تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 20 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):همیشه جاهل یا افراط گر و تجاوزکار و یا کندرو و تفریط کننده است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1814730916




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مسجدجامع خاش نماد وحدت شیعه و سنی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

مسجدجامع خاش نماد وحدت شیعه و سنی زاهدان - ایرنا - طی سالها شهروندان خاشی اعم از سنی و شیعه در وقت شرعی با حضور برادرانه در مسجدجامع این شهر در کنار یکدیگر ایستاده و هرکدام به روش خود فریضه نماز را اقامه کرده و نمادی از وحدت عملی را به منصه ظهور رساندند.


به گزارش ایرنا، مسجدجامع خاش به عنوان یکی از آثار ارزشمند فرهنگی تاریخی سیستان و بلوچستان در حاشیه خیابان امام خمینی(ره) جنب حسینیه صاحب الزمان(عج) در مرکز این شهر به عنوان نمادی از وحدت شیعه و سنی در این بخش از میهن اسلامی استوار ایستاده است.
بنای ساختمان اولیه این مسجد به حوالی سال 1307 ه.ش باز می گردد.
این بنا مرکب از دو قسمت عمده شامل ساختمان اصلی مسجد و مناره الحاقی آن است.
این ساختمان با زیر بنای پنج هزار و 247 مترمربع دارای یک فضای کاملا سر پوشیده است. پوششهای ضربی آن بر روی 16 ستون اجرا شده که هر چهار ستون یک چهار طاقی با طاقها و سقف ضربی چهار ترک را تشکیل داده و شبستانی ستوندار و سرپوشیده را پدید آورده اند و در حد فاصل هر دو ستون برای تامین نور کافی فضای شبستان پنجره ای تعبیه شده است.
به گفته حجت الاسلام ˈمحمدحسین میریˈ امام جمعه خاش این مسجد در طول سالهای مختلف به عنوان نماد برجسته وحدت در این منطقه برپا شده است.
مناره مسجدجامع خاش که الهام گرفته از معماری سنتی ایران است مربوط به دوره قاجار با شمارهٔ 2026 به عنوان یکی از آثار ملی ایران ثبت شده است.
مناره از نوع استوانه‏ ای مارپیچ و به صورت منفرد دارای بدنه‏ ای بلند و کشیده است و مصالح بکار رفته در آن آجر سخت و مقاوم، ملاط، ماسه، آهک و گچ است.
این مناره دارای پایه‏ ای کوتاه و مدور است که با آجرچینی با اشکال مختلف و طرحهای هندسی تزئین شده و بر روی قاعده این مناره پایه ‏ای کوتاه با شیبی ملایم و منطبق با دیوار ایجاد شده است.
آجر و آجرچینی در مناره مسجدجامع خاش و بندکشیهای آن به چند طریق انجام شده که به مناره ابهت خاصی داده است. بر روی سطح پایه کوتاه دوم مناره شیارهایی باریک و بلند که با طوق و بند باریکی از هم جدا شده‏اند به صورت مارپیچ با آجر نقش بسته است.
بر روی مناره جمله ˈلااله‏ الااللهˈ منقوش است.
در احداث ساختمان اصلی مسجد بیشتر به جنبه کاربری مذهبی بنا توجه شده است.
زیباترین تزیینات معماری را می توان در نحوه آرایش آجرهای بکار رفته در مناره مشاهده کرد که به صورت رج چینی در قسمت پایین مناره و تزیینات آجری برجسته مارپیچ در قسمت میانی و فوقانی و تزیینات آجری برجسته کنگره ای شکل در راس مناره ساخته شده و زیبایی آن را دوچندان کرده است.
از عناصر تزئینی دیگر بنا وجود کتیبه آجری در ساقه مناره است که زیبایی و اصالتی خاص به آن بخشیده است.ک/3
7312/653
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]










این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن