واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
موزه های همدان آیینه ای از تاریخ و فرهنگ کهن ایران همدان-ایرنا- موزه های تاریخی بیانگر سلسله و دوره های تاریخی هستند و بیشتر آثار آن حاصل کاوش های باستان شناسی است و بیانگر فرهنگ و تمدن گذشته و بستر آمیزش علم، هنر و دانش یک ملت یا اقوام گوناگون است.
به گزارش روز پنجشنبه ایرنا ،ایرانیان و به تبع آن مردم همدان در گذشته های دور، برای رهایی از آسیب بیگانگان گاهی گنجینه های گرانبهایی مانند کلوزر، کلماکره و مجموعه سفالی آبگینه را درون چاه ها و حفره ها پنهان می کردند.
استان همدان به عنوان پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین باتوجه به بهره مندی از موزه های متعدد تاریخی، فرهنگی و طبیعی و جادادن گنجینه های گرانبهایی از نیاکان در خود ،قابلیت های منحربه فردی در این زمینه دارد.
به باور کارشناسان تنوع، تکثر و انواع موزه های تاریخی و باستانی، مردم شناسی، کاخ موزه ها، موزه های هنر، علوم و تاریخ طبیعی و موزه های مشاهیر و اندیشمندان ،خود معرف و زبان گویای هویت تاریخی هر منطقه محسوب می شود.
کارشناسان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان حفظ و نگهداری و همچنین معرفی بهینه موزه ها به عنوان گنجینه های با ارزش تاریخی را در شناسایی هویت و پیشینه هر منطقه و همچنین رونق گردشگری تاریخی آن از اهمیت زیادی برخوردار می دانند.
مسوول امور موزه ها و ابنیه تاریخی استان همدان از فعالیت 14 موزه در این استان خبر داد و افزود: موزه هگمتانه، آرامگاه بوعلی سینا، موزه تاریخ طبیعی، حمام قلعه،موزه دفاع مقدس و مشاهیر در همدان و موزه حمام حاج آقاتراب نهاوند، موزه لطفعلیان ملایر، موزه تاریخ و فرهنگ اسدآباد و خانه مسعودی تویسرکان از جمله موزه های این استان است.
ˈ رضا یاری ˈدر خصوص بنای تاریخی ˈحمام قلعهˈ به عنوان یکی از موزه های زیبای همدان اظهارداشت: حمام قلعه همدان با یک هزار و 700 مترمربع ،عرصه گستره ای از زیبایی های خاص در خود داراست.
وی افزود: موزه مردم شناسی و سفره خانه سنتی حمام قلعه در بافت قدیمی شهر همدان و یکی از محله های آن به نام قلعه ( قاشق تراشان) و در جبهه غربی بنای تاریخی ˈاسترو مردخایˈ واقع شده است.
یاری همچنین از موزه بوعلی به عنوان یکی دیگر از موزه های همدان نام برد و گفت:هم اکنون تالار جنوبی آرامگاه به عنوان موزه محل نگهداری سکه، سفال، برنز و سایر اشیا کشف شده مربوط به هزاره های پیش از میلاد و دوران اسلامی اختصاص یافته است.
وی اضافه کرد:موزه هگمتانه نیز که در شرق تپه باستانی هگمتانه واقع شده از مهم ترین گنجینه های نگه داری اشیای تاریخی استان است و اشیای موجود در موزه که مشتمل بر دو بخش اختصاصی و استانی است از معتبرترین اسناد پیشینه تاریخی پایتخت تاریخ و تمدن ایران محسوب می شود.
وی در خصوص موزه مشاهیر استان همدان گفت: همدان دارای مشاهیر و مفاخر بزرگی است که افتخار شهر تاریخ و تمدن ایران زمین محسوب می شوند که مشخصات تصویری آنها در این موزه ها ارایه شده است.
وی اضافه کرد: موزه مشاهیر همدان با زیربنای حدود 220 متر مربع در دو طبقه است که تابلو و مجسمه هایی از مشاهیر و مفاخر بزرگ استان در آن به نمایش در آمده است.
مسوول امور موزه ها و ابنیه تاریخی استان همدان در ادامه اظهار داشت: هرساله شمار زیادی از گردشگران ایرانی برای بازدید از موزه های مختلف استان به این مراکز مراجعه می کنند و مجموعه اقدامات انجام شده موجب استقبال بیشتر شده است.
یاری از افزایش ساعت بازدید موزه ها برای پاسخ به استقبال گردشگران خبر داد و گفت: موزه های این استان از ساعت هشت تا 22 آماده ارائه خدمات به گردشگران است.
وی اضافه کرد: همچنین راهنمایان گردشگری این استان تابستان گذشته در موزه ها و دیگر فضاهای تردد گردشگران برای پاسخگویی به پرسش های بازدیدکنندگان مستقر بودند که این نیز بر جذابیت بیشتر این مکان ها برای مسافران افزوده است.
7529/575
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 112]