واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
خودمراقبتی خود درمانی نیست شهرقدس-ایرنا- خود مراقبتی گام اول در سلامت افراد بوده و اقدامات و فعالیتهای خود آموخته و آگاهانه ایی است که مردم با رعایت آنها تندرستی را حفظ می کنند و با خود درمانی نباید اشتباه گرفته شود.
به گزارش ایرنا، رییس شورای شهرستان قدس روز چهارشنبه با حضور در همایش بزرگ خانواده های تحت پوشش کمیته امداد شهرستان قدس، گفت: در حدود 800 بیمار دیالیزی و یک هزار بیمار مبتلا به سرطان در شهرستان قدس تحت پوشش بنیاد بیماری های خاص شهرستان قرار دارند.
ˈاحمد خراسانیˈ افزود: این بنیاد برای این تعداد از بیماران بدون اینکه بودجه ای از دولت دریافت کند، خدمات دهی می کند.
خراسانی با اشاره به نامگذاری امسال با موضوع اقتصاد و فرهنگ، به عنوان دو جنبه مهم از زندگی در عصر حاضر، افزود: امیدواریم همه با هم در سالی که به نام حضرت زهرا (س) مزین شده شعار سال و بیانات مقام معظم رهبری را تحقق بخشیم.
وی با تاکید بر اینکه سلامتی بزرگترین نعمت و ثروت خدادای است که خداوند آنرا به رایگان در اختیار بندگانش قرار داده است، گفت: پس مراقب باشیم که آنرا به بهای ناچیز از دست ندهیم.
رییس کمیته امداد امام خمینی (ره) شهرستان قدس نیز در این مراسم گفت: این واحد آمادگی ارائه هر گونه کمک در زمینه بالا بردن سطح سلامت شهروندان را دارد.
ˈفتح اله عزیزیˈ در خصوص برگزاری این همایش گفت: به دلیل تقارن میلاد حضرت زهرا(س) و بزرگداشت مقام زن و روز مادر و نیز هفته سلامت، کمیته امداد به عنوان یکی از متولیان حمایت از بهداشت و درمان مددجویان اقدام به برگزاری این همایش در سومین روز از هفته سلامت با عنوان خانواده، خواستگاه خود مراقبتی برای خانواده بزرگ کمیته امداد شهرستان نمودیم.
مسوول واحد پیشگیری از بیماری های شبکه بهداشت و درمان قدس نیز در این همایش، اظهار کرد: خود مراقبتی گام اول در سلامت افراد است، به این معنی که چگونه خود را محافظت و در برابر بیماریها و سایر حوادث مراقبت و محافظت کنیم، بنابراین نباید آنرا با خود درمانی اشتباه بگیریم.
ˈمحمد رمضانیˈ از خود مراقبتی به عنوان چالش اصلی نظام سلامت در قرن 21 یاد کرد و گفت: خود مراقبتی مهمترین شکل کمکهای اولیه می باشد، به عنوان مثال بیماران دیابتی در طول یک سال در حدود 3 ساعت با پزشک متخصص برای معاینه و دریافت دستورالعمل جلسه دارند اما بیش از هشتصد و هفتاد ساعت را خودشان صرف عمل به این دستورات می کنند.
وی با اشاره به آمار زیاد خود درمانی در میان مردم ما، افزود: مردم بلافاصله با مشاهده اولین نشانه های بیماری به طور خودسرانه اقدام به مصرف انواع داروها می کنند که این کار موجب بروز مشکلات دیگری برایشان خواهد شد.
رمضانی از بیماری پرفشاری خون به عنوان یکی از معضلات بزرگ در جهان یاد کرد و با بیان این که 30 درصد افراد مبتلا به این بیماری هستند، افزود: این بیماری یکی از مهمترین تهدیدات سلامت عمومی و رو به گسترش در دنیاست و از هر 5 نفر در کشور یک نفر به آن مبتلاست.
وی با اشاره به آمار یازده میلیونی مبتلایان به فشارخون در کشور گفت: 5/17 درصد افراد در سنین 15 تا 64 سال در کشور مبتلا به پرفشاری خون هستند و بر اساس برآورد سازمان بهداشت جهانی، فشارخون بالا سومین عامل مرگ و میر در جهان است.
وی با تاکید بر اینکه در صورت عدم کنترل پرفشاری خون، عروق کلیه، مغز، قلب و چشم نیز آسیب می بینند، گفت: 49 درصد سکته های قلبی و 62 درصد سکته های مغزی نیز در اثر فشارخون بالا اتفاق می افتد.
وی فشار خون بالا را قابل کنترل و عوارض ناشی از آن را نیز قابل پیشگیری دانست و گفت: با کاهش مصرف نمک، افزایش فعالیت بدنی منظم، ثابت نگهداشتن وزن بدن، پرهیز از استعمال دخانیات و مصرف الکل می توان از بروز فشار خون بالا جلوگیری کرد.
وی پیاده روی را یکی از راههای جلوگیری از ابتلا به دیابت دانست و گفت: افرادی که 4 ساعت در هفته و یا روزی نیم ساعت پیاده روی می کنند، می توانند تا 80 درصد از ابتلا به دیابت پیشگیری کنند، همچنین کنترل وزن، استفاده بیشتر از سبزیجات و میوه جات، مصرف کمتر انواع فست فود و غذاهای آماده و استفاده از انواع ادویه به خصوص دارچین به منظور پیشگیری ابتلا به دیابت توصیه می شود.
این مسوول تصریح کرد: به طور قطع با تغییر سبک زندگی و در پیش گرفتن زندگی سالم با کنترل بیماریها، می توان در جهت ارتقای سلامت جامعه گام برداشت و در واقع به یک عمر سلامت با خودمراقبتی دست یافت.
تهرام/5570/ 699
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
03/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 114]