تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 25 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):فرزندم از خواندن قرآن غافل مباش، زيرا كه قرآن دل را زنده مى كند و از فحشاء و زشتى ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815760492




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

موزه های کرمان؛ بستر نمایش فرهنگ و تاریخ دیار کریمان


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

موزه های کرمان؛ بستر نمایش فرهنگ و تاریخ دیار کریمان کرمان - ایرنا - تاریخ و فرهنگ غنی کرمان در بستری امن در موزه های این استان آنچنان آرمیده است که روزانه ده ها گردشگر داخلی و و خارجی را به سوی خود فرا می خواند تا سرافرازانه تاریخ سراسر عزت و سربلندی دیار کریمان را به میهمانانش معرفی کند.


به گزارش ایرنا، از میدان آزادی شهر کرمان که حرکت می کنی کمی مانده به پارک باغ ملی درختان سر به فلک کشیده و تنومند مجموعه باغ موزه هرندی نگاهمان را به سوی خود می خواند کمی بعد درست آن زمانی که خود را در میان سرسبزی باغ موزه هرندی می یابی دلت را با تاریخ این دیار پیوند زده ای.
صدای آواز پرندگان که از لابه لای شاخ و برگ درختان باغ موزه هرندی به گوش می رسد موجب صفای روحمان می شود و ذهنمان را که تا کمی قبل درگیر شلوغی خیابان و ازدحام خودروها بود جلا می دهد.
کمی جلوتر بنایی زیبا در انتهای پلکانی سنگی خودنمایی می کند، دو طرف این راه اصلی دسترسی به این بنا با چمن مخملی مفروش شده است.
این ساختمان قدیمی مربوط به اواخر دوره قاجار است و توسط مرحوم ˈعدل السلطانˈ بنا و سال 1313 شمسی به مرحوم ˈابوالقاسم هرندیˈ فروخته شده است.
مجموعه باغ موزه هرندی که در زمان احداث آن خارج از شهر کرمان قرار داشت امروز درست در وسط شهر کرمان با تمام ویژگی های باغ و عمارت ایرانی قرار دارد.
از جمله قسمت های این باغ می توان ساختمان اندرونی، بیرونی، بهارخواب، حمام، آشپزخانه، اتاق های مستخدمین، گاوگرد، حوض و آب نما، اصطبل و درختان میوه اشاره کرد که بر اثر مرور زمان دستخوش تغییرات زیادی شده است.
تخریب اصطبل و انبارها و تبدیل آشپزخانه به ساختمان اداری از جمله این تغییرات است.
آبرسانی به درختان میوه این باغ از چاه و گاوگرد باغ تامین می شده و گاوگرد که تجهیزات آن در ضلع جنوبی باغ قرار دارد، ساختمان موجود در این باغ اکنون به عنوان موزه منطقه ای استان کرمان مورد بهره برداری قرار گرفته است.
در طبقه همکف این ساختمان، موزه سازهای سنتی استاد مسعود و در طبقه فوقانی آن موزه باستان شناسی قرار دارد.
موزه سازهای سنتی کرمان هم یکی از مکان های زیبایی است که علاقمندان به هنر موسیقی را به سوی خود جذب می کند.
این موزه سال 1380 به دنبال اهدای 21 عدد ساز موسیقی توسط استاد ˈحسین مسعودˈ، سازنده سازهای سنتی و بومی به سازمان میراث فرهنگی، راه اندازی شد.
در این موزه سازهای ایرانی از قبیل قیچک، سنتور، قانون، رباب و عود که از جمله کارهای هنرمندانه اساتید برجسته این هنر است به نمایش گذاشته شده است.
در بخش اطلاع رسانی این موزه اطلاعات صوتی و تصویری مربوط به آلات موسیقی از طریق نرم افزار و سخت افزار، خدمات اینترنتی و ویدیویی ارایه می شود که علاقمندان به پژوهش در زمینه موسیقی سنتی می توانند از این بخش استفاده کنند.
سازهای اهدایی استاد حسین مسعود به این موزه به دو دسته تقسیم می شوند، اول سازهایی که توسط خود استاد ساخته شده و دسته دوم سازهایی است که توسط وی جمع آوری و به موزه اهدا شده است.
در مجموع 259 ساز موسیقی در موزه سازهای سنتی کرمان نگهداری می شود که از این تعداد 104 ساز یا سازهای مربوط به کرمان هستند یا سازنده آن کرمانی می باشد.
77 ساز نیز مربوط به شهرهای دیگر و 78 ساز متعلق به کشورهای خارجی از جمله هند، اسپانیا، ایتالیا و کشورهای آفریقایی می باشند که سازهای کشورهای خارجی را فواد توحیدی موسیقیدان کرمانی به این موزه اهدا کرده است.

**موزه دفاع مقدس
موزه دفاع مقدس با هدف انتقال فرهنگ ایثار، جهاد، شهادت و همچنین اثبات حقانیت ملت مسلمان ایران در جنگ هشت سال تحمیلی بنا شده است.
این موزه توسط مهندس خان محمدی از استادان دانشگاه علم و صنعت تهران طراحی و در زمینی به مساحت 23 هزار متر مربع و با زیربنای دو هزار و 550 مترمربع با صرف هزینه ای بیش از 11 میلیارد ریال ساخته شده است.
از جمله قسمت های مختلف این موزه، بوستان شهداست، این بوستان در محل در ورودی موزه با آب نماهای زیبا، درختان سر به فلک کشیده، گلکاری، چمن وسیع و تندیس هایی از برگزیدگان سرداران شهید استان کرمان قرار دارد.
سر در ورودی موزه با سازه بتونی و با نماد هشت سال مقاومت و پایداری هشت پایه دارد و بعد از آن ضریحی از پوکه، نبرد عاشورایی ملت مسلمان ایران را تداعی می کند.
موزه که الهام گرفته از معماری اسلامی است بصورت گنبد هشت پله و پوشیده از مس ساخته شده است.
گنبد موزه به شکل لاله و برگ های آن الهام گرفته از بادگیرهای قدیم کرمان است.
ساختمان موزه سه طبقه دارد و در آن آثاری از جنگ های مهم تاریخ ایران بعد از دوره صفوی شامل عهدنامه ها، اسناد تجهیزات و نقشه ها و در یکی از تالارها اسناد کمک و حمایت کشورهای مختلف به عراق در جنگ هشت ساله به نمایش درآمده است.
بخشی از عملیات پیروزمندانه والفجر هشت بصورت ماکتی به مساحت 250 مترمربع و با استفاده از نور، صدا، فیلم و توپوگرافی، نمایش داده می شود.

**موزه مردم شناسی زرتشتیان
سال 1362 ˈپرویز وخشوریˈ ریاست انجمن زرتشتیان، به همراه ˈمهران غیبیˈ سرپرست وقت کتابخانه، اشیای میراث فرهنگی زرتشتیان کرمان را گردآوری کرده و تا امروز نیز آثار دیگری به آن افزوده اند.
سرانجام این موزه در جشن تیرگان سال 1384 بطور رسمی و از سوی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گشایش یافت.
ساختمان این موزه در دهه 1370 به کوشش ˈهرمزیار اشیدریˈ و ˈمهیندخت سیاوشیانˈ پی ریزی شد و سال 1380 پایان یافت.
از کهن ترین اشیای این موزه یک جلد کتاب دست­ نویس گات ها با پیشینه بیشتر از 200 سال و یک آتشدان دستی با تاریخ حک شده 1207 است.
از بخش های ارزشمند این موزه بخش فرتور و اسناد است که فرتورهای انجمن ناصری زرتشتیان کرمان و رفسنجان و فرتورهای سرشناسانی چون ارباب کیخسرو شاهرخ، میرزا برزو آمیغی، کشور خانم و پوراندخت در بین آنها ارزش بسیاری دارد.
بخشی از این موزه نیز به انواع آتشدان، روغن سوز، پیه ­سوز و چراغ لاله اختصاص داده شده است.
لباس های زنانه ای با قدمت 50 تا 150 سال و پیشینه ­ای که در اسناد هخامنشی تا ساسانی دیده می ­شود، گویای پوشش زنان زرتشتی است.
مخنا، لچک، چارقد، کت، پیراهن و شلوار گلدوزی شده از انواع این لباس ها هستند که زیبایی ویژه ای دارند.

**موزه سکه
موزه سکه از دیگر موزه های دیدنی کرمان است، ضرابخانه از بناهای مجموعه گنجعلیخان بوده و در ضلع شمالی میدان ارگ قرار گرفته است.
این بنا بین سال های 1007 تا 1035 به دستور گنجعلیخان حاکم کرمان ساخته شده است.
تزئینات داخلی بنا گچ بری به شکل آجر کاذب است و بند آجرها به رنگ اخرایی است.
این بنا دارای گنبد رفیعی است که در راس آن کلاه فرنگی قرار گرفته که بخشی از نور داخل را تامین می کند.
در کف بنا و در زیر نورگیر حوض مربع شکلی قرار دارد که انعکاس نور در آن بر زیبایی بنا می افزاید و سر در بنا کاملا ساده بوده و تزئین آن آجرکاری گچی است.
زمان تعمیرات بنا تعدادی سکه مسی و قطعات فلزی متعلق به ضرب سکه بدست آمده که تاییدی بر کاربرد بنا برای ضرابخانه است.
سکه های ادوار مختلف تاریخ از جمله اشکانیان، ساسانیان، عرب ساسانی، اموی، عباسی، گورکانی، تیموری، آل مظفر، آل مکرم، آق قویونلو، قراقویونلو، ایلخانی، صفوی، افشار، افاغنه، زندیه، قاجار، پهلوی و همچنین اسکناس هایی از قاجار و پهلوی در این موزه به معرض نمایش گذاشته شده است.

**موزه شاه نعمت الله ولی
موزه شاه نعمت الله ولی نیز از دیگر موزه های مهم استان کرمان و در بنای آستانه شاه نعمت الله ولی قرار گرفته و دارای اشیای نسبتا نفیسی است.
در این موزه بیش از هر چیز چندین جلد نسخه قرآن خطی جلب نظر می کند که هم از نظر قدمت تاریخی و هم از حیث خط و زیبایی و تجلید و تصحیف ممتازند.
از جمله این قرآن ها، دو صفحه از قرآنی باقی مانده که به خط کوفی است و سبک نگارش آن، تاریخ کتاب را از 800 سال پیش تر می برد، متاسفانه این کتاب سال 1312 با آب سیل شسته شد و فقط چند صفحه از آن باقی است.

**موزه هنرهای معاصر
یکی دیگر از موزه های دیدنی و جالب توجه استان کرمان، موزه هنرهای معاصر صنعتی است.
بنیانگذار این مجموعه مرحوم حاج ˈعلی اکبر صنعتی زادهˈ است که سال 1318 هجری شمسی پرورشگاهی را برای نگهداری کودکان یتیم بنیان نهاد.
یکی از کودکان یتیمی که در این پرورشگاه پرورش یافته و پس از طی مدارج ترقی در زمینه هنر از نام آوران عصر خود شده سید ˈعلی اکبر صنعتیˈ هنرمند نقاش و مجسمه ساز معاصر است.
در این موزه تعداد زیادی از آثار نقاشی و مجسمه سازی استاد صنعتی و نقاشی های سهراب سپهری به نمایش گذاشته شده است.

**موزه سنگ
موزه سنگ در گنبد جبلیه از بناهای تاریخی استان کرمان واقع شده است.
گنبد جبلیه بنایی هشت ضلعی است و مصالح به کار رفته در دیوارها سنگ لاشه با ملات گچ از بیرون و آهک از داخل است.
بنای تاریخی گنبد جبلیه سال 1376 هجری شمسی در فهرست آثار ملی ثبت شد.
این بنا چندی پس از آن مرمت و سال 1383 به موزه جبلیه و به محل نگهداری کتیبه های تاریخی تبدیل شد.

**موزه مردم شناسی حمام گنجعلیخان
موزه مردم شناسی حمام گنجعلیخان نیز یکی از پربیننده ترین موزه های استان کرمان است.
این حمام تا سال 1315 هجری شمسی مورد استفاده عموم قرار می گرفت و سال 1350 پس از مرمت و بازسازی به موزه مردم شناسی تبدیل شد.
در این موزه مجسمه هایی توسط اساتید دانشکده هنر و دانشگاه تهران (استاد میربابایی و نشان تانیک) طراحی و در قسمت های مختلف حمام قرار داده شده است.
در کنار این مجسمه ها نیز وسایل مختلف مورد استفاده در حمام قرار دارد که بدین وسیله صحنه هایی از استحمام به شیوه سنتی به معرض نمایش گذاشته شده است.

**موزه ارتش
موزه ارتش نیز چند سال قبل با همکاری نیروهای ارتش مستقر در کرمان و سازمان میراث فرهنگی استان مورد بهره برداری قرار گرفت.
در این موزه ادوات و وسایل نظامی مربوط به دوران گذشته در معرض دید علاقمندان قرار گرفته است که زییایی خاص خود را دارد.
میهمانان نوروزی استان کرمان با بازدید از موزه ها می توانند بهتر با تاریخ و فرهنگ این سرزمین کهن آشنا شوند.ک/4
7433/8154/2624
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]










این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن