واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
مدیرحفاظت محیط زیست خراسان شمالی: چهار گونه پرنده استان در معرض انقراض است بجنورد - ایرنا - مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی گفت: یوزپلنگ آسیایی میاندشت جاجرم در رده بحرانی است و پرندگان بالابان، هوبره، کبک دری و کرکس مصری استان نیز در معرض خطر انقراض قرار دارند.
ˈسیداصغر مطهریˈ روز یکشنبه در نشستی خبری گفت: این موضوع براساس
راهنمای طبقه بندی نوین ˈای.یو.سی.انˈ از مناطق حفاظت شده اعلام شده و گونه های جانوری کل و بز، عقاب شاهی، پلیکان خاکستری، میش مرغ و لاک پشت جزو گونه های آسیب پذیر در استان هستند.
به گفته وی از 197 گونه پستاندار، 532 گونه پرنده، 223 گونه خزنده، 20 گونه خزنده دوزیست و 160 گونه ماهی موجود در کشور به ترتیب 65، 141، 68، چهار و هشت گونه ماهی در استان خراسان شمالی زیست می کنند.
اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی مناطق حفاظت شده و دو پارک ملی سالوک و ساریگل، مناطق حفاظت شده قرخود، گلول، سرانی و پناهگاه حیات وحش میاندشت جاجرم را با گستره 194 هزار و 141 هکتار مدیریت می کند.
مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی در ادامه از کاهش 42 درصدی آلودگی زیست محیطی صنایع بزرگ این استان در مقایسه با سال قبل خبر داد.
در این استان هفت واحد بزرگ صنعتی دارای آلودگی زیست محیطی هستند که بیشترین آلودگی های این بخش را دارند.
وی با خودداری از ذکر نام واحدهای آلاینده، افزود: آلودگی زیست محیطی صنایع بزرگ استان از طریق خوداظهاری، نظارت برخط (آنلاین)، آزمایشگاه معتمد و حضور کارشناسان این اداره کنترل و پایش می شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی در خصوص سامانه ثبت آلودگی زیست محیطی برای شهر 200 هزار نفری بجنورد اظهار کرد: اکنون یک سامانه نمایشگر در این شهر فعال است که وضعیت آلودگی را تا شعاع 2 تا 3 کیلومتری نشان می دهد.
وی هزینه راه اندازی این سامانه را هشت میلیارد ریال اعلام و بیان کرد: نیاز است یک سامانه دیگر نیز برای ثبت وضعیت آلودگی زیست محیطی در شهر بجنورد راه اندازی شود.
وی همچنین از اختصاص دو میلیارد ریال به این اداره کل از محل اعتبارات ریزگردها خبر داد و افزود: از محل این اعتبار برای خرید امکانات و ایجاد ایستگاه اندازه گیری آلودگی در بجنورد اقدام خواهد شد.
وی در خصوص آخرین وضعیت ایجاد راه ارتباطی مرزی در منطقه حفاظت شده ˈگلول و سرانیˈ در شهرستان شیروان نیز گفت: اجرای این طرح طبق نظر سازمان متوقف شده و اگر هم در آینده قرار باشد اجرای آن ادامه یابد با کمترین تخریب و زیر نظر کامل سازمان خواهد بود.
وی افزود: ساخت جاده مرزی در منطقه حفاظت شده گلول و سرانی شیروان با هماهنگی سازمان پیگیری می شود.
فرمانده مرزبانی خراسان شمالی در آذرماه 92 در نشستی خبری از ساخت 12 کیلومتر جاده مرزی در منطقه حفاظت شده ˈگلول و سرانیˈ از توابع شهرستان شیروان و در همسایگی مرز جمهوری ترکمنستان خبر داده بود.
به گفته سرهنگ ˈقربانعلی داوطلبˈ ایجاد جاده مرزی در این منطقه مرزی 18 کیلومتر پیش بینی شده که افزایش آن بسته به تخصیص اعتبارات ملی است.
منطقه حفاظت شده گلول و سرانی با وسعت بیش از 18 هزار و 144 هکتار در فاصله 85 کیلومتری شمال شیروان و در منتهی الیه مرز شمال شرقی خراسان شمالی واقع شده و ضلع شمالی این منطقه با طول نزدیک به 30 کیلومتر با کشور ترکمنستان هم مرز است. ک/2
623/626/330
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
31/01/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]