تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 23 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هرگاه مؤمن به برادر [دينى] خود تهمت بزند، ايمان در قلب او از ميان مى‏رود، همچنان ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1852575848




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

از ساخت نانوحسگر فوق حساس با الهام از سیبیل گربه تا کشف چشمه جوانی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

نگاهی به دستاوردهای دانشمندان ایرانی خارج کشور در سال 92؛ از ساخت نانوحسگر فوق حساس با الهام از سیبیل گربه تا کشف چشمه جوانی تهران - ایرنا - جامعه علمی ایران در حالی سال 92 را به پایان رساند که به رغم تمامی مشکلات، کمبودها و محدودیت های ناشی از عدم تخصیص اعتبارات پژوهشی کافی، موفقیت ها و دستاوردهای ارزشمندی را در عرصه های گوناگون علمی و پژوهش به دست آورده است.


به گزارش روز سه شنبه ایرنا از شورای عالی امور ایرانیان خارج از کشور، روند رشد کمی و کیفی تولیدات علمی بین المللی کشور، گرچه با افتی تامل برانگیز و هشدار دهنده همراه بود اما دستاوردها و موفقیت های باارزش و بعضا بی سابقه پژوهشگران ایرانی در عرصه فناوری های نوین از جمله فناوری صلح آمیز هسته ای، زیست فناوری و پزشکی، هوافضا و ... چشم اندازهای امید بخشی را در افق آینده علمی کشور گشوده است.
به موازات پیشرفت ها و موفقیت های علمی صورت گرفته در دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی مختلف کشور، دانشگران ایرانی مقیم خارج نیز طی یک سال اخیر توفیقات علمی فراوانی داشتند که بارها و بارها نام های آشنای ایرانی را در صدر اخبار علمی رسانه های غرب قرار داده اند.
این گزارش مروری گذراست بر منتخبی از دستاوردهای پرشمار محققان ایرانی مقیم خارج که بازتاب گسترده ای در خبرگزاری ها و رسانه ها و وب سایت های علمی جهان داشته اند.

** کشف گروه جدید آنتی بیوتیک های ضد باکتری مقاوم
تیمی از محققان دانشگاه نوتردام به سرپرستی یک دانشمند ایرانی، موفق به کشف گروه جدیدی از آنتی بیوتیک ها شدند.
این گروه جدید آنتی بیوتیک با باکتری های مقاوم در مقابل متی سیلین مانند ام آر اس ای و دیگر باکتری های مقاوم در مقابل داروها که تهدیدکننده سلامت عمومی هستند، مبارزه می کند.
این گروه جدید که «اکسادیازول» نام گرفته، از طریق غربالگری سیلیکون و به کمک بررسی های رایانه ای کشف شده اند.
پروفسور «شهریار مبشری» به همراه «مایا اسپهبدی» و دیگر همکارانش، 2 /1 میلیون ترکیب را غربالگری کردند و دریافتند آنتی بیوتیک اکسادیازول مانع از فعالیت پروتئین متصل شونده به پنی سیلین و سنتز زیستی دیواره سلولی می شود که باکتری ام آر اس آی را قادر به مقاوم شدن در مقابل داروها می کند.
گروه آنتی بیوتیکی کشف شده همچنین زمانیکه از طریق دهان مصرف می شود، کارآمد است.

** افزایش قدرت ابرلنزها برای مشاهده ریزترین اجسام
دانشمند ایرانی دانشگاه سینسیناتی با همکاری محققان دیگر توانستند روش جدید برای دستکاری نور را شناسایی کنند که در آینده می تواند به نمایش بهتر ریزترین اجسام جهان از میان ابرلنزها و همچنین نامرئی سازی اجسام در یک منظره ساده منجر شود.
پژوهش «مسعود کاوه باغبادرانی» دانشجوی دکتری برنامه فیزیک دانشگاه سینسیناتی و همکارانش بر نوسانات جمعی مهیج الکترون های فلز موسوم به پلاسمون ها و همچنین بر هدایت نور از میان فیلم های فلزی به نازکی نانومتر که نازک تر از یک تار موی انسان است، تمرکز دارد.
نتایج این پژوهش می تواند به توانمندسازی مدارهای مجتمع یا ارتقای یک ابرلنز با قدرت هفت برابر بیشتر از یک میکروسکوپ استاندارد منجر شده و پژوهش های بیشتر را در حوزه هایی مانند بررسی ریزموجودات و ویروس ها در پی داشته باشد.

** طراحی پرده هوشمندی که با نور باز و بسته می شود
دانشمند ایرانی دانشگاه کالیفرنیا در برکلی و همکارانش با کمک نانولوله های کربنی، ماده جدیدی را ساخته اند که به صورت خودکار به نور پاسخ می دهد و می تواند در آینده برای تولید پرده های هوشمند مورد استفاده قرار گیرد.
دکتر «علی جاوه ای» دانشیار مهندسی برق و علوم رایانه دانشگاه کالیفرنیا در برکلی و همکارانش با پوشش دهی نانولوله های ساخته شده از اتم های کربن در پلی کربنات پلاستیکی، ماده ای را تولید کرده اند که در زمان قرار گرفتن در معرض هر منبع نوری فعال می شود.
دانشمندان این ماده حساس به نور را روی یک سطح قرار دادند؛ با تابش یک منبع نوری، نانولوله ها اقدام به جذب نور و تبدیل آن به گرما کردند.
گرما به ماده منتقل شد که این مساله باعث منبسط شدن ماده و در نتیجه خمیدگی لایه های نانولوله و خود ماده شدند؛ با حذف منبع نور، ماده به حالت اولیه بازگشت.

** ساخت نانوحسگر فوق حساس فشاری با الهام از سیبیل گربه
تیمی از مهندسان دانشگاه کالیفرنیا به رهبری یک دانشمند ایرانی با استفاده از نانولوله های کربنی دارای پوششی از نانوذرات نقره، نانوحسگر فشاری تولید کردند.
یکی از دستاوردهای فناوری نانو، ساخت پوست و چشم الکترونیکی است.
محققان دانشگاه کالیفرنیا به رهبری «علی جاوه ای» دانشیار مهندسی الکتریکی و علوم رایانه دانشگاه کالیفرنیا موفق به ساخت نانوحسگر جدیدی شدند که می توان از آن به عنوان سببیل الکترونیکی یاد کرد.
این گروه تحقیقاتی با الهام از موی سببیل گربه، نانوحسگری را تولید کردند که در آن از نانولوله های کربنی و نانوذرات نقره استفاده شده است.
این نانوحسگر فوق حساس می تواند به فشار بسیار کم عکس العمل نشان دهد، به طوری که فشاری در حد یک پاسکال قابل شناسایی خواهد بود؛ این فشار برابر فشار حاصل از افتادن یک اسکناس یک دلاری روی میز است.
این نانوحسگر می تواند کاربردهای متعددی داشته باشد، برای مثال می توان از آن جهت ساخت ربات هایی با امکان دیدن و حس کردن استفاده کرد.

** حل معمای روند بنیادی سلولی
تیم ترکیبی دانشگاه پترزبورگ با همکاری دو دانشمند ایرانی، معمای کارکرد زیست شناسی اساسی را که برای سلامت سلولی ضروری است، حل کرده اند.
با کشف مکانیسمی که توسط آن میتوکندری ها در مورد آسیب دیدگی و نیاز به حذف خود علامت می دهند، تیم دانشگاه پترزبورگ به همراه «داریوش محمدیانی» و «امین شیخی»، راهی را به سوی تحقیقات بالقوه در درمان اختلالاتی از قبیل بیماری پارکینسون باز کرده اند.
گفته می شود، این بیماری به دلیل میتوکندری های ناکارآمد در نورون ها رخ می دهد.
میتوکندری ها ساختارهای کوچکی در درون سلول ها هستند که اغلب به عنوان نیروگاه ها از آنها یاد می شود.

** تولید سلول های سالم کبد از پوست
محقق ایرانی با همکاری دانشمندان موسسه گلدستون و دانشگاه کالیفرنیا در سان فرانسیسکو در دستاوردی بزرگ، موفق به کشف شیوه ای بدیع برای تبدیل سلول های پوست به سلول های بالغ و کاملا کاربردی کبد شده اند که خودشان از قابلیت رشد برخوردارند.
دستاورد «میلاد رضوانی» دانشمند پسادکترای دانشگاه کالیفرنیا در سان فرانسیسکو و همکارانش به ارائه امیدی تازه به میلیون ها انسان مبتلا یا در معرض ابتلا به نارسایی کبد پرداخته است. چنین شرایطی به از دست دادن کارکرد کبد می انجامد.
در مطالعات پیشین با موضوع برنامه ریزی مجدد سلول کبد، دانشمندان در زنده نگه داشتن سلول های کبد مشتق شده از سلول های بنیادی پس از پیوند آن ها در بافت کبد موجود، دچار مشکل بودند؛ با این حال، شیوه جدید این مشکل را حل کرده است.
در حال حاضر تنها گزینه، پیوند هزینه بر کبد است، از این رو دانشمندان از مدت ها قبل، فناوری سلول های بنیادی را به عنوان یک جایگزین احتمالی برای کمک به این بیماران در نظر گرفته بودند.

** طراحی قالیچه مولد برق از امواج دریا
محققان دانشگاه کالیفرنیا در برکلی به رهبری دانشمند ایرانی در حال طراحی قالیچه ای برای جاسازی در بستر اقیانوس هستند که انرژی امواج را به نیروی برق تبدیل می کند.
قالیچه پیشنهادی پروفسور «محمدرضا عالم» متخصص مکانیک امواج دانشگاه کالیفرنیا و همکارانش، امواج اقیانوس را به انرژی قابل کاربرد تغییر می دهد.
عالم می گوید: میزان قابل توجهی از انرژی به دام نیفتاده در اقیانوس ها وجود دارد و با افزایش استفاده روزافزون جهانی نیروی برق، یافتن جایگزین های پاک تر برای سوخت های فسیلی حیاتی است. همچنین در شهرهای ساحلی، جمعیت در حال رشد است و سیستم اقیانوس محوری که ما در حال طراحی آن هستیم، الکتریسیته را با شیوه ای عاری از کربن تولید می کند. یکی از فواید دیگر این سیستم کاهش هزینه بالای تصفیه آب دریا به آب آشامیدنی است که به کشورها و شهرها در زمان قحطی کمک خواهد کرد.

** کاهش زمان انتظار مراجعان در سامانه های تماس
یک محقق ایرانی و همکارانش، رویکرد دقیق تری را نسبت به گذشته برای مدل سازی انتظار تماس گیرنده با تلفن ها در سامانه های تماس ارائه داده اند که به کاهش زمان انتظار مراجعان کمک می کند.
به گفته «سیدمرتضی عمادی» که با همکاری دانشمندانی از دانشگاه شیکاگو این طرح تحقیقاتی را به اجرا درآورده است، آگاهی از زمانی که یک تماس گیرنده تصمیم می گیرد گوشی تلفن را قطع کند یا اینکه پشت خط منتظر بماند، برای عملیات مرکز تماس در به حداقل رساندن نارضایتی مشتری و به حداکثررساندن ارائه خدمات به هر مشتری حیاتی است.

** پرده برداری از نحوه شناسایی اصوات کلامی توسط مغز
محققان دانشگاه کالیفرنیا با همکاری دانشمند ایرانی از چگونگی شناسایی اصوات کلامی توسط مغز پرده برداشته اند.
این دستاورد علمی، دیدگاهی بی سابقه را در خصوص اساس زبان انسانی در اختیار می گذارد و به درک بیشتر دانشمندان از اختلالات زبانی مانند خوانش پریشی خواهد انجامید.
محققان از مدت ها پیش از مکان تعبیر اصوات کلامی در مغز آگاهی داشتند، اما در خصوص چگونگی این فرآیند اطلاعات اندکی در دست بود.
تیم علمی دانشگاه کالیفرنیا به همراه «نیما مسگرانی» بر این باورند، مغز به بخش های منفرد صوتی موسوم به واج ها (مانند پ در کلمه پسر) پاسخ نمی گوید، بلکه به گونه ای تنظیم شده که عناصر بسیار ساده تر و مقدماتی تری را که زبان شناسان آن را «ویژگی ها» می نامند، شناسایی کند.
«ویژگی ها»، علائم شنیداری متمایزی (ساده تراز واج ها) هستند که به هنگام حرکت لب، زبان یا تارهای صوتی گویندگان ایجاد می شود.
این سازماندهی به شنوندگان امتیاز مهمی در تعبیر کلام ارائه می دهد، زیرا بیان به طور قابل توجهی در میان گویندگان و حتی در گوینده منفرد با گذر زمان، متغیر است.

** خلق خیمه های جنگلی از نانولوله های طلا
تیمی از دانشمندان شامل «نوری یزدانی»، محقق ایرانی موسسه فناوری سوئیس، شیوه جدیدی را برای استفاده از نانولوله ها در شناسایی مولکول های دارای تراکم های بی نهایت پایین شناسایی کرده اند که امکان کشف خطرهای زیستی، انفجارها و داروها را می دهد.
این تحقیق توسط محققانی از آزمایشگاه ملی «لارنس لیورمور» به رهبری «تیزیانا باند» از آزمایشگاه لارنس ریورمور و هیونگ جیو پارک از «ای تی اچ» انجام شده است.
تیم علمی از «نانولوله های کربنی پوشیده شده با طلا و hafnium» (سی ان تی) به منظور تقویت قابلیت های شناسایی «طیف نمایی سطح پیشرفته رامان» (اس ای ار اس) استفاده کرد.
«اس ای آر اس» نوعی تکنیک حساس به سطح است که پراکندگی ناکشسان فوتون ها را با مولکول های جذب شده بر روی سطوح فلزی زبر یا توسط نانوسازه ها افزایش می دهد.

** یافته های جالب محقق ایرانی درباره ارتباط حرکات چشم با نوع تصمیم گیری انسان
بر اساس مطالعه دانشمندان دانشگاه جان هاپکینز به رهبری محقق ایرانی، افرادی که کمتر صبورند، چشمان خود را با سرعت بالاتری حرکت می دهند.
محققان حاضر در این مطالعه بر این باورند درک بهتر چگونگی ارزیابی مغز انسان از زمان، هنگام اتخاذ تصمیم ها، نشان می دهد چگونه کارکردهای نادرست نواحی خاصی از مغز تصمیم گیری را برای افراد مبتلا به اختلال های عصبی مانند اسکیزوفرنی یا اشخاص با آسیب های مغزی، دشوارتر می کند.
محقق ارشد این مطالعه به نام «رضا شادمهر» پروفسور مهندسی زیست پزشکی و علوم اعصاب دانشگاه جان هاپکینز و تیمش به دنبال درک دلیل تمایل تعدادی از افراد برای انتظارکشیدن و عدم وجود چنین تمایلی در دیگران بودند.
تیم شادمهر در این پروژه از حرکات بسیار ساده چشم موسوم به «ساکادها» استفاده کرد.
به گفته این محقق، ساکادها احتمالا سریع ترین حرکات بدن هستند و ظرف چند میلی ثانیه رخ می دهند.

** کنترل قند خون دیابتی ها با کوچک ترین حسگر چشمی جهان
پروفسور «بابک امیر پرویز» دانشمند ایرانی دانشگاه واشنگتن با همکاری محققان گوگل، لنز تماسی جدیدی را توسعه داده اند که با استفاده از یک حسگر گلوکز کوچک و فرستنده های بی سیم، سطح قند خون بیماران دیابتی را در روشی ساده و کم تهاجمی از روی اشک چشم اندازه گیری می کند.
در حالیکه برخی بیماران مبتلا به دیابت مجبورند روزانه تا 10 بار سطح قند خون را با استفاده از دستگاه تست قند خون اندازه گیری کنند، لنز تماسی گوگل در یک روش ساده و کمتر تهاجمی، سطح گلوکز در اشک چشم را اندازه گیری می کند.
این لنز تماسی طی 18 ماه گذشته در آزمایشگاه مخفی «گوگل ایکس» توسعه یافته است؛ فناوری های دیگری مانند خودروی بدون راننده، عینک هوشمند گوگل و «پروژه لون» - شبکه ای از بالن های بزرگ برای فراهم کردن اینترنت در مناطق فاقد کابل - نیز توسط محققان این آزمایشگاه طراحی شده اند.

** ساخت رایانه از مواد شنل نامرئی
تیمی بین المللی از دانشمندان به رهبری یک دانشمند ایرانی دریافتند، موادی که شنل نامرئی را در زندگی واقعی امکان پذیر می کنند، می توانند محاسبات ریاضیاتی پیشرفته را انجام داده و راه را برای تولید نوع جدیدی از رایانه های آنالوگ هموار کند.
«نادر انقطاع» از دانشگاه پنسیلوانیا و همکارانش دریافته اند که متامواد که از قابلیت تغییر ویژگی های امواج نوری برای نامرئی کردن جسم برخوردارند، همچنین می توانند عملیات ریاضیاتی نیز انجام دهند.
انقطاع در تحقیقات خود به بررسی کاربرد متقاوتی برای متامواد پرداخته که با ایده قدیمی محاسبه آنالوگ سازگاری دارد.
رایانه های آنالوگ توسط مواد موجود در زمان خود از دقت محدودی برخوردار بودند؛ برای مثال هر چیزی که نیاز به قطعات متحرک برای محاسبه داشت، به کوچک بودن اندازه آن قطعات محدود می شد.
اما متامواد که بیشتر بر نور تکیه دارند از چنین محدودیت های برخوردار نیستند.
این تیم به شبیه سازی متاموادی با قابلیت انجام توابع حساب دیفرانسیل مانند مشتق گیری و انتگرال و دیگر ابزارهای اساسی ریاضی پرداخت.

** کشف داروهای نویدبخش برای درمان سرطان ماهیچه کودکان
پروژه توالی ژنومی محققان آمریکایی با همکاری یک دانشمند ایرانی داروهای امیدبخشی را برای درمان نوعی تومور کودکان توصیف کرده اند.
دکتر «آرمیتا بهرامی» به همراه همکارانش دریافتند، داروهایی که فرآیندی به نام تنش اکسیداتیو را مهار می کنند، سلول های سرطان ماهیچه در کودکان یا «رابدومیوسارکوما» را که در آزمایشگاه پرورش داده شده بودند، از بین برده و احتمالا کارآیی شیمی درمانی علیه تومورهای بدخیم این سرطان ماهیچه و دیگر بافت های نرم را ارتقا می دهد.
این نتایج حاصل مطالعات دانشمندان حاضر در پروژه ژنوم سرطان کودکان در بیمارستان تحقیقاتی کودکان سنت جود وابسته به دانشگاه واشنگتن است.
تنش اکسیداتیو زمانی به وجود می آید که رادیکال های عاری از اکسیژن و دیگر محصولات فرعی متابولیسم سلولی در سلول ها ایجاد می شوند.

** تشخیص سریع تر سرطان پوست به کمک تلفن همراه
یک دانشمند ایرانی موفق به تولید میکروسکوپ کوچکی به اندازه شصت دست شده که در ترکیب با دوربین تلفن هوشمند می تواند به تشخیص سرطان های پوست کمک کند.
دستاورد «مریم صادقی» موسس یک شرکت رایانه ای در ونکوور به فرد اجازه می دهد تا به جمع آوری و کنترل تصاویر خال های مشکوک و در صورت نیاز، ارسال آنها به متخصص برای تعیین احتمالی سرطانی بودن آنها بپردازد.
صادقی که چندی پپیش از سوی دانشگاه سایمون فریزر به عنوان کارآفرین سال 2013 انتخاب شد، گفت: ما می توانیم ضرورت حضور در کلینیک ها را کاهش داده و کیفیت مراقبت بهتری را با در اولویت قرار دادن بیماران نیازمند به دسترسی سریع ارائه کنیم.
دانستن اینکه افراد باید روزها، هفته ها و حتی ماه ها برای تعیین میزان خطرناک بودن خال های مشکوک خود منتظر بمانند، موجب شد تا این ابزار تلفن هوشمند طراحی شود.
متخصصان پوست در تشخیص سرطان پوست بر نشانه های بصری تکیه می کنند؛ در اینجاست که ارزش سیستمی که به کاربران اجازه می دهد تا پوست خود را بررسی کرده و تصاویر را برای تحلیل های بیشتر به متخصصان بفرستد، نمایان می شود.
این سیستم می تواند در مناطق روستایی و دورافتاده که دسترسی آسان به متخصصان پوست ندارند، از کاربرد زیادی برخوردار باشد.

** جایزه جهانی انجمن مهندسان برق به سه دانشمند ایرانی رسید
جایزه «اریک سامر» انجمن مهندسان برق و الکترونیک در سال 2013 به سه دانشمند ایرانی رسید.
دستاورد مشترک دکتر «سیاوش الموتی»، دکتر «حمید جعفرخانی» و دکتر «وحید تارخ» در حوزه ارتباطات بی سیم، جایزه «اریک ای. سامنر» انجمن مهندسان برق و الکترونیک را برای آنها به ارمغان آورد.
تلاش های این دانشمندان با بهبود کیفیت خدمات و افزایش ظرفیت شبکه به ارتقای صنعت ارتباطات بی سیم کمک کرده و یک عامل کلیدی قدرتمند در شکل دهی نسل چهارم سیستم های «او اف دی ام/ام آی ام او» به شمار می رود.
کدهای بلوک فضا - زمان، سیستم های ارتباطات بی سیم چند ورودی چند خروجی را قادر می کند بدون نیاز به آنتن گیرنده اضافی بر چالش های محو سیگنال غلبه کنند. تحقیقات این سه نفر استانداردسازی، تجاری سازی و پیشرفت این کدها را به شدت تحت تاثیر قرار داده است.

** کشف چشمه جوانی
دانشمند ایرانی دانشکده پزشکی هاروارد و همکارانش در تحقیقات خود موفق شدند با افزایش سطوح یک پروتئین به موش های دو ساله، بافت بدنی آنها را به اندازه شش ماهگی جوانتر کنند.
دکتر «جاوید مصلحی» و همکارانش توانستند با کمک به بهینه کردن ارتباط «دی ان ای» سلولی موش ها در بدن موش ها، ساعت بدن آنها را معکوس کنند.
آنها پس از یک هفته بازیابی این ارتباطات دریافتند که موش های دو ساله از بافت بدن شش ماهه برخوردار می شوند.
به گفته محققان، در مورد سال های انسانی، این تغییر مانند تبدیل یک انسان 60 ساله به 20 ساله در برخی بافت های خاص است.
محققان دریافتند که دی ان ای هسته ای موجود در هسته یک سلول و دی ان ای میتوکندریایی موجود در بخش های دیگر سلول با بالاتر رفتن سن، از برقراری ارتباط دست می کشند.

** طراحی پهپاد رباینده
یک دانشمند ایرانی، پهپادی را با نرم افزار سفارشی خود اصلاح کرده که به آن امکان جست وجوی سیگنال های بی سیم دیگر پهپادها و کنترل آنها را حین پرواز می دهد.
«سامی کامکار» در واقع با استفاده از نرم افزار «اسکای جک»، پهپاد 2 «پاروت آر درون» را با اهداف خود سازگار کرده است.
جدیدترین کار وی شامل تجهیز پهپاد مزبور با یک رایانه «راسپ بری پی»، یک یو اس بی و دو آداپتور بی سیم بوده که سپس نرم افزار «اسکای جک» را بر روی آن آپلود کرده است.
این نرم افزار برای ابزار لینوکس طراحی شده و چند برنامه پشتیبانی را برای ربودن هر نوع پهپاد در یک میدان هوایی مدیریت می کند.
زمانی که این پهپاد فعال شود، یکی از آداپتورهای بی سیم، هر نوع ارتباط بی سیم نزدیک را در طیفی از پیش تعریف شده کشف کرده و ارتباطات مرتبط با دیگر پهپادها را شناسایی می کند.
این فناوری سپس به صورت خودکار ارتباط این پهپادها را با مالکانشان قطع می کند، در همان حال، آداپتور دیگر یک شبکه بی سیم ایجاد کرده و به گونه ای به پهپادهای ناتوان متصل می شود که گویی مالک اصلی آنهاست.

** معکوس کردن روند پیری با بازی ویدیویی سه بعدی
دانشمندان دانشگاه کالیفرنیا در سان فرانسیسکو با همکاری یک دانشمند ایرانی شیوه ای را برای معکوس کردن تعدادی از اثرات منفی مسن شدن بر روی مغز یافته اند.
«فرشید فرجی» و همکارانش شیوه ابداعی خود را با استفاده از یک بازی ویدیویی که برای ارتقای کنترل شناختی طراحی شده بود، صورت دادند.
بر اساس این مطالعه، یک بازی ویدیویی اختصاصی می تواند عملکرد شناختی را در بزرگسالان مسن تر سالم ارتقا دهد.
این مطالعه، معیاری را برای حمایت علمی از حوزه در حال شکوفایی سلامت مغز ارائه می دهد که در نقد آن گفته می شود از شواهد لازم در این زمینه که چنین یادگیری هایی می توانند تغییرات ماندگار و معناداری را القا کنند، برخوردار نیست.

** شناسایی خودکار روابط بین اشخاص از روی تصاویر شبکه های اجتماعی
الگوریتم جدید پروفسور «پرهام اعرابی» از دانشگاه تورنتو، یافتن تصاویر از میان میلیاردها عکس موجود بر روی شبکه های اجتماعی را دستخوش تغییرات عمیق می کند.
اعرابی، دانشمند گروه مهندسی رایانه و برق گروه «ادوارد اس. روجز اس آر» دانشگاه تورنتو است و ابزار وی و همکارش به نام رون اپل از مکان های تگ (برچسب) برای مشخصه بندی کردن روابط بین اشخاص، حتی افرادی که در هیچ عکس داده شده، تگ نشده اند، استفاده می کند.
این الگوریتم که «جستجوی تصویر اجتماعی نسبی» نام دارد، بدون استفاده از نرم افزار تشخیص چهره عمل می کند و دارای اعتماد پذیری بالایی است.
در حال حاضر رابط این الگوریتم اساسا جستجو است، اما اعرابی در نظر دارد آن را به پایگاه داده های عظیم تصویری یا شبکه های اجتماعی اعمال کند.

** اندازه گیری بارش های جوی با «خودروهای باران»
محقق ایرانی دانشگاه هانوور آلمان و همکارانش طرح جدیدی ابداع کرده اند که بر اساس آن از خودروهای مجهز به «جی پی اس» به عنوان ابزاری برای اندازه گیری بارش باران استفاده می کند.
بارش ها در بخش های مختلف می توانند بسیار متفاوت باشند. با وجود دقیق بودن باران سنج های متعارف، این دستگاهها اغلب به شکل بیش از حد پراکنده توزیع شده اند که نمی توانند میزان زیادی از این تنوع را ثبت کنند. دسترسی به اطلاعات درست در مورد بارش ها برای پیش بینی سیل و جلوگیری از آن اهمیت دارد.
«احسان رفیعی» و همکارانش طرح خودروهای باران را ابداع کرده اند که در آن، خودروهای متحرک برای اندازه گیری بارش باران مورد استفاده قرار می گیرند تا تراکم شبکه سنجش بارش را بطرز چشمگیری ارتقا بخشند.
رفیعی و همکارانش از یک آزمایشگاه مجهز به شبیه ساز باران برای آزمایش این ایده استفاده کرده اند. آنها خودروهای دارای سیستم های برف پاک کن مختلف را در زیر دستگاه بارش قرار دادند که از سیستم آبیاری باران با نازل های قابل تنظیم برای شبیه سازی باران های سبک و شدید به منظور شناسایی چگونگی ارتباط سرعت برف پاک کن با شدت باران استفاده می کند.

** شیوه دقیق برای تعیین محل انسدادهای قلبی
یک تیم بین المللی از دانشمندان به همراه یک پروفسور ایرانی، از یک «سی تی اسکن فوق سریع 320 آشکارساز» استفاده کرده اند که می تواند آناتومی درون شریان های کرونری، جریان خون و همچنین محل دقیق انسداد عروق کرونر را تعیین کند.
این اسکنر می تواند دقیقا مشخص کند که چه افرادی به فرآیند تهاجمی برای شناسایی انسدادهای قلبی نیاز دارند و چه اشخاصی به چنین فرآیندی نیاز ندارند.
محققان حاضر در این تیم بین المللی به همراه دکتر «آرمین عرب زاده» مدعی هستند یافته هایشان می تواند میلیون ها تن را در سراسر جهان از تجربه کردن کاتتریزاسیون قلبی غیرضروری مصون دارد.
محققان بر این باورند 91 درصد افرادی که این اسکن را تجربه کردند، به درمان تهاجمی مانند استنت یا جراحی بای پس نیازی نداشتند.
بنابراین، این بیماران که هیچ یک از آنها سابقه بیماری اختلال شریان های کرونر نداشتند، به دلیل دقت سی تی اسکن مزبور از آزمایش های تهاجمی مصون ماندند.
اجتمام(1) ** 7268 ** 1071
انتهای پیام /*
Contact the editor:

[email protected]




26/01/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 91]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن