واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
فلاحت پیشه: موضوع عدم صدور روادید برای ابوطالبی موضوعی است تکراری اما با بهانه های متفاوت سیاست > دیپلماسی - حشمت الله فلاحت پیشه گفت: مسئله عدم صدور روادید برای آقای ابوطالبی یک اقدام خلاف است اما این اولین بار نیست که دولت آمریکا اقداماتی مشابه این انجام می دهد.
حشمت الله فلاحت پیشه کارشناس مسایل بین الملل و عضو پیشین کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفت و گو با خبرآنلاین درباره علت عدم صدور روادید از سوی دولت آمریکا برای حمید ابوطالبی سفیر جدید ایران در سازمان ملل گفت: معاهده ای که آمریکایی ها به آن استناد می کنند معاهده مقر است که بین دولت آمریکا و سازمان ملل منعقد شده است. اما مسئله این است که دولت آمریکا حق ندارد سیاست های خود و منافع ملی خود را در اموری که به مربوط به سازمان ملل و مسائل ماموریتی نمایندگان کشورها در سازمان ملل است دخالت بدهد. فلاحت پیشه همچنین گفت: این نخستین بار نیست که دولت آمریکا رفتاری این چنین در قبال ایرانیان انجام می دهد. در گذشته هم شاهد بودیم که در مقاطعی دولت آمریکا اقدام به انگشت نگاری از اتباع ایرانی می کرد . این کارشناس مسایل سیاسی گفت: به نظر می رسد که یک تقسیم کاری بین کنگره و دولت آمریکا شکل گرفته است که در این تقسیم کار کنگره این طرح را به تصویب رسانده است اما دولت آمریکا هنوز موضع شفافی در این خصوص نگرفته است. اگرچه رئیس جمهوری آمریکا حق وتو مصوبه کنگره را دارد. نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی همچنین تصریح کرد: این یک سیاست کلان در آمریکا است که یک عده ای نمی خواهند تغییری در روابط ایران و آمریکا صورت بگیرد. علت عدم صدور ویزا برای ابوطالبی همان چیزی است که در دهه 1990 میلادی یعنی در دوره خاتمی و کلینتون هم مطرح شد. به نظر می رسد این یک سیاست کلی است که در اول هر دولتی به بهانه ای موضوع گروگانگیری را مطرح می کنند. در اول دولت آقای خاتمی مطرح کردند که رئیس جمهوری ایران باید در قبال گروگانگیری عذرخواهی کند. در اوایل دولت احمدی نژاد هم داستان یک عکس را رسانه ای کردند و این بار هم موضوع انتخاب سفیر جدید ایران در سازمان ملل و حضور او در جریان گروگانگیری. به نظر می رسد موضوع گروگانگیری هنوز در افکار عمومی آمریکا رصد می شود.
مرضیه افخم سخنگوی وزارت امورخارجه نیز از در قبال رفتار خارج از عرف آمریکا در عدم صدور روادید برای حمید ابوطالبی سفیر جدید کشورمان در سازمان ملل واکنش نشان داد.سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه «حمید ابوطالبی» گزینه جمهوری اسلامی ایران برای نمایندگی در سازمان ملل از بهترین دیپلمات های ایران است، گفت: رفتار دولت آمریکا با نماینده جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد قابل قبول نیست.سخنگوی دستگاه دیپلماسی گفت: ما هم بطور رسمی گفته ایم «رفتار دولت آمریکا با نماینده جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد قابل قبول نیست و دکتر حمید ابوطالبی، گزینه جمهوری اسلامی ایران برای نمایندگی در سازمان ملل متحد است که در زمره بهترین دیپلمات های جمهوری اسلامی ایران با سابقه سفارت در ایتالیا، بلژیک و استرالیا است که در دهه هفتاد نیز بصورت رسمی برای حضور در سازمان ملل متحد روادید آمریکا دریافت کرده است.» «جی کارنی» سخنگوی کاخ سفید روز گذشته اعلام کرد: ایالات متحده آمریکا به ایران اطلاع داده است که حمید ابوطالبی، سفیر پیشنهادی ایران برای سازمان ملل متحد، گزینه مناسبی نیست و این موضوع را به اطلاع مقام های جمهوری اسلامی رسانده است. سخنگوی کاخ سفید با بیان اینکه آمریکا از این گزینه پیشنهادی استقبال نمی کند، گفت: انتخاب ابوطالبی هنوز به طور رسمی اعلام نشده است و از همین رو وی یک گزینه «بالقوه» است. 2929
پنجشنبه 21 فروردین 1393 - 17:27:00
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]