تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 12 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خير دنيا و آخرت با دانش است و شرّ دنيا و آخرت با نادانى. 
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1836997000




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بهار با پوست چه مي‌کند؟


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
بهار با پوست چه مي‌کند؟




فصل بهار با وجود تمام زيبايي‏ها و طراوت‏هايي که همراه دارد، به دليل شروع کار و فعاليت انسان‌ها و حضور بيشترشان در طبيعت، مشکلاتي را براي آنها به ارمغان خواهد آورد. از جمله اين بيماري‏ها مي‏توان به بيماري‏هاي پوستي اشاره کرد.





سلامت: بيماري‌هاي پوستي فصل بهار به 2 گروه كلي تقسيم‌بندي مي‌شوند. بخشي از اين بيماري‌ها به دليل تغييرهاي طبيعت رخ مي‌دهند. اين تغييرها شامل تابش نور خورشيد،‌ حيات مجدد درختان، گل‌ها، گياهان و گرده‌افشاني آنها و تكثير و زادوولد حشرات و مايت‌هاست. گروه دوم بيماري‌هاي پوستي به فعاليت انسان‌ها و تغييرهاي رفتاري آنها در فصل بهار وابسته است و براساس شغل و كاري كه انجام مي‌دهند متفاوت خواهد بود.






مشکلات پوستي ناشي از فعاليت‌هاي شغلي در فصل بهار

• بيماري‌هاي كارگران ساختماني: فصل بهار شروع ساخت‌وساز مجدد ساختمان‌ها و كار و فعاليت كارگران ساختماني است. يك بيماري پوستي بسيار مهم بين كارگران ساختماني درماتيت يا اگزماي سيماني است. كارگراني كه دچار اين مشكل پوستي مي‌شوند بايد شغلشان را تغيير دهند زيرا اگر كارگري به سيمان حساس باشد و بار اول در تماس با سيمان دچار عارضه شود و رعايت نكند دفعه‌هاي بعد حتي وقتي از كنار ساختمان در حال ساخت عبور و گردوخاك حاصل از آن را در محيط استنشاق مي‏كند، دچار عارضه‌ اگزماي سيماني خواهد شد. بعضي از افراد هم پس از مراجعه به كلينيك‌هاي پوست از خارش شديد بدن به‌خصوص در فصل بهار و تابستان شكايت مي‌كنند در حالي كه هيچ مشكل داخلي خاصي ندارند اما در شرح‌حالشان مشخص مي‌شود در نزديكي محل زندگي‌شان كار ساخت‌وساز ساختمان انجام مي‌شود. در واقع استنشاق گردوخاك كار ساختمان‌سازي كه وارد محيط خانه آنها مي‌شود از يك طرف و پتانسيل دروني موجود در فرد، باعث ابتلاي او به اگزما مي‌شود.

پيشگيري: هنگام کار با مواد ساختماني حتما دستکش بپوشيد، ماسک بزنيد يا از کنار ساختمان‏هاي در حال ساخت عبور نکنيد.


• بيماري‌‌هاي دامداران: فصل بهار فصل فعاليت دامداران و شروع جابجايي، ييلاق و قشلاق، تراشيدن موي دام‌ها، مراقبت از زادوولدشان و... است در نتيجه تماس پوستي آنها با حيوانات افزايش مي‌يابد. در نتيجه بيماري‌هاي قارچي مشترك بين‌ حيوان و انسان بين دامداران بيشتر ديده مي‌شود. نكته مهم اينكه شدت بيماري قارچ‌هاي حيواني بسيار شديدتر از قارچ‌هاي ساده است و فرد را دچار عفونت‌هاي وسيع و گسترده مي‌كند و بيماران بايد علاوه بر مصرف داروهاي ضدقارچ از آنتي‌بيوتيك استفاده كنند.

پيشگيري: توصيه مهم به همه دامداران اين است كه حتما با پوشش كافي و با دستكش مناسب به سمت دام‌هايشان بروند و پس از كار حتما دست‌هايشان را با آب و صابون بشويند و ضدعفوني‌ كنند و از بردن لباس‌هاي كار به خانه جدا بپرهيزند زيرا مي‌توانند به راحتي بيماري را به داخل خانه و خانواده منتقل كنند.


• بيماري‌‌هاي ورزشكاران: با توجه به هواي معتدل بهاري فعاليت‌هاي ورزشي در فصل بهار افزايش پيدا مي‌كند و افرادي كه تمايل بيشتري به انجام فعاليت‌هاي بدني و ورزشي دارند بيشتر عرق مي‏کنند. بيماري‌هايي كه با تعريق بدن در ارتباط هستند شامل فعاليت قارچ‌هاي سطحي ورسيكالر است که ضايعه‌هايي را در پوست ايجاد مي‏کند. حتما شنيده‌ايد بعضي از افراد به دليل ورزش يا پياده‌روي در فصل بهار، دچار راش‏ها يا سوختگي كشاله ران مي‌شوند. علت اين بيماري عرق‌كردن در ناحيه كشاله ران است. از طرفي پوست اين ناحيه بهم ساييده شده و التهاب و ناراحتي را دوچندان مي‏کند و فرد هنگام راه رفتن اذيت مي‌شود. از سوي ديگر مواد موجود در عرق از جمله كلرورسديم باعث مي‌شود كشاله ران يا زير بغل دچار سوختگي و ناراحتي شود و مشكلاتي را براي افراد ايجاد كند.

پيشگيري: بعد از هر فعاليت ورزشي استحمام و خوب خودتان را خشک کنيد و لباس‌هاي نخي گشاد بپوشيد.


• بيماري‌هاي كشاورزان: با شروع فصل بهار كشاورزي و تماس با انواع سموم و به‌خصوص كار و تلاش زير نور آفتاب شاهد بيماري‌هاي پوستي مختلفي در بين كشاورزان هستيم.

پيشگيري: هنگام كار از كلاه و لباس‌هاي مناسب استفاده كنيد تا تماس با نور آفتاب به حداقل برسد. هنگام استفاده از سموم نيز حتما ماسك بزنيد و لباس‌هاي مناسب و دستكش بپوشيد.

چه موقع به پزشک مراجعه کنيم؟ در صورت وجود هر ضايعه‏اي روي پوست بايد به پزشک متخصص پوست مراجعه و آن را بررسي و درمان کرد.

بيماري‏هاي ناشي از احياي دوباره درختان و گياهان

رشد گل‌ها و گياهان و گرده‌افشاني آنها در فضا به 2 صورت مستقيم و غيرمستقيم روي پوست اثر مي‏گذارند. يکي از مهم‌ترين بيماري‏هاي پوستي كه به صورت مستقيم از ترشح گل‌ها و گياهان ايجاد مي‌شود، بيماري فيتوفتودرماتيت نام دارد. اين بيماري در افرادي كه بيشتر در طبيعت حضور دارند يا در باغداران و باغباني‌هايي که در باغ‌ها و مزارعشان كار مي‌كنند و با گل‌ها و گياهان متعددي سروكار دارند ديده مي‌شود. به اين صورت كه ترشح‌هاي حاصل از گل‌ها و گياهان روي پوست اين افراد مي‌نشيند و وقتي در معرض آفتاب قرار مي‌گيرند، شروع به فعاليت كرده و به راحتي در پوست نفوذ مي‌كنند و باعث ايجاد لك‌هاي قهوه‌اي در پوست مي‌شوند. اين بيماري در فصل بهار كه گرده گل‌ها و گياهان و تابش نور خورشيد افزايش مي‌يابد، شيوع بيشتري دارد.


• اگزماي دست و پا: اين بيماري نيز در اثر تماش مستقيم با گل و گياه ايجاد مي‌شود. اگر فردي مختصري هم زمينه اگزما داشته باشد به اين بيماري گرفتار خواهد شد. بايد بدانيد اگزما 2 علت دارد؛ يك علت آن وجود عوامل داخلي در بدن فرد است كه او را مستعد بروز اگزما مي‌كند. علت دوم هم وجود عوامل خارجي است. وقتي فردي پتانسيل ايجاد اگزما را داشته باشد وقتي در معرض عوامل خارجي قرار مي‌گيرد دچار اگزما مي‌شود.


• درماتيت آتوپيک: بيماري ديگري است كه از راه غيرمستقيم و جذب عمومي يا راه تنفسي روي پوست ايجاد مي‌شود. با توجه به اينكه در فصل بهار بيماري آسم به‌خصوص در كودكان شيوع بيشتري پيدا مي‌كند، بيماري‌هاي آتوپيك درماتيت يا التهاب پوستي ناشي از آلرژي نيز افزايش مي‌يابد. در چنين شرايطي، ممكن است پوست بدن هنگام تماس فرد با مواد آلرژن به‌خصوص گرده گل‌ها و... به شدت دچار خارش شود. علت اصلي اين خارش‌ها استنشاق گرده گل‌ها و سپس وارد شدن آنها به خون و اثرگذاري آنها روي پوست است. در اين صورت پوست دچار خشكي، خارش و حتي كهير و آنژيوادم مي‌شود.

پيشگيري: پوشش بدنتان را كامل كنيد. اگر در برابر گرده گل‌ها و گياهان حساس هستيد حتما ماسك بزنيد و تا حد امكان در باغ‌ها يا اماكني كه گرده گل‌ها زياد است نرويد. در صورتي كه فردي به دليل شغلش ناچار است در طبيعت و در تماس با گرده گل‌ها و گياهان باشد و دچار عوارض متعدد پوستي مي‌شود، مي‌تواند با نظر پزشك قبل از حضور در محل كار از داروهاي آنتي‌هيستاميني استفاده كند تا مانع بروز عوارض پوستي شود يا شدت آنها را كمتر كند.

چه موقع به پزشك مراجعه كنيم؟ اگر ناخواسته وارد محيط‌هاي طبيعي و با تماس گرده گل‌ها دچار مشكل شديد حتما به پزشك مراجعه و با نظر او از داروهاي آنتي‌هيستاميني استفاده كنيد. توصيه مي‌شود نام گياهاني كه در تماس با آنها دچار عارضه مي‌شويد را يادداشت كنيد تا دوباره در معرض آنها قرار نگيريد.

مشکلات پوستي ناشي از تغييرهاي غذايي در فصل بهار

يكي از سنت‌هاي ما ايرانيان به‌خصوص در ايام نوروز، استفاده از انواع آجيل و شيريني‌ها براي پذيرايي از ميهمانانمان است. اين مواد به دليل تركيب‌ها و افزودني‌هاي مختلفي كه دارند، يكي از دلايل بروز و ايجاد برخي حساسيت‌هاي پوستي هستند.

پيشگيري: از خوردن موادي که نسبت به آنها آلرژي داريد، بپرهيزيد و در مصرف موادي که خوردنشان را براي اولين بار تجربه مي‏کنيد زياده‏روي نکنيد.

مشکلات پوستي ناشي از زاد و ولد حشرات در فصل بهار

فصل بهار فصل تخم‌گذاري و ازدياد حشرات است. به همين دليل يكي از دلايل مراجعه افراد به درمانگاه‌هاي پوست ناشي از نيش حشرات است. مهم‌ترين مشخصه نيش حشرات، تورم، قرمزي و يك نقطه سياه در مركز تورم است كه نشان‌دهنده نيش حشره است. از مهم‌ترين حشره‏گزيدگي‌ها، مي‌توان به گزش نيش زنبور، گزش ساس به‌خصوص در زندان‌ها، اردوگاه‌ها و... اشاره كرد.

پيشگيري: سعي كنيد در طبيعت باز و بيرون از خانه نخوابيد. روي چمن‌ها دراز نكشيد يا اينكه زمين را به طور كامل بپوشانيد و از زيرانداز‌هاي مناسب استفاده كنيد. براي خوابيدن در محيط‌هاي باز، بهتر است كيسه خواب داشته باشيد.

چه موقع به پزشك مراجعه كنيم؟ اگر در اثر تماس يا گزش حشره دچار كهير شديد، سريع به پزشك مراجعه كنيد و شايد لازم باشد از داروهاي تزريقي استفاده كنيد زيرا ممكن است بعضي از حشره‌گزيدگي‌ها فرد را وارد شوك كند. به‌خصوص گزش زنبورها را جدي بگيريد. در صورتي كه دچار گزش‌هاي معمولي حشره‌ها شديد در محل گزش پماد بتامتازون يا يك پماد استروييدي ضدخارش بزنيد و به هيچ‌وجه محل گزش حشره را نخارانيد. زيرا در اثر خارش زياد، پوست آن ناحيه آسيب مي‌بيند و خودش محلي براي ورود باكتري يا ايجاد عفونت مي‏شود.

بيماري‏هاي ناشي از تابش نور آفتاب

در فصل بهار علاوه بر اينكه شدت نور آفتاب افزايش پيدا مي‌كند و روزها بلندتر مي‌شوند، تركيب نور آفتابي كه به زمين مي‌رسد تا اندازه‏اي متفاوت‌تر از نورخورشيد در فصل‌هاي پاييز و زمستان است و UVB بيشتري در فصل بهار به زمين مي‌رسد. در نتيجه تغييرهاي پوستي‌اي كه با UVB مرتبط است معمولا در اين فصل بيشتر ديده مي‌شود. مثل شيوع تبخال در فصل بهار، آفتاب‌سوختگي و... از بين بيماري‌هايي كه با نور آفتاب مرتبط هستند و با افزايش تابش نورآفتاب در فصل بهار افزايش مي‌يابند، مي‌توان به لوپوس و بيماري‌ بسيار شايع اين فصل يعني PLE اشاره كرد.


• PLE: به معني بروز ضايعه‌هاي پوستي ناگهاني به‌خصوص در قسمت‌هايي است كه نورآفتاب بيشتري به آنجا مي‌رسد. اين بيماري عمدتا در قسمت‌هاي پشت‌دست، ساعد و در موارد كمتر در پوست صورت، پشت و جلوي گردن ديده مي‌شود. علت ايجاد اين بيماري برداشته شدن ناگهاني پوشش لباس از روي دست‌ها يا پوشيدن لباس‏هاي يقه باز در فصل بهار است. در اين فصل به دليل كار و فعاليت و بالازدن آستين‌ها يا پوشيدن لباس‌هاي آستين‌كوتاه، پوستي كه حدود 6 ماه به‌وسيله لباس پوشيده شده بود به يكباره در معرض تابش نورخورشيد قرار مي‌گيرد، فوق‌العاده حساس مي‌شود و ضايعه‌هاي ‌PLE در آن بروز مي‌كند. جالب اينكه اين ضايعه‌ها بيشتر در خانم‌هاي خانه‌دار ديده مي‌شود كه به دليل انجام خانه‌تكاني آستين‌ها را بالا مي‌زنند و در حياط منازل به شستن فرش، موكت و... مي‌پردازند.

• لک‌هاي پوستي: مشکل پوستي ديگري که در برخي افراد به دليل مصرف برخي داروها ايجاد مي‏شود، لک‎‏هاي پوستي است. مصرف برخي داروها مثل كپسول داكسي‌سايكلين، كپسول تتراسايكلين، برخي داروهاي اعصاب و روان، داروهاي ضدمالاريا مثل هيدروكسي‌كلروكين و برخي داروهاي تزريقي ضددرد از راه خون جذب مي‌شوند و به پوست مي‌رسند و درست در قسمت‌هايي كه پوست در معرض آفتاب يا نورهاي فلورسنت قرار مي‌گيرد، باعث ايجاد لك مي‌شوند.

• پورفيري جلدي: بيماري ديگري كه با تابش نور‌آفتاب ايجاد مي‏شود، بيماري پورفيري جلدي نام دارد. افرادي كه نوعي اختلال ژنتيكي دارند در تماس با نورخورشيد دچار ضايعه‌هاي وزيكولر يا ضايعه‌هاي آبدار و خارش‌دار در پشت دست مي‌شوند و در تشخيص افتراقي PLE قرار مي‌گيرند.

• لک‌هاي خورشيدي: بيماري ديگري كه در فصل بهار در اثر افزايش تابش نور خورشيد ديده مي‌شود، زخم‌هاي كوچكي در حلقه بالايي گوش يا گونه كودكان است که معمولا از خود جوشگاه نيز به جا مي‌گذارند.

• کهير آفتابي: بيماري شايع بعدي كه بيشتر در خانم‌ها و در فصل بهار ديده مي‌شود، كهير آفتابي است. اين بيماري بيشتر در سر و صورت رخ مي‌دهد و به شدت خارش‌دار است.

پيشگيري: براي پيشگيري از بيماري‌هاي ناشي از تابش نور خورشيد به‌خصوص بيماري‌ PLE بايد لباس آستين بلند بپوشيد و كرم ضدآفتاب بزنيد. اگر پوست حساسي داريد، دستكش نخي دست كنيد و در ساعت‌هايي كه نور‌آفتاب شدت بيشتري دارد از خانه خارج نشويد.

چه موقع به پزشك مراجعه كنيم؟ توجه داشته باشيد با ديدن هر ضايعه‌اي در پوست حتي يك ضايعه كوچك حتما به پزشك متخصص پوست مراجعه كنيد زيرا تشخيص‌هاي افتراقي مختلفي براي بيماري‌هاي پوستي ناشي از نورآفتاب وجود دارد. پس اجازه دهيد براي يك بار هم كه شده ضايعه‌ها به‌ وسيله پزشك معاينه شوند. گاهي ممكن است براي تشخيص دقيق بيماري، آزمايش‌هاي تكميلي‌تري انجام شود.






تاریخ انتشار: ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۲۰:۰۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن