واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
آرامگاه سعدی ، میزبان ستارگان آسمان ادبیات و هنر می شود شیراز - ایرنا - به مناسبت ارج نهادن به مقام شامخ نام آورعرصه نظم و نثر، شیخ مصلح سعدی شیرازی ، آرامگاه این شاعر بلندآوازه روز یکم اردیبهشت همزمان با سالروز بزرگداشت این ادیب فرزانه ، میزبان جمعی از ادبا ، شعرا وهنرمندان می شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان فارس ، دوشنبه با بیان این مطلب افزود:با برپایی نشست هایی ، برنامه ریزی های لازم برای اجرای هرچه مطلوب تر آیین ویژه بزرگداشت این شاعر نامی صورت گرفته است.
مصیب امیری افزود: هم اینک آماده سازی فضای آرامگاه سعدی ، نورپردازی و گل آرایی و فعالیت تبلیغاتی دراین زمینه درحال انجام است و این مناسبت فرهنگی شامگاه 31 فروردین جاری با حضور یکی از مقامات کشوری در این مکان آغاز خواهد شد.
دبیرستاد بزرگداشت یادروز سعدی اضافه کرد: همچنین در این ویژه برنامه جمعی از ادبا ، شعرا و اهالی هنر، مدیران و مسوولان استان فارس، گردشگران داخلی و خارجی و دوستداران این شاعر نام آور شرکت خواهند داشت.
امیری ادامه داد: از جمله برنامه های جانبی که برای بزرگداشت یاد روز سعدی تدارک دیده شده است می توان به برگزاری نشست ها و همایش های تخصصی بررسی آثار سعدی با حضور بزرگان و متخصصان ، اشاره کرد.
وی گفت:همچنین در روز یکم اردیبهشت بازدید از آرامگاه این بزرگمرد تاریخ ادبیات ایران و جهان برای علاقه مندان رایگان است.
یکم اردیبهشت ماه درتقویم ملی ایران به عنوان روز بزرگداشت سعدی نامگذاری شده است.
ابومحمد مصلِح الدین بن عبدالله نامور به سعدی شیرازی و مشرف الدین در سال 568 یا به برخی از روایت ها در 588 خورشیدی تولد یافت. آوازه این شاعر و نویسنده پارسی گوی ایران زمین بیشتر به خاطر نظم و نثر آهنگین ، گیرا وقوی اوست.
جایگاه این شاعر نام آور سده هفتم هجری نزد اهل ادب تا بدان جاست که به وی لقب استاد سخن و شیخ اجل داده اند. آثار معروفش کتاب گلستان در نثر و بوستان در بحر متقارب و نیز غزلیات و دیوان اشعار اوست که به این سه اثر کلیات سعدی می گویند.
شیخ اجل سعدی به سیاحت و جهانگردی علاقه بسیاری داشت و به شهرهای خاور نزدیک و خاور میانه، هندوستان، مصر و شمال آفریقا سفر کرد و این جهانگردی به روایتی 30 سال به طول انجامید.
همان گونه که در تاریخ تولد این فخر ادبیات ایران زمین اختلاف نظر وجود دارد در مورد تاریخ وفات وی نیز دیدگاه ها متفاوت است و به استناد آنچه دراین مورد موجود است این ادیب بی بدیل ادبیات پارسی درسال 671 خورشیدی چشم از جهان فرو بست.ک/2
7382 /679
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
25/01/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]