واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
یکسال از رحلت امیر داستان گذشت/تصویر یادداشت بهمن 57 فرهنگ > کتاب - ۵ اردیبهشت ماه 93 نخستین سالگرد درگذشت امیرحسین فردی، پدر ادبیات داستانی انقلاب است.
امیرحسین فردی در سال 1328 در روستای قرهتپه اردبیل به دنیا آمد. پدرش نظامی بود و مجبور به انجام ماموریت در شهرهای مختلف. امیر در همان سالهای پیش از دبستان از روستا مهاجرت کرد و مدتی در شهرهای کرمان و دلیجان زندگی کرد. برای اولین بار در شهر دلیجان پا به کلاس درس گذاشت، درحالی که دو سال بزرگتر از همکلاسی هایش بود. از آنجا که خواندن را پیش تر آموخته بود، و با منظومه ها و داستان های آذری مانوس شده بود، کتابهای درسی برایش بسیار ساده و کسالت آور بود. شاید از همان روزها بود که اعتماد خود به آموزشهای آکادمیک و رسمی را از دست داد و تا پایان عمر هم بر همین اعتقاد بود. آخرین ماموریت پدر در شهر تهران بود و خانواده کوچکش را با خود به تهران آورد. بعد از بازنشستگی پدر، برای همیشه ساکن تهران شدند. ابتدا محله وصفنارد، و بعد محله جی. "فوتبال" و "رمان" تمام دلخوشی های امیرحسین نوجوان بودند. "کلبه عمو تم"، "بر باد رفته" و چند اثر از بالزاک و داستایوفسکی از اولین آثاری بود که خواند... عضویت در حوزه اندیشه و هنر اسلامی(حوزه هنری)، سردبیری و مدیرمسئولی «کیهان بچهها» (به مدت 31 سال)، مؤسس و مدیر مسئول کیهان علمی، عضویت در شورای داستان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، عضویت در شورای داستان بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، مسئولیت جشنواره انتخاب کتاب سال شهید حبیب غنیپور، مسئولیت شورای ادبیات داستانی نیروی مقاومت بسیج و مدیریت کارگاه قصه و رمان حوزۀ هنری از سوابق مسئولیتهای اجرایی وی است. مسجد قدیمی جوادالائمه(ع)، میان کوچه پس کوچههای خیابان قزوین، محور اصلی کارهای بچههای مسجد بود. فردی با جمع کردن بچهها متعهد در فضای معنوی مسجد، به بازتعریفی برای آن پرداخت. تا پیش از این مسجد تنها محلی برای عبادت و در نهایت شکلدهی به فعالیتهای انقلابی محسوب میشد، اما فردی مسجد را دوباره تعریف کرد: پایگاهی برای تربیت نسل جدید، توانا و پرانرژی انقلاب. امری که بسیاری از انقلابیون از آن به راحتی گذشتند. همین وجه، امیر ادبیات انقلاب را به معلمی دلسوز مبدل کرد که نسل تربیت شده او سال ها بعد، زمانی که انقلاب در پیچ فتنه قرار گرفته بود، به یاریاش آمدند؛ با همان روحیه انقلابی دهه 50. چندینبار داوری برای کتاب سال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، کتاب سال شهید حبیب غنیپور، جشنواره ادبیات داستانی بسیج، جشنواره راهیان نور، انجمن قلم ایران، جشنواره قصههای قرآنی از تجربههای دیگر وی است. وی از مؤسسان کتابخانه مسجد جوادالائمه(ع) در سال 1353 و تشکیل شورای نویسندگان آن مسجد است که در ادامه به حوزه هنری پیوست و از ستونهای اولیه این نهاد بودند.
امیرحسین فردی عصر پنجشنبه، پنجم اردیبهشت 1392، دچار مشکل تنفسی شد و در راه انتقال به بیمارستان لقمان درگذشت. از آثار وی می توان به «آشیانه در مه» ، «سیاهچمن»، «اسماعیل»، «گرگ سالی» و ... اشاره کرد. نسخه الکترونی رمان «گرگ سالی» به تازگی در سایت آمازون نیز برای استفاده فارسی زبانان سراسر دنیا عرضه شده است. در ادامه تصویری از یادداشت 12 بهمن 1357 زنده یاد فردی را می خوانیم:
6060
جمعه 5 اردیبهشت 1393 - 18:23:06
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 80]