شما از ایل بختیاری برآمده اید. همانطور که در کارنامه ی زندگیتان دیده می‌شود همواره حامی دو طیف بوده اید؛ قومیت‌ها و جوانان. در این راه رسالتی برای خود قائل هستید؟

ابداً. یک عشق است، دگر دوستی است. من همانقدر که زبان فارسی را که زبان شعری من است دوست دارم زبان تک تک اقوام و فرهنگ‌های ایرانی را نیز دوست دارم.همانقدر که پیش کسوت‌ها را عزیز می‌دارم، برای نسل‌های بعد از خودم نیز احترام قائل ام.

در کارگاه شعر شما، جوانان و شاعران بسیاری بوده اند که بعضی هاشان جوایزی همچون جایزه کارنامه را دریافت کرده اند. بسیاری از آثار آنها نیز به دست ناشران مختلف همچون مروارید و چشمه چاپ شده است. کمی درباره ی کارگاه و شیوه ی تدریس خود بگویید؟

یاد گرفته ام که نمی‌شود شاعر تربیت کرد، اما می‌شود شعر را تربیت کرد، از میدان منزه شعر، تمرین شاعری آغاز می‌شود. ما همه با هم یاد می‌گیریم،همه چیز در این جهان شعر است. مگر که عکس آن ثابت شود.

به عنوان یک کرد به شما میگویم. شما در اقلیم کردستان عراق بسیار محبوب هستید. آثارتان بارها به زبان کردی ترجمه شده است، دوست نزدیک بزرگترین شاعر کرد زبان، شیرکو بی کس بوده اید، در ترجمه ی اشعار کردی و معرفی فرهنگ آن سامان - در زبان فارسی - فعالیت‌های بسیاری داشته اید. این علاقه ی دو سویه را در چه چیز می‌دانید؟

ما همه یکی هستیم! یاد شیرکو گرامی باد!

حدود هفت سال پیش برنده ی جایزه ی جشنواره ی گلاویژ - در اقلیم کردستان – شدید. پس از آن نیز بارها به کردستان عراق دعوت شده اید اما نرفته اید. چرا؟

دعوت‌های دیگر ملل نیز بوده است، بیماری‌ها امانم را بریده است.

در سال 92 چندین مجموعه شعر از شما منتشر شد. سال پُرباری داشته اید انگار؟

متأسفانه سال 91 یک دفتر و سال 92 نیز دفتر دیگری از شعرهایم، ممنوع الچاپ شدند. دلیل اینکه سال 92 یک دفعه سه،چهار دفتر شعر من منتشر شد، این نبوده که من ناگهان به جهان کتاب یورش آورده باشم. دوستانی هم به من گفتند باید به مخاطبین خود فرصت بدهید! من به هیچ گلایه و سوالی جواب ندادم. دوستان خبر ندارند که این سه،چهار دفتر ِ ناگهانی، از سال 91،90،89 تا 92 برای کسب ِ مجوز در وزارت ارشاد خاک می‌خورده اند. ناگهان اجازه دادند، طبیعی است که ناگهان نیز - با هم - منتشر شوند.

شما در اواخر دهه ی شصت در مصاحبه ای گفتید که شعر گفتار و در نتیجه نه شعر ساده،بلکه زبان ساده طی دهه‌های بعد جریان غالب خواهد شد. در مقام تحقیق در زمینه ی زبان این پیش بینی درست بوده است.الان برای شعر آینده و آینده ی شعر چه پیش بینی می‌کنید؟

سرعت در نو شدن به حدی بالا خواهد گرفت. که تو گویی شعر دهه چهل تا هفتاد، هم چهل هزار سال پیش می‌زیسته است. البته گردوغبار هم بسیار خواهد بود، منتها این گرد و غبار و بحران و هیاهو، خود نشان از سواران و آسواران بزرگ می‌دهد که فعلا کمتر دیده می‌شوند. البته این سرعت در نو شدن، هزینه‌ها و پیچ‌های تندی خواهد داشت.

بنا به ذکر تاریخ و ثبت ِ مقاله و مصاحبه، شما اواخر دهه ی شصت از جریان ِ«شعر زبان» یاد کرده اید. این ترکیب ِ نو، و نقض تقطیع کلاسیک شعر نو، و باز کردن بحث«اتفاق زبان» و «زبان اتفاق» مسیر تازه ای را در شعر پیشنهاد داده اید، بعدها کسانی مدعی شدند(اواخر دهه ی هفتاد) که باید سمت افق‌های تازه رفت، در حالی که شما پیش از آن اعلام موضع کرده بودید. چرا همواره در قبال این مسائل سکوت می‌کنید؟ شما در دهه ی پنجاه هم بیشترین تاثیر را در موج ناب داشته اید، اما باز سکوت کردید. این شیوه ی شما تدبیر است استراتژی؟

شما با دقت مسیر ِ کارنامه ی مرا دنبال کرده اید. ممنونم! فکر کنم برای من«متن موضوع» مهم است. نمی‌خواهم آدم حاشیه‌ها باشم. صد البته این رفتار، شکلی از شخصیت و میراث آدم هاست. چرا که معتقدم نه تدبیر بوده، نه سیاست، به این دلیل که در زندگی جمعی کودکان در روستا،(پیش از هفت سالگی) باز در برابر رفتار بچه ها، همین خصلت را داشتم. خوب یادم هست برای اولین بار با هم سن و سالان خود در کودکی، و در دره‌های ولایت وقت غروب، یکی از دختر‌ها فریاد زد:«جن...جن!» همه گریختند، اما من ماندم چون دلم می‌خواست با جن ملاقات کنم. به شدت تحت تاثیر اوهام بزرگترها بودیم. بچه بودیم و خوش باور. یکبار بر سر بازی، نوجوانی مرا سیلی زد، به همان روزگار، بیست سال بعد به او گفتم: «ظلم کردی، چون من کودک بودم و تو قُلدُر! جایزه ی من قند بود، تو قند مرا ربودی و...».

در باب پرسش شما به این سال و قرن باید عرض کنم، من به برد و باخت و شهرت و این امور باور ندارم. مهم کشف آفاق تازه در شعر است، نه ثبت ِ غنیمت به اسم خود.

ببینید تا سال شصت و دو که من «تقطیع ِ مدرن» را در مؤخره ی کتاب«مثلثات و اشراق ها» کنار گذاشتم و تقطیع هموار و سطربندی درست در شعر سپید را مطرح کردم. کلاً همه شعر خود را مثل خوشه ای پاره پاره می‌نوشتند که سروته نداشت، حتی خود شاملو هم اشتباه می‌کرد. اما آرام آرام تقطیع پیشنهادی من جا افتاد، قبول افتاد، گسترش یافت و به رسمی مخفی در مدیریت سطور شعر سپید تبدیل شد.
برای نمونه، شعرهای امروز در رسانه‌های چاپی را با شعرهای پیش از سال شصت و دو مقایسه کنید، خواهید دید چه تغییر مهمی در صورت ِشعر سپید رخ داده است. همه ی نسل‌های زنده، این شیوه ی نو در معماری صوری شعر را پذیرفتند، اما بی انکه یک نفر به صورتی آشکار متوجه این دگرگونی شود. این قصه را گفتم که بگویم تا امروز من در این باب سکوت کرده ام، الان هم قصدِ حرف نداشتم، سؤال کردید، جواب دادم. ممنونم از شما.

ترکیب و نهاد و شیوه ی «بازسرایی» را هم شما وارد فرهنگ شعر کردید،درست است؟

بله، زمان ثبت و ارائه ی نمونه ی آن به سال شصت و یک بر می‌گردد، کتاب«گات‌های اوستا» چاپ اول آن به انتشارات پیشگام تعلق داشت. البته اصل کار سال پنجاه و شش انجام شده بود، کم تجربه بودم، دورش ریختم، دوباره سال 60 و 61، بازسرایی مجدد شد. تنها کسی که بر حضور پدیده ی «بازسرایی» و سپس «شعر گفتار» تأکید و یادآوری کرد...، شادروان محمد حقوقی بود،یادش را گرامی می‌دارم. استاد من در دانشکده ی هنرهای زیبا بود و بعد هم که دوست شدیم. اواسط دهه ی هفتاد، در فرهنگسرایی در غرب تهران، ودر بزرگداشت من(از سوی دانشجویان) به این مسئله پرداختند.

برویم سر بحث جشنواره ی شعر فجر. خبر درز کرده که از جنابعالی دعوت شده که در این جشنواره و در مقام داور، شرکت کنید. جواب شما چه بوده است؟

اگر خبر این دعوت بیرون آمده، خب جواب هم مخفی نمانده است.

از خودتان بشنویم!

کار من تمام است، چندین بیماری ِبی شرف، دارند از درون نابودم می‌کنند. همین قدر که بتوانم شعرهایم را پاکنویس کنم، خود فتح الابواب ِ جهان است.

جشنواره ی شعر فجر در این دوره به بحثی دامن زد که گویا باعث اختلاف بین مسئولین و شاعران و آزردگی خاطرِ داوران شد، خبر دارید؟

نه، بی خبرم!

کارگزاران این جشنواره حتی از دکتر یدالله رؤیایی نیز دعوت کرده اند که برای همدلی با این روند، به ایران بیاید.نظر شما چیست؟

در جامعه،تب ِ تکذیب و جوش ِ تصدیق آنقدر بالاست که آدمی نمی‌داند به چه کسی اعتماد کند. یکی دوبار در حاشیه، خبرهایی شنیدم(نخواندم) در این باب. درباره ی شنیده‌ها اعتماد ندارم.

ما هم شنیدیم که یکی از مسئولین ِمهم این جشنواره با شما نیز تماس گرفته و دعوت شده اید؟

عرض کردم که شنیده‌ها قابل اعتماد نیستند. هر حرفی باید مستند باشد.

ولی خیلی‌ها مطمئن هستند که از شما دعوت شده است. از زبان خودتان بهتر است

آقای عبدالجبار کاکائی توسط دوستی از شاعران با من تماس گرفت. اول آن دوست تماس گرفت، گفتم: «نه،من نیستم.» بار دوم آقای کاکائی - البته با انگشت گذاشتن بر نقطه ضعف من- (یعنی برخورد عاطفی و پر لطف که خصلت همه ی شاعران است.) خواستند من هم باشم. گفتم: «شاعران جدی و نامدارو پرتکاپو در این مملکت بسیارند. من در بیماری‌های گوناگون غرق شده ام.(من هم باید از انزوا سهمی داشته باشم).. بار سوم مجدداً آن دوست ِ دوره ی جوانی تماس گرفت. باز عذرخواهی کردم. گفت: «دوستان خواسته اند...» گفتم: «شما زنده باشید، ما به همین حاشیه راضی هستیم!»

«جایزه»‌ها و جشنواره‌ها ـ چه دولتی و چه غیر دولتی ـ عامل تشویق اند. چرا دوری می‌کنید از این مسائل؟

دوری نمی‌کنم. در جوامعی از جنس ما، هیچ پدیده ای پایدار نیست. جوایز و جشنواره‌ها و بنیاد‌ها به دنیا می‌آیند با هزاران رؤیا و آرزو، اما بنا به دشواری شرایط، پا بر جا نمی‌مانند، مثل مطبوعات مستقل ما که عمری «سپنج روزه» دارند. الان در ژاپن مجله ای ادبی وجود دارد که نزدیک به یک قرن، سرپاست و منتشر می‌شود. این امور که هیچ، برج آزادی در تهران، هنوز نیم قرن نشده، در حال ویرانی است. در چنین شرایطی چطور می‌شود به جوایز و تشویق‌ها دل بست. الان نوجوانان بی سرپرستی می‌شناسم که حقیقتاً در شعر، کم نظیرند، در هر فرصتی به شعرهای آنها گوش می‌دهم. آرزو دارم برای این نوجوانان جایزه ای شایسته پا بگیرد، اما دست ما خالی است. عبور از مارپیچ‌های این روزگار سخت است! اخیراً متوجه شده ام که اگر امکانات باشد، تا چه پایه می‌توان به نسل‌های جوان تر خدمت کرد.

در مقاطع مختلف که به شکل‌های مختلف از جمله تهمت و افترا به شما حمله می‌شود، ندیدیم جواب بدهید. واقعاً چرا سکوت می‌کنید؟

هر سنگی به سوی پیشانی من پرت می‌کنند، پروانه می‌شود. خدا به آنها خیر دهد! من زیر همین رگبارها، به شعر‌های خوبی رسیده ام. دعای خیر من بدرقه ی راه ِ این دشنام دهندگان بوده و هست. من بدتر از خودم در این جهان سراغ ندارم. شاید حق با آنهاست. بمباران شدن از سوی این دردها، آدمی را به رستگاری و رهایی نزدیکتر می‌کند.

از یک طرف روزنامه ی مهمی در ایران به شما حمله می‌کند و آن حرف‌ها را می‌زند، از طرفی دیگر دعوت می‌شوید که کارگزار جشنواره یا داور جایزه ی جشنواره ی شعر دهه ی فجر شوید. ارزیابی خودتان از این مسائل چیست؟
می نشینم و به روزگار نگاه می‌کنم. اگر مجبور شوم همزمان روی دو صندلی بنشینم، حتماً از یک سو سقوط خواهم کرد. به همین دلیل«حاشیه» و سکوت را برگزیده ام. روی زمین می‌نشینم برای شعر، و از جا بر می‌خیزم به احترام مولانا و حافظ. بد نیست اشاره کنم آن روزنامه ی بسیار حرفه ای به یک جناح و این جشنواره ی شعر به جناحی دیگر تعلق دارد. شاعری که نتواند فراجناحی عمل کند، هنوز به بلوغ عاشقانه نرسیده است.

بگذریم. میخواهم از حال و هوای این روزهایتان بدانم.چندین دهه کار شعر، باعث شده که می‌گویند شما« جوهر کارِ کلمه» یا «آقای کلمه» هستید. این عناوین شما را در جایگاه اجتماعی و فرهنگی خاصی قرار می‌دهد. موقعیت خود را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

داریم می‌رویم سمت وداع با واژه؟ کدام موقعیت، چه جایگاهی؟! دور باد تعارفات بیهوده و شکسته نفسی‌های ابلهانه! من همان«هیچ» هم نیستم!

چند دفتر شعر منتشر کرده اید؟ دفترهای شعری که بعضی از آنها به چاپ دهم نیز رسیده است.

حسابش را ندارم. نمی‌دانم چند مجموعه دارم!

آیا کارهایی تازه در راه دارید که منتظر چاپ اش باشیم؟

چهار کتاب که قرار است انتشارات نگاه منتشر کند، یک مجموعه هم انتشارات چشمه! البته از دوره ی آقای احمدی نژاد به ارشاد رفته اند این دفترها، و هنوز جوابی نیامده است.

همچنان کار می‌کنید؟

پیش از تولد کارم شعر بوده، بعد از مرگ هم باز شعر و سرودن را ادامه می‌دهم.

بیستمین سال شروع کارگاه شعر شماست. درست است؟

بله.

دو سه سال اخیر، به صورتی شدیدتر، سال‌های ترجمه اشعار و انتشار کتاب‌ها و اشعار شما در زبان‌های آلمانی، فرانسوی، انگلیسی، عربی و کردی بوده است. خودتان در این روند نقش داشته اید؟

بله، این شعرها را من سروده ام، ولاغیر...! کی حوصله دارد پی رابطه ومترجم و فلان برود! اگر شعر، شعر باشد خودش از «نیل» با پای پیاده عبور می‌کند.

در این دهه ها، ناشرهایی بوده اند که خاطر شما را مکدر کنند؟

رفتی سراغ امور خصوصی؟!

واقعا بوده؟

واقعا نبوده، از همه ی آنها ممنونم تا ابد!

اینجا هم می‌خواهید حرفی نزنید؟ باشد. از آن طرف سوال می‌پرسم. ناشرهایی که به طور خاص دوستشان می‌دارید کدام‌ها هستند؟

همه عالی! اما بعضی دوستان من هستند، مثل انتشارات ابتکار نو،هونار(هه نار)، نشر چشمه، مروارید، نگاه و...

شما را خسته کردیم؟

ما شاعران، خسته به دنیا می‌آییم، اما بنا به امید بزرگ، مرگ را به زانو در می‌آوریم. آنجا هم که گفتم «کارم تمام است.» ربطی به نومیدی ندارد. خفه شدم از دست این همه قرص!

ایام نوروز بعضی‌ها در رسانه‌های مجازی شایعه کردند که شما سکته کرده و... می‌دانید چرا و کار کیست؟

بعضی مایل اند به استقبال بروند.

ایام نوروز سفر نرفتید؟ چه می‌کردید؟

بیماری یعنی،سفر قدغن! اما خواندم و نوشتم و پاکنویس کردم و به استقبال شکوفه‌ها در باغچه ی خودم در اقلیم دماوند رفتم.

این روزها را چگونه می‌گذرانید؟

بدون موسیقی، تحمل جهان آسان نیست.

سال 93 با موسیقی چه کسی یا گروهی...؟!

کار تازه ی همایون شجریان. آفرین دارد!

شما مثل شاملو با موسیقی ِ سنتی مخالفتی ندارید؟

شاملو هم با آه و ناله و مویه و نومیدی و خاک ریختن بر سر خود مخالف بود.

بعد از چند سال غیبت، آیا امسال شما را در نمایشگاه کتاب تهران خواهیم دید؟

آن سال‌های دودآلود، چون هوا سنگین بود نمی‌آمدم. مشکل قلب و ریه آزارم می‌دهد. امسال شنیده ام تهویه‌ها را راه انداخته اند. می‌شود بدون اضطراب در گلستان کتاب قدم زد. آن سال‌ها یکبار آمدم، هوا آنقدر آلوده و غیرقابل تحمل بود که زود برگشتم. دارم خسته می‌شوم دوست ِ ُرد ِ من. مصاحبه خیلی طولانی شد.متشکرم.

ممنونم از وقتی که برای ما گذاشتید و این که حتی به پرسش‌های خصوصی ما هم جواب دادید.

چون ُرد هستید، یادم رفت دارم مصاحبه می‌کنم. «بِژی... و زُر سپاس!» {زنده باشید و خیلی ممنون}.





1393/2/6





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن