واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: بازگشت جیرانی و تیم هفت به تلویزیون بازی برد-برد نیست؟
هرچند شاید این مجله بتواند با جذب حامیان مالی، برای مدتی به حیات خود ادامه دهد، اما واقعیت آن است که برای رسیدن به نقطه مطلوب برای چنین برنامهای تیراژ 350 تا 500 هزار نسخهای در شبکه خانگی نیاز است که با توجه به فضای کلی نسبت به کپی رایت و اینکه هنوز بخش اعظمی از شهروندان اقدام به خرید سریال و فیلمهای توزیع شده در شبکه خانگی نیز نمیکنند و ترجیح میدهند دانلود غیرمجاز داشته باشند، بعید است چنین مجموعهای تیراژ مذکور را بگیرد.
کد خبر: ۳۹۱۵۳۲
تاریخ انتشار: ۲۰ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۳:۰۱ - 09 April 2014
توزیع یک مجله سینمایی در قالب سی دی در شبکه خانگی با احتمال قابل ملاحظه شکست در شبکه خانگی، این رویکرد را پیش رو قرار داده که آیا بهتر نیست فرصت دوباره فراهم ساخت تا تیم برنامه «هفت» در قالب یک برنامه جامع دیگر در قاب تلویزیون به بررسی وضعیت سینما بپردازند و تجربه موفق گذشته در بستر مناسبش، تکرار شود؟
به گزارش «تابناک»، پس از تغییر و تحولات ناموفقی که در برنامه «هفت» رخ داد، این برنامه نتوانست جذابیتهای گذشتهاش را برای مخاطب عام حفظ کند و شرایط به سمتی رفت که بسیاری از سینماگران در این برنامه حضور نیافتند و این غیبت نیز تاکنون استمرار دارد و این نقدها زمانی پررنگ میشود که در جشنواره بین المللی فیلم فجر که آثار درخشانی اکران میشود، خبری از کارگردانهای این آثار در برنامه هفت نیست و یا برخی منتقدان شاخص در مهم ترین فصل نقد، پایشان را به این برنامه نمیگذارند.
جیرانی و تیمش که برخی شان سینماگر بودهاند، ارتباطاتی فراتر از رابطه خبرنگار با یک سینماگر داشتند و در راستای تعاملات سینمایی، برخی سینماگران را به تلویزیون آوردند که دل خوشی از تلویزیون نداشتند و سالها غیبت خودخواستهشان در تلویزیون مشهود بود و همین فضا در رابطه با منتقدان نیز وجود داشت و به واسطه حضور مسعود فراستی در یک سوی نقد فیلمها که به هر حال در عرصه سینما مولف و مدرس است، وزن منتقدان از اهمیت بالایی برخوردار بود و هر شخصی تحت عنوان منتقد فیلم به تلویزیون دعوت نمیشد.
پس از تغییرات عجیب و شتاب زده در برنامه «هفت» که ثمره اش رضایتبخش نبود، گمانه زنیهایی درباره تولید برنامهای مشابه توسط تیم سابق برنامه «هفت» در دیگر شبکهها از جمله شبکه نمایش مطرح شد، اما خبری رسماً در این زمینه اعلام نشدتا اینکه در روزهای اخیر اعلام شد، فریدون جیرانی که سابق در جایگاه تهیه کننده و سردبیر برنامه سینمایی هفت بود مجله «سی وپنج» را به صورت تصویری با همکاری تیم سابق «هفت» در شبکه نمایش خانگی توزیع میکند.
شماره صفر این مجله تصویری که قرار است به صورت ماهیانه در تیراژ صدهزار نسخه در سراسر ایران توزیع شود با دو پیش شماره دیگر خواهد داشت و پس از آن به طور مرتب به صورت ماهیانه در سراسر ایران توزیع خواهد شد و ظاهراً مخاطبان برنامه هفت در دوران جیرانی را به عنوان نخستین مشتریان هدف قرار داده و برای کاهش ریسک مالی، حمایت مالی کمپانی مشهور «کداک» نیز برای این مجله جذب شده است.
موضوع بازیگری را سوژه سرمقاله خود قرار داده و مهدی فخیمزاده میهمان ویژه این بخش است. این مجله در شماره صفر خود گفتوگوهایی ویژه با مسعود کیمیایی، داریوش مهرجویی و رضا عطاران دارد. آیتمهایی ویژه آخرین رویداد سینمایی یعنی جشنواره سیودوم فیلم فجر نیز در شماره صفر این مجله گنجانده شده است.
هرچند شاید این مجله بتواند با جذب حامیان مالی، برای مدتی به حیات خود ادامه دهد اما واقعیت آن است که برای رسیدن به نقطه مطلوب برای چنین برنامهای تیراژ 350 تا 500 هزار نسخهای در شبکه خانگی نیاز است که با توجه به فضای کلی نسبت به کپی رایت و اینکه هنوز بخش اعظمی از شهروندان اقدام به خرید سریال و فیلمهای توزیع شده در شبکه خانگی نیز نمیکنند و ترجیح میدهند دانلود غیرمجاز داشته باشند، بعید است چنین مجموعهای تیراژ مذکور را بگیرد.
با این اوصاف اگر نخواهیم محافظه کارانه موضع گیری کنیم، باید اذعان نماییم احتمال شکست این پروژه بالا است و ریسک تولیدش به همین میزان بالا خواهد بود. شاید بهتر باشد تلویزیون آن هم در این مقطع که به هر تهیه کننده دارای مشارکت مالی، برنامه میدهد، زمینه ایجاد یک برنامه سینمایی دیگر را در شبکه یک یا دو و یا نمایش همچون «هفت» استفاده کند و ظرفیت از دست رفته را بازگرداند، چرا که صداوسیما نیز سودی از تغییرات در هفت نبرده و این اتفاق به نفع هر دو طرف خواهد بود. آیا مدیران رسانه ملی چنین تدبیری خواهند اندیشید؟
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]