واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
نماینده مجلس شورای اسلامی: هدف از اجرای طرح هدفمندی یارانه ها حمایت از قشر ضعیف بود مشهد – ایرنا- رییس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی گفت : هدف از اجرای طرح هدفمندی یارانه ها حمایت از قشر ضعیف جامعه بود اما در عمل شاهد بودیم که پول یارانه به فقیر و غنی داده شد.
به گزارش ایرنا ،حجت الاسلام غلامرضا مصباحی مقدم روز جمعه در مراسم اختتامیه همایش ˈاقتصاد مقاومتی در مسیر پیشرفت درونزاˈ در دانشگاه فردوسی مشهد، افزود : در ابتدای اجرای فاز اول هدفمندی یارانه ها از سوی کمیسیون تحول اقتصادی مجلس شورای اسلامی 12 تخلف دولت در اجرای این طرح گزارش شد و در مجلس تصویب به قوه قضائیه ارجاع گردید.
وی افزود : مجلس شورای اسلامی در مورد نظارت بر قوانین کوتاهی نکرده است و عملکرد دولت ها را تحت نظر داشته و همه شاهد بودند که با 100 امضای نمایندگان ، رییس جمهوری سابق به مجلس فرا خوانده شد و قوه مقننه خواستار توضیح مسائل از سوی رییس قوه مجریه شد.
وی اظهارداشت : کار مجلس ریل گذاری است و دولت باید در روی این ریل حرکت کند و به عنوان مثال می خواهد 250 هزار تومان در جیب مردم بگذارد باید بداند که از کجا این پول را می خواهد تامین کند.
وی گفت : اکنون یک هدف در ذهن مردم از هدفمندی یارانه ها یعنی دریافت پول به عنوان کمک جا افتاده است و مفهوم آن در ذهن سیاستمداران نیز کاهش مصرف انرژی است اما ما شاهدیم که به دلایل مختلف میزان مصرف انرژی در کشورمان کاهش نیافته و به عنوان مثال مصرف گاز در ایران از کل جمعیت یک و نیم میلیارد نفری چین و جمعیت همه کشورهای اروپایی بیشتر است.
حجت الاسلام مصباحی مقدم اظهارداشت : یکی از دلایل بالای مصرف انرژی در کشور ارزان بودن آن است و لذا ما باید الگوی مصرف خود را اصلاح نماییم و یکی از راههای اصلاح، عمل به سیاستهای اقتصادی ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری و اقتصاد مقاومتی مد نظر ایشان است .
وی افزود : مفهوم اقتصاد مقاومتی به معنای اقتصاد ریاضتی نظیر آنچه در برخی از کشورهای اروپایی اکنون مشاهده می شود نیست زیرا آنها به رشد اقتصادی بالای خود دست یافته اند و کشورمان هنوز به آن رشد دست نیافته و پتانسیل ها و ظرفیت های مختلفی دارد که می تواند
اقتصاد را شکوفا کند.
وی افزود : در اقتصاد مقاومتی تکیه بر استفاده از ظرفیت های درونی کشور است که به عنوان نمونه می توان به نیروی انسانی جوان و تحصیلکرده و در حال تحصیل اشاره کرد که اگر این ظرفیت با روحیه جهادی وارد شود، در عرصه اقتصاد خود را می تواند نشان دهد کما اینکه در برخی از عرصه های علم و فناوری شاهد پیشرفت های شگرفی بوده ایم.
وی گفت : نقش دانشگاهها در عرصه اقتصاد مقاومتی نقشی تاثیر گذار است و اساتید و دانشگاهیان ما نباید تنها به تایید مقالاتشان در مجامع علمی کشورهای غربی اکتفا کنند بلکه باید آنها ایده ها و تفکرات خود را با ایجاد شرکت های دانش بنیان به علم و محصول تبدیل نموده و تجاری سازی نمایند و علاوه بر تامین نیازهای داخلی به صادرات آن فکر کنند.
وی اظهارداشت : تشکیل پنج هزار شرکت دانش بنیان در کشور اقدامی ارزشمند است که البته در برنامه پنجم توسعه می باید به 20 هزار شرکت برسد که اگر این شرکت ها به بحث تجاری سازی فناوری همت کنند، تحولی در همه بخشهای کشور رخ خواهد داد.
حجت الاسلام مصباحی مقدم در ادامه افزود : کشور باید خود را از وابستگی به فروش نفت خام رها کند زیرا دشمنان و نظام سلطه از دشمنی با کشورمان که با نورمهای قابل قبول نظام سلطه و استکبار هماهنگ نیست ، دست بر نمی دارند.
وی افزود: کاهش وابستگی نه تنها باید در بحث فروش نفت به وقوع بپیوندد بلکه باید ما وابستگی خود را به برخی محصولات استراتژیک مانند گندم ، برنج ، دارو ، ذرت ، جو ، کنجاله و خوراک دام و طیور کاهش بدهیم و به اقدام مقطعی نظام سلطه برای تسهیل در فروش نفت دلخوش نباشیم زیرا دشمنان برنامه ریزی های دیگری برای ما دارند.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در مورد فرهنگ سازی کار جمعی نیز گفت : ما باید در موضوع اقتصاد مقاومتی به روی آوردن به کار جمعی و گروهی توجه جدی بکنیم و با اخد ایده ها از افراد ، آنها را در جمع بررسی ، نقاط ضعف را برطرف و با تولید علم و تبدیل محصول، سود این کار گروهی را برای کشورمان به ارمغان آوریم.
وی در مورد استفاده بهینه از نیروی انسانی شاغل در بخش دولتی نیز افزود : در سالهای اخیر تعداد کارکنان شاغل در بخش دولتی از دو میلیون نفر به سه میلیون و 500 هزار نفر رسید اما سودی نداشت زیرا برای آنها برنامه نداشتیم.
وی گفت : اکنون یک تفکر وجود دارد که با هدف جذب نیروهای جوان در مشاغل دولتی، سن بازنشستگی را به 25 سال تحت عنوان بازنشستگی پیش از موعد رسانده اند در حالی که در کشورهای دیگر سن بازنشستگی را از 30 سال به 35 سال می رسانند و برای نیروهای جوان کار آفرینی می کنند.
وی افزود : کار آفرینی از عوامل مهم در اقتصاد مقاومتی است ، اگر 10 درصد نیروی متخصص و جوان ما توان کار آفرینی داشته باشند و یا تحت آموزش برای کار آفرینی قرار گیرند می توانند تحولی عظیم در بحث اشتغال و کار بوجود آورند.
وی در پایان یکی از راههای کاهش وابستگی کشور در بحث اقتصاد را محدود نشدن به استفاده از دلار و یورو در مبادلات تجاری با کشورها دانست و گفت : در سالهای اخیر این سیاست در مورد مبادلات تجاری با چند کشور اجرا شد و می تواند ادامه یابد زیرا نظام سلطه با اعمال سیاست های پولی به تضعیف ارزش پول کشورمان ادامه می دهد.
همایش ˈاقتصاد مقاومتی در مسیر پیشرفت درونزاˈ از روز سه شنبه هفته جاری با حضور دانشجویان عضو جامعه اسلامی دانشجویان سراسر کشور در مشهد آغاز شده بود.
659
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
29/01/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]