واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
اصغرزاده: دانشجویان تسخیر کننده سفارت اگر پیشقدم شوند شاید بتوان مشکل ابوطالبی را حل کرد/حاضریم عذرخواهی کنیم
صحبت عذرخواهی یک دولت از یک دولت دیگر نیست. بلکه صحبت همدردی با خانواده افرادی است که به هر دلیل دچار آسیب روحی و روانی شدهاند. نه من نه آنها هیچ یک دارای پست دولتی نیستیم. به گزارش نامه نیوز، ابراهیم اصغرزاده از دانشجویان پیرو خط امام در باره پیشنهاد اخیرش مبنی بر عذرخواهی از امریکا بدلیل اشغال لانه جاسوسی به روزنامه اعتماد گفت:
*صحبت عذرخواهی یک دولت از یک دولت دیگر نیست. بلکه صحبت همدردی با خانواده افرادی است که به هر دلیل دچار آسیب روحی و روانی شدهاند. نه من نه آنها هیچ یک دارای پست دولتی نیستیم. این کار انسانی در نوع خود ابتکار جدیدی هم نیست چیزی حدود 16،15 سال پیش حتی در سطح رییس دولت آقای خاتمی در مصاحبه با CNN و خانم کریستین امانپور نسبت به آلام و رنجی که دیپلماتهای امریکایی در طول 444 روز گروگانگیری کشیدهاند ابراز همدردی کرد. خانم آلبرایت وزیر خارجه دولت کلینتون هم نسبت به مداخله سابق امریکا در امور داخلی ایران و ساقط کردن دولت ملی دکتر مصدق عذرخواهی کرد. به هر حال روابط ایران و امریکا نمیتواند که تا ابد گروگان گذشته باشد . وقتی یکی از وزرای دولت قصد داشت از محل ساختمان سفارت امریکا برای دفتر کارش استفاده کند امام خمینی(س) مخالفت کردند و گفتند مگر قرار است قطع رابطه با امریکا تا ابد طول بکشد. حالا هم ملت ایران تجربه دوران احمدینژاد را پشت سر گذاشتهاند و هوشمندانه با انتخاب شخصی مانند حسن روحانی سایه جنگ و انزوا را از سر کشور دور ساختهاند باید به ابتکار عمل دولت میدان داد. تاکید میکنم که روابط ایران و امریکا نمیتواند تا ابد در بن بست باقی بماند و باید گرهگشایی شود. مسائلی در روابط دو کشور وجود دارد که اگر گره گشایی نشود به صورت مزمن سایه بر حوادث بعدی خواهد انداخت. رابطه ایران و امریکا چه بخواهیم و چه نخواهیم گروگان یک اتفاق تاریخی است که در 35 سال پیش رخ داده است.
*دانشجویان خط امام یا جمعی از دانشجویان که در آن حادثه نقش داشتهاند و حکومتی هم نیستند اگر پیشقدم شوند شاید بتوانند مشکل را حل کنند. من به خاطر اینکه گره گشایی کنم اعلام کردم در شرایطی که منافع ملی کشورم ایجاب کند میشود از این قضیه عبور کرد اما این مقید و مشروط به منافع ملی است. من چون معتقدم نهاد دانشجویان خط امام غیرحکومتی است و از 16 سال پیش به عنوان یک جریان رفرمیست و اصلاحطلب به کمک فضای سیاسی کشور آمده است نباید مخالفتی داشته باشند. البته در بین این دانشجویان خط امام افراد رادیکال هم وجود دارند که مدافع وضع موجودند اما اکثریت دانشجویان خط امام از گشایش در روابط خارجی ایرانی حمایت میکنند و موضوع اشغال سفارت امریکا را متعلق به قالب تاریخی زمان خود میدانند. با این حال پیشنهاد داده شده کاملا شخصی بود.
*سیاستمداران دو کشور اجازه ندهند فرصتها بهراحتی از دست بروند یا خود تبدیل به تهدید بشوند. ببینید همین ماجرای ایرانشناس و ایران دوست شهیر امریکایی مرحوم ریچارد فرای که وصیت کرده است در کنار استادش پروفسور آرتور پوپ در اصفهان دفن شود چگونه بازیچه دست عدهیی کم خرد و خودسر قرار گرفت که هیچ درکی از موقعیت و تمدن ایرانی ندارند. من از سکوت آقای رییسجمهور و اعضای کابینه ایشان تعجب میکنم که خودشان را به ندیدن و نشنیدن زدهاند. مگر نمیدانند فرای همان شخصی است که نه تنها یک بار از ایران و ایرانی جماعت بد نگفت که در کتاب عصر طلایی ایران، در زمانی که شیوخ عرب دلارهای بادآورده را خرج میکردند که تمدن اسلامی را کاملا عربی نشان دهند و حضور دیگر ملتها را کمرنگ سازند، از اهمیت ایرانیان و فرهنگ ایرانی برای شکلگیری تمدن اسلامی دفاع و اهمیت زبان فارسی را برای تمدن آسیا گوشزد کرد.
*رابطه ایران و امریکا چه بخواهیم چه نخواهیم گروگان تاریخ گذشتههای دور است از سقوط مصدق تا سقوط سفارت امریکا در 35 سال پیش. طبیعتا شایسته نیست که دولت یا ملت ایران برای گشودن و حل مشکل بخواهند اقدامی بکنند اما گروه دانشجویان خط امام یا همان جمعی از دانشجویان که در اشغال سفارت نقش داشتهاند و جریانی دولتی و حکومتی هم نیستند پیشقدم نشوند. گرچه در جبهه برای صلح، کسی سراغ سرباز در حال جنگ را نمیگیرد. با اینحال شاید ما هم در حد بضاعت خود بتوانیم به جای کور کردن بیشتر گرهی از گرههای موجود باز کنیم.
1393/1/26
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]