تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 17 مرداد 1403    احادیث و روایات:  امام حسن عسکری (ع):عبادت کردن به زیادی روزه و نماز نیست، بلکه (حقیقت) عبادت، زیاد در کار ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

آراد برندینگ

سایبان ماشین

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

خرید یخچال خارجی

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

خرید نهال سیب سبز

خرید اقساطی خودرو

امداد خودرو ارومیه

ایمپلنت دندان سعادت آباد

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

الکترود استیل

سلامتی راحت به دست نمی آید

حرف آخر

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

کپسول پرگابالین

خوب موزیک

کرکره برقی تبریز

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1809959026




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بازار تاریخی کاشان هم فال و هم تماشا


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

بازار تاریخی کاشان هم فال و هم تماشا کاشان- ایرنا- پیوند عطر تند فلفل و ادویه آسیاب سنگی قدیمی و بوی نای کرک و نخ فرش های دستبافی که انتظار ذوق زنان خلاق منطقه را می کشد کمترین کشش های بازار کهن کاشان در چذب گردشگران است.


به جرات می توان کهنه بازار کاشان را یکی از جذاب ترین و دلوازترین جاهای این شهر برای تماشا و بازدید و صرف ساعتی برای سیاحت برشمرد.
بازار محل خرید و فروش و عرضه کالا و واژه ای بسیار کهن است که در فارسی میانه به صورت وازار و با ترکیب هایی چون وازارگ (بازاری) و وازارگان (بازرگان) به کار می رفته است.
مهم ترین محور و شاهراه ارتباطی در شهرهای قدیمی و محل آمد و شد مردمان بازار بوده که علاوه بر حضور و جریان کالا و سرمایه اطلاعات، اخبار و آگهی ها نیز از طریق آن به اطلاع شهروندان می رسیده است.
بازارهای قدیم قوانین و شرایط خاص خود را داشت، راسته های مجزا و تیمچه ها و حجره ها که به یکدیگر متصل می شدند و چهار سوق های متعددی که بازار را برای خود به دنیایی پیچ در پیچ و سرشار از رنگ و صدا و زندگی تبدیل می کرد.
در کنار بازارهای قدیمی و تاریخی ایران از جمله بازار تهران، اصفهان، کرمانشاه و تبریز بازار کاشان نیز که از تقاطع خیابان باباافضل و میدان کمال الملک تا حدود دروازه دولت ادامه دارد با قدمتی به بلندای دوران آل بویه و سلجوقیان خودنمایی می کند.
رونق بازار کاشان البته مربوط به زمان صفویه به ویژه شاه عباس صفوی است چرا که بافت این بازار قدیمی با وجود رونق و زیبایی بسیار در دوران سلجوقی و صفویه به سبب زلزله شدید کاشان در سال ۱۱۹۲ قمری ویران شد.
بازار فعلی بر روی بقایای بازار قدیم که در اثر آن زلزله فرو ریخته بود، بازسازی شد و فضاهای معماری امروز بازار کاشان در واقع از بازسازی های دوران قاجاریه و بخصوص دوره حکمرانی فتحعلی شاه باقی مانده است.
بیشتر سیاحان و جهانگردانی که درعصر صفویه و قاجاریه به ایران آمده و از کاشان دیدن کرده اند، عظمت و شکوه و رونق بازار کاشان را در نوشته ها و خاطرات خود ستوده اند.
در این مجموعه زیبا و ستودنی قسمت های مختلفی همچون راسته مسگرها، زرگرها، کفاش ها، بزازها و بازارچه های میانچال، ملک، ضرابخانه و رنگرزها، مساجد، بقاع، کاروانسراها، تیمچه ها، حمامها وآب انبارهای متعدد و مختلف وجود دارد که هر یک از آنها در دوره خاصی ساخته شده اند.
راسته مسگرها از میدان دروازه دولت تا میدان سنگ (مسجد میرعماد) به عنوان یکی از پررونق ترین راسته های بازار کاشان به حساب می آید، در بخشی از میدان سنگ، جلوخانی قرار دارد که به نوعی فضای ارتباطی و دستیابی به مسجد میرعماد را فراهم می کند.
از مسجد میرعماد (میدان سنگ) تا مجموعه میانچال را راسته بازار بزرگ یا بالا بازار می نامند که یکی از پرجنب و جوش ترین راسته های بازار کاشان است، کارکرد این راسته صباغی یا رنگرزی بوده و آن را منسوب به ˈحاج حسین صباغˈ می دانند که بانی آب انباری به همین نام در بازار است.
پس از گذر از مجموعه میانچال راسته های زرگرها، گذر نو و پا نخل قرار دارند، بازارچه پانخل به دلیل ساخت خیابان از پیوستگی کالبدی بازار جدا مانده و عملا قدیمی ترین بخش بازار کاشان در انتهایی ترین قسمت این بازار بدون هیچ عملکردی از چرخه اقتصادی شهر خارج شده است.
پس از بازار پانخل، محله درب باغ و در انتها دروازه غربی قدیمی شهر قرار دارد.
تیمچه معروف و دیدنی ˈامین الدولهˈ متعلق به دوره قاجاریه یکی از مهم ترین قسمت های قدیمی کهنه بازار کاشان است که در یکی از نقاط مرکزی بازار قرار دارد.
این تیمچه به دستور یکی از رجال نامدار آن عصر به نام فرخ خان غفاری ملقب به امین الدوله و با معماری استاد علی مریم در اواخر قرن 13 قمری (1285) ساخته شده است.
این بنای با شکوه در سه طبقه و با طول و عرض زیاد بنا شده و همه ساله در ایام سوگواری حضرت اباعبدالله الحسین (ع) این تیمچه میعادگاه گروهها و هیات های مذهبی کاشان است.
در بالای ورودی بسیاری از حجره های تیمچه های بازار کاشی های منقوش هندسی و روایی وجود دارد که مجلس بزم و رزم و شکار را نمایش می دهد.
از کاروانسراهای موجود در بازار تاریخی کاشان می توان به کاروانسرای ذغالی ها، کاروانسرای نو و میرپنج اشاره کرد که به سبب نزدیکی به دروازه اصلی شهر، نقش بسزایی در تبادلات اقتصادی شهر داشته است.
تیمچه حاج محمدصادق، مدرسه و مسجد میانچال، مسجد تبریزی ها، سرای ملک، تیمچه سیدآقا، مسجد کفش دوزها، زیارت و آب انبار درب زنجیر، مدرسه و مسجد امام خمینی، زیارت شاه سلیمان، آب انبار، مسجد و حمام گذرنو، حسینیه پانخل و بقعه امامزاده قاسم (ع) مراکز مختلف فرش فروشی و صنایع دستی و سوغات کاشان نیز از دیدنی های بازار این شهر هستند.
مجموعه فرهنگی و تاریخی بازار طویل کاشان در کنار دیگر جاذبه های تاریخی و باستانی این شهر هرساله در طول ایام نوروز و دیگر فصل های سال میزبان مردم و مسافران این شهر کویری است.
7429/545
گزارش: فاطمه رحمتی
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]










این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن