واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
بیایید چشمان کودکان خود را دوست بداریم قزوین-ایرنا- صدای گریه ای به گوش می رسد، کودکی قدم به این دنیا گذاشته، پدر، مادر و اطرافیان خندان و دلخوشند، یکی می گوید چه چشم های قشنگی دارد، همچون دو الماس شفاف برای دیدن روزهای آینده... و هر یک وصفی از زیباییهای وی را می گویند.
چند سال می گذرد، کودک رفته رفته بزرگ می شود، اما نه پدر، مادر و نه دیگران هرگز متوجه نمی شوند که او مبتلا به تنبلی چشم است.
تنبلی چشم عارضه ای است که آرام آرام در چشم های زیبای کودک توسعه یافته و بینایی او را تحت تاثیر قرار می دهد و شاید هنگامی چشم به بهبود دوخته می شود که شاید دیگر دیر شده باشد.
پدر و مادر ناگهان به خود می آیند و آروز می کنند که ای کاش زمان دوباره به عقب باز می گشت تا این بار آگاهانه تر از گذشته به سلامت فرزند خویش اهمیت می دادند.
پس آگاه باشیم، برای انجام بسیاری از کارها فردا دیر است و از همین امروز باید به فکر چاره بود، تنبلی چشم به عنوان یک بیماری نهفته و آرام باید از ابتدای زندگی نونهالان مورد توجه قرار گیرد.
چشمان بعضی از کودکان با آنکه سالم و طبیعی به نظر می رسند اما ممکن است سلامتی و دید کافی نداشته باشند.
معاون امور فرهنگی و پیشگیری بهزیستی استان قزوین در این خصوص با بیان اینکه تنها راه پیشگیری از تنبلی چشم تشخیص به موقع آن است گفت: سال گذشته در طرح پیشگیری از تنبلی چشم در استان، 40 هزار کودک سه تا شش سال مورد معاینه قرار گرفتند.
دکتر ˈفریده یوسفی پورˈ در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بیماری تنبلی چشم در کودکانی که زیر پنج سالگی تشخیص داده شود مراحل درمان آنان به نحو مطلوبی انجام می شود به طوری که این کودکان در سن بزرگسالی با مشکلی مواجه نیستند.
وی با اشاره به اینکه طرح پیشگیری از تنبلی چشم در سه مرحله توسط مربیان، اپتومتریست و پزشک انجام می شود، افزود: کودکانی که در مرحله نخست مشکوک به تنبلی چشم باشند برای درمان به مرحله دوم ارجاع می شوند.
یوسفی پور، بروز مشکلات عصبی، دوری یا نزدیک بینی و ساختاری در چشم مانند انحراف چشم را مهمترین عوامل ایجاد کننده تنبلی چشم برشمرد و گفت: تنها راه پیشگیری از این اختلال، تشخیص به موقع است.
وی اضافه کرد: عدم تشخیص و درمان به موقع تنبلی چشم میتواند موجب کاهش بسیار شدید دید یک یا هر دو چشم و گاهی نابینایی شود.
این مسوول ادامه داد: هر چه تشخیص عقب بیفتد درمان دشوارتر و شانس بهبودی کمتر خواهد شد به طوری که اگر در سنین 10 تا 12سالگی آغاز شود دید کامل نخواهد بود و پس از 12 سالگی هم درمانگری اثری در بهبود دید چشم ندارد.
یوسفی پور تصریح کرد: یکی از عوامل مهم نابینایی افراد زیر 20 سال به دلیل عدم تشخیص به موقع بیماری تنبلی چشم و کم بینایی خیلی شدید بوده، براین اساس اهمیت درمان این بیماری در این سن زیر شش سال از ارزش بالایی برخوردار است.
معاون امور فرهنگی و پیشگیری بهزیستی استان قزوین اضافه کرد: فرد مبتلا به تنبلی چشم با تشخیص و درمان به موقع می تواند دید کامل خود را به دست آورد.
وی با بیان اینکه طرح پیشگیری از تنبلی چشم سه بار برای کودکان بین سنین سه تا شش سالگی اجرا می شود، گفت: این کودکان باید در سه سال متوالی با هدف پیشگیری و تشخیص این بیماری به پایگاههای سنجش بینایی مراجعه کنند.
یوسفی پور ادامه داد: اجرای این طرح در سه سال متوالی موجب می شود تا مربیانی که در مرحله نخست معاینه چشم کودکان دچار اشتباه شده باشند در سال بعد توسط مربی دیگر شناسایی و برای انجام درمان به مرحله بعد ارجاع داده شوند.
وی با بیان اینکه طرح پیشگیری از تنبلی چشم توسط دفتر پیشگیری از معلولیتهای معاونت امور فرهنگی و پیشگیری سازمان بهزیستی کشور به تدریج گسترش یافته است، افزود: این طرح از سال 77 در همه شهرها و روستاهای کشور اجرا شده است.
معاون امور فرهنگی و پیشگیری مدیرکل بهزیستی استان قزوین گفت: 56 هزار و 346 نفراز کودکان سه تا شش سال مشمول طرح سنجش بینایی هستند و تاکنون موفق به معاینه 40 هزار نفر شدیم که از این میان دو هزار و 213 کودک مشکوک شناخته شده اند.
این مسوول خاطرنشان کرد: به کودکان سالم کارت سلامت داده شده و کودکانی که مشکوک شناخته شدند به بینایی سنج ارجاع تا برای دریافت عینک یا جراحی ارزیابی شوند.
7389/ 614
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]