واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
هواشناسی را بیشتر بشناسیم کرج-ایرنا-پیش بینی وضعیت هوا از گذشته های دور همواره مورد توجه بشر بوده چرا که آب و هوا به عنوان دو عنصراساسی درحیات انسان ، گیاهان و جانوران نقش اساسی دارند.
ˈ 23 مارس مصادف با سوم فروردین ماه روز جهانی هواشناسی نامگذاری شده استˈ
به گزارش ایرنا، آنچه موجب شد تا انسان به علم هواشناسی رجوع کند، نقش این علم در برنامه ریزی برای سفرها ، کشاورزی و اجرای برنامه های اقتصادی بوده و هست.
تاریخچه هواشناسی نشان می دهد که بیش از 1500 سال پیش ˈلئوناردو داوینچیˈ نقاش و دانشمند بزرگ ایتالیایی یک اسباب مکانیکی رطوبت سنج و یک باد نمای کامل اختراع کرد و بعدها در سالهای پایانی قرن شانزدهم یعنی در حدود سالهای 1553 تا 1612 گالیله ، گرماسنج را اختراع کرد و شاگرد او جان ری آن را تکمیل کرد.
این دستگاه که در واقع نخستین حرکت های رسمی دانشمندان دراندازه گیرهای آب و هوا به حساب می آید با یک مقیاس اختیاری برای مدتی وسیله رایج اندازه گیری آب و هوا به حساب می آمد.
فعالیتهای هواشناسی به عنوان یک علم جدید دراوایل قرن نوزدهم شروع شد، اولین نقشه های هواشناسی را لامارک در سال 1820 ارایه کرد.
این نقشه ها بر اساس اطلاعات و آمارهواشناسی که از ایستگاههای منطقه منهایم جمع آوری شده بود ترسیم شد و بعدا در سالهای 1820 و 1821 نقشه طوفانهای اروپا تهیه شد.
در دوره های جنگ جهانی اول و دوم که درعملیات نظامی و حمل و نقل هوایی نیاز به اطلاعات هواشناسی و مبادلات بین المللی بیشتر آشکار شد، دوران شکوفایی هواشناسی بوده است و می توان گفت که جنگ جهانی اول موجب تولد هواشناسی و فاصله جنگ جهانی اول و دوم دوران بلوغ این علم بوده است .
برای اندازه گیری عوامل و فاکتورهای هواشناسی نیاز است تا از نقاط مشخص ،معین و استاندارد، آمار و اطلاعات اولیه را قرا ئت ، ثبت و یا دیده بانی کنند که به این نقاط ˈ ایستگاه های هوا شناسی ˈ گفته می شود.
این ایستگاه ها انواع مختلف دارند که شامل ایستگاه های جو بالا،ایستگاه های سینو پتیکی ، ایستگاه های اقلیم شناسی (کلیماتولوژی)، هواشناسی کشاورزی،هوا شناسی دریایی ، ای تشعشع سنجی، باران سنجی ،ازن سنجی ،اندازه گیری آلودگی و شیمی جو و ایستگاه های گیرنده اطلا عات و تصاویر ماهواره ای هوا شناسی است.
به هرحال امروزه علم هواشناسی به ویژه با تغییرات آب و هوایی و افزایش آلودگی های زیست محیطی ازاهمیت بالایی برخوردار است .
به گزارش ایرنا، آنطور کهˈ منصور رحمانیان ˈ مدیرکل هواشناسی استان البرز می گوید: باید علم هواشناسی را همگانی کرد چرا که جهان امروز شاهد تغییرات آب وهوایی و مشکلات زیست محیطی است.
وی به تشکیل سازمان هواشناسی جهانی در روز 23 مارس سال 1950 میلادی اشاره کرد و گفت: با توجه به اهمیت اقلیم و آب و هوا، 189 کشور جهان از جمله ایران به عضویت این سازمان درآمدند.
رحمانیان افزود: شعار امسال سازمان جهانی هواشناسی ˈهوا و اقلیم و مشارکت جوانان ˈ تعیین شده است.
مدیرکل هواشناسی استان البرز بیان کرد: طبق آمار حدود یک ششم جمعیت جهان افراد بین 15 تا 24 سال را تشکیل می دهند که ضرورت دارد نسل جوان را به اهمیت اقلیم شناسی و هواشناسی آشنا کنیم.
این مسوول ادامه داد: بهترین راهکار برای آشنا کردن نسل آینده ساز با اقلیم و تغییرات جوی ، آموزش و اطلاع رسانی است.
وی تاکید کرد: پدیده های مختلف در جغرافیا و وضعیت آب و هوا تاثیر گذار هستند، بنا براین باید تلاش کرد که از آثار مخرب عوامل تاثیر گذار در جو زمین کاست.
مدیر کل هواشناسی استان البرز گفت: با آماده شدن جوانان برای مواجهه با تغییرات هوا و اقلیم ، آنان می توانند نقش فعالی در رابطه با پایش جو، درک صحیح رفتارهای آن و واکنش مناسب با هوا و اقلیم ایفا نمایند.
وی ادامه داد: جوانان دارای ظرفیت بالقوه ای برای افزایش آگاهی و سازگاری با اقلیم و درنتیجه اثرات زیانبار آن هستند ، مشروط به اینکه آنها درتبیین و اجرای سیاست های امروز و نگرانی ها و مشکلات فردایشان مشارکت کنند.
این مسوول افزود: امروزه فعالیت های گسترده سازمان های هواشناسی ملی در خصوص پایش و پیش بینی وضع هوا و اقلیم نقش مهمی در تامین امنیت جانی و مالی ، رفاه بشر و تحقق منافع اقتصادی ملت ها بازی می کند.
وی اظهار کرد: شناخت اقلیم به عنوان یکی از منابع توسعه پایدار نقش برجسته ای در مدیریت منابع طبیعی به ویژه بهینه سازی فعالیت های کشاورزی ، امنیت غذایی ، مدیریت منابع آبی، بهداشت و بسیاری از برنامه های زیربنایی و کاربردی دیگر دارد.
رحمانیان گفت : سازمان هواشناسی کشورمان همواره با فعالیتهای علمی و تحقیقاتی خود ضمن خدمت به زیرساخت های اقتصادی تلاش کرده تا از سایر رقبای جهانی عقب نماند.
وی ادامه داد: این سازمان تلاش کرده تا در ارایه داده ها ، اطلاعات و محصولات مورد نیاز کاربران پیشرو بوده به آخرین یافته های علمی در زمینه تغییر اقلیم ، اثرات متقابل اقلیم و انسان مانند کشاورزی ،آب و انرژی دست یابد.
مدیرکل هواشناسی استان البرز گفت: همچنین تلاش شده تا با معرفی سیاست های سازگاری با اقلیم و کاهش اثرات منفی آن در مقیاس ملی و بین المللی و اطلاع رسانی از طریق رسانه های جمعی موضوع تغییر پذیری و تغییر اقلیم را به درون جامعه برده و فرصتی برای تبادل نظریه ها و دیدگاهها در بخش های مختلف فراهم شود.
وی تاکید کرد: کودکان و نوجوانان امروز سازندگان فردای کشور هستند ، بنابراین نباید آنان در زمینه برخورد با موضوع هوا و اقلیم غفلت کرد.ک/4
گزارش از:مژگان السادات سجادی
7410/ 691
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 125]