واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
حمایت یک اقتصاددان از کمپین نه به یارانه؛ پرداخت یارانه به همه مردم حرکت در مسیر اشتباهات گذشته است تهران - ایرنا - یک کارشناس مسائل اقتصادی ضمن حمایت از «کمپین نه به یارانه» گفت: پرداخت یارانه که در فضای اشتباهات دولت گذشته مشمول تمام افراد شده باید نظام مند شده و زمینه ای فراهم شود تا افراد با درآمد بالا خودشان به صورت داوطلبانه از دریافت یارانه انصراف دهند.
بهمن آرمان روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، درباره اما و اگرهای انصراف افراد بی نیاز از دریافت یارانه، افزود: در جهان امروز اصولا یارانه به افرادی که دارای توانایی مالی هستند، پرداخت نمی شود و حتی در کشورهای پیشرفته صنعتی تنها به افراد نیازمند، یارانه پرداخت می شود.
وی ادامه داد: در آلمان اگر زنی همسر خود را از دست دهد و سرپرست خانوار شود و در عین حال نتواند کار کند یا مشکلاتی داشته باشد، دولت ماهانه مبلغ مشخصی را به وی می پردازد ولی به افرادی که دارای توانمندی بالایی هستند نه تنها یارانه پرداخت نمی کند بلکه آنها باید مالیات های سنگینی نیز پرداخت کنند.
این استاد دانشگاه با بیان آنکه متاسفانه در ایران چنین مسئله ای رخ داده است، تصریح کرد: در فضای اشتباهات دولت گذشته یارانه مشمول تمام مردم شده در حالی که افراد دارای درآمد بالا نباید یارانه دریافت می کردند.
این کارشناس مسائل اقتصادی ضمن تاکید بر اینکه کمپین نه به یارانه کار بسیار درستی را انجام می دهد، خاطرنشان کرد: باید تلاش شود تا زمینه ای فراهم شود تا مردم دارای توانایی مالی بالا که نیازی به دریافت یارانه ندارند، به طور داوطلبانه نسبت به عدم دریافت یارانه اقدام کنند.
آرمان یادآور شد: پرداخت یارانه در ابعاد گسترده سبب شده بسیاری از پروژه های عمرانی عملا از توان کافی برای اجرا برخوردار نباشند و اکنون بسیاری از کالاهای سرمایه ای مثل ماشین آلات و تجهیزات پروژه های عمرانی بیکار بمانند.
به گفته وی، ده ها هزار نفر به دلیل کاهش شدید بودجه های عمرانی و افزایش هزینه های جاری دولت کار خود را از دست داده که در نهایت رشد اقتصادی کشور متاثر از آن کاهش یافته است.
وی افزود: با این اقدامات از طرفی کمک به دولت می شود که هزینه های عمرانی خود را افزایش دهد به طوری که با منطقی کردن هرچه سریعتر قیمت انرژی و فرآورده های نفتی زمینه کاهش مصرف فرآورده های نفتی و دیگر حامل های انرژی فراهم شود و منابع مالی حاصل از آن به مصرف توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی کشور بخصوص مترو و راه آهن برسد.
این استاد دانشگاه در خصوص کمپین «آری به تولید ملی» نیز اظهار داشت: تبلیغ برای استفاده از کالاهای داخلی زود است چون به اندازه کافی کالا با کیفیت بالا و قابل رقابت با سایر کشورها در ایران تولید نمی شود. مثل لوازم خانگی که در ایران دارای شرکت های مناسب نیستند و مردم ترجیح می دهند با قیمت بالاتر اما از لوازم خانگی خارجی استفاده کنند.
وی ادامه داد: اگر واقعا هدف این است که در نهایت از تولید داخلی حمایت شود باید زمینه های لازم برای انجام سرمایه گذاری ها و ورود فناوری های جدید فراهم شود.
این کارشناس مسائل اقتصادی ضمن انتقاد از اینکه در سالی که قرار است اقتصاد مقاومتی در کشور اجرا شود تصمیماتی برخلاف آن انجام می گیرد، در همین ارتباط گفت: در حالی که قیمت سهام در بورس یا تمایل مردم برای سرمایه گذاری در بخش تولید کاهش یافته، مجلس شورای اسلامی قیمت خوراک گاز پتروشیمی های کشور را هفت برابر کرد که این امر به معنای کاهش علاقه حضور در این بخش است.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: در حالی که قیمت خوراک گاز واحدهای پتروشیمی که بزرگترین صادرات غیرنفتی ایران را تشکیل می دهد، در عربستان سعودی 2.6 سنت است اما مجلس شورای اسلامی این رقم را به 13 سنت افزایش داد که این امر سبب شده سرمایه گذاری های جدید در بخش پتروشیمی کند شود.
این کارشناس مسائل اقتصادی افزود: این موضوع نشان دهنده عدم تمایل سرمایه گذاران داخلی و خارجی است و به همین دلیل بانک خصوصی پارسیان از مجتمع پتروشیمی ایلام و دهلران خارج شده و طبیعتا سرمایه گذاران خارجی هم به ایران نخواهند آمد. بنابراین اینکه ما از تولید ملی دفاع کرده ولی از طرف دیگر با اقدامات شتابزده و غیرمنطقی سرمایه گذاری ها را در معرض خطر قرار دهیم به این معناست که حرفی زده شده که در عمل اجرا نمی شود.
آرمان در پایان تاکید کرد: قبل از اینکه مردم به خرید کالاهای داخلی تشویق شوند باید زمینه گسترش سرمایه گذاری ها و انگیزه در سرمایه گذاران فراهم شود که تاکنون این اقدامات صورت نگرفته است.
اقتصام(4)9141**1558
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]