واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
مرحله دوم هدفمندسازی یارانه ها، امید به مرهمی برای صنعت اصفهان- ایرنا- زمان اجرای مرحله دوم هدفمندسازی یارانه ها نزدیک است و صنعتگران امید و انتظار دارند که این مرحله به گونه ای اجرا شود که با کاهش مشکلات مرحله اول به توسعه تولید داخلی کمک کند.
به گزارش ایرنا، بدنبال اجرای مرحله نخست هدفمندسازی یارانه ها و ایجاد مشکلاتی همچون رکود اقتصادی و تورم، دولت یازدهم بر آن شد تا با اتخاذ تدابیری این مسائل را از پیش روی مردم بردارد.
یکی از مهمترین اقشاری که می توانند در رشد و پیشرفت کشورمان بسیار تاثیرگذار باشند صنعتگران و متولیان صنعت هستند که پس از اجرای مرحله نخست هدفمندسازی یارانه ها و افزایش قیمت حامل های انرژی و بدلیل مدیریت ناصحیح در این مرحله با مشکلات بسیاری همچون تعطیلی یا کاهش ظرفیت تولید مواجه شدند.
به همین دلیل متولیان صنعت بارها از مسوولان ارشد کشوری از طریق رسانه ها و جراید خواسته اند که این مسائل هر چه سریع تر برطرف شود وگرنه ضربه سنگینی به صنعت کشور وارد خواهد شد.
مرحله دوم هدفمندسازی یارانه ها و نحوه اجرای آن چند ماهی است که از سوی مسوولان دولت یازدهم مطرح شده و هدف آنها در این مرحله رسیدگی ویژه به مسائل سلامت، تولید و قشر آسیب پذیر جامعه بیان شده است.
ثبت نام برای دریافت یارانه نقدی نیز از 20 فروردین جاری آغاز شده و تا روز سی و یکم این ماه ادامه دارد.
دولتمردان امید دارند که بسیاری از مردمی که به دریافت یارانه نقدی نیازی ندارند ثبت نام نکنند تا بتوانند از این طریق به بهبود وضعیت اقتصادی کشور کمک کنند.
به گفته «محمدباقر نوبخت» معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری قرار است 10 هزار میلیارد تومان در مرحله دوم هدفمندسازی یارانه ها به تولید اختصاص یابد.
چگونگی اختصاص 10 هزار میلیارد تومان به تولید به موضوع مهمی تبدیل شده و کارشناسان اقتصادی با بیم و امید به اختصاص این مبلغ می نگرند.
رییس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران یکی از این افراد است که در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: اعطای تسهیلات بانکی برای افزایش سرمایه در گردش واحدهای صنعتی، بازکردن LC، جلوگیری از واردات بی رویه و بسیاری از مسائل دیگر از جمله راهکارهایی بود که دولت قبلی در اجرای مرحله نخست هدفمندسازی یارانه ها باید در نظر می گرفت تا به صنعتگران در برابر مشکلات ناشی از افزایش قیمت انرژی و حمل و نقل کمک شود.
«سید عبدالوهاب سهل آبادی» افزود: هر چند که مرحله نخست هدفمندسازی یارانه ها با مدیریت اشتباه انجام و صنعت با رکود مواجه شد اما به همت صاحبان صنعت و با توجه به افزایش قیمت حامل های انرژی، بهینه سازی مصرف سرلوحه کار آنها قرار گرفت.
وی با بیان اینکه حفظ اشتغال از دغدغه های متولیان صنعت کشور است، اضافه کرد: با این وجود در مرحله نخست هدفمندسازی یارانه ها صنعت کشور تبعات بسیار زیادی تحمل کرد.
رییس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران حمل و نقل جاده ای را یکی از مشکلات پیش روی صنعتگران بیان کرد و ادامه داد: جابه جایی مواد اولیه و تولیدات از طریق حمل و نقل جاده ای هزینه تولید را برای صنعتگران افزایش می دهد.
وی با تاکید بر اینکه صنعتگران کشورمان با رقبای بسیار مهمی مانند چین سروکار دارند، افزود: اکنون بازار کشور به دست چین افتاده که هزینه تولید در این کشور بسیار پایین تر از هزینه تولید در ایران است.
سهل آبادی به وضعیت بازار داخلی کشور نیز انتقاد کرد و گفت: اهالی این بازارها به ایجاد گرانی و تورم کمک می کنند.
وی با بیان اینکه در کشور حدود 80 هزار واحد صنعتی وجود دارد، اظهار کرد: باید دید این تعداد واحد در حال حاضر با چه میزان ظرفیتی در حال فعالیت هستند.
رییس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران در باره اختصاص 10 هزار میلیارد تومان به تولید ابراز امیدواری کرد که دولتمردان این قول خود را عملی کنند.
وی افزود: اگر تعداد بسیاری از مردم از دریافت یارانه ها انصراف ندهند درآمد زیادی از این طریق حاصل نخواهد شد.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران نیز به خبرنگار ایرنا گفت: از دولت درخواست داریم که 10 هزار میلیارد تومان به تولید اختصاص یابد در غیر این صورت تولید و صنعت آسیب جدی می بیند.
«مصطفی رناسی» درباره کمک دولت به بخشهای سلامت و تولید در مرحله دوم هدفمندسازی یارانه ها گفت: به طور حتم اولویت دولت باید در حیطه صنعت و تولید باشد.
رییس کمیسیون صنعت و معدن اتاق بازرگانی اصفهان با بیان اینکه اکنون نزدیک به 40 درصد واحدهای صنعتی در این استان تعطیل شده و مابقی با 50 درصد ظرفیت در حال فعالیت هستند، اضافه کرد: سرمایه در گردش این واحدها کاهش یافته و رکود حاکم بر بازار نیز باعث شده که تولیدات آنها در انبارها جمع شود.
وی گفت: درخواست صنعتگران از دولت این است که در مرحله دوم هدفمندسازی یارانه ها انرژی واحدهای صنعتی گران نشود و آنها را از افزایش قیمت معاف کنند.
وی همچنین بر صرفه جویی حامل های انرژی توسط واحدهای صنعتی تاکید کرد.
رناسی با تاکید بر اینکه هزینه های تولید در ایران از سایر کشورها بالاتر است، افزود: مسائلی همچون بهره بانکی 30 درصدی، هزینه های حمل و نقل جاده ای و تغییر نرخ ارز در کشور باعث افزایش هزینه های تولید شده است.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی نیز به خبرنگار ایرنا گفت: افزایش قیمت ها در مرحله دوم هدفمندسازی یارانه ها شیب ملایم دارد و باید چند دهک مردم از دریافت یارانه نقدی انصراف دهند تا میزان 10 هزار میلیارد تومان به تولید اختصاص یابد.
«حمیدرضا فولادگر» افزود: در صورت تحقق نیافتن 10 هزار میلیارد تومان، بهینه سازی مصرف انرژی باید سرلوحه کار واحدهای صنعتی قرار گیرد تا با کاهش مصرف با رکود بیشتری مواجه نشوند.
صنعت سنگ از جمله صنایعی است که در چند سال اخیر به گفته متولیانش با بحران مواجه شده و دلیل آن تحریم ها نیست.
رییس انجمن همگن سنگ خانه صنعت، معدن و تجارت اصفهان اعتقاد دارد که صنعت سنگ در مرحله نخست اجرای هدفمندی، طبق بخشی از مفاد یکی از بخشنامه های ستاد هدفمندی یارانه ها، از صنایع آسیب پذیر شناخته شده بود اما هیچ گونه رسیدگی به این موضوع صورت نگرفت که با این منوال این صنعت در مرحله دوم هم آسیب زیادی می بیند.
«رضا احمدی» افزایش هزینه های تولید مانند مالیات، مالیات بر ارزش افزوده و حامل های انرژی را از عوامل در معرض تعطیلی قرار گرفتن بسیاری از سنگبری ها بیان کرد.
افزایش 20 تا 30 درصدی نرخ چند حامل انرژی مانند گاز و نفت کوره نیز برای مرحله دوم هدفندسازی یارانه ها توسط دولت پیش بینی شده است.
اکنون صنعت کشور چشم به آغاز مرحله دوم هدفمندسازی یارانه ها دوخته و منتظر است ببیند در این مرحله چه آینده ای خواهد داشت.
با این وجود باید راهکارهای دیگری به جز اختصاص 10 هزار میلیارد تومان توسط مسوولان ارشد کشور ارائه شود در غیر این صورت صنعت و تولید همچنان در سردرگمی و پیکار با مشکلات خواهد ماند.
گ/7140/607
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
30/01/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]