محبوبترینها
آیا میشود فیستول را عمل نکرد و به خودی خود خوب میشود؟
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1855791091
افخمی: سخنان حاتمیکیا برای من غیرمنتظره بود/ زرشناس: آوینی یک متفکر دوره گذار و یک مجاهد بصیر بود
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: آنچه در برنامه "مناظره" می گذرد
افخمی: سخنان حاتمیکیا برای من غیرمنتظره بود/ زرشناس: آوینی یک متفکر دوره گذار و یک مجاهد بصیر بود
شهریار زرشناس گفت: اهمیت آوینی در این بود که او یک متفکر دوره گذار و یک مجاهد بصیر بود. او در سالهای آغازین دهه شصت این نکته را به درستی مطرح کرد که با انقلاب ایران یک گذار تاریخی در مقیاس جهانی آغاز شده است.
به گزارش خبرنگار رادیو تلویزیون باشگاه خبرنگاران، برنامه این هفته مناظره با حضور شهاب اسفندیاری، بهروز افخمی، شهریار زرشناس، وحید جلیلی، شهاب اسفندیاری و عبدالله اسفندیاری به بررسی شهید آوینی و نگاه او به فرهنگ پرداخت.
شهاب اسفندیاری، فعال فرهنگی و منتقد سینما، اولین سخنران برنامه "مناظره" در ابتدا با اشاره به دلایل حضور خود در این برنامه گفت: حس متناقضی برای حضور در این برنامه داشتم چراکه پرداخت شبکه یک به موضوعی خاص فرهنگی که عوام شاید علاقه ای برای گوش دادن به آن نداشته باشد، عجیب بود. من با امید بازگشت مسائل و دغدغههای آوینی از حاشیه به متن در این برنامه شرکت کردم.
وی ادامه داد: کارهایی که شهید آوینی برای سینما انجام داد در دعواهای سال های اخیر به فراموشی سپرده شد که البته به برکت خون این شهید قدمهایی در تطهیر سینمایی که از غرب وارد ایران شده بود برداشته شد. با ورود سینما به ایران بخشهایی از جامعه مذهبی ما به آن گرایش پیدا کردند. البته از زمان ورود امام خمینی (ره) به ایران گفته شد که ما مخالف سینما نیستیم اما باید خونی در این راه داده میشد تا این مسئله فهم شود.
اسفندیاری عنوان کرد: جبهه آوینی را نباید فراموش کرد. زمانی که حاتمیکیا به عنوان فیلمسازی بزرگ در عرصه سینما اینگونه با این قدرت از جای خالی آوینی حرف میزند میتوان فهمید که چه فضایی بر سینمای کشور حاکم است.
در ادامه عبدالله اسفندیاری، کارشناسی ارشد فرهنگ، با اشاره به تکرار نکردن حرفهای خوب گفت: زیاد شدن برخی حرفها اثر مثبت خود را از بین میبرند و به مسئلهای پیش پا افتاده تبدیل میشود و به همین خاطریکی از دلایل پرهیز من در این برنامه این موضوع بود که به احترام شهید آوینی به این برنامه آمدم.
وی تصریح کرد: همه زندگی آوینی را باید به صورت یک مجموعه دید. نمیتوان یک بخش از زندگی آوینی را بزرگنمایی کرد و گفت تنها آوینی این است. آوینی از وقتی که به او سید کامران آوینی میگفتند تا وقتی که لقب سید شهیدان اهل قلم را گرفت بوجود آمد. اگر جاهایی تند میرفت بعد از آن به تعادل و پختگی میرسید. او از جهاتی شبیه آل احمد است. او در اوایل انقلاب بسیار تند بود ولی مسیر تکاملش منجر به شهادتش شد.
عبدالله اسفندیاری افزود: اخلاص، جستوجوگری و پویایی خصلتهای اصلی آوینی بود که باعث شد مزد نهایی را که همان شهادت است را بگیرد.
بعد از صحبت های این کارشناس فرهنگی، بهروز افخمی، کارگردان سینمای ایران، در خصوص شهید آوینی گفت: سید مرتضی مسئلهای را در فضای فرهنگی و روشنفکری ایران تشخیص داده بود و به خاطر درگیری با این موضوع میخواست آن را بشناسد و به دیگران بشناساند. این امر باعث شده بود که او یک شخصیت واحد داشته باشد. او از زمان تولید "خان گزیدهها" تا زمان شهادتش با مسئله درگیری فرهنگیان و روشنفکران با سوبژکتویته درگیر بود.
وی ادامه داد: روشنفکران غرق در نظریهپرداریهای خود بودند و به ساخت چارچوبهای ذهنی و خیالی میپرداختند و از مردم و مسئله آنها فاصله میگرفتند. به نظر من اگر مرتضی اکنون در بین ما بود هم به تولید آثار فرهنگی و آموزش نیرو میپرداخت و هم نقد فرهنگی را ادامه میداد. فیلم او معطوف به بیرون بود نه اینکه ذهن خود را به عالمی بسپارد که خودش هم نمیداند چیست.
این کارگردان سینمای ایران در ادامه تصریح کرد: آوینی در دوران خودش با کوششهایی برای نادیده شدنش مواجه بود اگر الان نیز در بین ما بود همین کوششها انجام میشد. حرفهای حاتمیکیا برای من غیرمنتظره بود زیرا او هم مثل همه کسانی که تحت آموزش شهید مرتضی آوینی بودند باید پیش زمینهای برای نادیده انگاشته شدن داشته باشند.
وحید جلیلی، فعال فرهنگی و منتقد سینما، این چنین سخنان خود را آغاز کرد و گفت: خوشحالم که بعد ازگذشت 21 سال از شهادت شهید آوینی، همچنان در محافل بحث نخبگان و حتی تودهها قرار دارد.
جلیلی ادامه داد: برای شناخت آوینی بهتر این است به مقطع زمانی ظهور او در فضای فرهنگی کشور اشاره کنیم. آوینی قبل از پایان جنگ با "روایت فتح" تاثیر خود را بر جامعه گذاشت؛ اما تاکید من روی مقطعی که آوینی به نام سید مرتضی آوینی در فروردین 1368 با اولین شماره مجله سوره همزمان با پایان جنگ به میدان آمد و جامعه وارد فضای جدیدی شده بود و برخی علاقمند به نام گذاری شرایط بعد از جنگ به دوره ارتجاع انقلاب بودند و شکل گیری ریزش هایی در فضای سیاسی و هنری این نگرانی را دامن میزد که جهت گیری های این انقلاب در حال عوض شدن است. خیلیها هم بودند که علم انقلاب را بلند کرده بود و در آن دوره روی زمین گذاشتند و اکنون هم در اسرائیل مشغول هنرنمایی هستند. در نتیجه شهید آوینی در این مقطع ظهور کرد و توجه به ویژگیهایی آن مقطع نشان از نقش بزرگ آوینی در علمداری انقلاب بود که نسل پیش رویش را به شدت جلو برد.
شهریار زرشناس، استاد دانشگاه و متفکر نظری، سخنران بعدی مناظره با اشاره به وجود مستندساز و فیلمساز و تئوریسین آوینی گفت: اهمیت آوینی در این بود که او یک متفکر دوره گذار و یک مجاهد بصیر بود. او در سالهای آغازین دهه شصت این نکته را به درستی مطرح کرد که با انقلاب ایران یک گذار تاریخی در مقیاس جهانی آغاز شده است و بشر در حال پشت سر گذاشتن استکبار اومانیستی و دوره مدرن بود. این وجه جهانی بودن انقلاب اسلامی و بشری بودن آن جز در بیانات امام راحل و برخی از مسئولان در حرفهای هیچکسی نبود. آوینی بعدها از انقلاب ایران به عنوان مبشر توبه بشریت یاد کرد و این مسیر را پیش برد.
وی ادامه داد: مهمترین وجه اهمیت آوینی این بود که او متفکر دوره گذار ایران است و حتی نگاه او به سینما هم در قالب این تفکر قرار میگرفت. محوریترین نکته اهمیت آوینی این بود که اکنون که با انقلاب ایران دوره گذار تمام شده است حالا چگونه باید از میراث روشنفکری و عصر مدرن عبور کرد و عالم تازهای را بنا نهاد و معضلات تئوریک این عصر را پاسخ داد؟
شهاب اسفندیاری در پاسخ الویت امروز شهید آوینی در صورت زنده بودن کارش «نقد» یا «تولید فیلم سینمایی» بود، عنوان کرد: به دلیل تأثیری که خود شخصیت شهید آوینی در نسلهای مختلف داشته ما امروزه شاید در زمینه تولید نسبت به وضعیتی که در دوران حیات ایشان داشتیم، پیشرفتهایی کردیم نسلهای جدید در عرصه فیلم سازی ظهور کردند به نظرم هم در حوزه نقد و هم نظریه پردازی پیش رفتند که به نظرم اگر ایشان زنده بود، احتمالا بیشتر به حوزه نظریه پردازی میپرداخت و البته نقد! شهامتی که ایشان در حوزه نقد داشتند، ستودنی است.
عبدالله اسفندیاری نیزاین چنین پاسخ داد: شخصیت ایجابی شهید آوینی بیشتر بوده است و این عاملی است که ما آن را کم داریم. شناختی که من از شهید آوینی داشتم این است که ایشان اهل تولید تفکر و بحثهای نظری بوده است.
بهروز افخمی کارگردان و دوست شهید آوینی معتقد است که هیچ چیزی همانند تولید فیلم تاثیر بر روی عرصههای مختلف اندیشه حتی اندیشههای نظری ندارد و البته سیدمرتضی اهل نقد نیز بوده است. اما به نظر من بیشتر به تولید محصولات فرهنگی روی میآورد.
وحید جلیلی در پاسخ به این سوال گفت: این تزاحم بین نقد و تولید را متوجه نمیشوم. بحثی را اخیرا مطرح کردهاند به این مضمون که ما در عرصه سینما منتقد فیلم داریم نه منتقد سینما. چون اگر منتقد سینما داشتهایم او میتواند بگوید که تا به حال چه فیلمهایی ساخته نشده است نه اینکه فیلمهای تولیدی را مورد انتقاد قرار دهد.
وی ادامه داد: ما در عین حال به تولیدات انبوه و با کیفیت نیاز داریم. مونعی مقابل این حرکت وجود دارد که نمیشود با تولید چند کار محدود پاسخ این بخش را داد. بنابر این باید موانع تولید در کشور را رفع کرد که این رفع موانع در عرصه فرهنگ به نقد جدی نیاز دارد.
زرشناس نیز در پاسخ به این سؤال عنوان کرد: من هم معتقدم این سؤال خیلی درست و دقیق نیست نمی شود اینها را از هم جدا کرد اما اگر مقصودتان این است که ایشان نسبت به شرایط موجود دغدغه مند بود که بیاید غفلتهای بقیه را نقد کند؟ بله فکر می کنم نقد او به میزان تهاجم روشنفکری گسترش پیدا میکرد ایشان هم واکنشهایشان گسترش می یافت بنابراین بیشترین نوشتههایی که از ایشان در سرمقالههای مجله سوره است عمدتاً نقد است ایشان وارد نقد عبدالکریم سروش، سینما و سینماگران و وزارت ارشاد وقت میشد و این نقد اصلا چیز بدی نیست بسیاری متفکران بزرگ جهانی هم از طریق نقد حرفهایشان را زدند.
خبر در حال به روز رسانی است...
انتهای پیام/رس
تاریخ انتشار: ۲۹ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۸:۲۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]
صفحات پیشنهادی
مناظره «نگاه آوینی به حوزه فرهنگ»/1 زرشناس:آوینی متفکر دوران گذار است/ اسفندیاری:فراموش نکنیم آوینی در چه جبهه
مناظره نگاه آوینی به حوزه فرهنگ 1زرشناس آوینی متفکر دوران گذار است اسفندیاری فراموش نکنیم آوینی در چه جبههای بود افخمی حاتمیکیا باید آمادگی ندیدهگرفتهشدن را داشته باشداستاد دانشگاه و کارشناس فرهنگی گفت شهید آوینی مفهومی به نام عصر توبه بشریت را مطرح کرد و معتقد بود که انحاتمیکیا در «راز» از «چ»، فرهنگ و آوینی گفت «چ» بازگشت به انقلاب است/مدیران فره
حاتمیکیا در راز از چ فرهنگ و آوینی گفتچ بازگشت به انقلاب است مدیران فرهنگی باید تحلیل کنند چرا امثال من جیغ میزنیم خدا کند قلمی مثل آوینی دوباره بیایدابراهیم حاتمیکیا با حضور در برنامه تلویزیونی راز با نادر طالبزاده در خصوص چ دغدغههای فرهنگی رهبری و جای خالی شهید آوینی در عگزارش فارس از همایش تصویر قلم/ اجمالی از تبیین اندیشههای سینمای آوینی تا رضایت رهبری از چمران حاتمیکیا
گزارش فارس از همایش تصویر قلم اجمالیاز تبیین اندیشههای سینمای آوینی تا رضایت رهبری از چمران حاتمیکیاهمایش تصویر قلم در شرایطی برگزار شد که نقدهای تند وحید جلیلی و مسعود دهنمکی به شرایط سینمای ایران از یک سو و روایت دیدار حاتمیکیا با مقام معظم رهبری و لبخند رضایت رهبری از چمرگزارش فارس از همایش تصویر قلم رد اندیشههای آوینی را میتوان در حاتمیکیا و مجیدی دید/آوینی معتقد بود سینما به
گزارش فارس از همایش تصویر قلمرد اندیشههای آوینی را میتوان در حاتمیکیا و مجیدی دید آوینی معتقد بود سینما به راحتی از کنار انقلاب گذشته استبه تعبیر علیرضا رضاداد مشاور عالی رئویس سازمان سینمایی در سینمای ایران میتوان رد اندیشههای شهید آوینی را در آثار ابراهیم حاتمیکیا و مجیدحاتمیکیا: خدا کند قلمی مثل آوینی زنده شود
حاتمیکیا خدا کند قلمی مثل آوینی زنده شود ابراهیم حاتمیکیا گفت جای آقا مرتضی آوینی خالی است که به ما بگوید باید از چه گفت خبرگزاری ایسنا این کارگردان سینما در مراسم روز هنر انقلاب اسلامی که عصر 20 فروردینماه با موضوع مدیریت جهادی در عرصه هنر در تالار اسوه برگزار شد با اتکرار/حاتمیکیا در «راز» از «چ»، فرهنگ و آوینی گفت از غریبالغربایی دهنمکی تا جای خالی ژن
تکرار حاتمیکیا در راز از چ فرهنگ و آوینی گفتاز غریبالغربایی دهنمکی تا جای خالی ژنرال آوینی و آدمهای دو پاسپورتی در فرهنگابراهیم حاتمیکیا با حضور در برنامه تلویزیونی راز با نادر طالبزاده در خصوص چ دغدغههای فرهنگی رهبری و جای خالی شهید آوینی در عرصه امروز فرهنگ کشور صحبت کعلیرضا رضاداد در همایش تصویر قلم/ رد اندیشههای آوینی را میتوان در حاتمیکیا و مجیدی دید/وظیفه داریم که جشنوا
علیرضا رضاداد در همایش تصویر قلم رد اندیشههای آوینی را میتوان در حاتمیکیا و مجیدی دید وظیفه داریم که جشنوارهای در شأن انقلاب برگزار کنیمدبیر جشنواره فیلم فجر گفت اینکه بتوانیم جشنوارهای برگزار کنیم که در شان انقلاب اسلامی ایران باشد از وظایف ما محسوب میشود بعد از پایان جشننماینده ولی فقیه در استان مرکزی: شهید آوینی پایهگذار گفتمان فرهنگی است
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی شهید آوینی پایهگذار گفتمان فرهنگی استنماینده ولی فقیه در استان مرکزی گفت شهید آوینی گفتمان انقلاب فرهنگی را در جریان فرهنگ و هنر پایهگذاری کرد به گزارش خبرگزاری فارس از اراک آیتالله قربانعلی دری نجفآبادی ظهر امروز در دیدار با هنرمندان شهر ارنقش آوینی در شكل گيري هنر متعهد و انقلابي تاثیرگذار بود
استانها شمال اردبیل قهرمانی نقش آوینی در شكل گيري هنر متعهد و انقلابي تاثیرگذار بود اردبیل – خبرگزاری مهر مسئول هنرهاي تصويري حوزه هنري استان اردبيل شهيد آويني را از فعالان وقايع مختلف انقلاب و جنگ تحميلي خواند و گفت نقش آوینی در شكل گيري هنر متعهد و انقلابي تاثیرگذار بودیادداشت منتشرنشده «ابراهیم حاتمیکیا» درباره شهید آوینی+عکس
یادداشت منتشرنشده ابراهیم حاتمیکیا درباره شهید آوینی عکسسید مرتضی آوینی کسی بود که نیمه آسمانیاش بیش از نیمه زمینیاش بود و هنوز آفتاب پس از لیلة الدفن او از افق سر نزده بود که بداندیشان و دشمنان حربی او سرزده بر سر منبرها رفتند و داد فراق سر دادند و اشک از دیدهها جاری کردنددهنمکی: «حاتمیکیا» آوینی امروز سینمای ایران است
تاریخ انتشار 22 فروردین 1393 ساعت 19 03 | شماره خبر 1452506860399933543 آنچه در سینمای انقلاب لازم است متبلور در حرف های آقای حاتمی کیا بود نقدهای او به این معنی نیست که بهدنبال منافع شخصی است یا از روی رنجیدگی این حرف ها را میزند او 6 سال پیش هم همین دغدغه&zwمعاون بسیج هنرمندان خراسان رضوی: سالروز شهادت شهید آوینی روز ملی بسیج هنرمندان نامگذاری شد
معاون بسیج هنرمندان خراسان رضوی سالروز شهادت شهید آوینی روز ملی بسیج هنرمندان نامگذاری شدمعاون فرهنگی اجتماعی بسیج هنرمندان خراسان رضوی گفت بیستم فروردینماه روز شهادت سید مرتضی آوینی روز ملی بسیج هنرمندان نامگذاری شد به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد به نقل از بسیج هنرمندان خراساحاتمیکیا و دهنمکی در صدر انتخاب مردم
حاتمیکیا و دهنمکی در صدر انتخاب مردم در ایام برگزاری سی و دومین جشنواره فیلم فجر یک نظرسنجی مردمی توسط وزارت ارشاد برای شناسایی محبوبترین سینماگران در بین مردم برگزار شد که نتایج جالب و قابل تاملی را در برداشته است بانی فیلم نوشت در ایام برگزاری سی و دومین جشنواره فیلم فج«آويني خميني» را روشنفكر غير قابل پيش بيني معرفي كردند!
آويني خميني را روشنفكر غير قابل پيش بيني معرفي كردند اين يك اصل اثبات شده در جوامع بشري است كه آدمي يا بايد كارشناس حيطهاي باشد كه در آن فعاليت ميكند يا اگر به واسطه ارتباطات خاص به منصبي رسيده كه در آن تخصص ندارد بايد با استفاده از مشاوراني آگاه به امور شرايط ارتقاي آگاهيسینما مهمترین بخش تاثیرگذار بر اقتصاد و فرهنگ است
سینما مهمترین بخش تاثیرگذار بر اقتصاد و فرهنگ است سنندج - ایرنا - رییس حوزه هنری کردستان با اشاره به نامگذاری امسال از سوی رهبر معظم انقلاب به نام اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی گفت رسانه سینما یکی از مهمترین بخش های تأثیرگذار بر اقتصاد و فرهنگ است امین مرادی روز دوششهید آوینی از جلوه های بارز اخلاص و ایثار در هنر است
امام جمعه ارومیه شهید آوینی از جلوه های بارز اخلاص و ایثار در هنر است ارومیه - ایرنا - نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی و امام جمعه ارومیه گفت شهید سید مرتضی آوینی یکی از جلوه های بارز اخلاص و ایثار در صحنه هنر است حجت الاسلام والمسلمین سید مهدی قریشی روز شنبه در دیدار هنرمنراه اندازی بخشی از نمایشگاه کتاب امسال به ناشران واگذار شد
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی راه اندازی بخشی از نمایشگاه کتاب امسال به ناشران واگذار شد تهران- ایرنا- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت به منظور برگزاری هرچه باشکوه تر نمایشگاه کتاب امسال راه اندازی بخشی از این نمایشگاه به ناشران واگذار شده است به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا علی جنتی-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها