محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1842074858
![نمایش مجدد: سود گازی دعوای روسیه و اروپا برای ایران refresh](https://vazeh.com/images/refresh.gif)
سود گازی دعوای روسیه و اروپا برای ایران
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: سود گازی دعوای روسیه و اروپا برای ایران
روسیه در حال حاضر بزرگترین عرضهکننده گاز طبیعی به کشورهای اروپایی است و بخش زیادی از گاز صادراتی روسیه از طریق خطوط لولهای که از خاک اوکراین میگذرد به اروپا میرسد. این در حالی است که تنش جاری بین روسیه و اوکراین تردیدهای جدی درباره چشمانداز آتی عرضه گاز روسیه به اروپا ایجاد کرده است.
کد خبر: ۳۹۴۴۱۵
تاریخ انتشار: ۳۱ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۴:۲۴ - 20 April 2014
پایگاه خبری اورآسیا ریویو در گزارشی نوشت: ایران میتواند از فرصت بوجود آمده پس از تحولات اوکراین استفاده و خود را به عنوان یک صادرکننده بزرگ گاز به کشورهای اروپایی مطرح کند.
به گزارش ایسنا، روسیه در حال حاضر بزرگترین عرضهکننده گاز طبیعی به کشورهای اروپایی است و بخش زیادی از گاز صادراتی روسیه از طریق خطوط لولهای که از خاک اوکراین میگذرد به اروپا میرسد. این در حالی است که تنش جاری بین روسیه و اوکراین تردیدهای جدی درباره چشمانداز آتی عرضه گاز روسیه به اروپا ایجاد کرده است.
اگرچه کشورهای اروپایی تمایل دارند موضع قاطعی در قبال روسیه به دلیل بحران اوکراین اتخاذ کنند، اما این کشورها به شدت به گاز روسیه وابسته هستند. در نتیجه آنها با محدودیتهایی جدی در تعامل با روسیه مواجهاند.
کشورهای اروپایی سالیان سال نگرانی جدی در خصوص تامین گاز طبیعی خود داشتهاند و در مقاطع مختلف تلاشهایی را برای تغییر وضعیت موجود انجام دادهاند. این تلاشها اخیرا پیچیده شده و با منافع سیاسی کشورهایی که مسیر ترانزیت خطوط لوله گاز طبیعی هستند درگیر شده است.
این خطوط لوله گاز طبیعی خاورمیانه و منطقه دریای خزر را به بازارهای گاز اروپایی منتقل میکنند و بنابراین از اهمیت فرامنطقهای برخوردار هستند.
البته بحران جاری بین روسیه و اوکراین میتواند یک بیدارباش بوده و تمام گروههای درگیر را به پیداکردن یک راهحل سیاسی برای این بحران ترغیب کند. اما پس از آن راه برای اجرای پروژههای جدید انرژی با هدف متنوع کردن منابع گاز طبیعی اروپا هموار خواهد شد.
تحت این شرایط ایران از یک فرصت خوب برای ظهور به عنوان یک تامینکننده جدید گاز طبیعی اروپا برخوردار است. در نتیجه ایران باید آماده بهترین بهرهبرداری از فرصتهای تاریخی که به طور طبیعی به دلیل بحران سیاسی جاری بین روسیه و اوکراین به وجود آمده، باشد.
در همین حال ترکیه و جمهوری آذربایجان نقش بسیار مهمی به عنوان کشورهای اصلی کنترلکننده خط لوله گاز ترانس- آناتولی برخوردار هستند. در حقیقت ایران برای اینکه به یک عرضهکننده مهم گاز طبیعی به غرب اروپا در آینده نزدیک تبدیل شود باید با ترکیه و جمهوری آذربایجان همکاری نزدیک داشته باشد.
پس از لغو تحریمهای بینالمللی علیه ایران، این همکاری ایران را قادر میسازد خط لوله گاز کنونی ایران – ترکیه را به خط لوله ترانس-آناتولی متصل کند. البته باید توجه داشت که چشمانداز آتی پروژه خط لوله نابوکو نیز نقش بسیار مهمی در این زمینه دارد. این خط لوله قرار است برای تامین مسیر جدید انتقال گازطبیعی مورد نیاز کشورهای اروپایی به شرق اتریش برسد.
تنش سیاسی و افزایش شدید هزینههای احداث در حال حاضر این پروژه را متوقف کرده است، اما باید توجه داشت کشورهای اروپایی به شکل روزافزونی نگران وابستگی شدید خود به گاز روسیه هستند و این مساله ممکن است باعث شود که آنها بهطور جدی اجرای پروژه خط لوله ناباکو را دنبال کنند.
اگر این پروژه به سرعت انجام شود، تکمیل این خط لوله در یک دوره دو تا سه ساله ممکن خواهد شد.
احداث خط لوله نابوکو یک مسیر مهم برای عرضه گاز طبیعی جمهوری آذربایجان به اروپا خواهد بود. در این شرایط ایران میتواند از خط لوله موجود ایران – ترکیه استفاده کرده و جای خالی به وجود آمده در بازار گاز اروپا را پر کند. باید توجه داشت که خط لولهای که گاز ایران را به ترکیه میرساند در حال حاضر فعال است و ایران میتواند ظرفیت این خط لوله را با توجه به تواناییهای فنی آن افزایش دهد.
نکته کلیدی در اینجا این است که مصرفکنندگان گاز در اروپا باید متقاعد شوند که به ایران و جمهوری آذربایجان به عنوان منابع قابل اعتماد گاز طبیعی نگاه کنند، اما سوال اصلی این است که ایران برای افزایش بخت دستیابی به این هدف و تحقق این سناریو چکار باید انجام دهد؟ عوامل مختلفی باید در این زمینه مورد توجه قرار گیرد اما در وهله نخست مساله هستهای ایران باید به یک حلوفصل نهایی برسد.
برای همکاری ایران با کشورهای اروپایی، این کشورها متقاعد شوند که ایران یک شریک تجاری باثبات و قابل اتکا است. در این میان ایران باید توجه داشته باشد که جمهوری آذربایجان مهمترین بازیگری است که میتواند مقادیر زیادی از گاز طبیعی ایران را در کوتاهمدت به بازارهای اروپایی برساند. در نتیجه ایران باید هماکنون روی افزایش تعامل با این کشور تمرکز کند.تردیدی نیست که توافق با این کشور در این زمینه برای هر دو کشور مهم است.
جمهوری آذربایجان در حال برنامهریزی برای توسعه سومین خط لوله ترانس-کاسپین است. این کشور با استفاده از این خط لوله قادر خواهد بود، خط لوله گاز ترانس-آناتولی را به میادین گازی ترکمنستان برساند.
ایران و روسیه در حال حاضر هر دو مخالفت خود را با اجرای این پروژه اعلام کرده اند، اما با توجه به ظرفیتهای موجود و پتانسیل تعامل بین ایران و جمهوری آذربایجان، تهران باید با مقامات باکو درباره این پروژه به توافق برسد. برای این منظور ایران باید از این پروژه حمایت کند و از جمهوری آذربایجان بخواهد که از انتقال گاز ایران به اروپا از طریق خط لوله ترانس-آناتولی حمایت کند. چنین توافقی برای ایران بسیار مفید خواهد بود و حتی اگر این تلاشها به هدف نهایی نرسد ایران چیزی را از دست نمیدهد.
البته مشخص نیست که آیا روسیه با توسعه خط لوله ترانس-کاسپین موافقت خواهد کرد یا خیر. حتی اگر مسکو موافقت خود را با این پروژه اعلام کند، چندین سال طول میکشد تا این پروژه به بهرهبرداری برسد.
در این زمان ایران میتواند مقادیر زیادی گاز به اروپا صادر کند. همچنین ایران میتواند انتقال گاز ترکمنستان به خط لوله ترانس-آناتولی را از طریق سواحل جنوب دریای خزر تسهیل کند.
از سوی دیگر همکاری ایران و جمهوری آذربایجان می تواند ابعاد جدیدی را در بلندمدت داشته باشد زیرا جمهوری آذربایجان میتواند به ایران در اجرای پروژه خط لوله ای که قرار است گاز طبیعی را از ایران به عراق و سوریه برساند، کمک کند. این پروژه در حال حاضر به دلایل فنی مختلف متوقف شده و کمک آذربایجان دراین زمینه ارزش زیادی برای ایران خواهد داشت. آذربایجان تجربه خوبی در توسعه پروژههای خط لوله چند ملیتی دارد. همچنین این کشور از طریق شرکای خود به فناوریهای مدرن دسترسی دارد و این فناوریها میتواند برای توسعه این خط لوله که از ایران به عراق و سوریه کشیده میشود، مفید باشد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]
صفحات پیشنهادی
چرا ایران نمیتواند جایگزین روسیه در تامین گاز اروپا باشد؟
شنبه ۳۰ فروردین ۱۳۹۳ - ۰۰ ۱۱ از زمان شروع بحرانها در اوکراین بسیاری از تحلیلگران سیاسی اتحادیه اروپا و ایالات متحده از کشورهای اروپایی خواستهاند که خرید گاز از روسیه را متوقف و یک گزینهی جایگزین برای واردات این انرژی پیدا کرده تا به دنبال این اتفاق بودجه مسکو کاهش یابد به14.5 میلیارد دلار میعانات گازی صادر شد/ رقابت آسیاییها و اروپاییها برای دریافت گاز ایران
چهارشنبه ۲۰ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۳ ۱۶ سال گذشته بیش از 14 میلیارد و 350 میلیون دلار از میعانات گازی ایران طریق اداره کل گمرک منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس صادر شد که مشتریان آسیایی عمده خریداران میعانات گازی ایران بودهاند هرچند که نام مشتریان اروپایی نیز در این لیست به چشم میخوردرئیس کل بانک مرکزی در مصاحبه با بلومبرگ خبر داد مذاکره ایران با اروپا برای جذب سرمایهگذاری
رئیس کل بانک مرکزی در مصاحبه با بلومبرگ خبر دادمذاکره ایران با اروپا برای جذب سرمایهگذاریرئیسکل بانک مرکزی ایران در مصاحبه بلومبرگ با توضیح اینکه ایران باگروههای تجاری اروپایی و آسیایی در حال مذاکره است گفت اطمینان داریم که میتوانیم در صنایع خودرو فولاد و صنایع ماشینآلاتفارس خبرمی دهد: آخرین جزئیات از پرونده شکایت گازی ترکیه علیه ایران
فارس خبرمی دهد آخرین جزئیات از پرونده شکایت گازی ترکیه علیه ایرانبا گذشت دو ماه از طرح شکایت گازی ترکها علیه ایران قرار است تا خردادماه جاری کارشناسان مورد اطمینان ایران و ترکیه که از دو کشور انگلیس و ترکیه هستند نظر نهایی خود را در مورد روند صادرات گاز ایران به ترکیه در دادگاه اروسیه سود گازپروم را قربانی سیاست در اوکراین کرده است
چهارشنبه ۲۰ فروردین ۱۳۹۳ - ۰۰ ۵۳ تحلیلگران نفتی با پیش بینی کاهش واردات گاز اوکراین از روسیه و عدم توانایی در پرداخت کل پول آن گفتند شرکت نفتی گازپروم روسیه نهایتا بیشتر از آنچه که از افزایش 80 درصدی قیمت گاز صادراتی به اوکراین بهره ببرد از آن متحمل ضرر خواهد شد به گزارش خبرگزتحریم تازه اروپا علیه فعالان اقتصادی ایران
عسگراولادی خبر داد تحریم تازه اروپا علیه فعالان اقتصادی ایران عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی تهران از اعمال تحریمی تازه از جانب کشورهای اروپایی علیه فعالان اقتصادی و بازرگانان ایرانی خبر داد به گزارش واحد مرکزی خبر اسدالله عسگراولادی در نشست هیئت نمایمذاکرات جدی ایران و روسیه برای تهاتر نفت
مدیرعامل شرکت ملی نفت خبرداد مذاکرات جدی ایران و روسیه برای تهاتر نفت مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با بیان این که آماده فروش نفت خام به شرکت های خارجی در بورس انرژی هستیم گفت مذاکرات ایران و روسیه برای تهاتر 20 میلیارد دلاری نفت به صورت جدی جریان دارد رکن الدین جوادی روز یکشنبمدیر عامل بورس انرژی ایران خبر داد معامله 200 هزار بشکه میعانات گازی در 3 ماه/گسترش همکاری با وزارت نفت
مدیر عامل بورس انرژی ایران خبر دادمعامله 200 هزار بشکه میعانات گازی در 3 ماه گسترش همکاری با وزارت نفتمدیر عامل بورس انرژی ایران با اعلام این که تا کنون 200 هزار بشکه میعانات گازی در بورس انرژی معامله شده است گفت پیش از عرضه موفق نفت خام همکاری خوبی با وزارت نفت انجام شده استچرا چین بر سهام ایران مسلط شد؟ /سیف: خودروسازان و صنعتگران اروپایی منتظر برداشته شدن تحریم ایران هست
چرا چین بر سهام ایران مسلط شد سیف خودروسازان و صنعتگران اروپایی منتظر برداشته شدن تحریم ایران هست اقتصاد > اقتصاد کلان - فارس نوشت رئیس کل بانک مرکزی در مصاحبه با بلومبرگ با توضیح اینکه ایران با گروههای تجاری اروپایی و آسیایی در حال مذاکره است گفت اصادرات میعانات گازی پارس جنوبی به 15 کشور اروپایی و آسیایی
صادرات میعانات گازی پارس جنوبی به 15 کشور اروپایی و آسیایی تهران - ایرنا - مدیر کل گمرک منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس گفت میعانات گازی منطقه ویژه اقتصادی پارس جنوبی در اسفند ماه سال گذشته به 15 کشور اروپایی و آسیایی صادر شده است خداداد رحیمی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار اقبررسی پیامدهای افزایش نرخ های سود بانکی در اقتصاد ایران
بررسی پیامدهای افزایش نرخ های سود بانکی در اقتصاد ایرانوحید حیدری 24 فروردین 93تاریخ انتشار يکشنبه ۲۴ فروردين ۱۳۹۳ ساعت ۰۹ ۲۴ ابداع و توسعه فنی واژه " سرکوب مالی " را می توان به نوعی محصول چرخش دوباره الگوهای رشد نئوکلاسیکی به سمت الگوهای درون زا تلقی کرد نخستین باوزیر دارایی روسیه تاکید کرد تهاتر نفتی با ایران بر اساس قوانین سازمان ملل متحد خواهد بود نه قوانین آمریکا
وزیر دارایی روسیه تاکید کردتهاتر نفتی با ایران بر اساس قوانین سازمان ملل متحد خواهد بود نه قوانین آمریکاوزیر دارایی روسیه تاکید کرد تهاتر نفتی با ایران بر اساس قوانین سازمان ملل متحد و نه قوانین آمریکا خواهد بود به گزارش گروه اقتصاد بینالملل خبرگزاری فارس به نقل از رویترز وزواکنش زنگنه به خبر تهاتر نفت ایران و روسیه
واکنش زنگنه به خبر تهاتر نفت ایران و روسیه کد خبر ۳۹۱۶۷۹ تاریخ انتشار ۲۰ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۷ ۴۳ - 09 April 2014 وزیر نفت تاکید کرد که قرارداد تهاتری در بخش نفت وجود ندارد به گزارش ایسنا بیژن نامدار زنگنه در حاشیه مراسم بزرگداشت آیتالله دکتر علیاکبر صادقی در پاسخ به پرسشی در موتوافق نفتی ایران و روسیه کار آسانی نیست
سهشنبه ۲۶ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۱ ۰۶ معاون وزیر نفت ایران در امور بینالملل و بازرگانی گفت توافق ایران و روسیه در زمینه نفت و گاز بسیار سخت خواهد بود زیرا این دو کشور در بازارهای نفت و گاز رقیب یکدیگر هستند به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از رویترز ایران و روسیه راهبی بی سی: ایران و روسیه در آستانه امضای قرارداد نفتی ۲۰ میلیارد دلاری
بی بی سی ایران و روسیه در آستانه امضای قرارداد نفتی ۲۰ میلیارد دلاری پیشبینی میشود این قرارداد در صورت نهایی شدن پانزده تا بیست میلیارد دلار بر درآمدهای نفتی ایران بیافزاید به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز خبرگزاری رویترز به نقل از چند منبع آگاه ایرانی و روسی گزارش داده دوجزییات تازه از تهاتر نفتی ایران و روسیه
جزییات تازه از تهاتر نفتی ایران و روسیهتاریخ انتشار جمعه ۲۹ فروردين ۱۳۹۳ ساعت ۲۱ ۳۰ حجم معاملات انجام شده میان ایران و روسیه در سال ۲۰۱۳ برابر با چهار میلیارد دلار بوده است که آمارها در سال جاری از کاهش ۱ ۵ میلیارد دلاری این میزان خبر میدهد به گزارش ایسنا از زمان آغاز سایران در سال 1400، 80 میلیارد مترمکعب گاز به اروپا و آسیا صادر می کند
وزیر نفت ایران در سال 1400 80 میلیارد مترمکعب گاز به اروپا و آسیا صادر می کند تهران - ایرنا - وزیر نفت گفت افق در نظر گرفته شده برای صادرات گاز تا سال 1400 80 میلیارد متر مکعب به ترکیه اروپا عراق پاکستان و کشورهای جنوب خلیج فارس است به گزارش ایرنا بیژن نامدار زنگنه در-
اقتصادی
پربازدیدترینها