تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 14 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):از ما نیست آن که دنیاى خود را براى دینش و دین خود را براى دنیایش ترک گوید.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837995851




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

میراث فرهنگی، شناسنامه ملی و هویت یک کشور و تمدن آن است


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

میراث فرهنگی، شناسنامه ملی و هویت یک کشور و تمدن آن است گرگان - ایرنا- مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان در نشست میراث یادمان ها گفت، میراث فرهنگی در یک کلمه شناسنامه ملی و هویت یک کشور و تمدن آن محسوب می شود.


به گزارش خبرنگار ایرنا ، آیین گرامیداشت روز جهانی بناها و محوطه های تاریخی روز سه شنبه با عنوان نشست تخصصی میراث یادمان هاˈThe heritage of commemorationˈ با حضور جمعی از پژوهشگران، دانشجویان، کارشناسان و مسوولان میراث فرهنگی گلستان در محل خانه تاریخی تقوی گرگان برگزار شد.
ˈقربان عباسیˈ دراین نشست با اشاره به قدمت هفت هزار و 500ساله استان گلستان، اظهار کرد: این سابقه تاریخی ما را به وادار به انجام فعالیت های مختلف در خصوص میراث فرهنگی استان می کند.
رییس شورای پژوهشی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان با اشاره به برخی اقدامات در سال های اخیر افزود: در دو سه سال اخیر با فعالیت های انجام شده، میراث فرهنگی و تاریخی استان بیشتر هویدا شده است.
عباسی در ادامه گفت: همچنین ثبت برج آجری قابوس در شرق استان با قدمت یکهزار و هفت سال بعنوان نخستین اثر جهانی شمال کشور، باعث افزایش 45درصدی بازدیدکنندگان از آثار تاریخی استان شد.
وی به تلاش ها برای معرفی بیشتر شهر تاریخی جرجان به عنوان یک سایت موزه باز، مرمت کاخ خوش ییلاق، همچنین پیشرفت 95درصدی عملیات مرمت مدرسه عمادیه، مرمت پل تاریخی آق قلا، مناره مسجد جامع گرگان، مدرسه تقوی گرگان و احیای تپه قلعه خندان و آماده سازی آن برای استفاده مردم به عنوان پارک تاریخی در آینده، اشاره کرد.
مدیرکل میراث فرهنگی در خصوص دیگر برنامه های این اداره کل به ایجاد دروازه گرگان با نام های تمیشه یا استراباد در ورودی گلستان اشاره کرد که اجرای آن نماد معماری استان نیز خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه استان رتبه چهارم کشور را در مهر اصالت کسب کرده است، یاداور شد: گلستان ظرفیت فعالیت و تلاش بیشتر از این را دارد.
عباسی در ادامه به تلاش در راستای ترویج گردشگری مذهبی و تاریخی و نیز انجام کارهای تحقیقاتی و پژوهشی اشاره کرد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان با بیان اینکه نگاه دولت پژوهش محور و انجام کار با مطالعه است، گفت: کارهای تحقیقاتی را کارشناسان و پژوهشگران در سه محور دراستان آغاز کرده اند.
معاون میراث فرهنگی گلستان نیز در سخنانی به سازمان ایکوموس شورای حفاظت از آثار تاریخی جهانی اشاره کرد و گفت: این سازمان از سال 1381 در ایران تشکیل و فعالیت خود را در راستای حفظ آثار تاریخی آغاز کرده است.
مهندس ˈحمید عمرانیˈ اظهار کرد: ایکوموس با انتخاب شعار میراث یادمان ها در سال 2014 توجه ملت ها را به ارزش و مانایی میراث فرهنگی، بناها و محوطه های تاریخی در یادها و خاطره ها معطوف کرده است.
به گفته وی،این شعار، پیام آور رسالتی برای تمامی ملت ها، با فرهنگ های مختلف شد تا گامی بلند به سوی هویت و فرهنگ ارزشمندی که از گذشتگان به یادگار مانده، بردارند.
شورای بین المللی بناها و محوطه های تاریخی (ایکوموس)، که مقر آن درپاریس است، نهادی غیردولتی و همکار یونسکو (سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد) بوده و مهمترین مرجع بین المللی است که در زمینه حفاظت از بناها و محوطه های تاریخی به صورت تخصصی فعالیت می کند.
عمرانی رکاوندی، اهداف مهم کمیته ملی بناها و محوطه های تاریخی ایران (ایکوموس ایران) را ترویج و گسترش فرهنگ مطالعه و معرفی بناها و محوطه های تاریخی، تشویق به حمایت، حفاظت، احیاء، مرمت بناها و محوطه های تاریخی و ترویج فرهنگی آن در سطوح ملی و بین المللی و جلب نظر موسسات، نهادها نسبت به اهمیت بناها، محوطه ها و بافت های تاریخی بیان کرد.
مسوول ساماندهی وکاوش های باستان شناسی پل تاریخی آق قلا نیز در سخنانی به اقدامات در راستای مرمت و احیای این پل اشاره کرد.
دکتر ˈجبرئیل نوکندهˈ اظهار کرد: در سال 91 براثر بالاآمدن آب رودخانه گرگانرود این پل آسیب دید و در پی آن مطالعات شناختی، بازشناختی، مرمت، احیاء و جمع آوری سازه های زاید اطراف پل آغاز شد.
وی با بیان مشخصات پل تاریخی آق قلا گفت: دراین پل دو ردیف پلکان در ضلع جنوبی قرار دارد که در دیگر پل های تاریخی کشور به این صورت و این تیپ پلکان وجود ندارد.
دکتر نوکنده با بیان اینکه طراح و سازنده این پل به زیبایی بصری آن با توجه به واقع شدن در شهر توجه داشته است، اضافه کرد: کشف سفال های آبی و سفید در این مکان تاریخی نشان می دهد که این پل در دوره صقویه ساخته شده است.
پل تاریخی آق قلا، تنها پل با تزئینات آجری و بازمانده از دوران شکوفایی هنر آجر کاری در ایران است.
پل آق قلا با قدمتی حدود 800سال از پل های شاخص گلستان و کشور است که پایه های پل در دوره سلجوقی و ساخت آن در دوره صفوی صورت گرفته است.
این پل به شمار 919 در فهرست آثار تاریخی کشور ثبت و تنها پل دارای ˈتزئینات آجرکاری برآمدهˈ کشور بوده که بر روی گرگانرود در شهرستان آق قلا و در حدود 18 کیلومتری شمال گرگان واقع شده است.
این پل تاکنون دارای چهار دهانه با طاق جناغی و پایه هایی مستحکم بوده است، پایه های پل در جهت شرقی (مخالف جریان آب) برای شکستن فشار آب به صورت مثلثی (موج شکن) شکل گرفته است.
همچنین در جهت غربی (موافق جریان آب) به صورت نیم دایره است و موج شکن های پل که اندازه هر یک از اضلاع مثلثی آن به 45/3 متر می رسد، در دوره اخیر با سیمان اندود شده است.
موج شکن های مثلثی و پشتیبان های نیم دایره پل تا نزدیک سطح پل بالا آمده است و در بالای تعدادی از پشتیبان ها، قاب های مستطیل شکلی تعبیه شده که امروزه دو عدد از آنها باقی است و برای تزیین یا قراردادن کتیبه در نظر گرفته شده است.
سطح گذرگاه پل که از طرفین به ارتفاع 10/1 متر و پهنای 50 سانتی متر محدود شده، در گذشته سنگ فرش بوده ،اما در دوره اخیر آسفالت شده است.
از مدتی قبل پل دیگری بر روی رودخانه گرگانرود در این محل ساخته اند که با احداث آن، رفت و آمد از روی پل قدیمی صورت نمی گیرد و تنها به عنوان یکی از آثار تاریخی برای عبور و مرور عابران پیاده و گردشگران استفاده می شود.
ازویژگی های منحصر بفرد پل آق قلا، سبک معماری خاص و هوشمندانه آن است، بررسی های علمی نشان می دهد که در دوره قاجاریه در ضلع جنوبی این پل، قلعه ای نظامی با دو مناره و برج های دیده بانی متعدد وجود داشته و در واقع از این پل به عنوان دروازه ورود به شهر آق قلا استفاده می شده است.
شهرستان آق قلا با افزون بر 109هزار نفر جمعیت از توابع استان گلستان و درفاصله 15کیلومتری گرگان واقع است.
مهندس ناظر ساماندهی و مرمت مدرسه تقوی گرگان نیز توضیحاتی در خصوص این اثر تاریخی و اقدامات مرمت و احیای آن ارائه کرد.
مهندس ˈجمیله پورقاسمˈ اظهار کرد: این بنا که صاحب آن حاج احمد تقوی از مالکان قدیمی گرگان بوده در محله سرچشمه این شهر واقع است.
این بنا از سال 1307 تا 1382کاربری های مختلف مسکونی، مدرسه، متروکه، زایشگاه داشته و در این سال به تملک میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری درآمده است.
به گفته وی، این اثر تاریخی با یکهزار و 398مترمربع مساحت دارای دو حیاط شمالی وجنوبی است و در دو طبقه دارای 17اتاق (هفت اتاق در طبقه بالا و 10اتاق در طبقه پایین) بوده و پلان نما هماهنگ است.
مهندس پورقاسم اضافه کرد: یافته های باستان شناسی در بنا نیز نشان داد که در سطح پایین تر از حیاط این اثر نیز زندگی وجود داشته است.
وی در خصوص اقدامات مرمتی این بنا گفت: مرمت پوشش سقف، داخلی، استحکام بخشی بنا، جرزها، مرمت چوب کف اتاق ها، درها و پله ها، ساماندهی محوطه و تراس ها از جمله فعالیت ها بوده است.
به گفته وی، ساماندهی محیط و حذف الودگی های بصری از بنا نیز مد نظر است که انجام می شود.
مهندس ˈحسین دباغˈ مهندس ناظر ساماندهی و مرمت مدرسه عمادیه گرگان نیز گفت: این اثر تاریخی در محله دربنو گرگان در بافت قدیم این شهر واقع است.
به گفته وی، این اثر در فهرست آثار تاریخی کشور به شماره 2665ثبت شده و دارای یکهزار و 450مترمربع مساحت است.
مهندس دباع در خصوص معماری مدرسه عمادیه به چهار ایوانی بودن آن اشاره کرد و افزود: چهار ایوان، حیاط مرکزی، حیاط خلوت، ورودی، حجره ها از جمله بخش های بنا هستند.
وی با اشاره به اینکه، این بنا مربوط به دوره صقویه است، اظهارکرد: پس از انجام مطالعات و آسیب شناسی بنا مرمت آغاز و تاکنون سقف، طاق ها، جرزها، در و پنجره ها، کف، قسمت های داخلی، تراس و ورودی بنا مرمت و این مدرسه آمادگی تبدیل به موزه را دارد.
مدرسه عمادیه گرگان با توجه به کاربری قدیم این بنا به عنوان مدرسه علوم دینی وحوزوی، همچنان با همین کاربری، در زمینه تربیت علاقه مندان علوم دینی فعال است.
مدرسه عمادیه در ضلع شرقی مرکز محله دربنو در بافت قدبم گرگان واقع می باشد ،این مدرسه با پلانی مستطیل شکل و به صورت چهار ایوانی و با فرم حیاط مرکزی و در جناح های جنوب، شمال و شمال غربی دارای حیات های خلوت می باشد که همه عناصر آن به صورت قرینه و با فرم و ریتم منظم و یکسان کنار هم قرار گرفته اند.
بنا کرسی چینی و بندکشی شده و جرزهای مدرسه، آجری با ملات گل وآهک است و دربعضی نقاط جرز، خشت خام نیز دیده می شود، اندودهای به کار رفته از کاه گل و گچ است و ابعاد و اندازه آجرهای به کار رفته 20 در20 در4 سانتی متر می باشد
مهندس ˈعلیرضا صفرزادˈ مهندس ناظر ساماندهی و مرمت مناره مسجد جامع گرگان نیز از تعلق این اثر به دوره سلجوقی خبر داد و گفت: این بنا در حاشیه بازار نعلبندان و محل پاسرو گرگان واقع است.
به گفته وی این اثر با یکهزار و 600مترمربع در سال 814بنا شده و به شماره 181در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
مهندس صفرزاد اضافه کرد: مناره در ضلع جنوبی مسجد جامع واقع شده و قدیمی ترین قسمت آن است.
وی افزود: مناره مسجد جامع گرگان دارای ماذنه چوبی است وارتفاع مناره از کف حیاط 11متر و 60 سانتی متر و قطر آن دو متر و 60سانتی متر می باشد.
مهندس ساماندهی ومرمت مناره مسجد جامع گرگان همچنین به اقدامات در خصوص آسیب شناسی، پاکسازی بدنه مناره و مرمت آن اشاره کرد.
مناره مسجد جامع گرگان، تنها قسمت باقیمانده از دوران سلجوقیان است که نوشته ای به متن کوفی و بنایی آجری دارد.
در قسمت بالای متن، نمای آجرکاری تزیینی زیبایی قرار گرفته که به صورت نواری، گرداگرد مناره تکرار شده است، همچنین قسمتی از مناره در ترکیب آجرکاری آن باز بوده و کار نوردهی به داخل مناره را انجام می دهد.
در حاشیه این نشست تخصصی همچنین نمایشگاهی از دستاوردهای پژوهشی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری گلستان و تصاویری از بناهای تاریخی استان برپا شده بود.
29فروردین ماه به عنوان روز جهانی بناها و محوطه های تاریخی است که آیین گرامیداشت آن امروز در استان گلستان برگزار شد.
نشست تخصصی میراث یادمان ها از سوی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان با همکاری شورای پژوهشی این اداره کل و پایگاه میراث جهانی گنبدقابوس برگزار شد.
601
انتهای پیام /*
Contact the editor:

[email protected]




02/02/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن