واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
یک کارشناس: بیش از 90 درصد ذخایر سنگ آهن کشور در اختیار دولت است تهران - ایرنا - عضو کمیته کارشناسی سنگ آهن ایران گفت: ذخایر اکتشافی قطعی سنگ آهن کشور بالغ بر 2.8 میلیارد تن است که بیش از 90 درصد این ذخایر را دولت در اختیار دارد.
فرزانه معصومی روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا، خاطرنشان ساخت: امروز حدود 152 معدن سنگ آهن که از آنها به عنوان کوچک یاد می شود، در اختیار بخش خصوصی قرار دارد.
آمارهای منتشر شده نشان می دهد، سالانه حدود 14 میلیون تن سنگ آهن دانه بندی توسط بخش خصوصی تولید که از این رقم 12 میلیون تن صادر می شود و بقیه در اختیار واحدهای فولادسازی قرار می گیرد.
به گفته معصومی، با وجودی که جمهوری اسلامی ایران یکی از 10 کشور معدنی در جهان معرفی شده اما تاکنون هفت درصد ذخایر معدنی آن اکتشاف شده و در حال استخراج است و تاکنون بر روی 93 درصد آن که قابلیت استخراج دارد، فعالیت اکتشافی انجام نشده است.
وی یادآور شد: سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو ) چندی پیش براساس تفاهمنامه ای با سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور فعالیت اکتشافی در منطقه سنگان (خراسان رضوی) را آغاز کرده است.
معصومی تصریح کرد: وزارت صنعت، معدن و تجارت، آمار مواد معدنی اکتشافی در سطح کشور را 68 نوع ماده معدنی ذکر کرده، اما به نظر می رسد که می توان تمام عناصر معدنی را در ایران اکتشاف و استخراج کرد.
پیش از این سازمان ایمیدرو اعلام کرده بود: تاکنون بر روی 20 نوع مواد معدنی کار شده و در خصوص 48 نوع دیگر، فعالیت چندانی به عمل نیامده است.
عضو کمیته کارشناسی سنگ آهن ایران، افزود: براساس برنامه سند چشم انداز 1404 به منظور تامین فولاد مورد نیاز کشور، بالغ بر 135 میلیون تن سنگ آهن نیاز داریم و با توجه به اینکه اغلب واحدهای فولادسازی جدید به روش احیا مستقیم تولید خواهند داشت، احداث واحدهای تولید کنسانتره و گندله سازی سنگ آهن به منظور تدارک خوراک فولاد سازی ها، ضروری است.
مطابق سند چشم انداز 1404 ظرفیت واحدهای فولادسازی کشور باید به 55 میلیون تن برسد.
وی ایجاد واحدهای فولادسازی جدید را با توجه به کمبود منابع آب، برق و گاز درکشور مشکل آفرین دانست و اجرای طرح های هفتگانه فولادسازی نیز علاوه بر مشکل منابع مالی از نظر تامین امکانات زیربنایی با دغدغه های زیادی مواجه است.
چندی پیش بهرام سبحانی رئیس هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران گفت: سرمای زمستان 92 موجب توقف فعالیت فولادسازی ها به مدت 30 تا 40 روز شد که یک دوازدهم تولید را از خط خارج ساخت، زیرا گاز مورد نیاز این واحدها قطع و شبکه خانگی تامین شد.
معصومی با بیان اینکه امروز موضوع حمل ونقل از مسایل جدی تولید به ویژه در بخش فولادسازی و زیرشاخه های آن محسوب می شود، گفت: حمل ونقل ریلی نقش مهمی در این زمینه دارد و چنانچه راه و راه آهن به موقع توسعه پیدا نکند ، نمی توان به اهداف سند چشم انداز در زمینه فولادسازی دست یافت.
اقتصام(4)1559**1558
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]