تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 23 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):هیچکس تا زبانش را نگه ندارد از گناهان در امان نیست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815334951




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ساخت نانوحسگر رطوبت سنج سریع‌تر پلک زدن


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
ساخت "نانوحسگر" رطوبت سنج سریع‌تر پلک زدن
پژوهشگران مرکز تحقیقات نوکیا در کمبریج موفق به ساخت حسگری از جنس اکسید گرافن شدند که این حسگر دارای قدرت پاسخ‌دهی سریع بوده و هزینه تولید آن پایین است.


به گزارش خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران، پژوهشگران مرکز تحقیقات نوکیا در کمبریج موفق به ساخت حسگری از جنس اکسید گرافن شدند، این حسگر دارای قدرت پاسخ‌دهی سریع بوده و هزینه تولید آن پایین است. 
 
گرافن ماده‌ای است که دانشمندان را به دنیای مواد دو بعدی می‌برد، علاوه‌بر گرافن که از جنس کربن است مواد دو بعدی دیگری از مولیبدن، تنگستن و وانادیم ساخته شده که خواص منحصربه فردی داشته و به دلیل عملکرد بالا کاربردهای متعددی در حوزه‌های مختلف دارند. 
 
برای نمونه می‌توان از پتانسیل‌های موجود در گرافن عامل‌دار در تولید حسگرهای شیمیایی و زیستی نام برد. اخیرا پژوهشگران مرکز تحقیقات نوکیا در کمبریج انگلستان نشان دادند که ساختار اکسید گرافن دو بعدی به دلیل داشتن خواص نفوذپذیری بالا نسبت به مولکول‌های آب می‌تواند برای تولید حسگرهایی با سرعت بالا مورد استفاده قرار گیرد. 
 
استفان بورینی محقق ارشد مرکز تحقیقات نوکیا می‌گوید: پیش از این مشخص شده بود که اکسید گرافن دارای حساسیت بالایی نسبت به آب است که موجب شده تا این ماده دارای نفوذپذیری ویژه‌ای نسبت به مولکول‌های آب داشته باشد. با این حال هنوز گزارشی مبنی بر ساخت یک حسگر بسیار سریع با اکسید گرافن منتشر نشده‌است. 
 
 چنین عملکرد ویژه‌ای مربوط به خواص ویژه اکسید گرافن است که به صورت طبیعی نسبت به آب نفوذپذیر است. بورینی و همکارانش به دلیل اینکه به دنبال راهکار ارزان قیمت با قابلیت تولید انبوه بودند به سراغ ساخت حسگر مبتنی بر اکسید گرافن آمدند. در این پژوهش محققان از روش‌های ساده‌ای نظیر اسپری کردن برای ایجاد فیلم بسیار نازک اکسید گرافنی استفاده کردند. 
 
در این تحقیقات، پژوهشگران زمان پاسخ‌دهی و برگشت به حالت اول را برای این حسگر به‌دست آوردند، زمان پاسخ‌دهی و برگشت به حالت اول به زمانی گفته می‌شود که حسگر از رطوبت ۱۰درصد به ۹۰درصد را رصد کرده و دوباره به حالت اول برمی‌گردد. این زمان برای حسگر ساخته شده توسط این گروه ۱۰۰ میلی ثانیه بود. نتایج این پژوهش نشان داد که نرخ پاسخ‌دهی این حسگر به ضخامت آن بستگی دارد. این بدان معناست که با تغییر ضخامت می‌توان سرعت پاسخ‌دهی حسگر را بهینه کرد.




انتهای پیام/






تاریخ انتشار: ۱۶ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۰:۰۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 67]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن