واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
دامنه خشکیدگی بلوط های زاگرسی/عملیاتی شدن تیمار بهداشتی جنگلهای ایلام تهران - ایرنا - مدیرکل اداره منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام دامنه خشکیدگی درختان بلوط زاگرسی را بین صفر تا 100 درصد پیش بینی ارزیابی کرد.
به گزارش خبرنگار اعزامی ایرنا به استان ایلام، رضا احمدی در نشست مشترک با مدیران جنگل و دفتر حفاظتی سایر استان های زاگرسی و جمعی از خبرنگاران تشکیل شد، افزود: جنگل های استان ایلام دارای وسعتی در حدود 641 هزار و 667 هکتار است که این اراضای در سطح دو میلیون هکتار از مساحت این استان پراکنده هستند.
وی افزود: این بدان معنی است که 32 درصد مساحت استان ایلام را جنگل تشکیل می دهد.
مدیرکل اداره منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام اظهار داشت: از مجموع وسعت جنگلی استان ایلام، 90 درصد مربوط به درختان بلوط، شش درصد مربوط به درختان پسته و مابقی مربوط به سایر گونه های جنگلی است.
وی تصریح کرد: هم اکنون در برخی از عرصه های جنگلی استان ایلام شاهد 100 درصد خشکیدگی درختان بلوط هستیم.
مدیرکل منابع طبیعی استان ایلام گفت: 577 هزار هکتار جنگل در استان ایلام، 276 هزار هکتار در استان لرستان، 100 هزار هکتار در استان کهکیلویه و بویراحمد، 18 هزار هکتار در استان فارس، 172 هزار هکتار در چهارمحال و بختیاری، 105 هزار هکتار در کرمانشاه و 256 هزار هکتار در استان خوزستان نیز از طغیان آفات و سوسک چوبدار خسارت دیده اند.
وی کنترل طغیان آفات و سوسک چوبخوار جنگل های زاگرسی، شناسایی کانون های بحران کنترل و پیشگیری وهماهنگی عملیات اجرایی در استان های درگیر این پدیده را از جمله اهداف این سازمان عنوان کرد.
احمدی افزود: آفت سوسک چوبخوار در کشورهای پیشرفته همچون آمریکا، اسپانیا، پرتغال، انگلیس، ایتالیا و ترکیه از یک قرن پیش موجب بروز پدیده خشکیدگی بلوط ها شده و این پدیده تنها مختص ایران نیست.
مدیرکل اداره منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام، پدیده ورود ریزگردها و هوای گرم از عراق و عربستان، طولانی بودن فصل رویش گیاهی در استان ایلام (دوره سبز بودن گیاهان زاگرسی 10 ماهه است) و کهنسال بودن جنگل های بلوط زاگرسی را از دیگر علل بروز خشکیدگی درختان بلوط زاگرسی ذکر کرد.
احمدی متوسط سن بلوط را در دنیا 110 سال دانست و گفت: سن بلوط ایرانی در استان ایلام بالای 550 سال است و جنگل های استان ایلام بالای 200 سال عمر دارند.
وی ادامه داد: درختان بلوط در دوره نوجوانی صفر تا 25 سال دارای کمترین آسیب از لحاظ بیماری و آفات است و از بعد از سن 25 سالگی به بعد دچار مخاطره می شوند.
به گفته وی، جنگل های پهن برگ ایلام چهار تن در هر هکتار تولید اکسیژن و هفت تن در هکتار دی اکسید کربن را جذب می کنند.
احمدی اضافه کرد: سالانه 192 هزار مترمکعب چوب از این جنگل ها برداشت می شود.
وی در مورد ذخیره سازی آب توسط جنگل های زاگرسی ایلام گفت: این جنگل ها سالانه بین 500 تا دو هزار مترمکعب آب ذخیره سازی می کنند که این میزان 71 برابر سد ایلام است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام عامل اصلی اختلال متابولیسمی درختان بلوط این استان را پدیده ریزگردها و کاهش نزولات جوی دانست و گفت: طبق بررسی های کارشناسی سال 90 به طور متوسط سالانه 400 تن گرد و خاک به جنگلهای ایلام وارد می شود.
احمدی افزود: برای احیا و حفظ جنگلهای زاگرسی دستورالعمل و ضوابط بهداشتی لازم تدوین و در عرصه عملیاتی شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام ادامه داد: در سال دو تا سه میلیون نهال بلوط تولید و برای احیای جنگل هاس زاگرسی در این عرصه ها کشت می شود.
وی ادامه داد: انتظار داریم عملیات پرورش، اصلاح، تیمارهای بهداشتی و احیای جنگل های زاگرسی در دستورالعمل سایر استان های زاگرسی نیز قرار گیرد.
اقتصام(3)9186/1063**1558
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
26/01/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 129]