تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834879220
اولینهای تبریز در تاریخ ایران
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
اولینهای تبریز در تاریخ ایران
اولین چاپخانه، اولین خیابانی که در ایران دارای برق شد، اولین پستخانه و اولین خط انتقال پست وکتابخانه عمومی وایستگاه آتش نشانی وانجمن شهر مرکزپلیس وحمل ونقل ریلی عمومی(بااسب)و... در بودهاند و بههمین علت، تبریز شهر اولینها نامیده میشود.
به گزارش خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران، در تبریز اولین چاپخانه سربی با حروف فارسی و عربی توسط میرزا زین العابدین تبریزی دایر شد.
اولین کتاب منتشر شده توسط این چاپخانه رساله جهادیه میرزاعیسی خان قائم مقام بود. این چاپخانه در سال ۱۲۴۵ تعطیل شد. در آن زمان هنوز واژه چاپ متداول نشده بود و به این دلیل آن را باسمهخانه، بصمهخانه، مطبعه، دارالطباعه و دارالطبع مینامیدند.
بعد از دایر شدن چاپخانه سربی در تبریز، اولین روزنامه شهرستانهای ایران به نام «روزنامه ملتی» نیز در تبریز منتشر شد که خبری از آن در شمارههای سال ۱۲۷۵ هجری قمری وقایع اتفاقیه دیده میشود راجعبه محل چاپ اولین قرآن در ایران اختلاف نظر وجود دارد.
بهعقیده برخی از مورخین در اواسط سالهای ۱۱۹۹ هجری شمسی قرآنی توسط میرزاحسین خطاطی شده و توسط میرزا اسدالّله لیتوگرافی (چاپ سنگی) شد، در حالی که کمی قبل از آن میرزا عبدالوهاب به سال ۱۱۹۵/۱۱۹۶ هجری شمسی قرآنی را چاپ کرده بود.
گزارش تاریخی دیگر حاکی از آن است که از بین چاپهای قرآن که با استفاده از روش لیتوگرافی انجام شدهاند، اولین در سال ۱۲۱۲ هجری شمسی در تبریز انجام شد.
رکورد دار رسم الخط اسلامی برای اولین بار در تبریز توسط هنرمند تبریزی سبحان مهرداد محمدپور انجام پذیرفته است.
این هنرمند با ابداع بیش از چهارده خط خوشنویسی معاصر رکورد دار ابداع رسم الخط اسلامی می باشد.
کتابخانهٔ عمومی تربیت، نخستین کتابخانهٔ دولتی ایران است که در سال ۱۳۰۰ به همت محمدعلی تربیت در ابتدا «کتابخانه و قرائتخانهٔ در سال ۱۳۳۵ به علت کمبود فضای مطالعه، کتابخانهٔ ملی تبریز تأسیس شد که نسخههای خطی کتابخانهٔ تربیت پس از انقلاب به آن منتقل شدهاست.
همچنین وقفنامه ربع رشیدی که اولین اثر ثبتشدهٔ ایران در حافظهٔ جهانی است، در این کتابخانه نگهداری میشود.
اولین سینمای عمومی ایران، به نام سینما سولی (خورشید) در سال ۱۲۷۹ در سالن نسبتاً بزرگی در طبقه دوم آموزشگاه کاتولیک فرانسوی در جنب کلیسای کاتولیکها توسط آنان در تبریز تأسیس شد.
تاسیس نخستین سالن سینمای عمومی تهران توسط میرزا ابراهیم خان صحاف باشی در سال ۱۲۸۴ به چهار سال بعد مربوط است.
نخستین مدرسه تحصیلات ابتدایی به شیوه نوین در ایران توسط میرزا حسن رشدیه در ششگلان تبریز بنیاد نهاده شد.
میرزا حسن رشدیه در جوانی به بیروت رفت و در آنجا روش آموزش در دبستانها را بررسی کرد پس از آن عازم استانبول شد آنگاه به مصر سفر کرد و پس از بازگشت به تبریز دبستانی به شیوهٔ آنها تاسیس کرد.
مدرسه مموریال نیز از مدارس قدیم شهر تبریز است که توسط آمریکاییها اداره میشد.
نخستین کودکستان و نخستین مدرسه کر و لالهای ایران نیز در تبریز بنیاد گذاشته شد.
جبار باغچهبان ابتدا در تبریز کودکستانی را تحت عنوان «باغچه اطفال» دایر کرد و به این دلیل خود را باغچهبان نامید.
مدرسه کر و لالها را جبار باغچهبان در سال ۱۳۰۳ با وجود مخالفتهای زیاد از جمله رییس فرهنگ وقت دکتر محسنی در تبریز دایر کرد.
این کلاس جنب باغچه اطفال باغچهبان در کوچه انجمن در ساختمان معروف به عمارت انجمن تأسیس شد.
جبار باغچهبان اولین مؤلف و ناشر کتاب کودک در ایران است. او از سال ۱۳۰۷ خورشیدی علیرغم دشواریهای وسیع چاپ و کلیشه، چاپ کتابهای ویژه کودکان را با نقاشیهایی که خود میکشید آغاز کرد.
یکی از کتابهای وی با عنوان «بابا برفی» توسط کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به چاپ رسیده و شورای جهانی کتاب کودک آن را به عنوان بهترین کتاب کودک انتخاب کرد.
میرزا عبدالرحیم نجارزاده تبریزی معروف به «طالبوف» بنیانگذار انشای جدید نامیده شدهاست. وی با کنار گذاشتن نوشتار ثقیل آن زمان، مطالب خود را با زبانی ساده و بی تکلف نشر داد و بدین ترتیب تأثیر زیادی بر متون فارسی گذاشت.
وی به همراه میرزا زینالعابدین مراغهای در نثر و داستان نویسی و میرزا جعفر خامنهای در شعر نخستین کسان بودند که تحول شگرفی را موجب شدند.
میرزا فتحعلی آخوندزاده بنیانگذار نمایشنامهنویسی ایران محسوب میشود. آخوندزاده نخستین ایرانیالاصلی بود که نمایشنامهنویسی را آغاز کرد. وی به دلیل اقامت در تفلیس از طریق سنت تئاتری آنجا با جهان تئاتر آشنا شده و آن را بهترین وسیله برای ترویج افکار نو یافته بود.
آخوندزاده با شیوهای متاثر از مولیر، پنج نمایشنامه به زبان ترکی نوشت. همچنین وی با نوشتن نخستین رمان ایرانی با عنوان ستارگان فریب خورده - حکایت یوسف شاه سراج در سال ۱۸۵۷ میلادی پیشکسوت نویسندگان این رشته ادبی نیز به شمار میآید.
همچنین میرزا آقا تبریزی اولین نمایشنامهنویس ایرانی است که نمایشنامههای فارسی نگاشتهاست.
در سال ۶۹۳ هجری قمری در دوره گیخاتوخان مغول اولین پول کاغذی به نام چاو در تبریز چاپ شد اما مردم آن را نپذیرفتند و پس از مدتی چاپ آن متوقف شد.
نخستین اتاق بازرگانی ایران نیز در تبریز بنیاد نهاده شدهاست. تاریخ تأسیس اتاق تجارت در تبریز به سال ۱۲۸۵ هجری خورشیدی بر میگردد و اولین اتاق تجارت در سطح کشور بودهاست. اتاق تجارت تهران بعد از اتاق تجارت تبریز بنیاد یافتهاست.
اولین نظمیه یا شهربانی به مفهوم امروزی توسط انجمن ایالتی آذربایجان در سال ۱۳۲۵ هجری قمری در تبریز به وجود آمد.
اجلالالملک که نماینده انجمن ایالتی آذربایجان بود به سمت نخستین رییس شهربانی انتخاب شد. از جمله کارهای این سازمان انتشار نشریهای بود که به نام «نظمیه تبریز» منتشر شد.
شهرداری تبریز نخستین شهرداری - یا به اصطلاح آن روز، بلدیه - ایران بود که در سال ۱۲۸۷ بنیاد یافت و قاسم خان والی تحصیل کرده دانشگاه سن سیر (saint cyr) فرانسه به عنوان اولین شهردار تبریز انتخاب شد.
اولین مرکز تلفن ایران در سال ۱۲۸۰ به همت قاسم خان والی در تبریز ساخته شد که وی چند سال بعد به عنوان اولین شهردار تبریز انتخاب شد.
انتهای پیام/
تاریخ انتشار: ۰۶ فروردين ۱۳۹۳ - ۰۰:۴۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]
صفحات پیشنهادی
مقبره الشعرا تبریز حلقه وصل فرهنگ و ادب با تاریخ کهن ایران
مقبره الشعرا تبریز حلقه وصل فرهنگ و ادب با تاریخ کهن ایران تبریز - ایرنا - مقبره الشعرا تبریز حلقه وصل فرهنگ و ادب با تاریخ کهن ایران است که حدود 400 شاعر قرون گذشته و معاصر را در سینه خاک سرخاب خود گرفته است به گزارش ایرنا نماد مقبره الاشعرا تبریز تلفیقی از هنر معماری سنتی وفارس گزارش میدهد خانههای تاریخی تبریز جلوه هایی از هنر معماری ایرانی
فارس گزارش میدهدخانههای تاریخی تبریز جلوه هایی از هنر معماری ایرانیخانههای تاریخی تبریز یادآور وقایعی از تاریخ پر فراز و نشیب آذربایجان به ویژه دوران مشروطیت بوده و جلوههایی از هنر معماری ایرانی است به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز رویای زندگی در یک خانه بزرگ با دیوارهای آج337 کیلوگرم مرغ تاریخ مصرف گذشته در ایرانشهر معدوم شد
337 کیلوگرم مرغ تاریخ مصرف گذشته در ایرانشهر معدوم شد ایرانشهر زاهدان- ایرنا- رییس شبکه دامپزشکی شهرستان ایرانشهر گفت بازرسان این شبکه 337 کیلوگرم مرغ تاریخ مصرف گذشته کشتار روز را از سطح شهر جمع آوری و معدوم کردند دکتر فرامرز هاشمزهی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنبیست و هفتم اسفند در آینه تاریخ معاصر ایران
بیست و هفتم اسفند در آینه تاریخ معاصر ایران تهران- ایرنا- امروز سه شنبه برابر با بیست و هفتم اسفند 1392 هجری خورشیدی شانزدهم جمادی الاولی 1435 هجری قمری و هجدهم مارس 2014 میلادی است 156 سال پیش در چنین روزی تلگراف در مدرسه دارالفنون به بهره برداری رسید مهم ترین رویدادهای تاریموزه تاریخ طبیعی تبریز آماده پذیرایی از میهمانان نوروزی است/ لزوم همکاری گردشگران برای حفاظت از محیط زیست
استانها شمال آذربایجان شرقی قاسمی موزه تاریخ طبیعی تبریز آماده پذیرایی از میهمانان نوروزی است لزوم همکاری گردشگران برای حفاظت از محیط زیست تبریز - خبرگزاری مهر مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی از آمادگی موزه تاریخ طبیعی تبریز برای پذیرایی از میمانان نوروزی خبر داد بهموزه تاریخ طبیعی تبریز آماده پذیرایی از میهمانان نوروزی است
موزه تاریخ طبیعی تبریز آماده پذیرایی از میهمانان نوروزی است تبریز - ایرنا - مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی گفت موزه تاریخ طبیعی تبریز آماده پذیرایی از میمانان نوروزی است به گزارش روزسه شنبه روابط عمومی این اداره کل حمید قاسمی با اشاره به اهمیت محیط زیست در سلامتی و نشاطنوشتن یادگاری در فضاهای تاریخی پدیده ای ناپسند است | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
تاریخ خبر ۱۳۹۲ ۱۲ ۲۰ – فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان گفت نوشتن یادگاری در فضاهای تاریخی استان پدیده مذموم ناخوشایند و ناپسندی است که تآسف علاقه مندان به میراث فرهنگی و تاریخی را به دنبال دارد به گزارش اداره روابط عمومی و امور فرهنگی استتقويمهاي تاريخي ايران زمين در باغ ملي تهران نمایش داده می شوند | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
تاریخ خبر ۱۳۹۲ ۱۲ ۲۷ – به گزارش پایگاه اطلاع رسانی مرکز گردشگری علمی – فرهنگی دانشجویان ایران istta به نقل از اعتماد ایرانیان از دیرباز رفتارهایشان را مطابق آنچه در آسمان میگذشت انجام میدادند طلوع و غروب آفتاب و آمد و شد روزها در کنار آمدن فصول و طی شدن سالها مردمان سرپرافتخارترین دوران تاریخ اسکواش ایران
پرافتخارترین دوران تاریخ اسکواش ایران کد خبر ۳۸۴۸۳۰ تاریخ انتشار ۱۶ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۵ ۰۱ - 07 March 2014 پرافتخارترین دوران تاریخ اسکواش ایران ۲ طلا و ۲ نقره حاصل کار اسکواش بازان جوان ایران در قطرتیم اسکواش ایران در مسابقات بین المللی قطر با کسب 4 مدال به کار خود پایان داارومیه مهد مساجد کهن و تاریخی ایران زمین
ارومیه مهد مساجد کهن و تاریخی ایران زمین ارومیه - ایرنا - شهر ارومیه مهد مساجد کهن و تاریخی ایران است که در راس آن مسجد جامع ارومیه همچون نگینی در بافت مرکزی این شهر خودنمایی می کند گردشگرانی که ارومیه را به عنوان شهر سفر خود انتخاب می کنند بازدید و دیدار از مساجد تاریخی این شهپنجم فروردین در آینه تاریخ معاصر ایران
پنجم فروردین در آینه تاریخ معاصر ایران تهران- ایرنا- امروز سه شنبه برابر با پنجم فروردین 1393 هجری خورشیدی بیست و سوم جمادی الاولی 1435 هجری قمری و بیست و پنجم مارس 2014 میلادی است 42 سال پیش در چنین روزی سقوط بزرگ ترین بهمن جهان صدها اتومبیل را در جاده هراز واقع در شمال ایرانهاشمی رفسنجانی: بعضی به اشتباه فکر میکنند میتوانند از ایران باج خواهی کنند/ ملت ایران در طول تاریخ ثابت کرده
هاشمی رفسنجانی بعضی به اشتباه فکر میکنند میتوانند از ایران باج خواهی کنند ملت ایران در طول تاریخ ثابت کرده که زیر بار زور نمیرود رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد که بعضی ها به اشتباه فکر می کنند که می توانند از ایران باج خواهی کنند به گزارش نامه نیوز آیتالله علیاکبرشناسایی یک میلیون اثر تاریخی در ایران
شناسایی یک میلیون اثر تاریخی در ایران رئیس سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری با اشاره به شناسایی یک میلیون اثر تاریخی در کشور تصریح کرد علاوه بر 16 اثر ثبت شده جهانی در ایران 47 اثر دیگر نیز در نوبت یونسکو برای جهانی شدن قرار دارد به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاراننوروز یادآور فرهنگ غنی ایرانیان و خدمات عظیمی آنان به تاریخ و تمدن بشری است
سفیر ایران در سازمان ملل نوروز یادآور فرهنگ غنی ایرانیان و خدمات عظیمی آنان به تاریخ و تمدن بشری است نیویورک ایرنا - سفیر جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل اظهار داشت نوروز بعنوان یک رویداد ملی و آمیخته با فرهنگ اسلامی ملت ایران به بهترین وجه نشانگر تداوم فرهنگ فارسی و هویت ایبیستم اسفند در آینه تاریخ معاصر ایران
بیستم اسفند در آینه تاریخ معاصر ایران تهران- ایرنا- امروز سه شنبه برابر با بیستم اسفند 1392 هجری خورشیدی نهم جمادی الاولی 1435 هجری قمری و یازدهم مارس 2014 میلادی است 88 سال پیش در چنین روزی با خرید هفت فروند هواپیمای روسی و آلمانی نیروی هوایی قشون تشکیل شد این گام آغازی بريزد؛ حسينيه ايران و ديار مساجد باشكوه تاريخي
استانها شرق یزد گزارش تصويري – تشريحي مهر يزد حسينيه ايران و ديار مساجد باشكوه تاريخي يزد - خبرگزاري مهر يزد به جز القابي چون شهر قنات و قنوت و قناعت دارالعلم و دارالعباده شهر بادگيرها شهر دوچرخه ها و لقب حسينيه ايران را نيز دارد زيرا در اين ديار بيش از دو هبیست و هشتم اسفند در آینه تاریخ معاصر ایران
بیست و هشتم اسفند در آینه تاریخ معاصر ایرانتاریخ انتشار چهارشنبه ۲۸ اسفند ۱۳۹۲ ساعت ۱۰ ۳۰ امروز چهارشنبه برابر با بیست و هشتم اسفند ۱۳۹۲ هجری خورشیدی هفدهم جمادی الاولی ۱۴۳۵ هجری قمری و نوزدهم مارس ۲۰۱۴ میلادی است ۳۰ سال پیش در چنین روزی شورای امنیت سازمان ملل در بیانیه ای ا-
اقتصادی
پربازدیدترینها