واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
مطهرنیا: تقلیل مذاکرات هسته ای به پرونده ای سیاسی، به زیان منافع و امنیت ملی است تهران - ایرنا - مهدی مطهرنیا استاد دانشگاه و کارشناس مسایل سیاسی گفت: تقلیل جایگاه مذاکرات هسته ای و یک پرونده ای ملی به یک پرونده سیاسی و دستاویز قرار دادن آن برای حذف گروه های رقیب از صحنه سیاسی در قالب انتقادات غیر سازنده و غیر تحصصی به زیان منافع ملی و امنیت ملی است.
مطهرنیا یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار سیاسی ایرنا در باره طرح دوفوریتی اخیر نمایندگان مجلس در خصوص مذاکرات هسته ای در واکنش به بیانیه پارلمان اروپا گفت: این مذاکرات محوری ترین موضوع سیاست خارجی ایران در عصرحاضر به شمار می رود و تحرکات سیاسی ایران درعرصه داخلی و بین المللی خواسته یا ناخواسته به پرونده هسته ای گره خورده است.
وی تصریح کرد: مدیریت خردمندانه پرونده هسته ای به گونه ای سنجیده می شود که در نتیجه آن بیشترین فایده و کمترین هزینه برای دستیابی به اهداف تعریف شده نظام جمهوری اسلامی به دست آید.
به گفته مطهرنیا در دنیای سیاست، سیاستمداران برجسته ای هستند که کمتر سخن گفته و بیشتر عمل کنند و عمل آنها حامل کمترین هزینه و بیشترین فایده است.
این کارشناس مسائل سیاسی در ادامه با تاکید بر اینکه پرونده هسته ای تنها پرونده سیاسی نیست خاطر نشان کرد: این پرونده تنها موضوع مربوط به یک جناح و حزب سیاسی و موضوعی مربوط به یک رکن از ارکان قدرت در نظام نیست بلکه پرونده ای فنی، حقوقی، سیاسی، اقتصادی، امنیتی و حتی نظامی است.
مطهرنیا معتقد است بنا به دلایلی که ذکر شد یک فرد، یک گروه و یک رکن از ارکان قدرت نمی تواند درمورد پرونده هسته ای تصمیم سازی استراتژیک کند بلکه در باب این پرونده تمام اینها با هم در طیف اختیارات قانونی تصمیم گیری استراتژیک می کنند و در نهایت تصمیم گیر نهایی، رهبری است.
وی ادامه داد: از این رو تقلیل جایگاه مذاکرات هسته ای و یک پرونده ای ملی به یک پرونده سیاسی و دستاویز قرار دادن آن برای حذف گروههای رقیب از صحنه سیاسی در قالب انتقادات غیر سازنده و غیر تحصصی به زیان منافع ملی و امنیت ملی است.
این کارشناس مسایل سیاسی در ادامه با اشاره به قطعنامه پارلمان اروپا گفت: این بیانیه از دریچه نگرش اروپا و از زاویه دید منافع اروپا نگاشته شده است. آنها می توانند مواضع شان را بیان کنند اما نمی توانند برای ملت ایران تصمیم گیری کند.
وی بیان داشت: اینگونه موضع گیری های اتحادیه اروپا در حالی است که اکنون نیز بسیاری از مسئولان ایران در باب لیبرالیسم، ساختار دموکراتیک در اروپا و فساد اخلاقی و جنسی مواضع روشنی اتخاذ کرده اند اما آیا این اتخاذ مواضع می تواند دلیلی بر رد تمام همکاری ها با ایران از سوی اتحادیه اروپا باشد؟
مطهرنیا با تاکید بر اینکه رفتار و عملکرد افراد مهم است افزود: رفتارها باید بر اساس منافع ملی ما شکل بگیرد، منفعت ملی و حفظ امنیت ملی ایران و نظام ایجاب می کند که هم اکنون به جای آنکه به فکر توقف مذاکرات باشیم به فکر تقویت مذاکره کنندگان برای دستیابی به پیروزی بیشتر در صحنه جهاد سیاسی و مجاهده دیپلماتیک هسته ای قرار بگیریم.
وی معتقد است مذاکرات باید با قدرت ادامه یابد و نمایندگان اگر چه محق بوده و قابل احترام هستند اما باید بدانند در یک تحلیل همه جانبه سیاسی آیا توقف مذاکرات به نفع امنیت و منافع ملی است؟ آیا بیانیه اتحادیه اروپا آنقدر ارزش دارد که حتی بتوان آن را همسطح اراده حکومت از سوی رهبری برای حل و فصل دیپلماتیک پرونده هسته ای با کد نرمش قهرمانانه دانست؟
این کارشناس مسایل سیاسی ادامه داد: آیا مذاکرات هسته ای با تصویب مجلس آغاز شده است که با مصوبه مجلس هم متوقف شود؟ به نظر می رسد نئومحافظه کاران ایران در تلاشند تا از موضوع پرونده هسته ای در راستای اهداف سیاسی خود بهره برداری کنند.
مطهرنیا با اشاره به اظهارات روز گذشته رییس جمهوری مبنی بر اینکه برخی ها می خواهند ما را مشغول حاشیه و حاشیه سازی ها کنند، گفت: بزرگترین نقطه ضعف دولت مانند بسیاری از دولت های پس از انقلاب عدم داشتن رسانه قدرتمند جهت تحلیل فعالیت هایش است.
وی با ابراز تاسف از تلاش مخالفان برای به حاشیه کشاندن دولت و پرداختن از متن به حاشیه گفت: این مخالفان می خواهند دولت به جای پرداختن به مسایل اساسی مانند مسایل اقتصادی، هسته ای و قوام بخشیدن به اوضاع فرهنگی ، وارد حاشیه شود.
این کارشناس مسایل سیاسی با تاکید بر لزوم دوری دولت از این گونه حاشیه سازی ها خاطر نشان کرد: لازم است که دولت برای از دست ندادن آرای مردم رسانه هایی داشته باشد که بتوانند منطبق با واقعیات تلاش های دولت را به توده مردم منتقل کنند.
به گفته وی باید فرهنگ سازی در پایین و پرسمان در بالا شکل بگیرد به این معنا که رسانه های قدرتمند بتوانند با تحلیل فعالیت های دولت برای قوام بخشیدن به اهداف ملی فعالیت کنند.
مطهرنیا معتقد است باید فرهنگ سازی در پایین و پرسمان در بالا را عملیاتی کنیم تا مدیران جهادی به معنای واقعی کلمه نه جهادگرانی که با اموال دولت راه رسیدن به قدرت را در پیش می گیرند بر سر کار باشند.
وی با اشاره به اینکه باید بیش از پرداختن به منافع خویش به منافع ملی بیندیشیم گفت: بیش از پرداختن به حاشیه ها و ظواهر باید به متن و باطن باز گردیم .
سیام(4)** 1449
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]