واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
اقلید فارس فرش مهر میزبانی گسترد شیراز- ایرنا ، دشتهایش سرسبز ، جویهایش بر سبزها روان ، رودهایش خروشان ، سایه سار درختانش مهربان ، کویهایش آکنده از بوی نان گرم ، مردم با صفایش ، فرش مهر برای میهمان می گسترند.
به گزارش خبرنگار ایرنا ، در مسیر راه شیراز و اصفهان دو شهر تاریخی که بخش عمده ای از تاریخ تمدن ایران کهن را در دل خود جای داده اند ، شهرستان اقلید بعنوان یگانه مسیر سرزمین پارس جا خوش کرده است.
شهرستان اقلید در دور دستهای تاریخ تنها راه دسترسی به فارس بوده که نام پر نمای خود را از واژه ˈکلیلˈ به معنای ˈکلیدˈ و به تعبیر کلیدی برای فتح و گشودن فارس گرفته است.
اقلید با یادمانها و آثار بی نظیر تاریخی و باستانی یکی از شهرستانهای با قدمت چند هزار ساله فارس است ، که طبیعت زیبا ، بکر و بی بدیل آن بر جاذبه های گردشگری آن افزوده است.
روستای تنگ براق از توابع بخش سده ، در 80 کیلومتری جنوب غربی اقلید ، مناظری طبیعی ، زیبا ، بی نظیر و شگفت انگیز را در دل خود نگاه داشته که گویای لطف بی منتهای خداوند در این اقلیم است.
تنگ براق با وجود اطراقگاههای ییلاقی عشایر در دو سده قبل راهی به خطه اقلید باز کرد و یادمانهایی از تمدن کهن ایران باستان دراین منطقه را آشکار ساخت.
این تنگه شگفت انگیز علاوه بر جاذبه های طبیعی بی بدیل ، کتیبه ای سنگی با یک متر عرض و40 /1 متر طول از دوران ساسانی را به یادگار حفظ کرده است.
این تخته سنگ با نبشته هایی به خط پهلوی در وسط تنگ براقی ، نزدیک به دهانه صفه کوچک غار کم عمقی که در دل کوه خزیده ، به پهلو قرار گرفته است.
در این شهرستان رد پای تاریخ از زمان مهر پرستی تا شکوه رسیدن اسلام به ایران و اوج افتخارات مسلمانان و حضور امام هشتم شیعیان پابرجاست.
جاده طریق الرضا که نقطه اتصال ، استانهای جنوبی به فارس و استان خراسان و مشهد مقدس است ، ریشه تاریخی اسلامی اقلید را به نمایش می گذارد.
مسجد جامع اقلید یکی از مساجد قدیمی ایران که از گذشته های دور مکانی مقدس بوده و یکی از شاخصه های هویت مذهبی این شهر به حساب می آید.
مسجد جامع علاوه بر عظمت معنوی ، با دو نهر جاری از دو چشمه متفاوت ، ابهت طبیعی و بی نظیری را به تصویر کشیده است.
کتیبه چوبی مسجد جامع اقلید که حکایت از تعمیر و مرمت این مسجد مسجد در سال 849 هجری قمری دارد و در سر در ورودی مسجد جای گرفته حکایت از قدمت و اصالت این مسجد دارد.
منبر زیبا ، بی نظیر و منبت کاری شده مسجد که از چوب گردوی نفیس ساخته شده ، یادگاری از هنرمندان دوره صفویه در سال 1008 هجری قمری است که نه تنها به لحاظ هنری بلکه به لحاظ میراثی و تاریخی بسیار ارزشمند است.
چشمه محمد رسول الله ( ص) اقلید خنکای آب خود را با یادی از ضامن آهو و منجی دل رمیدگان ، بی ریا و متبرک به مسافران با صفایش تقدیم می کند.
این چشمه بدلیل قداستی که در منطقه دارد ، حاجتمندان زیادی را در کنار خود می پذیرد که شکرگزار خداوند گار خود هستند.
در مرکز شهر اقلید ، بر دامنه ی تپه سنگی قلات ، یادمانی از عهد ساسانی برجای مانده که به حوض دختر گبر معروف است .
حوض دختر گبر با سه پله ، یک حوض با عمق کم و کتیبه ای به خط پهلوی ساسانی به طول دو متر و عرض 88 سانتی متر یادگاری از گذشته های دور است .
سرزمین باصفا و بی نظیر اقلید با مردمان خونگرم و مهمان دوست ، بی ریا و با سخاوت ، پذیراگر مهمانان نوروزی که قصد دارند با فراغ بال دوران تعطیلات خود را در کنار خانواده در طبیعت زیبای خداوند بگذرانند، هستند.ک/4
680/ 677
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]