محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1844953957
جنگلهای بلوط نهاوند جان گرفتن دوباره را حسرت می کشند/ 400 هکتار جنگل در آستانه نابودی
واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > غرب > همدان گزارش مهر/
جنگلهای بلوط نهاوند جان گرفتن دوباره را حسرت می کشند/ 400 هکتار جنگل در آستانه نابودی
نهاوند - خبرگزاری مهر: جنگلهای بلوط گرین و بلوط نهاوند در روزهایی که فصل شکفتن و جان گرفتن و طراوت و شادابی است در حال نابودی و خداحافظی از دامن سبزطبیعت هستند بطوری که هم اکنون 400 هکتار جنگل در مرز نابودی است.
به گزارش خبرنگار مهر، توسعه پایدار اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی هر کشوری وابستگی مستقیم و غیر قابل انکاری با چگونگی بهره مندی و بهره وری از پتانسیل عظیم ذخایر ارزشمند منابع طبیعی آن کشور دارد که در این میان با ارزش ترین منابع طبیعی همان منابع طبیعی تجدید شونده است و جنگلها از جمله مهمترین ثروتهای طبیعی ایران هستند که هم اکنون با وسعتی به مراتب کمتر از چند دهه گذشته در کل کشور وجود دارند. در استان همدان 35 هزار و 126 هکتار جنگل طبیعی وجود دارد که از این وسعت 22 هزار و 154 هکتار جنگل معادل 65 درصد کل جنگلهای استان در شهرستان نهاوند واقع شده است. شهرستان نهاوند که به علت داشتن آب و هوای معتدل، خاک حاصلخیز و منابع مختلف آبهای سطحی و زیر زمینی به شهرسراب های خروشان در کشور معروف شده بزرگترین جنگل های طبیعی استان همدان را در خود جای داده و از مجموع 22 هزار و 154 هکتار جنگل طبیعی که در شهرستان نهاوند وجود دارد بیش از 400 هکتار آن در مناطق مختلفی همچون گیان، زرین باغ و سیاهدره به درختان بلوط تعلق دارد.
اما متاسفانه بلوط گرین و بلوط نهاوند را این روزها بیمار گونه می بینیم بطوریکه در روزهایی که فصل شکفتن و جان گرفتن و طراوت و شادابی است درختان بلوط در حال نابودی و خداحافظی از دامن سبزطبیعت هستند و روزهایی که مردم به دامان طبیعت رفتند و دست آشتی با طبیعت دادند، جنگل های داغدار بلوط همچنان در حسرت روزهای خوش خود به میهمانان طبیعت خوش آمد می گفتند. روزهای با شکوهی که بلوط نهاوند در جنگل های منطقه گرین فرمانروایی می کرد و دورانی که شکوه بلوط نهاوند اقتدار خاصی به عرصه های طبیعی استان همدان بخشیده بود امروز سپری شده و به رویایی برای بلوط این استان تبدیل شده است.
وجود گونه های بلوط در منطقه گرو نهاوند اثبات کننده این واقعیت است که جنگلهای بلوط پیوستگی کامل به جنگلهای غرب ایران و در نهایت به جنگلهای زاگرس داشته است که در صورت بی توجهی و عدم برنامه ریزی، این مختصر پوشش جنگلی نیز نابود می گردد و تحت شرایط بسیار سخت تری قابلیت احیا را خواهد داشت. مرگ و نابودی درختان بلوط جنگل های گیان زرین باغ سیاهدره نهاوند را تهدید می کند"سوسک چوب خوار" اما علت از بیان این موارد آنست که در روزهای گذشته خبری دوستداران فضای سبز و جنگل طبیعی را به شدت نگران کرد و آن خبر مربوط به شیوع بیماری قارچی و زغالی موسوم به "سوسک چوب خوار" در سطح جنگل های بلوط شهرستان نهاوند بود که مرگ و نابودی درختان بلوط جنگل های گیان زرین باغ سیاهدره نهاوند را به شدت تهدید می کند.
برای بررسی موضوع و نحوه گسترش و علت آن در جنگل های بلوط نهاوند همراه رئیس اداره منابع طبیعی شهرستان نهاوند به منطقه زرین باغ که درختان بلوط آن در خطر این بیماری قرار گرفته اند رفتیم. علی ده پهلوان در مورد این پدیده و بیماری در جنگلهای بلوط نهاوند گفت: در حال حاضر عوامل اصلی خشکیدگی بلوط، بیماری قارچی موسوم به بیماری "ذغالی بلوط" و "چوبخواران" هستند که تا کنون سه گونه آنها در مناطق جنگل های گیان، زرین باغ و سیاهدره شناسایی شده اند. ده پهلوان علت و زمینه های خشکیدگی جنگل در چند سال اخیر را بالا رفتن درجه حرارت، تخریب و تبدیل مراتع به دیم زارهای کم بازده، کشت غلات و حبوبات در زیر اشکوب درختان جنگلی عنوان کرد و گفت: علاوه بر اینکه دلایل فوق باعث کاهش نفوذ آب حاصل از بارندگی های سالانه به سفره های آب زیرزمینی می شوند، نگه داشتن آب در سطح زمین باعث افزایش رطوبت نسبی مورد نیاز عامل بیماری می شود که شرایط را برای رشد و نمو قارچ فراهم می سازد.
وی گفت: علاوه برموارد فوق، بهره برداری از معادن مختلف و ایجاد جاده های متعدد و عبور لوله های گاز و آب و تامین سوخت مصارف روستائی از طریق جنگل و در نهایت هجوم ریزگردها که در چند سال اخیر از کشورهای همسایه به کشور ما سرازیر می شوند باعث شده در سال های گذشته همه عوامل دست به دست هم دهد تا در جنگل های این مناطق، شرایطی فراهم شود که این جنگل ها ضعیف و ضعیف تر شده و آمادگی برای حمله و هجوم چوبخواران که از آفات درجه دوم بوده و در زمان ضعف، درختان مبتلا به این آفات می شوند ممکن شود و بیماری" قارچ ذغالی بلوط" تحت علل نامعلومی باعث سیاه شدن، پژمردگی و درنهایت خشکیدگی کامل درختان بلوط شود. دکتر منصور عبایی استاد پژوهش در مؤسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور هم در خصوص خشکیدگی بلوط اعتقاد دارد که در حال حاضر عوامل اصلی خشکیدگی بلوط، بیماری قارچی موسوم به بیماری ذغالی بلوط و چوبخوران هستند که تا کنون سه گونه آنها در مناطق مذکور شناسایی شده اند.
این استاد حشره شناسی درباره علل و زمینه های ایجاد خشکیدگی جنگل، به خشکسالی های اخیر، بالا رفتن درجه حرات، تخریب و تبدیل مراتع به دیم زارهای کم بازده اشاره و اضافه می کند: کشت غلات و حبوبات در زیر اشکوب درختان جنگلی باعث کاهش نفوذ آب حاصل از بارندگی های سالیانه به سفره های آب زیر زمینی می شوند که می تواند آب لازم را در مواقع گرم سال برای درختان بلوط تامین کند. تا کنون هیچ مطالعه مدونی در خصوص علت اصلی این بیماری انجام نشده است آنچه مشخص است تا کنون هیچ مطالعه مدونی در خصوص علت اصلی این بیماری انجام نشده اما آنچه اهمیت دارد این است که در کنار عوامل طبیعی همچون تغییر اقلیم و کاهش بارندگی که نقش موثری در به وجود آمدن این آفات دارند، عوامل انسانی باعث تشدید مشکلات شدهاند. خشکسالی و کمبود بارندگیهایی که در چند ساله اخیر با آنها مواجه بودیم، موجب شده است که برخی از درختان منطقه که دسترسی کمتری به آبهای زیرزمینی دارند، ضعیف شده و در نتیجه کوچکترین عامل ازجمله بیماری، ویروس و قارچ آنها را مبتلا به عارضه خشکیدگی کند
گردوغبار نیز به عنوان یکی دیگر از عوامل ثانویه باعث شده است که منافذ هوایی برگهای درختان مسدود شده و در فتوسنتز مشکلاتی بهوجود آید و بدین ترتیب خشکیدگی آنها تسریع شود. رئیس اداره منابع طبیعی شهرستان نهاوند در مورد اقدامات و کارهای انجام شده برای جلوگیری از نابودی درختان بلوط و گسترش این بیماری در جنگلهای نهاوند به خبرنگار مهر گفت: در ابتدا برای شناسایی این آفت ها منطقه جنگلی بامساحتی بالغ بر 150 هکتار در دو بخش جدا ازهم که بخش اول شامل روستاهای کمالوند، محمودوند و دولت آباد و بخش دوم شامل دو روستای سیاهدره و تاریکدره علیا و سامانه عرفی ایل چاواری است مورد مطالعه و تحقیق و آزمایش قرار گرفت. علی ده پهلوان ادامه داد: عملیات مختلف دیگری برای جلوگیری و نابودی درختان بلوط توسط این بیماری در جنگلهای بلوط گیان، زرین باغ و سیاهدره انجام شده که این اقدامات شامل حذف پایههای خشک، آفت زده، بیمار و انتقال آنها به خارج از جنگل، هرس بهداشتی درختان،عملیات ذخیره نزولات آسمانی با احداث چالههای فلسی شکل،هلالی آبگیر،بانکت ونهال کاری وغنی سازی بوده است.
علی کیانی کارشناس اداره منابع طبیعی شهرستان نهاوند نیز در این مورد گفت: امسال 60 هکتار جنگل جدید در مناطق آفت زده جنگلهای بلوط گیان، زرین باغ وسیاهدره نهال کاری شده و از تعدادی از درختان نیمه خشک تاج جدید گرفته شده تا دوباره به چرخه جنگل برگردند. کیانی به خبرنگار مهر گفت: این افت در یک سال گذشته تاکنون موجب شده بیش از 20 هکتار از جنگل های بلوط نهاوند در آستانه آسیب جدی و نابودی قرار داشته باشند چراکه این آفت به قدری خطرناک است که در کمتر از دو سال درخت را میخشکاند و از بین میبرد. درختان آلوده به این آفات شناسایی می شوند وی ادامه داد: برای مقابله با این آفت با همکاری دوستداران طبیعت و پنج نفر از کارشناسان جنگل اقدام به شناسایی درختان آلوده به این آفات کردهایم وهم اکنون عملیات بهداشتی به منظور قطع درختان آلوده، عملیات پرورشی به منظور هرس و مقاوم سازی درختان و عملیات تولید و کاشت نهال های مقاوم در دستور کار قرار دارد و به زودی میزان دقیقی از برآورد خسارت به اراضی جنگلی اعلام خواهد شد.
اما برخی از کارشناسان هم معتقدند در بیماری فعلی درختان بلوط نهاوند نوعی سوسک با لانه گزینی در درخت بلوط موجب زوال وخشکیدگی آن می شود که تاکنون دلیل هجوم این سوسک ها به جنگل های بلوط شناسایی نشده است. آنها معتقدند که قارچ و سوسک عامل ثانویه خشک شدن و نابودی درختان بلوط است و به دنبال علت بوجود آمدن قارچ ها و سوسکها هستند، عاملی که از آن به عنوان بیماری زوال درختان بلوط یاد می شود.
به هر حال انتظار می رود مسئولان با توجه ویژه به وسعت روبه رشد زوال بلوط ارزشمند نهاوند نسبت به تخصیص اعتبارات لازم و کافی برای جلوگیری از نابودی قسمتی از جنگلهای طبیعی نهاوند اقدام نمایند تا داغ بلوط نهاوند بیش از این بر قلب جنگل های استان همدان ننشیند.
۱۳۹۳/۱/۱۹ - ۰۹:۳۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]
صفحات پیشنهادی
650 هکتار جنگل دست کاشت در آذربایجان غربی احداث شده است
650 هکتار جنگل دست کاشت در آذربایجان غربی احداث شده است ارومیه - ایرنا - مدیرکل منابع طبیعی آذربایجان غربی گفت 650 هکتار جنگل دست کاشت در آذربایجان غربی احداث شده که این عرصه ها زیر نظر منابع طبیعی و آبخیزداری استان اداره می شود علی پیرمرادی روز یکشنبه در دیدار با مسئولان حفاظتآتش سوزی سه هزار هکتار از جنگلهای فارس در سال 92/ سهل انگاری مردم علت حریق
استانها جنوب فارس آتش سوزی سه هزار هکتار از جنگلهای فارس در سال 92 سهل انگاری مردم علت حریق شیراز - خبرگزاری مهر در سالی که گذشته افزون بر سه هزار هکتار از جنگلهای استان طعمه حریق شد آتش سوزیهایی که مسئولان امر اعتقاد دارند در اثر سل انگاریهای مردم رخ داده است به گزارش خبنابودی 561 هزار هکتار از جنگلهای بلوط لرستان
نابودی 561 هزار هکتار از جنگلهای بلوط لرستان مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان نیز گفت در جدیدترین آمار از وضعیت درختان بلوط سطح خشکیدگی و زوال جنگل های بلوط لرستان به 561 هزار هکتار افزایش یافته است بلوط زاگرس را بلوط لرستان را این روزها بیمار گونه می بینیم روزهاییمطالعه احداث 200 هکتار جنگل دست کاشت در آذربایجان غربی/اجرای طرح ذخیره گاه جنگلی در 352 هکتار
استانها شمال آذربایجان غربی پیرمرادی خبر داد مطالعه احداث 200 هکتار جنگل دست کاشت در آذربایجان غربی اجرای طرح ذخیره گاه جنگلی در 352 هکتار ارومیه - خبرگزاری مهر مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان غربی از در دست مطالعه بودن احداث 200 هکتار جنگل دست کاشت درسطح استان دررئیس منابع طبیعی و آبخیزداری نهاوند: خشکسالی به 20 هکتار جنگل در نهاوند آسیب جدی وارد کرد
رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری نهاوند خشکسالی به 20 هکتار جنگل در نهاوند آسیب جدی وارد کردرئیس منابع طبیعی و آبخیزداری نهاوند گفت خشکسالی و وجود گرد و غبار به بیش از 20 هکتار جنگل در نهاوند آسیب جدی وارد کرده است علی دهپهلوان امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در همدان اظهار داشتکشف مواد محترقه در آستانه نوروز در آذربایجان غربی، 276 درصد افزایش یافت
کشف مواد محترقه در آستانه نوروز در آذربایجان غربی 276 درصد افزایش یافت ارومیه - ایرنا - فرمانده انتظامی آذربایجان غربی گفت کشف مواد محترقه در آستانه نوروز در این استان 276 درصد نسبت به زمان مشابه سال گذشته افزایش یافته است سردار یحیی شرفی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایتردد 4.3 میلیون خودرو و جابجایی 400 هزار مسافر نوروزی در آذربایجان شرقی
استانها شمال آذربایجان شرقی باقرجوان اعلام کرد تردد 4 3 میلیون خودرو و جابجایی 400 هزار مسافر نوروزی در آذربایجان شرقی تبریز – خبرگزاری مهر مدیر کل حمل و نقل و پایانه های آذربایجان شرقی از تردد 4 3 میلیون خودرو در ایام نوروز و همچنین جایجایی بیش از 400 هزار مسافر نوروزی تومدیرکل حمل و نقل و پایانههای آذربایجانشرقی مطرح کرد جابهجایی 400 هزار مسافر نوروزی توسط ناوگان حمل و نقل جا
مدیرکل حمل و نقل و پایانههای آذربایجانشرقی مطرح کردجابهجایی 400 هزار مسافر نوروزی توسط ناوگان حمل و نقل جادهای آذربایجانشرقیمدیرکل حمل و نقل و پایانههای آذربایجانشرقی از جابهجایی 400 هزار مسافر نوروزی توسط ناوگان حمل و نقل جادهای استان در ایام نوروز خبر داد به گزارش خبرجشن گرفتن چهار چهارشنبهی آخر سال در آذربایجان
دوشنبه ۲۶ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۱ ۳۸ در بخشی از مراسم چهارشنبهسوری در آذربایجان مردم زیر سنگها دانههای گندم میگذاشتند و بعد از چند روز زیر سنگ را نگاه میکردند زیر سنگ هر کسی که سبزه رشد کرده بود میگفتند که سال پیش رو برایش سال خوبی خواهد بود سعید ستارنژاد در گفتوگو با خبرنمدیرکل منابع طبیعی استان زنجان: وضعیت جنگلهای زنجان مطلوب نیست
مدیرکل منابع طبیعی استان زنجان وضعیت جنگلهای زنجان مطلوب نیستمدیرکل منابع طبیعی استان زنجان با اشاره به اینکه وضعیت جنگلهای زنجان مطلوب نیست گفت آفات و بیماریها این جنگلها را به شدت تهدید میکند بهمن اسکندری امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در زنجان با اشاره به میزان جنگلفارس گزارش میدهد آذربایجان؛ نمایشگاه جلوههای کمنظیر طبیعت / جنگلهای ارسباران بهشت گمشده ایرانزمین
فارس گزارش میدهدآذربایجان نمایشگاه جلوههای کمنظیر طبیعت جنگلهای ارسباران بهشت گمشده ایرانزمینخطه آذربایجان شرقی همواره چون نگینی بر تارک زیبایهای طبیعت ایران درخشیده است و جنگل های ارسباران که گویی بهشت گمشده آذربایجان است با مناظر بدیع و زیبای خود هر انسانی را شیفته خودداروهای بدنسازی جان این جوان ورزشکار را گرفتند + تصاویر
داروهای بدنسازی جان این جوان ورزشکار را گرفتند تصاویر استفاده غیر اصولی از قرصهای بدنسازی یک جوان 20 ساله را به کام مرگ کشاند به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران یک جوان 20 ساله اهل یورک شایر در کشور انگلستان در اثر مصرف بیش از حد داروهای استروئیدی9/ ایران گشت/ زنجان آستانه امامزاده شاهزاده زیدالکبیر، بنایی زیبا در شرق ابهر
9 ایران گشت زنجانآستانه امامزاده شاهزاده زیدالکبیر بنایی زیبا در شرق ابهرآستانه امامزاده شاهزاده زیدالکبیر بنایی زیبا در شرق ابهر محسوب میشود که از جمله مکانهای مذهبی این شهر است ● گزارش تصويري مرتبط------------------------------- به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان شهررفع بلا از جان یک مادر تکه سیبی که یک مادر را تا آستانه مرگ کشاند
رفع بلا از جان یک مادرتکه سیبی که یک مادر را تا آستانه مرگ کشاندرئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان قزوین گفت مادری که بر اثر پریدن تکه سیب به گلویش دچار ایست قلبی شده بود با اقدام امدادگران این مرکز از مرگ حتمی نجات یافت حبیبالله بهتویی در گفتوگو با خبرنگار فارسمدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان غربی اعلام کرد واگذاری 24910 هکتار از عرصههای ملی در آذربایجان غربی
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان غربی اعلام کردواگذاری 24910 هکتار از عرصههای ملی در آذربایجان غربیمدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان غربی گفت تا کنون 24 هزار و 910 هکتار از عرصههای ملی آذربایجان غربی برای طرحهای بخش کشاورزی غیرکشاورزی و توسعه مسکن روستایی واگذ400 هزار مسافر نوروزی توسط حمل و نقل جاده ای آذربایجان شرقی جابجا شدند
400 هزار مسافر نوروزی توسط حمل و نقل جاده ای آذربایجان شرقی جابجا شدند تبریز - ایرنا - مدیرکل حمل و نقل و پایانه های آذربایجان شرقی از جابجایی 400 هزار مسافر نوروزی توسط ناوگان حمل و نقل جاده ای در استان خبر داد داریوش باقرجوان روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد این تعدمدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان زنجان: 2800 نفر از ایثارگران زنجانی زیر پوشش پایش سلامت قرار گرفتند
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان زنجان 2800 نفر از ایثارگران زنجانی زیر پوشش پایش سلامت قرار گرفتندمدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان زنجان گفت از ابتدای سالجاری تاکنون 2 هزار و 800 نفر از ایثارگران استان زنجان زیر پوشش پایش سلامت قرار گرفتند امیرعلی نیکبخش امروز-
گوناگون
پربازدیدترینها