واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
اقتصادی > انرژی
زنگنه: 5.7 میلیون بشکه نفت تولید میکنیم/ شرکت نفت: مخازن نفت بدون گاز ماندند
پس از عدم تحقق وعده وزیر نفت مبنی بر افزایش ظرفیت تولید نفت ایران به بیش از 4 میلیون بشکه تا پایان سال 92، بیژن زنگنه در حالی وعده جدیدی مبنی بر افزایش ظرفیت تولید نفت به 5.7 میلیون بشکه را مطرح کرده که شرکت ملی نفت از عدم تحقق نیمی از اهداف تزریق گاز در سال گذشته خبر میدهد.
به گزارش خبرنگار مهر، وزارت نفت روز گذشته به نقل از بیژن زنگنه وزیر نفت از افزایش ظرفیت تولید نفت ایران به پنج میلیون و 700 هزار بشکه در روز تا سال 1397 خبر داده است.
زنگنه شهریور ماه سال گذشته هم پس از در دست گرفتن سکان هدایت وزارت نفت از افزایش ظرفیت تولید نفت ایران به 4 تا 4.5 میلیون بشکه نفت در مدت 6 ماه خبر داد.
با این وجود رکن الدین جوادی مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران فروردین ماه سال جاری ظرفیت تولید نفت ایران را 3.6 تا 3.7 میلیون بشکه در روز عنوان کرده و اعلام می کند: ظرفیت تولید طلای سیاه در سال 93 افزایش می یابد.
همزمان با عدم تحقق وعده اهداف افزایش ظرفیت تولید نفت ایران در 6 ماهه نخست فعالیت دولت تدبیر و امید،
شرکت ملی نفت ایران امروز رسما از عدم تحقق نیمی از اهداف تزریق گاز به مخازن نفت به عنوان یک روش صیانتی افزایش تولید خبر داده است.
محمود محسن پوريان معاون مدير امور فني شركت مناطق نفتخيز جنوب با بیان اینکه باید سالانه حدود 6 میلیارد فوت مکعب گاز به مخازن نفت مناطق نفتخیز جنوب تزریق شود، گفت: سال گذشته تنها 50 درصد اهداف تزریق گاز به مخازن نفتی محقق شد.
این مقام مسئول با بيان اينكه بر اساس برنامهريزيهاي انجام شده، 12 ميدان به تاسيسات تزريق گاز مجهز مي شوند، افزود: هم اكنون تاسيسات تزريق گاز پرنج به ظرفيت تزريق روزانه 44 ميليون فوت مكعب و قلعه نار با ظرفيت تزريق 11 ميليون فوت مكعب در روز، در حال نصب است.
وي ميدان هاي 12 گانه نيازمند تزريق گاز را ميدان هاي آغاجاري، كرنج، پارسي، رامشير، مارون آسماري، كوپال آسماري، هفتگل، گچساران، بي بي حكيمه، نرگسي، پازنان و لب سفيد اعلام كرد.
این مقام مسئول نياز اعلام شده ميدان هاي نفتي جنوب به تزريق گاز را 6 ميليارد فوت مكعب در روز عنوان کرد و خاطرنشان ساخت: سال گذشته حدود 50 درصد اين نياز محقق شد.
به گزارش مهر، در شرایط فعلی به طور سالانه حدود 300 تا 400 هزار بشکه افت طبیعی تولید نفت یاران است که یکی از روشهای تولید صیانتی و جبران افت تولید طلای سیاه تزریق گاز به مخازن نفتی و اجرای طرح های تولید ثانویه است.
مطابق با ماده 229 قانون برنامه پنجم گفته شده که وزارت نفت باید با اجرای طرح های صیانتی و به طور پیاپی و به تدریج در 10 تا 100 درصد مخازن خود پروژه های ازدیاد برداشت را اجرا کند.
بر اساس اهداف تعریف شده در سطح شرکت ملی نفت ایران به طور متوسط روزانه باید 114 میلیون مترمکعب گاز به میدان های نفتی کشور تزریق شود که این رقم تا پایان برنامه پنجم به حدود 220 میلیون مترمکعب در روز باید برسد.
۱۳۹۳/۱/۲۴ - ۱۲:۵۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]