تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 15 مهر 1403    احادیث و روایات:  حضرت زهرا (س):کسی که عبادت های خالصانه خود را به سوی خدا فرستد، پروردگار بزرگ ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1821208101




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

صد سال تنهایی روزنامه نگار


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

صد سال تنهایی روزنامه نگار شهرکرد-ایرنا- ˈگابوˈ همان گابریل گارسیا مارکز نویسنده مشهور کلمبیایی است که نوشتن را از روزنامه نگاری آغاز کرد.


در ایران گابریل گارسیا مارکز را بیشتر خوانندگان ادبیات داستانی با ˈصد سال تنهایی ˈ می شناسند و صد سال تنهایی مارکز در دوره های مختلف در ایران چاپ و روانه بازار شد.
مارکز نویسنده ای بود که به متن وفادار ماند و در سالهای اوج نویسندگی خود، دوست داشت ،کار روزنامه نگاری را دنبال کند.
گابریل حتی در دورانی که رمان ˈزیستن برای نوشتنˈ را می نوشت، همواره اعلام کرد، برای او روزنامه نگاری اولویت است.
گابریل گارسیا مارکز ،با بهره گیری از شیوه درست نویسی و سالم نویسی با محوریت واقع نگاری و حادثه نگاری ،به خالق رمان های خود می پرداخت.
همین عقیده در نگارش رمان هایش با بهره گیری از روش های شناخته شده روزنامه نگاری باعث شد ،تعدادی از منتقدان بر آثار مارکز برچسب ˈرئال جادویی ˈ بزنند.
واژه رئالیسم جادویی را نخستین بار فرانتس روه آلمانی در سال 1925 وارد حوزه نقد کرد و سه تن از هفت نقاش برجسته ˈپسا اکسپرسیونیسم ˈ را بر این نام خواند.
در خلق رئالیسم جادویی، بهره مند از روایت واقع بینانه با خیال پردازی و رویانگری، محوریت قرار گرفت گه پس از آن بود که مارکز در یکصد سال تنهایی این سبک از نگارش رمان را به کار گرفت.
در مقابل تعدادی از منتقدان که از قضا روزنامه نگاران دوست مارکز بودند،نیز با رئال جادویی کنار نیامدند و بر این آثار از لفظ ˈ رئالیسم کثیف ˈ استفاده کردند.
رئالیسم گرایان در داستان نویسی با رد این نظریه بین رئال جادویی و رئال کثیف تمایز قلمداد شدند و اعلام کردند اطلاق رئال کثیف به اثار مارکز نوعی بی سلیقگی است.
کسانی که داستان نویسی را به صورت حرفه ای دنبال می کنند، مارکز را پیرو سبک نگارشی رئال جادویی می دانند که این نوع نگارش را مارکز از همان دوران روزنامه نگاری خود وارد داستانهایش کرد.
در کنار این سبک نگارسی ،سبکهای دیگر از جمله رئالیسم آپارتمانی ،رئالیسم سوپر مارکتی و رئالیسم کثیف نیز رشد کردند و در آثار مینی مالیسم ها رد پایی این نگارش ها بیشتر دیده شد.
نثر سرد و همراه با آرامش را رئالیسم ها از سبک های نگارشی روزنامه نگاری به خدمت گرفتند و تا در بین مخاطبان عام ، رئالیسم همچنان پرچمدار نگارش رمان های پر طرفداران جهان باشد.
نظام نگارشی روزنامه نگاری اگر چه پایبند زیرالگوهای شناخته شده از جمله هرم وارانه یا سبک تاریخی است ولی در حوزه ادبیات داستانی و دراماتیک این سبک نگارشی بسیار به کمک دست نویسندگان آمد، آن گونه که مارکز حاضر نشد از سبک های روزنامه نگاری به راحتی بگذرد و آنان را در خلق رمان های خود به خدمت گرفت.
زبان مطبوعات به ویژه در بخش های رسمی تر یکی از مصداقهای زبان معیار است و مارکز کوشید تا بحث الگوهای زبانی به شیوه های کاربردی را در رمان های خود تقویت کند.
در تعدادی از آثار مارکز ، لایه های آوایی، دستوری و واژگانی زبان
بروز و ظهور می کند تا به سبک نگارشی مارکز کمک شایانی کرده باشد.
برای مخاطب تمایز میان واقعیت و خیال در سبک های نگارشی روزنامه نگاری ساده است، به همین دلیل مارکز این تمایز را برای مخاطب خویش احصا کرد و مرز بین واقعیت و خیال را در سبک رئال جادویی خود برجسته تر کرد.
در رئالیسم جادویی٬ نویسنده برای بیان واقعیت به توصیف و وصف اشیاء داستانی خود می پردازد، تا آدم های داستان و کاراکترها در پیرنگ به راحتی قابل تحلیل و تجریه باشند.
گابریل، در بخشی از رمان صد سال تنهایی خود به توصیف بسامدهای تصویری می پردازد به این شکل که در بخشی از این رمان می آوردˈجوی باریکی از خون ٬ از زیر در اتاق خواب بیرون آمد، از سالن گذشت، به خیابان رسید، روی پیاده روهای ناهموار ٬ مسیر مستقیمی را پیمود، از پله ها پایین رفتˈ و این سبک رئالیسم جادویی را به گفته خود از آنچه سالهای در حوزه روزنامه نگاری آموخته بود،به کار گرفت.
به گزارش ایرنا، گابریل گارسیا مارکز، در روز پنجشنبه بیست و هشتم فروردین ماه در سن 87 سالگی درگذشت.
نقد از محمود رییسی
7359
انتهای پیام /*
Contact the editor:

[email protected]




30/01/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن