واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
اجتماعی > انتظامی و حوادث حوادث خرداد 92؛
از مرگ زیر کوه زباله تا آزادی عروس سیاه بخت
مرگ هفت نفر در سایت دفن زباله، قربانی گرفتن مشروبات الکلی دست ساز، صدور حکم اعدام برای عاملان تجاوز و قتل پسران خردسال و آزادی عروس سیاه بخت از مهمترین حوادث خرداد ماه 92 بود.
به گزارش خبرنگار مهر، خرد داد ماه سال 92، با حادثه ای تلخ در سایت دفن زباله شبراز آغاز شد. ساعت 11 و 15 دقیقه گروهی از آتشنشانان شیراز همراه کارکنان شهرداری مشغول خاموش کردن حریق در سایت دفن زباله برومشور در شیراز بودند که ناگهان زبالههای سایت زیر پای آنها خالی شد و 13 تن از آتشنشانان در انتهای دره گرفتار شدند و زباله روی آنها ریخت. حسن فیاض پور مدیر کل مدیریت بحران استانداری فارس وسعت حادثه را یک هکتار بر آورد کرد و گفت: میزان زباله آوار شده روی آتش نشانها کوهی به بلندی دو ساختمان 6 طبقه است.بلافاصله با شروع عملیات امداد 6 نفر از 13 آتش نشان گرفتار در زیر زباله ها نجات پیدا کردند.پس از دو روز عمليات جستوجو جسد هفت نفر باقيمانده از زير زباله ها خارج شد. مشروبات دست ساز قربانی گرفت در حادثه ای دیگر هشتم خرداد سال گذشته مصرف مشروبات الكلي دست ساز در شهر رفسنجان، جان شش نفر را گرفت. اولین مورد حادثه در ساعت سه بامداد هشتم خرداد به اورژانس رفسنجان اطلاع داده شد. در ابتدا اعلام شد، 4 تن بر اثر مسمومیت جان خود را از دست دادهاند. همچنین 100 تن دیگر نیز در بیمارستانها تحت دیالیز قرار گرفتهاند تا سموم از بدنشان خارج شود.جنسیت تمامی حادثهدیدگان مرد و دارای رده سنی زیر 27 سال بودند. فرمانداری ویژه رفسنجان نیز به نقل از مرکز فوریتهای پزشکی دانشگاه علومپزشکی رفسنجان در سایتش درباره این حادثه اعلام کرد که از ساعت 3 بامداد روز پنجشنبه 9 خردادماه تا ساعت 10 صبح روز جمعه 10 خردادماه تعداد کسانی که در اثر مصرف نوشیدنی مشکوک دچار مسمومیت شده و به بیمارستان علیبنابی طالب (ع) رفسنجان مراجعه کردهاند، 298 تن هستند که از این تعداد چهار تن فوت شدهاند.سه روز بعد از اين حادثه تعداد قربانيان به شش نفر افزايش يافت. محاکمه عاملان تجاوز و قتل کودکان 12 خرداد قاتلان شیطان صفتی که پس از تعرض به دو پسربچه در شهرستان بهارستان آنها را به طرز هولناکی به قتل رسانده بودند پس از محاكمه در دادگاه كيفري به دو بار قصاص،یک بار اعدام در ملاءعام، تحمل حبس و شلاق محكوم شدند. پرونده این جنایت وحشیانه دی ماه سال گذشته با گزارش گم شدن پسر بچهای به نام «امیرمهدی» تشکیل شد.
پدر امیرمهدی به پلیس گفت:«شبی که امیر مهدی گم شد برای خرید لوازم کاردستی به همراه پسرم از خانه خارج شدیم. اول مقوای امیرمهدی را خریدم اما چون خریدهای دیگری هم داشتم و هوا سرد بود به امیرمهدی گفتم خودش به خانه برگردد. حدود نیم ساعت بعد به خانه برگشتم که متوجه شدم پسرم هنوز برنگشته است. با گزارش پیدا شدن جسدی در خرابهای پشت کارخانه بستنی سازی در بهارستان روند رسیدگی به این پرونده شکل دیگری گرفت. بررسیهای اولیه نشان میداد که جسد متعلق به امیر مهدی 7 ساله است که به علت اصابت ضربههای جسم سخت به سرش جان باخته است. هنوز یک هفته از مرگ امیرمهدی نگذشته بود که خانواده پسربچه هفت ساله دیگری به نام «امیر علی» به پلیس رباط کریم مراجعه کردند و مدعی شدند پسرشان ساعتی قبل برای خرید از خانه خارج شده و دیگر بازنگشته است. تحقیقات در این زمینه ادامه داشت تا اینکه یک هفته پس از کشف جسد امیرمهدی بوی تعفن یک جسد راهنمای کشف قتل کودک گم شده دوم یعنی "امیرعلی" شد. جسد متلاشیشده او زیر پل ریل راهآهن در دالانی تنگ کشف شد.در ادامه دو مرد سابقه دار در اين رابطه دستگير شدند كه در بازجويي ها به تجاوز و قتل كودكان اقرار كردند. آزادی عروس سیاه بخت در کنار اخبار تلخ 19 خرداد، کبری رحمانپور معروف به عروس سیاهبخت پس از 13 سال با وثیقه 200 میلیون تومانی از زندان آزاد شد. زن جوان یک بار تا پای چوبه دار رفته بود که به دلیل نبود طناب حکم اجرا نشد.کبری رحمانپور دختر خانوادهای فقیر در شهر ری بود که با اعضای خانوادهاش در اتاقی کوچک زندگی میکرد و برادر کوچکش هم معلول بود. او پس از اخذ دیپلم در دانشگاه آزاد قبول شد ولی به علت فقر مالی امکان تحصیل پیدا نکرد و مانند بسیاری از دختران همطبقه خود رویای ازدواج برای رهایی از وضعیت بد اقتصادی را در سر پروراند. این شرایط برای «کبری» ادامه داشت تا اینکه یکی از نزدیکانش که در خانهای واقع در شمال تهران خدمتکار بود، به او پیشنهاد داد که در اختیار مردی ثروتمند قرار گیرد که حدودا 60 سال سن دارد و با مادر پیرش زندگی میکند. «کبری» و خانواده در نهایت پذیرفتند و این آغاز تبعات شوم تصمیم «کبری» بود. او در حالی که 20 ساله بود، بدون هیچ قرارداد و توافقی وارد خانه شوهر 60 سالهاش در شمال تهران شد و به خیال خود به عنوان عروس خانواده زندگیاش را آغاز کرد. كبري در جلسه محاكمهاش گفت: شوهرم علیرضا قبلا ازدواج کرده بود و پسری 18سالهداشت، تصمیمگرفتم با همه مشکلات بسازم ولی با مادر شوهرم دچار اختلاف شدم. این اختلافات تا جایی پیش رفت که یک روز با هم درگیر شدیم. در این درگیری نفهمیدم چطور شد که چاقو را از دستش گرفتم و چند ضربه به او زدم که باعث مرگش شد. شعبه ۱۶۰۸ سابق دادگاه جنايي به رياست قاضي همتيار، پس از برگزاري ۴ جلسه محاكمه و شنيدن دفاعيات كبري و وكيل مدافعش، با توجه به درخواست اولياي دم و گذشت نكردن آنان درباره قتل مادرشان، حكم به قصاص نفس - اعدام - كبري رحمانپور داد. قضات ديوان عالي كشور پس از رسيدگي به پرونده مطروحه، اعتراض كبري را وارد ندانستند و حكم قصاص وي را تأييد كردند.«کبری» چند بار تا پای چوبه دار رفت اما بازگشت.
۱۳۹۳/۱/۴ - ۱۳:۱۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]