واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
ده برآفتاب، جایی که عشق به شهادت بی تاب بود یاسوج - ایرنا- هشت سال حماسه بی بدیل دفاع مقدس خاطرات ومیراث ماندگاری را برای ملت شهید پرور ایران اسلامی برجای گذاشته است که دراین میان گلزارهای شهدا یکی از این میقات های عشق و میراث های معنوی حماسه خون و شهادت است.
15 کیلومتری محور یاسوج - سی سخت روستای ˈده برآفتابˈ رخ می نهد، گوشه روستای کوچک گلزار شهدا با تعداد پرشماری از تربت آلاله های دفاع مقدس برای هر تازه واردی خیرکننده است.
اینجا تربت پاک 29 آلاله خونین فام دفاع مقدس نمادی از روزهای سخت جنگ و حماسه آفرینی جوانانی است که عشق به شهادت در عمق وجود و روح معراجی شان بی تابی می کرد.
تابیدن آفتاب در بخش زیادی از طول روز به این روستا وجه تسمیه نام ده برافتاب است آما آنچه به آفتاب بیشتر به این روستا می تابد آفتاب غیرت، دلاورمردی و نیک نامی شهدای حماسه ساز این روستاست که بررگ زرینی از جهاد در راه خدا و افتخار را برای مردم این منطقه جاودانه آفتابی تر از نور آفتاب آفتابی کرده است.
اینجا یادآور کربلایی حزن انگیز و در عین حال غرورآفرین است،زیرا در این گلزار سرخ فام از مسن ترین دلاورمردان تا علی اکبرهای 13 ساله در میقات عشق آرمیده اند تا خون غیرت در رگ تاریخ جاری شود.
اولین شهید روستا سید ˈعلی کاظمی ˈاست، دلاور مردی که سال 60 در محل سر پل ذهاب به فیض شهادت نایل آمده است.
این شهید والامقام که از پاسداران انقلاب اسلامی بود خود و دیگر پاسداران هم رزمش الگویی برای اعزام جوانان و نوجوان این روستا به جنگ بودند.
کربلای ایران پر از علی اکبرهای جوان و ناکام بود، شهید ˈعزیر عباسیانˈ نوجوان 13 ساله روستای ده برآفتاب یکی از این علی اکبرهای دلیر مردم حماسه دفاع مقدس است که با وجود سن کم توانست راهی جبهه جنگ شود و در سال 1361 در شملچه به فیض شهادت نایل آمده است.
یک جانبار روستای ده بر آفتاب می گوید: در روزهای جنگ این روستا تب و تاب خاصی داشت، برگزاری آیین های تشییع پیکرهای شهدا، محفل دعا، پیگیری اخبار کشته و زخمی شدن رزمندگان روستا و اصرار جوانان کم سن و سال برای رفتن به جبهه از روزهای به یادماندنی مردم این منطقه است.
وی که همچنان منش گمنامی رزمندگی دارد بدون ذکر نام حماسه آفرینی مردم روستای ده برآفتاب را کم نظیر خواند و افزود: داشتن بیش از 300 رزمنده و تعداد زیادی جانباز بیانگر عشق و علاقه مردم این منطقه به عاشورا ، رهبری و دفاع از میهن اسلامی است.
سید قربان حسینی از مسن ترین شهدای روستای ده برآفتاب است که در سال سن 54 سالگی در آبان به لقا حق شتافته است وتربیت شهدای از مسن ترین و کم سن سال ترین زیباترین جلوه حماسه آفرینی مردم ده بر آفتاب است.
مدیرکل بیناد شهید انقلاب اسلامی کهگیلویه وبویراحمد گفت: روستای ده برآفتاب با تقدیم 29 شهید تعداد پرشماری رزمندگان جانبار یکی از روستاهای است که مردم آن در دفاع مقدس باجان دل حماسه آفرینی کرده اند.
سید مصطفی مهدی در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: کنگره بزرگداشت خاطره سرداران و29شهید این روستا با هدف تجلیل از حماسه آفرینی رشادت های شهدا،رزمندگان، جانبان و مردم این منطقه امروز دراین روستا برگزار خواهد شد.
وی گفت: این روستا با جمعیت اندک با تعداد پرشماری شهید جانباز و رزمنده تقدیم انقلاب اسلامی نموده است که این امر بیانگر عمق اعتقادات دینی و انقلابی مردم این منطقه است.
روستای ده برآفتاب از توابع شهرستان بویراحمد حدود 100نفر جمعیت دارد.
671مظفر عدالت نسب
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
28/01/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]