واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > شرق > خراسان شمالی مطهری:
شکار غیرمجاز مهمترین چالش محیط زیست خراسان شمالی است
بجنورد - خبرگزاری مهر: مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی گفت: شکار بیرویه و غیرمجاز حیات وحش مهمترین چالش محیط زیست استان به شمار می رود.
به گزارش خبرنگار مهر، سیداصغر مطهری صبح یکشنبه در نشست خبری به مناسبت هفته زمین پاک به تشریح دغدغههای زیست محیطی خراسان شمالی و برنامه های اداره کل حفاظت محیط زیست برای مدیریت آنها پرداخت و اظهار کرد: اگر چه مسائلی نظیر کاهش حجم منابع آب، آلودگی صنایع، زبالهها و... از دغدغه های محیط زیست استان به شمار میروند اما مهم ترین چالش و دغدغه زیست محیطی خراسان شمالی مسأله شکار بی رویه و غیرمجاز است. وی به ظرفیتهای حیات وحش خراسان شمالی اشاره کرد و گفت که در این استان 65 گونه پستاندار از 197 گونه موجود در کشور، 141 گونه پرنده از 532 گونه موجود، 68 خزنده از 228 گونه موجود، چهار گونه خزنده دوزیست از 20 گونه موجود و هشت گونه ماهی و آبزی از مجموع 160 گونه آبزی موجود در کشور زیست می کنند که برخی از این گونه ها نظیر یوزپلنگ، بالابان، هوبره، کبک دری، کرکس مصری و... در طبقه بندی اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت(IUCN) در ردههای بحرانی و در حال انقراض قرار دارند. به گفته مطهری البته برخی از دیگر گونههای حیات وحش خراسان شمالی نظیر کل و بز، آهو، عقاب، پلیکان پاخاکستری و... نیز در رده بندی اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت در رده گونه های آسیب پذیر طبقه بندی شده اند.
وی عنوان کرد: با این وجود هنوز شکار بی رویه و غیرمجاز در استان به وفور صورت میگیرد و اداره کل حفاظت محیط زیست هم با توجه به امکانات اندک و نیروهای ناکافی نمیتواند این معضل را به صورت ریشه ای مرتفع کند. مطهری اضافه کرد: در این زمینه باید مردم خود وارد میدان شده و با احساس مسئولیت زیست محیطی نسبت به حفاظت از گونههای حیات وحش حساس باشند. این مسئول همچنین بر استفاده از ظرفیت های دینی و علمای اسلامی استان و کشور برای حفاظت از محیط زیست تأکید کرد و گفت: لازم است در این زمینه با افزایش ارتباط و تعامل با شخصیت های مذهبی و دینی، آموزه های اسلامی در مورد حفاظت از محیط زیست بیش از گذشته در جامعه ترویج شود. به گفته وی پارسال در خراسان شمالی 29 پرونده شکار غیرمجاز پستاندار، 26 مورد شکار غیرمجاز پرندگان، 50 فقره پرونده زنده گیری پرندگان، چهار مورد زنده گیری پستانداران، 42 مورد شروع به شکار و پنج فقره پرونده شکار غیرمجاز آبزیان در استان تشکیل شد و در همین مدت 13 قبضه سلاح غیرمجاز، 66 سلاح مجاز و چهار قبضه سلاح جنگی از متخلفان و شکارچیان حیات وحش کشف و ضبط شد. مطهری در مورد برنامه های اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی برای کاهش شکار غیرمجاز گونه های حیات وحش استان، اظهار کرد: سازمان حفاظت محیط زیست پیگیر طرحی است که بر اساس آن صدور پروانه شکار گونههای حیات وحش حداقل به مدت پنج سال ممنوع باشد تا عرصههای زیست محیطی و گونه های موجود در آن استراحت کرده و تجدید حیات صورت گیرد.
به گفته وی همچنین اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی نیز طرحی ارائه داده تا بر اساس آن اسلحه شکارچیان غیرمجازی که به طور مکرر اقدام به شکار غیرمجاز می کنند و دستگیر می شوند؛ ضبط شده و حداقل به مدت پنج سال از تحویل دوباره سلاح به آنها خودداری شود. مطهری با اشاره به این که خراسان شمالی دو میلیون و 800 هزار هکتار وسعت دارد که 194 هزار و 141 هکتار آن شامل سه پارک ملی سالوک، ساریگل و ضامن آهو، مناطق حفاظت شده سالوک، ساریگل، قرخود، گلول و سرانی و پناهگاه حیات وحش میاندشت زیر پوشش مدیریت حفاظت محیط زیست است، افزود: اگر چه بر اساس استانداردهای بین المللی برای هر سه هزار هکتار حداقل یک محیط بان مورد نیاز است اما اکنون در خراسان شمالی با توجه به این وسعت مناطق تحت مدیریت محیط زیست، تنها 49 محیط بان فعالیت می کنند.
۱۳۹۳/۱/۳۱ - ۱۲:۰۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 87]