واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: راهکارهای مقابله با بحران کمآبی/ راندمان آب از 36 به 80 درصد افزایش یابد
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی در مجلس گفت: مهار آبهای مرزی و جلوگیری از خروج آب از مرزها، تفکیک آب شرب از آب کشاورزی و ایجاد تعادل در مصرف و ریزش های جوی، استفاده بهینه از آب در بخش کشاورزی وحمایت از آبیاری تحت فشار، فراوری فاضلاب از جمله عوامل تاثیر گذار در جلوگیری از بحران آب است.
آفتاب: هدایت الله میرمرادزهی در گفت و گو با خبرگزاری خانه ملت، با اشاره به بحران آب در کشوربرذخیره سازی و مهار آب باران و جلوگیری از هدر روی آن، گفت: مجلس در جریان رسیدگی به لایحه بودجه برای بخش آب 1200 میلیارد تومان بیشتر از بودجه پیشنهادی دولت اعتبار در نظر گرفت که به نظر مب رسد که این میزان اعتبار کافی نباشد.
نماینده مردم نماینده مردم سراوان، سیب سوران، مهرستان در مجلس شورای اسلامی، مهار آبهای مرزی و جلوگیری از خروج آب از مرزها، تفکیک آب شرب از آب کشاورزی و ایجاد تعادل در مصرف و ریزش های جوی، استفاده بهینه از آب در بخش کشاورزی وحمایت از آبیاری تحت فشار، فرآوری فاضلاب را از جمله عوامل تاثیر گذار در جلوگیری از بحران و تشدید کمبود آب در کشور عنوان کرد.
وی با بیان اینکه در بسیاری از کشورهای بزرگ دنیا آب مصرفی برای شرب و کشاورزی جداست، افزود: دولت باید از کشاورزان برای تجهیز زمینهای کشاورزی به آبیاری قطره ای کمک بلاعوض داشته باشد و بسته های حمایتی را برای کشاورز تعریف کند.
این عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی در مجلس درختکاری و حفاظت از محیط زیست را در حفظ جریان بارندگی موثر دانست و افزود: راندمان مصرف آب در بخش کشاورزی در حال حاضر 36 درصد است که بایدآن را به 80 درصد برسانیم.
نماینده مردم سراوان، سیب سوران، مهرستان در مجلس گفت: در گلخانه های هلند آب فاضلاب فراوری شده و در سیکل مصرف استفاده می شود.
وی با اشاره به رشد هرساله جمعیت و مصرف آب به همان میزان در کشور، افزود: دولت برای کنترل مصرف آب باید اعتبارات لازم را تخصیص دهد چرا که ما یک کشور خشک و نیمه خشکی داریم که اگر برای آن برنامه ریزی نکنیم با بحران خشکسالی مواجه می شویم.
میرمرادزهی با تاکید بر اینکه مهار ریزش های جوی در جبران کمبود آب موثر است، گفت: هزینه باروری ابرها بالاست اما دولت باید هزینه آنها را بپردازد.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی در مجلس افزود: برخی استانها مانند سیستان بیش از 15 سال است که دچار کم آبی است و بیلان بارندگی منفی دارند و بارندگی هایی هم که بعضا صورت می گیرد به صورت هرز آب به دریا می ریزد.
نماینده مردم نماینده مردم سراوان، سیب سوران، مهرستان در مجلس با بیان اینکه نخیلات 100 ساله در حوزه انتخابیه بنده به دلیل کم آبی از بین رفته است گفت: خسارت ناشی از کم آبی بیشتر از خسارت زلزله و هر بحران دیگر است اما چون به تدریج اثر خود را می گذارد احساس نمی شود.
وی افزود: برای مقاومتی کردن اقتصاد باید تولید بخش کشاورزی و سایر بخش ها را افزایش دهیم که لازمه آن تامین آب مورد نیاز است.
میرمرادزهی افزود: تامین آب و اختصاص بودجه به این بخش را باید در اولویت قراردهیم تا مردم کشاورزی و دامداری کنند و احتیاجات خود را از این راه تامین کنند در غیر این صورت با جنگ آبی روبرو خواهیم شد.
نماینده مردم نماینده مردم سراوان، سیب سوران، مهرستان در مجلس نسبت به برداشت آب در روستاهای بالادست حوزه انتخابیه اش و کاهش سفره آبهای زیر زمینی در پایین دست انتقاد کرد و با بیان اینکه مردم حوزه انتخابیه اش برای تامین آب شرب با گالن به روستاهای اطراف مراجعه می کنند، گفت: با پایین رفتن سفره آبهای زیر زمینی آب این روستاها شور شده و بسیاری از ساکنین آن دچار بیماری های کلیوی شده اند.
تاریخ انتشار: ۰۷ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۲:۴۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]