واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
شمار معادن خراسان رضوی به 702 مورد رسید مشهد - ایرنا - معاون امور معادن و اکتشافات معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: با بهره برداری از 49 معدن جدید در سال گذشته، شمار معادن فعال استان به 702 مورد رسید.
ˈپرویز واثقیˈ روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: پارسال 49 معدن جدید با 43 میلیون و 600 هزار تن ذخیره و 196 میلیارد ریال سرمایه گذاری بخش خصوصی در خراسان رضوی به بهره برداری رسید.
وی بیان کرد: با بهره برداری از معادن مزبور، شمار معادن فعال خراسان رضوی به 702 معدن با ذخیره قطعی دو میلیارد و 943 میلیون و 600 هزار تن و سرمایه گذاری 198 میلیارد و 750 میلیون ریال رسید.
او اظهار داشت: با آغاز به کار معادن جدید و جذب 200 نفر نیروی انسانی فعال، شمار افراد مشغول به کار در معادن خراسان رضوی به هشت هزار و 266 نفر رسید.
وی گفت: میزان استخراج سالیانه اسمی معادن جدید هزار و 188 هزار تن است که با احتساب سایر معادن خراسان رضوی مجموع استخراج سالانه اسمی معادن استان به 26 میلیون و 988 هزار تن می رسد.
معاون سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی اظهار داشت: مواد معدنی معادن جدید شامل سنگ آهن، باریت، بنتونیت، خاک صنعتی، آهک، سنگ تزئینی، گچ، سیلیس، شن و ماسه، کرومیت، کلسیت و نمک می باشد.
واثقی افزود: گروه معدنی معادن جدید شامل فلزی، غیرفلزی و مصالح بوده که در شهرستان های باخرز، بجستان، بردسکن، تربت حیدریه، جغتای، چناران، خلیل آباد، خواف، زاوه، سبزوار، طرقبه، فریمان، فیروزه، قوچان، کاشمر، کلات، گناباد، نیشابور و مشهد به بهره برداری رسیده است.
وی شمار معادن راکد در خراسان رضوی را 70 فقره و معادن متروکه را 20 فقره برشمرد و گفت: با توجه به چشم انداز روشن رونق فعالیتهای عمرانی و اقتصادی می توان امیدوار بود که در آینده نزدیک شمار معادن تعطیل و متروکه استان به حداقل برسد.
وی خاطر نشان کرد: استان خراسان رضوی از تنوع معدنی بسیار برخوردار است به طوری که از 66 نوع ماده معدنی شناسایی شده در کشور 46 نوع آن در این استان وجود دارد.
وی افزود: معادن این استان در سطح کشور و حتی خاورمیانه و دنیا منحصر به فرد است که فیروزه نیشابور، کائولن گناباد، سنگ های الوان بجستان، سیلیس تربت جام و سنگ آهن خواف از جمله آنها می باشند.
معاون سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: معادن سنگ آهن سنگان به عنوان بزرگترین ذخیره سنگ آهن شرق ایران، معادن فیروزه نیشابور به عنوان بزرگترین ذخایر فیروزه کشور و معروف ترین فیروزه جهان و معادن غنی کائولن گناباد از جمله معادن مهم استان هستند.
واثقی تقویت بنیه سرمایه گذاری فعالیتهای معدنی، افزایش اعتبارات برای بهینه سازی و تجهیز ماشین آلات معدنی، ایجاد زیربناهای مورد نیاز بهره برداران از جمله راه دسترسی مناسب، برق رسانی به معادن و کاهش مشکلات حقوقی را از اقدامات در دست انجام این سازمان برای رفع مشکلات معدنکاران این استان ذکر کرد.
7489/659
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
24/01/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]