تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 1 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):همّت مؤمن در نماز و روزه و عبادت است و همّت منافق در خوردن و نوشيدن؛ مانند حيوا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842506123




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بودجه‌های عمرانی کفاف اجرا را نمی‌دهد/ آیا راه های کشور بستری ایمن برای مسافران هستند؟


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: باشگاه خبرنگاران گزارش می‌دهد
بودجه‌های عمرانی کفاف اجرا را نمی‌دهد/ آیا راه های کشور بستری ایمن برای مسافران هستند؟
وعده‌هاي زيادي براي آشكارسازي نقاط حادثه خيز، ايمن‌سازي تقاطع‌هاي همسطح، تعريض پيچ‌ها، ايجاد باند سبقت و احداث تقاطع‌هاي غيرهمسطح توسط مسولان ارائه شده اما فاصله حرف تا عمل هميشه بسيار بوده، به طوري كه بعد از تصميم‌گيري‌ها و برنامه‌ريزي‌ها، كمبود بودجه حرف اول را در راس كارها و عملياتي كردن آنها داشته است.


به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران؛ وقتي در جايي مي‌شنويم و يا مي‌خوانيم كه سانحه رانندگي اتفاق افتاده، اولين چيزي كه به آن فكر مي‌كنيم، علت حادثه است، حادثه‌اي كه گاه جان مسافران و گاه وسيله حمل و نقلي را نشانه مي‌رود !!!!

باید گفت هميشه يك عامل موجب وقوع سانحه‌اي در جاده نشده بلكه پارامترهاي مختلفي در اين امر دخيل بوده‌اند.

اصلاح شيب شيرواني راه‌ها، نصب علائم و تابلوهاي هشدار دهنده، آسفالت، بهسازي و ... از جمله كارهاي اساسي و مهمي است كه مي‌تواند ايمني و كاهش صدمات در واژگوني‌هايي كه در اثر خواب آلودگي رانندگي به وقوع مي‌پيوندد را افزايش دهد؛ امري كه بارها و بارها مسولان امر پشت ميزگردهاي خود به آنها اشاره داشته‌اند.

حال سوال اساسي آن است كه متوليان اين امر تا چه اندازه توانسته‌اند راه‌هاي كشور را به بستري ايمن براي وسايل حمل و نقلي و مسافران تبديل كنند؟ بي‌انصافي است اگر بگوييم تاكنون كاري از پيش نرفته چرا كه وزارت راه و شهرسازي در جهت ترمیم و بهسازی راه‌ها نهایت تلاش و کوشش خود را داشته است، اما راه‌هاي كشور همچنان جاي خالي بيشتري را براي بهبود و اصلاح خود دارند.

حجم ترددها و همچنين تعداد تصادفات، ميزان پر خطر بودن محوري را به مسولان نشان مي‌دهد كه اگر به موقع اين محور ايمن‌سازي نشود ما باز هم شاهد حوادثي در اين محورها خواهيم بود.

وعده‌هاي زيادي براي آشكارسازي نقاط حادثه خيز، ايمن‌سازي تقاطع‌هاي همسطح، تعريض پيچ‌ها، ايجاد باند سبقت و احداث تقاطع‌هاي غيرهمسطح توسط مسولان ارائه شده اما فاصله حرف تا عمل هميشه بسيار بوده به طوري كه بعد از تصميم‌گيري‌ها و برنامه‌ريزي‌ها، كمبود بودجه حرف اول را در راس كارها و عملياتي كردن آنها داشته است. 

كمبود بودجه‌ امروزه دغدغه فكري مسولان شده، چرا كه ساخت راه از یک سو و نگهداري آن از سویی دیگر، نیازمند اعتبار ویژه ای است، كه با این وجود تخصيص اعتبار به آنها زير يك در صد بوده است. 

حال جا دارد كه نگران اين بودجه و اعتبار ناچيز براي نگهداري راه‌ها باشيم يا نه؟

در محورهاي هراز، چالوس و فيروزكوه كه يكي از پرترددترين محورها هستند، به طور پيوسته اجراي طرح‌هاي ايمني بايد اجرا ‌شود ليكن پس از شناسايي مقاطع پرحادثه نسبت به آشكارسازي و يا رفع آن نقاط اقدامات لازم انجام ‌شود.

اين در حالي است كه در محورهاي كويري كه چشم‌انداز و جاذبه‌هاي طبيعي كمتري وجود دارد، خواب آلودگي به مراتب بيشتر از ساير جاده‌ها رانندگان را تهديد مي‌كند و عاملي در جهت افزايش تصافات جاده‌اي محسوب مي‌شود كه در اين راستا نيز محورهاي مورد نظر شناسايي شده و براي رفع اين امر راهكارهاي لازم از سوي متخصصان امر اتخاذ و اجرايي ‌شود.

موضوع مهمي كه گزارش‌هاي زيادي هم رسانه‌ها راجع به آن داشته‌اند، موضوع قير و نرخ بالاي آن در ساخت راه بوده كه مسولان را بر آن داشته تا فكري به حال و روز قير و قيمت آن داشته باشند. 

حال كه احداث زیربناهای حمل و نقل همانند راه‌های اصلی و بزرگراه‌ها بسیار پرهزینه است و با احتساب افزایش نرخ قیر، هزینه اجرای چنین پروژه‌هایی که اغلب تنها از محل بودجه عمرانی اجرا می‌شود، افزایش بسزایی یافته است و این افزایش هزینه ساخت موجب افزایش هزینه نهایی پروژه، بیمه و مالیات آن شده است، بودجه محدود عمرانی کفاف این پروژه‌‌ها را نمی‌دهد.

 به هر حال اگر دولت و مجلس به فکر تکمیل زیرساخت‌های جاده‌ای کشور نباشد، ایمن‌سازی و بهسازی بزرگراه‌های کشور که سالانه چندین هزار میلیارد تومان اعتبار لازم دارد، از محل همین بودجه محدود عمرانی هم امکان‌پذیر نخواهد بود و قطعاً این امر ایمنی حمل و نقل جاده‌ای را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

حسینی عضو کمیسیون عمران هم ‌با بيان اينكه آسفالت جاده‌ها بسیار هزینه‌بر است، گفت: متاسفانه بودجه‌های عمرانی کفاف اجرا را نمی‌دهد. 

بدون شك كاهش بودجه سالانه براي بهسازی راه‌ها، احداث راه اصلی، اضافه کردن یک راه به راه اصلی و ساخت بزرگراه‌ها به دنبال خود سوانح رانندگی، مصرف سوخت، تولید آلاینده زیست‌محیطی را روز به روز افزايش مي‌دهد.

بنابراين ايمني در جاده‌ها يكي از مسائل پيچيده‌اي است كه با شناسایی دقیق علت تصادفات بهتر می‌توان در جهت رفع موانع موجود گام‌هاي اساسي برداشت و به طور قطع تا زمانی که مسئولان ذیربط با مصادره موفقیت‌ها برای خود و متهم کردن دیگران گام عملی و اساسی در جهت رفع مشکلات موجود برندارند، ‌مشکلات حل نخواهد شد. بلکه باید با شناخت علل کاهش تصادفات به تقویت آنها همت گماشت و کسانی که امروز داعیه کم شدن تلفات رانندگی را دارند باید بدانند که «شهر ایمن» با فعالیت گسترده‌تر آنها فراهم می‌شود.

انتهای پیام/

گزارش از: پروین خدادادی






تاریخ انتشار: ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۰۸:۱۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن