واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
رییس مجمع واردات کشور: جلوگیری از کسری بودجه در مرحله دوم هدفمندی باید مورد توجه قرار گیرد تهران - ایرنا - رییس مجمع واردات کشور گفت: نکته اساسی در موضوع مرحله دوم قانون هدفمندی یارانه ها، چگونگی تامین منابع مالی هدفمندی و جلوگیری از ایجاد کسری بودجه است.
محمد حسین برخوردار روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: حتی دولت اگر بخواهد 100 درصد منابع درآمدی حاصل از افزایش قیمت سوخت را به مردم یارانه نقدی بدهد، باید به جای 45 هزار و 500 تومان حدود 26 هزار تومان در ماه پرداخت کند.
وی اضافه کرد: مابه التفاوت 26 هزار تومان تا 45 هزار تومان یعنی مبلغی حدود 19 هزار تومان در ماه بازای هر نفر، که یک کسری بودجه عظیم برای دولت پدید آورده علاوه بر فشار مضاعف بر بودجه دولت، منجر به یک تورم لجام گسیخته در کشور می شود، ضمن آن که پایه پولی کشور نیز دچار شوک عظیمی خواهد شد.
رییس مجمع واردات سپس با اشاره به الگوی مصرف انرژی در کشور اظهار داشت: واقیعت غیرقابل انکار آن است که مسئله قیمت حامل های انرژی در اقتصاد کشور ما سالها است که موجب فساد الگوی مصرف در کشور شده و به دلیل سیاست های قدیمی پرداخت یارانه به حامل های انرژی کشور، پتانسیل منابع و پول دولت برای این که بتواند در حوزه های مختلف سرمایه گذاری کند، کاهش پیدا کرده است.
برخوردار با بیان اینکه برای حل همه این معضلات، چاره ای جز اجرای کامل و صحیح هدفمندی یارانه ها نداریم، خواستار نهادینه سازی نگرش بهینه سازی مصرف در جامعه به نفع تولید و تجارت شد.
وی با بیان این که، عمق فاجعه را زمانی می توانیم مشاهده کنیم که به آمارهای مصرف انرژی دقت شود، گفت: ایران در سال 92 در صدر کشورهای مصرف کننده سوخت قرار داشت و نزدیک به 210 هزار میلیارد تومان سوخت در کشور سوزانده شد.
به گفته برخوردار، این مصرف برای 75 میلیون نفر، ایران را هم پایه اروپای 800 میلیون نفری و چین یک میلیارد و 200 میلیون نفری قرار داده است.
رییس مجمع واردات سپس اظهار داشت: بر اساس آمارهای ارائه شده از سوی دولت، در سال 92 حدود 28 هزار میلیارد تومان بابت فروش انرژی به خزانه واریز شد و این در حالی است که 42 هزار میلیارد تومان یارانه به مردم پرداخت شد و این یعنی دولت 14 هزار میلیارد تومان بیشتر پرداخت کرده است.
عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی تهران اضافه کرد: یکی از دلایلی که معمولا کشورها قیمت حامل های انرژی را افزایش می دهند، این است که آنها بتوانند یک سری منابع درآمدی را به دست آورند و از این منابع درآمدی برای توسعه و پیشرفت کشور استفاده کنند.
وی با اشاره به اینکه افراد کم درآمد و همچنین افراد نیازمند نباید از افزایش قیمت حامل های انرژی آسیب ببینند، ادامه داد: باید این آسیب ها جبران شود، خصوصا در حوزه آموزش، بهداشت و معیشت توجه دولت باید بیش از گذشته باشد.
برخوردار با اشاره به اثر مستقیم هدفمندی یارانه ها بر افزایش بهره وری در کشور اضافه کرد: دولت باید در اقدامی فرهنگی مردم را از تبعات توزیع پول نقد در کشور آگاه کند، چرا که توزیع پول در جامعه به تمام اقشار به ویژه طبقه ضعیف آسیب خواهد زد.
این فعال اقتصادی تصریح کرد: بهتر است دولت در سال جاری در مقابل افزایش قیمت حامل های انرژی، جهت گیری حمایت از تولید داخلی و تجارت قانونی را در پیش گیرد تا تولید و تجارت در کنار هم مولد اسباب اشتغال شود، این فرآیند مسلما به کاهش تورم و کاهش قیمت ها می انجامد که به نوعی حمایت از اقشار آسیب پذیر نیز به شمار می آید.
رئیس مجمع واردات اظهار امیدواری کرد که با توجه به برنامه ریزی های دولت در خصوص حفظ شیب ملایم افزایش قیمت ها، ابزارهای کافی برای جلوگیری از ایجاد شوک در بازار لحاظ شده باشد.
اقتصام(4)**1574**1594
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]