محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830992677
باید نگاه دولت عوض شود
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: باید نگاه دولت عوض شود
حسین کنعانی مقدم
کد خبر: ۳۹۰۸۳۶
تاریخ انتشار: ۱۸ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۷:۵۶ - 07 April 2014
سال گذشته سال حماسه اقتصادی و حماسه سیاسی نام گذاری شده بود. امسال مقام معظم رهبری نام سال را اقتصاد و فرهنگ، عزم ملی و مدیریت جهادی نام گذاری نموده اند. به هر حال همه دست اندرکار اجرایی کشور معتقدند که علی رغم اینکه حماسه سیاسی با انتخابات ریاست جمهوری درسال 1392رخ داد اما حماسه اقتصادی شکل نگرفته است. عده ای از تحلیلگران تغییر و تحول و جایگزینی دولت را علت عدم شکل گیری حماسه اقتصادی می دانند. از طرف دیگر عده ای عدم مدیریت مناسب اقتصادی و وجود تنگناهای اقتصادی از جمله تحریم ها را عامل عدم شکل گیری این حماسه ذکر کرده اند. بنابراین مقام معظم رهبری نقشه راه سال اینده را اقتصاد مقاومتی ترسیم کردند که از این طریق حماسه اقتصادی شکل بگیرد. البته فعالیت های دولت یازدهم فقط به فعالیت های اقتصادی محدود نبوده است و در سایر زمینه ها نیز فعالیت داشته است. در همین راستا ارزیابی عملکرد دولت یازدهم موضوع گفت و گوی «تابناک» با حسین کنعانی مقدم دبیر کل حزب سبز ایران است.
حسين كنعاني مقدم، عضو شورای عالی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در اوایل دفاع مقدس بود . وی همچنین، عضو شوراي عالي جبهه همبستگي، رئیس سابق هیات مدیره آزادراه تهران – شمال، سخنگوی مستعفی حزب الله و دبیر کل فعلی حزب سبز ایران وابسته به جبهه ایستادگی است.
آقای دکتر به عنوان اولین سوال به نظر شما عملکرد دولت یازدهم در سال گذشته چگونه بوده است؟
باید گفت دولت یازدهم دولت نوپایی است و قضاوت کردن در کلیت عملکرد دولت کار مشکلی می باشد. اما سالی که نکوست از بهارش پیدا است. دولت در نیمی از سال گذشته حضور سیاسی و اجرایی در کشور داشت. در این چند مدت می شود گفت؛ وقت دولت صرف جابجایی ها و تعیین مدیران و فن سالاران جدید و چالش هایی که دربحث تعیین وزار و تعامل با مجلس داشت، شد. به هرحال دولت با همه فراز و نشیب ها که شکل گرفت و هیچ بهانه ای برای امسال ندارد. دولت در سال گذشته به لحاظ اینکه چارچوب و ساختارهای اجرایی هنوز شکل نگرفته بود برای عدم کارایی و بعضی از ناهماهنگی ها بهانه داشت.
به هر حال شما در حوزه های مختلف در سال گذشته عملکرد دولت را چگونه ارزیابی می کنید؟
عملکرد دولت در سال گذشته را می توان در ابعاد مختلف مورد بررسی قرار داد. از جمله:
الف) دولت جدید در حوزه سیاست خارجی بیشترین فعالیت را انجام داده است. این دولت در ابتدای روی کار آمدن مذاکرات با (5+1) را دنبال کرد و نهایتا به توافق ژنو ختم شد. مسئله رفع تحریم ها نقطه برجسته عملکرد دولت بود و باید منتظر باشیم تا سند نهایی و تعهداتی که غربی ها در بخش تحریم ها داده اند نتیجه بدهد. در سال 93 ما باید شاهد نتایج مثبت توافق باشیم تا قدری از مشکلات تحریم ها کاسته شود.
ب) در بحث اقتصاد داخلی به نظر می رسد که دولت گام هایی برای کاهش تورم و رفع مشکلات اقتصادی برداشت. اما دولت مثلا در بحث هایی مثل سبد کالا دچار یک نوع اشتباه در نگاه اقتصادی و مشکلات مردم مواجه شد که مشکلاتی را برای مردم ایجاد کرد. دولت در کنترل تورم و نقدینگی اقداماتی انجام داده است اما هنوز اثرات سیاست های جدید اقتصادی دولت را در اقتصاد و معیشت مردم ندیده ایم.
با توجه به اینکه مرحله دوم هدفمندی یارانه ها از امسال اجرا می شود ، احتمالا دوباره مقداری مشکلات در زمینه تورم بوجود آید. برای اینکه ببینیم عملکرد دولت در مسائل اقتصادی چگونه است باید ببینیم چگونه سیاست های ابلاغی اقتصاد مقاومتی در امسال اجرا می شود. به هر حال امیدواریم امسال شاهد رونق اقتصادی و رفع مشکلات باشیم.
ج) در بحث سیاست داخلی بعد از حماسه سیاسی که با مشارکت مردم در سال قبل اتفاق افتاد به نظر می رسد هنوز دولت نتوانسته است از این ثروت ارزشمند و پشتوانه رای مردمی که نصیبش شده به نحو احسنت استفاده کند. ورود مردم به صحنه های سیاسی و اقتصادی شاید یکی از نقاط قوتی باشد که می تواند دولت آن را در اختیار داشته باشد . اقای روحانی در سفرهای استانی چند گامی برای این که مردم را وارد صحنه های مختلف اجرایی کشور کنند برداشته است. اما هنوز زود است که بتوانیم در این مسئله قضاوت کنیم که آیا دولت توانسته است از ظرفیت حمایت مردمی در پیشبرد سیاست هایش استفاده نماید یا خیر.
د) در بحث فرهنگی به نظر می رسد دولت هنوز نتوانسته است یک نقشه راهی را در مسائل فرهنگی مطرح کند و بیشتر به روزمرگی می پردازد. با توجه به این که خود رئیس جمهور یک فرد روحانی،اهل فرهنگ و مسائل دینی هستند؛ توقع بر این است که هر چه سریعتر خیلی از معضلات فرهنگی را حل و فصل کنند و موانع بر سر راه یک حرکت فرهنگی در زمینه علم و تکنولوژی و چه در زمینه مسائل اجتماعی را بردارند. درچند وقت اخیر در زمینه های فرهنگی ما دچار غفلت از مسائل فرهنگی بوده ایم.
ه) دولت امید و تدبیر یک امیدی در مسائل اجتماعی در دل مردم ایجاد کرد. دولت باید تلاش کند در چارچوب مطالبات رهبری و مطالبات مردم قدم بردارد. دولت برای رسیدن به اهدافی که نظام مطرح می کند، باید در این مسیر اقداماتی را انجام دهد که امید به یاس و ناامیدی تبدیل نشود. این مسئله بسیار مهم است که مطالبات جامه عمل بپوشند. اگر این اتفاق نیفتد شاید پاشنه آشیل دولت در سال 93 باشد.
به نظر شما عللی که درسال گذشته حماسه اقتصادی در کشور شکل نگرفت؛ چه بود؟
به نظرمی رسد که هنوز آن باور در بدنه اجرایی کشور نسبت به ایجاد حماسه اقتصادی ایجاد نشده است. مسیر حرکت دولت در سال گذشته به سمت حماسه اقتصادی کند بود. در سال گذشته دولت یک استراتژی غلطی را دنبال کرد و این بود که همه مسائل و مشکلات اقتصادی را در چارچوب تحریم ها دید و سعی را برآن گذشت تا مشکلات اقتصادی را از طریق کاهش تحریم ها حل کند. حماسه اقتصادی یکی از مهمترین نقشه راه ها در بحث اقتصاد مقاومتی است. در سخنرانی های چند مدت اخیر مقام معظم رهبری کاملا مشخص شدکه مدیریت جهادی و حرکت سریع و پرقدرت برای حل مسائل اقتصادی چه تحریم ها باشد چه نباشد کشور نیازمند یک اقتصاد قوی و مقاوم در مقابل بحران ها و حوادث است. به نظر می رسد که دولت باید از سبد تحریم ها خارج شود و متکی بر اقتصاد داخلی بشود که همه منابع مادی و مالی آن را دارا هستیم . باید دولت تلاش کند که ظرفیت داخلی خود را بکار ببرد تا اینکه ظرفیت های داخلی شکوفا شود.
اقای دکتر به نظر شما دولت چه اقدامی باید در سال گذشته انجام میداد که انجام نداده است؟
بعد از تشکیل دولت و انتخاب وزرا و مدیران در رده های مختلف و حل مسائل مختلف؛ اصلی ترین مسئله دولت بحث فعال کردن زمینه های حماسه اقتصادی بود که متاسفانه به ثمر نرسید. همه مدیران منتظر این بودند که در مذاکرات( 5+1 ) چه اتفاقی می افتد. دولت این نگاه را باید عوض کند و بگوید چه تحریم ها باشد چه نباشد ما چگونه می توانیم به شرایط سابق برگردیم و رونق را به اقتصاد برگردانیم.
امسال بیشترین اولویت را چه می دانید؟
امسال نقشه راه همین اقتصاد مقاومتی است و باید فرهنگ اقتصاد مقاومتی در بین مسولین و همه ارکان کشور جاری و ساری باشد. امسال خصوصا در مسئولین باید فرهنگ مقاومت و ایستادگی ایجاد شود تا مردم هم به صحنه های مختلف ورود پیدا کنند.
مهمترین چالش سال گذشته را که می تواند امسال تبدیل به فرصت شود را چه می دانید؟
به نظر ی رسد چالش اصلی که در مقابل دولت در سال 93 وجود دارد؛ یکی بحث مسئله مذاکرات( 5+1) و مسائل هسته ای است که تحریم ها هم بخش از آن است. یکی دیگر اجرای مرحله دوم هدفمند کردن یارانه ها است که ممکن است باعث ایجاد تورم و افزایش نقدینگی و رشد نرخ بیکاری در کشور شود.
یکی از چالش هایی که الان وجود دارد و می تواند تبدیل به یک فرصت شود همین بحث تحریم ها است. اگر اقتصاد کشورمان تبدیل به اقتصاد مقاومتی شود و با وجود تحریم ها بتوانیم یک اقتصاد رشد یافته ای بسازیم و اقتصاد را در همه زمینه ها سامان دهی کنیم، چالش بزرگی است که تبدیل به فرصت کرده ایم. در واقع تحریم های یک فرصت برای کشور خواهد شد و خیلی از مشکلات کشور را حل خواهد کرد.
دولت در ابتدای روی کار آمدن شعارهایی را در زمینه های مختلف مطرح کرد. در این مدت دولت تا چه اندازه توانسته است به شعارهایی که مطرح می کرد جامعه عمل بپوشاند؟
کارنامه و نمرات دولت را در زمینه های مختلف باید در پایان امسال بدهیم. در سال 92 به لحاظ آمار کار دولت نمی تواند یک شاخصی برای نمره دادن باشد. دولت شعارهایی را در انتخابات داد که باعث اقبال عمومی مردم و مشارکت مردم در مسائل مختلف شد. به نظر می رسد که پایه اصلی نظام که مردم هستند الان به حاشیه رفته است. در این مدت اینقدر که ما توجه به مسائل بین المللی و اتفاقاتی است که در حاشیه( 5+1 ) معطوف شده است که از خیلی چیزها غافل شده ایم. اگر این توجه را متوجه به سمت مردم و رضایت مردم جلب کنیم پیروزی های بیشتری به دست می آوریم. با وارد کردن مردم به عرصه های مختلف شاید این شعارهای که داده می شد محقق شود. در غیر این صورت اگر حل مشکلات داخلی فقط با پیوستن به قدرت های جهانی و حل مشکلات با آنها دنبال شود شعارهای دولت تحقق پیدا نخواهد کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 79]
صفحات پیشنهادی
محمد غرضی: رای مردم به روحانی به دلیل مخالفت با دولت قبل بود/ بنا بر تکلیفم وارد انتخابات شدم/ نگاه «بخشی» دول
محمد غرضی رای مردم به روحانی به دلیل مخالفت با دولت قبل بود بنا بر تکلیفم وارد انتخابات شدم نگاه بخشی دولت را نابود میکندکاندیدای انتخابات ریاست جمهوری گفت مردم با روش و رفتار دولت قبلی موافق نبودند و به کسی رای دادند که مخالف روشها و رفتار دولت قبلی بود به گزارش سرویس فضنقش ˈزنگنهˈ در کابینه دولت یازدهم ایران از نگاه اندیشکده آمریکایی
نقش زنگنه در کابینه دولت یازدهم ایران از نگاه اندیشکده آمریکایی تهران – ایرنا - اندیشکده آمریکایی بروکینگز حضور بیژن نامدار زنگنه در کابینه دولت یازدهم را نشانه عزم جدی ایران برای خاتمه تحریم ها و بازیابی جایگاه ایران در منطقه دانست و تاکید کرد نقش وی به اندازه نقش محمد جوعلما نگاه نظارتی خود را از دولت برندارند
نماینده ولی فقیه در دانشگاه قزوین علما نگاه نظارتی خود را از دولت برندارند خبرگزاری رسا ـ استاد اخلاق حوزه علمیه گفت علما نسبت به دولت نگاه نظارتی و همچنین حمایتی داشته باشند که هم دولت بیشترین استفاده را از امکانات و فرصتها داشته باشد و هم توده مردم متوجه اهداف اقتصادی و فرهنسفر روحانی به سرزمین اژدهای زرد / دولت جدید نگاه ویژه ای به چین دارد
سفر روحانی به سرزمین اژدهای زرد دولت جدید نگاه ویژه ای به چین دارد سیاست > دیپلماسی - ایرنا نوشت مهدی صفری سفیر جمهوری اسلامی ایران در چین روز سه شنبه اعلام کرد که سفارت ایران در پکن در حال آماده کردن مقدمات سفر دکتر حسن روحانی رییس جمهور به چین است او روز سه شنبهدولت خود را با اقتصاد مقاومتی تطبیق دهد / نگاه به خارج از کشور با اقتصاد مقاومتی در تضاد است
سیاسی مجلس یک نماینده در گفتگو با مهر دولت خود را با اقتصاد مقاومتی تطبیق دهد نگاه به خارج از کشور با اقتصاد مقاومتی در تضاد است نماینده مردم شاهین شهر میمه و خوار در مجلس گفت اینکه همه مسائل را به رفتار دنیای خارج گره بزنیم با سیاست های اقتصاد مقاومتی در تضاد است حسینعلینگاهی به باغ جهانی دولت آباد یزد که میزبان خیل مسافران است
نگاهی به باغ جهانی دولت آباد یزد که میزبان خیل مسافران است یزد- ایرنا - باغ دولت آباد یزد بعنوان یکی از زیباترین باغ های ایرانی همواره شاهد حضور گردشگران بیشماری از داخل و خارج کشور است به گزارش روز سه شنبه ایرنا این باغ در سال 1160هجری قمری ساخته شد و از زیباترین بناهایی است کنگاهی به یک دهه رشد اقتصادی ایران/ سه درصد فاصله تا تحقق وعده دولت یازدهم
یکشنبه ۱۷ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۳ ۰۶ برآوردهای مقدماتی بانک مرکزی از رشد تولید ناخالص داخلی در نیمه نخست سال گذشته درحالی نشان از افزایش 2 7 درصدی این شاخص نسبت به پایان سال 91 دارد که بنا به وعده دولت تدبیر و امید این شاخص تا پایان سال 92 باید به صفر درصد می رسید به گزارش خبرنگار باننگاهی به اعضای هیات دولت مانوئل والس نخست وزیر فرانسه
نگاهی به اعضای هیات دولت مانوئل والس نخست وزیر فرانسه تهران - ایرنا - بدنبال شکست سوسیالیست های فرانسه در انتخابات هفته گذشته شورای شهر و استعفای ژان مارک آیرو از پست نخست وزیری مانوئل والس مامور تشکیل کابینه شد و چهره های شناخته شده را به عنوان اعضای هیات دولت خود برگزید به گزآناتولی متهم حمایت از حزب حاکم ترکیه از نگاه مخالفان دولت
آناتولی متهم حمایت از حزب حاکم ترکیه از نگاه مخالفان دولت آنکارا- ایرنا - کمال اوزترک مدیر عامل خبرگزاری نیمه رسمی ترکیه آناتولی که به حمایت از حزب حاکم عدالت و توسعه در انتخابات شهرداری ها متهم شده است گفت اتهامات علیه این خبرگزاری همچنان ادامه دارد به گزارش ایرناروایت یونسی از نگاه دولت به اقلبتها
روایت یونسی از نگاه دولت به اقلبتها بازخورد نقشي که اين اقليتها در تامين امنيت منطقه دارند به ما ميرسد به عنوان مثال امنيت ايران- ترکيه ايران- عراق ايران - افغانستان ايران – پاکستان و ايران – سوريه امنيت کليتي است که به همه اقليتها گره خورده است کد خبر ۳۸۷۱۶۸ تاریخ اننگاه دولت برای پیشبرد اقتصاد، به خارج از کشور است
نگاه دولت برای پیشبرد اقتصاد به خارج از کشور استدر جمع دوستان دولت افرادی حضور دارند که معتقدند بدون تعدیل شرایط بین المللی امکان پیشبرد امور اقتصادی کشور وجود ندارد روزهای پایانی سال 1392 فرصت مناسبی است تا نگاهی به کارنامه و اقدامات دولت در حوزه های گوناگون داشته باشیم اگرحرکت مثبت مجلس در دعوت از نمایندگان احزاب/دولت در سال 92 نگاه مثبتی به احزاب داشت
رئوفیان در گفتگو با باشگاه خبرنگاران مطرح کرد حرکت مثبت مجلس در دعوت از نمایندگان احزاب دولت در سال 92 نگاه مثبتی به احزاب داشت سخنگوی جبهه ایستادگی گفت فعالیت کمیسیون شوراهای مجلس در بازنگری قانون احزاب همچنین دعوت از برخی نمایندگان آنها جهت شرکت در جلسه کمیسیون و اظهار نظر پیمهمترین اقدام دولت از نگاه حسن روحانی
مهمترین اقدام دولت از نگاه حسن روحانی رییس جمهوری در آخرین جلسه هیات دولت در سال 1392 گفت مهم ترین اقدامی که دولت در سایه حمایت مردم و و عنایات باری تعالی توفیق انجام یافت ایجاد آرامش و طمئنینه در جامعه بوده است و این آرامش توام با امید و نشاط می تواند پایه های اصلی برای حرکت ایونسی: نگاه دولت به اقلیتها امنیتی نیست
یونسی نگاه دولت به اقلیتها امنیتی نیست حجتالاسلام علی یونسی دستیار ویژه رئیس جمهوری در امور اقوام و اقلیتها در تازهترین گفتوگوی خود با رسانه دولت در آستانه سال نو به لزوم تحول در نگاه به اقلیتها و ضرورت بازسازی فضا برای سرمایهگذاریها در مناطق اقلیت نشین پرداخته است بهنگاه اقتصادی دولت با مطالبات رهبری فاصله دارد/ بررسی پایتخت 3 در شورای نظارت
استانها شمال مازندران شجاعی با مهر مطرح کرد نگاه اقتصادی دولت با مطالبات رهبری فاصله دارد بررسی پایتخت 3 در شورای نظارت ساری - خبرگزاری مهر نماینده مردم ساری و میاندرود در مجلس با اشاره به شعار سالجاری گفت نگاه تیم اقتصادی دولت با مطالبات رهبری فاصله دارد و باید تیم اقتصانگاه احزاب به دولت امید همراه با نگرانی است/ دولت برای فعالیت احزاب بستر سازی کند
کوهکن در گفتگو با باشگاه خبرنگاران نگاه احزاب به دولت امید همراه با نگرانی است دولت برای فعالیت احزاب بستر سازی کند دبیرکل جامعه نمایندگان ادوار گفت نگاه ما به سیاست دولت یازدهم در زمینه حمایت از احزاب تاکنون با نگاه امید و نگرانی بوده است امید ما به حرف و شعار آنهاست تا براینگاهی به اوضاع سیاسی یونان و چالش های پیش روی دولت این کشور
نگاهی به اوضاع سیاسی یونان و چالش های پیش روی دولت این کشور آتن- ایرنا-اجرای سیاست های ریاضت اقتصادی فشار وام دهندگان خارجی برای تسریع دراجرای اصلاحات تغییر توازون قدرت احزاب سیاسی و نگرانی از ارایه طرح های قانونی به پارلمان یونان چالش های عمده پیش روی دولت ائتلافی و محافظه کار-
گوناگون
پربازدیدترینها