واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
یک مسوول : زیرساخت های اوقات فراغت شهر مشهد باید متناسب با نیازهای زائران باشد مشهد-ایرنا- عضو کمیسیون تلفیق طرح توسعه زیارت امام رضا(ع) گفت: زیرساخت های اوقات فراغت شهر مشهد باید متناسب با نیازهای زائران باشد.
محمد صالحی فرد روز یکشنبه در جمع خبرنگاران افزود:اوقات فراغت و تجلی های آن در ساختار کالبدی شهر کاملا تاثیرگذار است و وقتی درباره اوقات فراغت صحبت می کنیم، سرگرمی یا تفریح می تواند یکی از حوزه های آن باشد.
وی افزود: این یکی از ویژگی های شهرهای دنیاست و صرف نظر از اینکه آن شهر زیارتی، تاریخی یا گردشگری باشد، هیچ تفاوتی در اصل موضوع ندارد.
عضو کمیسیون تلفیق طرح توسعه زیارت امام رضا(ع) با بیان اینکه اوقات فراغت در سطوح مختلف مورد توجه است، گفت: اوقات فراغت به معنی رها کردن زمان شهروندان در فضای شهری نیست، بلکه به این مفهوم است که ما برای زمانی که در اختیار شهروندان هست برنامه ریزی کنیم.
صالحی فرد افزود: اوقات فراغت و تجلی های آن در ساختار کالبدی شهر کاملا تاثیرگذار است، یعنی یکی از ویژگی های شهرسازی مدرن دنیا میزان توجه به سرانه های کاربری هایی است که با اوقات فراغت مرتبط هستند.
وی با اشاره به جایگاه مقوله اوقات فراغت در مدیریت شهری، اظهار داشت: در درجه اول باید این موضوع در عرصه مدیریت شهری، چه شهرداری و چه سایر سازمان هایی که در امور مدیریت شهری فعالیت می کنند، پذیرفته شود که ما نیازمند آن هستیم که فضاهای اوقات فراغت و جریان های اوقات فراغت را در شهر تبیین کنیم.
عضو کمیسیون تلفیق طرح توسعه زیارت امام رضا(ع) گفت: به اعتقاد بنده مشهد یک شهر زیارتی به مفهوم خاص آن در حوزه شهرسازی نیست، زیرا ما شهری را می گوییم نقش غالب دارد که حداقل بین 50 تا 75 درصد شاغلان آن شهر به فعالیت خاصی مشغول به کار باشند.
صالحی فرد با بیان اینکه اوقات فراغت لزوما یک زمان طولانی نیست، گفت: چه در مورد شهروند و چه در مورد زائران و گردشگران، بحث این است که آیا شهروندان همان خدمات حوزه سیاحت، فراغت و تفریحات را نیاز دارند که زائران نیاز دارند.
وی اظهارداشت:بحث گذران اوقات فراغت در هر قالبی که انجام شود، بخش عمده ای از آن به تغییرهای ایجاد شده در ساختارهای شهری مربوط می شود.
عضو کمیسیون تلفیق طرح توسعه زیارت امام رضا(ع) با تاکید بر اینکه نمی توان یک فضای کاملا بسته ای در حوزه اوقات فراغت برای شهروندان و زائران تبیین کرد، افزود : اگر چه ما ویژگی های خاصی همچون ارزش های معنوی و قداست را برای شهر مشهد قائل هستیم، اما نمی توانیم فضا را آنقدر ببندیم که شهروند یا زائر احساس کند در شهری حضور دارد که باید فقط در همین مسیر حرکت کرده و حق تفریح دیگری را ندارد.
صالحی فرد در رابطه با تناسب فعالیت های اوقات فراغت با مقوله زیارت، اظهار داشت: ما تعریف مشخصی از فعالیت های مکمل با حوزه زیارت نداریم که بگویم اوقات فراغت در تناسب با آن هست یا نیست، زیرا به طور مشخص تعریف نکرده ایم که فعالیت های مکمل زیارت شامل چه مراسم ها و برنامه هایی می شود.
وی افزود: اگر شناخت کلی هم داشته باشیم باز هم به تفکیک ماهیت اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی زائر نخواهد بود، بنابراین در درجه اول ما باید تکلیف مان را با این داستان مشخص کنیم که ماهیت شهر مشهد چه باید باشد.
این استاد دانشگاه با طرح این سووال که درحال حاضر چه مقدار اوقات فراغت ما با نیازها و مطالبات زائران در سطوح مختلف تناسب و سنخیت دارد، گفت: یک گردشگر یا زائر خارجی زمانی که وارد شهر مشهد می شود قطعا فضاهای خاصی مورد نیازش است که ممکن است خیلی تشابه یا سنخیت با فضایی که شهروندان می خواهند نداشته باشد.
صالحی فرد افزود : اگر قرار است کارکردهایی در حوزه اوقات فراغت داشته باشیم باید با این رویکرد باشد که ما نشاط را به شهر برگردانیم، چیزی که امروزه در ساختار شهری مشهد نداریم؛ یعنی شهرهای ما شهرهای شاد و سرزنده ای نیستند که انسان احساس کند علاقه مند است در این فضا بماند و از اوقات فراغتش استفاده کند.
عضو کمیسیون تلفیق طرح توسعه زیارت امام رضا(ع) گفت: در اولین قدم باید نگاه افراد را تغییر دهیم که خیلی از برنامه های اوقات فراغت، تضادی با حوزه های مذهبی و دینی ندارند و حتی می تواند مقوم آن باشند.
صالحی فرد با اشاره به اهمیت نگرش مثبت به موضوع اوقات فراغت، اظهار داشت: به نظر من مشهد این جایگاه و این پتانسیل را دارد که هم بیاید فضای مربوط به شهروند و هم برای زائر و گردشگر را خیلی خوب پوشش دهد و از سطح کارکردهای خودش بتواند نگاه جهانی را به شهر مشهد ارتقاء دهد.ک/2
7496/659
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
31/01/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]